julia
Διακεκριμένο μέλος
Δυο μέρες τώρα με τρώει το δίλημμα…. Μένουμε σε διαμέρισμα 57m2, λείπουμε όλη την μέρα…. Και δεν χωράει πουθενά η τουαλέτα του….
Μόνο στο μπαλκόνι,,,, αλλά τι θα γίνει θα είναι έξω όλη την ημέρα???? Μένουμε στον 8ο όροφο, και δεν θα μπορεί να πηγαίνει βόλτα… ή να ξεσκάει…..Θα είναι καλά?
¨Έχω μεγαλώσει μέσα στις γάτες…, σε χωριό, που αν δεν είχα γάτα στο κρεβάτι μου, δεν με έπαιρνε ο ύπνος…..
Και τώρα που ερωτεύτηκα ένα γατάκι που χαρίζεται,,, μια ψυχούλα….θα την κλείσω σε ένα διαμέρισμα, όλη μέρα μόνη….. και θα την βλέπω μόνο το βράδυ????
Για ποιόν το κάνω??? Για μένα ή για εκείνο??? Θα είναι ευτυχισμένο έτσι??? Ή επειδή είμαι εγωίστρια, θα το κάνω για την δικιά μου ευχαρίστηση…..
Είμαι της άποψης ότι οι γάτες, είναι άγρια πνεύματα, ζώα που θέλουν να κινούνται, να κυνηγούν….. δεν είναι χαλάκια, ή καλύμματα του καναπέ….. Που περιμένουν την μαμά τους να γυρίσει το βράδυ…..
Τι θα γίνει θα το έχω κλεισμένο στο μπαλκόνι όλη την ημέρα???? Ή θα το αφήσω μέσα, και γυρίζοντας το βράδυ θα μπαίνω σε εμπόλεμη ζώνη…..
HELP……..

please......Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Έχω γατούλη, σε 74 τμ, την άμμο την έχω στο μπαλκόνι, αυτός είναι και μέσα και έξω,(μπορείς να του βάλεις ειδικό πορτάκι) δεν είναι υπέρβαρος ούτε δυστυχισμένος, όταν λείπω παιζει μόνος και το διαπιστώνω από τα ποντικάκια και παιχνιδάκια του που τα βρίσκω σκορπισμένα παντού...
Αλλά από το να ήταν στον δρόμο όπως τον βρήκα κακοποιημένο, νομίζω καλύτερα είναι γιαυτόν εδώ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος

Ναι είναι εγωιστικό να παίρνουμε τη γάτα/ες στο διαμέρισμα. Κατά κύριο λόγο το κάνουμε για εμάς. Όμως όλα από εμάς ξεκινούν και σε εμάς καταλήγουν. Π.χ. και το να θέλει κάποιος να κάνει παιδιά εγωιστικό είναι. Ή το να θέλει να έχει μια όμορφη και ήσυχη ζωή και να τον αγαπούν.
Όλα αυτά βέβαια καταλήγουν ίσως σε ατελείωτες συζητήσεις επί των συζητήσεων...
Η δική μου γνώμη είναι να δεις απλά το θέμα. Δηλαδή ότι σχεδόν καμία γάτα (και κανένας άνθρωπος) υπό τις σύγχρονες συνθήκες δεν ζει στο φυσικό του περιβάλλον.
Οι γάτες είναι ζώα που έχουν επιβιώσει δίπλα στον άνθρωπο. Δηλαδή, δεν μπορούν να ζήσουν μόνες τους στο δάσος π.χ. Eξίσου όμως δεν μπορούν να ζήσουν για πολύ στους δρόμους μιας πόλης.
Τα 50 τ.μ. που αναφέρεις δεν είναι πρόβλημα εάν υπάρχει ήλιος και καθαρός αέρας. Υπάρχει και το ειδικό πορτάκι για να μπαινοβγαίνει στο μπαλκόνι, όπου μπορείς να βάλεις την αμμολεκάνη της. Οσον αφορά το ότι απουσιάζετε πολλές ώρες είναι ένα προβληματάκι, το οποίο μπορεί να μετριαστεί με το να δίνεις πολλή προσοχή και χάδια στη γάτα, τις ώρες που είσαι μαζί της.
