Φλοίσβος, ένας χρόνος μετά...

konstans

Περιβόητο μέλος

Η konstans αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Παλαιό Φάληρο (Αττική). Έχει γράψει 5.672 μηνύματα.
Κάπως έτσι άρχισαν όλα.
Τόπος: Πάρκο Φλοίσβου.
Λόγος: Προσπάθεια ελέγχου του γατοπληθυσμού που ζούσε πάνω στα βράχια, κάτω απʼ τα βράχια, μέσα στις τρύπες των βράχων.
Χρόνος: 28 Ιουνίου 2009.
Πρώτο αποτέλεσμα:Μηδέν εις το πηλίκον. Γάτες να ξεφυτρώνουν από παντού, αμέτρητος αριθμός, γατιά άγρια, μικρά γατάκια τσιμπλιασμένα, μεγάλα γατιά κοκαλιασμένα. Ένα χάος. Μια απογοήτευση. Ένας κόμπος στο λαιμό.
Σιγά σιγά εξοικειωθήκαμε με τη κατάσταση. Δεν γνωρίζαμε τίποτα από πιάσιμο άγριων γατιών, μπήκαμε όμως στο χoρό και έπρεπε να χορέψουμε. Μπορεί να μας πήρε λίγο χρόνο, πολύ για άλλους, όμως αρχίσανε τα πρώτα αποτελέσματα.
Με μια δανεική παγίδα που ούτε πως λειτουργούσε δεν ξέραμε, με μπόλικες γατοφόρους και πάνω απʼ όλα με διάθεση να βοηθήσουμε αυτά τα ζώα, η προσπάθεια έγινε συστηματική, έγινε καθημερινότητα για εμάς. Ώρες ατελείωτες, με συνθήκες ζέστης, με συνθήκες κρύου, με συνθήκες βροχής. Εμείς ήμασταν εκεί, δεν λείψαμε ούτε μια φορά στο ραντεβού μας με αυτά τα γατιά.
Δεν ήμασταν και δεν είμαστε σύλλογος ή σωματείο, δεν έχουμε καν όνομα. Όμως τα γατάκια που φροντίζουμε έχουν: είναι οι Γάτες του Φλοίσβου.
Αυτές οι γάτες μας πλημμύρισαν από αισθήματα θλίψης, χαράς, στεναχώριας, άγχους, εναλλασσόμενα συναισθήματα.
Θυμάστε όταν πιάσαμε το πρώτο μας γάτο; Θυμάστε όταν μαζεύαμε πτώματα γατιών, γατιών που δεν γεννήθηκαν τυχερά; Όταν βρήκαμε τον Σπένσερ; Όταν πιάσαμε τους δύο κεφάλες; Όταν άρχισαν να υιοθετούνται μικρά; Η Πίσσα, ο Γκρινιάρ, ο Σπένσερ, ο Ορφεάκος, ο Αχιλλέας,η Λέιλα, τα σκακιεράκια, τα τελευταία μικρά; Θυμάστε χαρά;
Εμείς τα θυμόμαστε όλα και θυμόμαστε και όλους εσάς που μας βοηθάτε όλο αυτό τον καιρό. Δεν θα αναφέρω ονόματα, ξέρετε εσείς ποιοι είστε. Είστε όλοι αυτοί που χάρη σε εσάς συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας και μάλιστα καταφέραμε να την επεκτείνουμε και σε άλλες περιοχές. Είστε η «πλάτη μας», εσείς που μας ξέρετε καλά, που μας ξέρετε λίγο, που δε μας ξέρετε καθόλου και κόντρα στις δυσκολίες ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ. Ίσως όχι με τη φυσική σας παρουσία. Όμως με την εμπιστοσύνη σας. Με τα συγκινητικά σας λόγια στήριξης. Με τα θετικά σας σχόλια για την προσπάθεια. Με την κοινή μας τρέλα. Με το μικρό ή το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για να προχωρήσουμε με τον έλεγχο του πληθυσμού. Ευχαριστούμε και αυτούς που μας αμφισβήτησαν, γιατί μας έκαναν να προβληματιστούμε. Να ψάξουμε για παραπάνω λύσεις. Να πεισμώσουμε. Έτσι προχωράμε, όπως ακριβώς ξεκινήσαμε: μια χούφτα τρελών γατόφιλων. Χωρίς χορηγίες, χωρίς επίσημη βοήθεια από φορείς, χωρίς μικρότητες. Κι αυτό μας γεμίζει περηφάνια.
Συνολικό αποτέλεσμα: 60 στειρώσεις στο Φλοίσβο, 48 στειρώσεις σε άλλες περιοχές, 15 υιοθεσίες και άλλα 12 γατιά που φιλοξενούνται και περιμένουν να υιοθετηθούν.

Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ότι μπορούμε σε γατάκια που έχουν ανάγκη, σε γατάκια που δεν έχουν τη τύχη να μεγαλώνουν σε σπίτι. Γιατί τα γατάκια αυτά τα αγαπάμε και τα πονάμε σαν να είναι δικά μας. Θα μπορούσα να γράφω σελίδες, σταματάω όμως εδώ.

Οι Γάτες του Φλοίσβου, αλλά κι όσες γάτες μας καλούν να τις προστατέψουμε, λατρεύουν να σας κάνουν εκπλήξεις: προσφέροντάς τους την τροφή, τη στείρωση, την περίθαλψη, θα αναλάβουν με τα ίδια τους τα τρυφερά πατούσια να σας στείλουν όποιο ζευγάρι σκουλαρίκια διαλέξετε, μενταγιόν ή όποιο από τα μπλουζάκια παραγγείλετε. Οι παραγγελίες σας στέλνονται με πμ σε εμένα και τη Βούλα εως τις 28/06, για να ξεκινήσουμε έπειτα τις αποστολές. Τα σκουλαρίκια κοστίζουν 10 ευρώ το ζευγάρι, το μενταγιόν το ίδιο και τα μπλουζάκια 12.Τα μπλουζάκια είναι 2 είδη, t-shirt και ραντάκι και έρχονται σε λευκό και γαλάζιο χρώμα. Οι αποστολές εκτός Αθήνας θα έχουν μια επιβάρυνση 3 ευρώ ανά αποστολή.
Ένας ακόμη χρόνος ξεκινάει και δεν βλέπουμε την ώρα να συνεχίσουμε να φροντίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα αγαπημένα μας γατιά, όπου τα συναντήσουμε. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

P1920_23-01-10JPG.jpg
P0653_31-05-10JPG.jpg
P0639_18-09-09JPG.jpg

t-shirt.jpg
rantaki.jpg

galazio.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Φλοίσβος, ένας χρόνος μετά..............

Συγκινηθηκα για αλλη μια φορα...
Αντε και εις ανωτερα!!!!!!!

Όσες φορές κι αν διάβασα το παραπάνω κείμενο δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Κάνοντας φλας μπακ στον χρόνο που πέρασε, δεν γίνεται να μην αισθάνομαι μια 'συλλογική περηφάνεια' για ότι καταφέραμε, ξεκινώντας από το μηδέν.

Κι όπως είπε η Αλίνα, άντε και εις ανώτερα:)

κοριτσια οσα μπραβο και αν σας πουμε ειναι λιγα μπροστα σε αυτα που εχετε κανει..εχω καταφερει να ερθω μονο μια φορα στον φλοισβο υποτιθεται με καλο καιρο και παλι τουρτουριζα απο το κρυο..φανταζομαι ποσο δυσκολο θα ειναι με ολες τις καιρικες συνθηκες να ειστε εκει για τα γατουνια..μην το βαζετε κατω..χωρις εσας αυτα τα γατια δεν θα ειχαν καμια τυχη..και να σκεφτεστε οτι δινεται δυναμη και στην νεα γενια που προσπαθει δειλα δειλα να κανει και εκεινη κατι για τα ζωακια;)

και επισης να σας ευχαριστησω για την ευκαιρια που ειχα να γνωρισω 4 καταπληκτικα και πανεμορφα φλοισβογατακια:D

Οτι και να πω ειναι λιγο... Τα ειπε ολα η Κωνσταντινα.... Το τι κλαμα βεβαια εριξα..:redface::redface:

Ενα μεγαλο μπραβο λοιπον ξανα σε οσους και οσες βοηθησαν με τον εναν η με τον αλλο τροπο...

Καλη συνεχεια .. Και καλο μας καλοκαιρι στο Φλοισβο με ακομα περισσοτερες επιτυχιες και χαρες!:):)

ΕΓΩ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ??:redface::D:redface::D

Απάντηση: Φλοίσβος, ένας χρόνος μετά..............

Ανατριχιαστικό το κείμενό σου Κωνσταντίνα.. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι μπράβο αν και δεν αρκεί σε τίποτα.. Καλό κουράγιο και δύναμη σας εύχομαι, ώστε να καταφέρετε να συνεχίσετε και να διπλασιαστούν οι τιμές των στειρώσεων και των υιοθεσιών. :)

Αγαπητή Κωνσταντίνα ! Ειλικρινά , με συγκίνησες αφάνταστα, με αυτή σου τήν τόσο κατατοπιστική αναδρομή στό παρελθόν,(για μένα τήν τόσο άγνωστη!) πού πραγματικά ,μ έκανε γιά άλλη μιά φορά, να αισθανθώ ...άσχημα, που είμαι τόσο μακριά σας,που ακόμη δέν μπόρεσα να σας γνωρίσω από κοντά, καί να βοηθήσω καί γώ στό Θεάρεστό σας έργο !Είσαστε, θαυμάσια κορίτσια όλες σας, καί σας συμπαραστέκομαι ,έστω και νοερά, σε κάθε σας προσπάθεια !!Καλή δύναμη σας εύχομαι, καί να έχετε πάντα επιτυχίες!!!!