Πιστεύω ότι εάν την αγαπάς και σέβεσαι τις ανάγκες της και τις συνήθειες της, θα έχετε μια αρμονική συνύπαρξη. Εξάλλου θα κρίνεις και μόνη σου μετά από ένα διάστημα εάν η γάτα είναι χαρούμενη ή όχι.
Κάποιες πληροφορίες διαθέτει και το site www.ailouros.gr
υσ. Προσωπικά δεν ξέρω πάντως εάν είμαι ή όχι "φιλόζωη". Εκείνο που ξέρω είναι ότι θέλω να είμαι συνέχεια με γάτες! Με την λογική αυτή απέκτησα το Σίβα αρχικά, και την Αργυρώ πρόσφατα.
Και βλέπω ότι "Περνούν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα μαζί τους"!

BERLA
Νεοφερμένο μέλος
Είχα και έχω γάτες και έχουνε ζήσει και σε μικρό σπίτι με μπαλκονάκι, σε ποιο μεγάλο χωρίς μπαλκόνι..και τρέχανε και παίζανε, είχανε την αγάπη μου και ήταν ευτυχισμένα.

aretha
Περιβόητο μέλος
Σίγουρα, μια γάτα που ζει σε χωριό, με λίγα ή καθόλου αυτοκίνητα, με καλοπροαίρετους κατοίκους που δεν πετάνε φόλες και με μπόλικο χώρο να κυνηγάει και δέντρα να σκαρφαλώνει, θα είναι δυστυχισμένη αν μεταφερθεί σε ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών.
Δε νομίζω όμως να σκέφτεσαι να υιοθετήσεις μια τέτοια γάτα, ε;
Το γατάκι που ερωτεύτηκες, αν δεν υιοθετηθεί, θα ζήσει στους δρόμους της πόλης, δηλαδή σε ένα περιβάλλον που καμία σχέση δεν έχει με το φυσικό του. Δεν θα έχει σταθερή πρόσβαση σε τροφή και νερό και η ζωή του θα κινδυνεύει καθημερινά από φόλες, αυτοκίνητα και σκυλιά. Η ζωή του θα διαρκέσει γύρω στα 2 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της θα το περάσει πεινασμένο, διψασμένο και τρομαγμένο και το τέλος του θα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ο ακαριαίος θάνατος από αυτοκίνητο ή, στη χειρότερη, ο αργός και μαρτυρικός θάνατος από φόλα.
Οι γάτες προσαρμόζονται πολύ καλά στη ζωή μέσα στο διαμέρισμα. Όλοι εμείς εδώ έχουμε μία ή παραπάνω γάτες και οι περισσότεροι από μας ζούμε σε διαμερίσματα. Τα πρακτικά ζητήματα, όπως π.χ. το πού θα τοποθετηθεί η αμμολεκάνη, λύνονται με λίγη καλή θέληση (κάτω από το νιπτήρα του μπάνιου, ας πούμε; ).
Πριν αποφασίσεις, σκέψου ποιες είναι οι πραγματικές, και όχι οι θεωρητικές, εναλλακτικές προοπτικές ζωής για αυτό το γατάκι.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Πορτάκι δεν γίνετε..... 3 Φύλλα Αλουμίνια, συρόμενη πόρτα και παντζούρι.....
Υπάρχει η λύση να την βάλω στο μπάνιο μας.... Αλλά είναι πολύ στενάχωρα...και θα βρέχετε απο μάς....
Σνιφ-σνιφ....
NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος
χάρηκα που διάβασα το post σου julia, γιατί βρίσκομαι σε παρόμοιο δίλημμα...
Είχα παλιότερα γάτες και σε χωριό και στην πόλη (την οποία αναγκαστήκαμε να δώσουμε λόγω αλλεργίας ) Τώρα που μένω μόνη και μπορώ να πάρω γατούλα κανω τις ίδιες σκέψεις με σένα…
julia
Διακεκριμένο μέλος
Θα βγάλω το ένα φύλλο του ντουλάπιου....και βγάλω τα απορρυπαντικά στο μπαλκόνι....