τα δωράκια σας, πολύ χαριτωμένα !!Θα επικοινωνήσω μαζί σας Voula καί Κωνσταντίνα !

Όλγα, εσύ ειδικά, μας έχεις συγκινήσει τόσες φορές μέχρι τώρα;)
Όταν 'κοντινοί μας' άνθρωποι δεν μας έδιναν καμμιά σημασία και δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το τι κάνουμε, εσύ, μια άγνωστη μέχρι χθες, μας εμπιστεύθηκες. Σ'ευχαριστούμε πολύ και πάλι:)

κι εγω θέλω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!θα επικοινωνήσω με τη βούλα!!!!

Είδατε το t-shirt που είναι με φλοισβόγατο;:P
Κορίτσια το κείμενο ήταν πολύ εύκολο να γραφτεί, το δύσκολο κομμάτι ήταν να παραμείνει σχετικά "μικρό", γιατί πραγματικά θα μπορούσα να γράφω σελίδες.:redface:
Χαίρομαι όμως που σας άρεσε:D

Κορίτσια μετά από όλη αυτή την προσπάθια, μόνο 1000 συγχαρητήρια σας αξίζουν.

Εχετε τώρα την ικανοποίηση ότι επειδή εσεις νιαστηκατε, υπάρχουν δεκάδες γατιών που εχουν μια καλύτερη ζωή αντί για ενα βεβαιο θάνατο και πόσα ακόμα που πρόλαβαν να μην γεννηθούν και να πεθάνουν μαρτυρικά.

Μόνο συγχαρητήρια και έπαινοι σας αξίζουν!

Εγώ θυμάμαι την πρώτη μέρα που ήρθα ήταν όταν είχαμε βρει τον Σπενσερ!
Είχα πάθει τρομερό σοκ!! Ήταν στα μαύρα του τα χαλια!

Αυτό που μου έχει μείνει εμένα είναι η λανθασμένη εντύπωση που είχα για το Φλοίσβο.Εβλεπα τις φωτογραφίες,τα δέντρα και είχα την εντύπωση ότι είναι κάπου απομονωμένα,μέσα στη φύση οπότε πόσο δραματική μπορεί να είναι η κατάσταση.Μέχρι που τα είδα από κοντα.Τη λεωφόρο που είναι ακριβώς από πάνω,τα βράχια που καταλήγουν στη θάλασσα και το χειμώνα γεμίζουν με νερά και όλους τους κινδύνους στους οποίους είναι εκτεθιμένα αυτά τα ζώα,γι'αυτό και η οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται είναι αξιέπαινη.:clapup::clapup::clapup:Μακάρι να βλέπουμε συχνά τέτοιες προσπάθειες.Το αποτέλεσμα νομίζω δικαιώνει κάθε φιλόζωο ανεξαρτήτως σωματείων και χορηγών.

Α!ρε Κωνσταντίνα, έγραψες πάλι......
Τί ωραία αναδρομή.Πάει ένας χρόνος....:clapup:
Βλέπω πώς ξεκίνησε και που έχει φτάσει....καταπληκτικό αποτέλεσμα για ένα μέρος με πολύ δύσκολες συνθήκες.
Δεν έχω να πώ κάτι άλλο γιατί για ότι γίνεται εκεί ,ακόμα και τα λόγια είναι φτωχά....

Κάποιο 'κακό παιδάκι΄ ρώτησε αν μαζί με τα μπλουζάκια, δίνουμε και γατί δώρο :P
Κωνσταντίνα τι λες, να της δώσουμε 2-3, επειδή δεν έχει αρκετά ??:D

Αναλόγως ποιο είναι το παιδάκι. Για να το τακτοποιήσουμε ανάλογα:P
Έχω ξεχάσει να αναφέρω ότι οι μπλούζες βγαίνουν από small ως xxlarge:)

Αναλόγως ποιο είναι το παιδάκι. Για να το τακτοποιήσουμε ανάλογα:P
Έχω ξεχάσει να αναφέρω ότι οι μπλούζες βγαίνουν από small ως xxlarge:)

δεν βγαινει σε χsmall?:redface:στα κοντομανικα ειναι γυναικειες οι γραμμες ή αντρικες?

δεν βγαινει σε χsmall?:redface:στα κοντομανικα ειναι γυναικειες οι γραμμες ή αντρικες?

πρεπει να μας θυμιζεις συνεχως οτι εισαι αδυνατη??:mad::mad::P
xsmall δεν φορουσα ουτε στο γυμνασιο!:P:P:P

πρεπει να μας θυμιζεις συνεχως οτι εισαι αδυνατη??:mad::mad::P
xsmall δεν φορουσα ουτε στο γυμνασιο!:P:P:P
κυρια μου μπερδευεσαι..εγω σου θυμιζω συνεχως οτι εισαι κοντη..οχι παχουλη:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back