Τώρα μένει να ξεπεράσω το θέμα της μοναξιάς......
thnks...
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
τι πιο καλο και ευκολο!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Μπαινει και σε τοιχο το πορτάκι. Ισως γίνεται να τρυπήσεις τον τοίχο και να βάλεις εκεί. Χρειάζεται μια τρύπα 20cmx20cm περίπου, την οποία μποτεις να κλεισεις οταν φύγεις απο το διαμέρισμα, οπως κλεινουν και τις τρυπες των a/c.Εαν βαλεις αμμολεκανη στην τουαλετα, καλυτερα να ειναι σκεπαστη για να μην πετάγεται εξω η αμμος και να μην μυρίζει.Κάτω απο το νιπτήρα του μπάνιου...γίνετε.
Θα βγάλω το ένα φύλλο του ντουλάπιου....και βγάλω τα απορρυπαντικά στο μπαλκόνι....
Τώρα μένει να ξεπεράσω το θέμα της μοναξιάς......
thnks...
aretha
Περιβόητο μέλος
Συχνά σκεφτόμαστε για τις γάτες μας με όρους ανθρώπινων αναγκών και συμπεριφοράς και ξεχνάμε ότι πρόκειται για πολύ διαφορετικά πλάσματα, με διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες από τις δικές μας.Τώρα μένει να ξεπεράσω το θέμα της μοναξιάς......
Δες για παράδειγμα αυτό (από το site του Αίλουρου):
Να θυμάστε ότι οι γάτες σε αντίθεση με τα σκυλιά λειτουργούν θαυμάσια και ευτυχισμένα μόνες τους χωρίς να έχουν κοινωνική δομή γύρω τους. Με λίγα λόγια έχουν προσαρμοστεί από την έρημο που ζούσαν, στην ερημιά των μεγαλουπόλεων. Σίγουρα δεν αισθάνονται την ανάγκη για έναν σύντροφο. Ακόμη και αν εσείς θέλετε να έχουν παρέα, δεν μπορείτε να τις υποχρεώσετε να αγαπιούνται μεταξύ τους.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Έχω κρεμάσει την φωτογραφία του στο ψυγείο... και δεν θυμάμαι πόσες φορές πήγα εχτές στην κουζίνα για να το δώ και να του μιλήσω.....
Το βλέπει ο Βαγγέλης... και λεέι....."Ξέχασέ το..." Αυτός είναι της ράτσας ανθρώπων που αγαπάνε τα ζώα, και τα πονάνε, αλλά εκτός σπιτιου.... (αν το αποφασίσω όμως είμαι σίγουρη ότι θα το ξεπεράσει... όπως έκανε και ο δικός μου πατέρας, άλλωστε με την μάνα μου...που μετά απο 40 χρόνια γάμου περιμένει να ταίσει τα γατιά η μάνα μου και μετά θα φάει αυτός...
).....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Theano_k
Νεοφερμένο μέλος
καλύτερα στο διαμέρισμα παρά στο δρόμο και στο στόχαστρο του κάθε ανώμαλου, απάνθρωπου και ανελέητου περαστικού......
τη τουαλέτα του μπορείς να τη βολέψεις στο μπάνιο....
avtwvia
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
avtwvia
Διάσημο μέλος
Η μικρή έχει μάθει με παρέα και ο χώρος που είναι τώρα είναι ενα δωματιο οπότε καταλαβαίνεις οτι δεν έχει πρόβλημα με τα τετραγωνικά!!Εγώ έχω 2 σε 52τ.μ. αλλά 2 είναι κατά τη γνώμη μου καλύτερα!!Θα παίζουν άνετα στα 57 τετραγωνικα!!Άσε που κατα καιρούς φιλοξενώ και γατάκια για να δωθούν σε σπίτια οπότε γίνονται και 3 και 4 τα γατάκια!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool