Φρίκη!!!!!

maxi2

Δραστήριο μέλος

Η maxi2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών και μας γράφει από Λέρος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 621 μηνύματα.
Βρήκα αυτό το site και έπαθα..... Είναι ακατάλληλο για παιδιά..
Τα σχόλια δικά σας.. Εγώ δεν βρίσκω λόγια....

https://www.all-creatures.org/anex/dog.html
https://www.all-creatures.org/anex/cattle.html
https://www.all-creatures.org/anex/elephant.html

'Εχει και άλλα στο ίδιο site..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γνωστά...
Ειδικά το θέμα για το φαγώσιμο κρέας σκύλου στην Κορέα το ξέρω πολύ καλά, αφού έζησα 4 χρόνια εκεί. Το λέει σωστά και στην ιστοσελίδα ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε τους Κορεάτες που εκτρέφουν και τρώνε σκύλους (συγκεκριμένη ράτσα, μη νομίζετε ότι τρώνε π.χ. τα κανισάκια τους), όπως στον υπόλοιπο κόσμο εκτρέφονται και τρώγονται βοοειδή, αιγοπρόβατα, πουλερικά κ.λ.π. Δεν τρώω κρέας σκύλου (όπως και αρκετών άλλων ζώων), γιατί είναι επιλογή μου. Δεν κατηγορώ κανέναν που τα τρώει όμως. Στην Κορέα πρόκειται για πολύ παλιά "παράδοση", έτρωγαν μάλιστα και κρέας τίγρη (όταν υπήρχε σε αφθονία, τώρα όχι!) κ.ά. παράξενα. Δεν είχαν όμως στην "παράδοσή" τους πρόβατα και αγελάδες... Πρόσφατα άρχισαν να τρώνε γάλα και αναπτύσσονται (δεν είναι αστείο, ψήλωσαν, έπαψαν να σκεβρώνουν φριχτά από την οστεοπόρωση... αχ, να βλέπατε κάτι γριούλες). Ο κορεατικός λαός υπέφερε από πείνα και πολέμους στο παρελθόν. Και εν κατακλείδι, κάθε διατροφική παράδοση έχει να κάνει με τις συνθήκες στο όποιο μέρος της γης βρέθηκε ο λαός.
Έχω ξαναπεί ότι και τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και τα "σκοτώνουμε" για να τα φάμε. Κάτι πρέπει να φάμε εμείς, όπως και τα υπόλοιπα ζώα. Η πείνα είναι η μεγαλύτερη φρίκη, κι ας μην τη γνωρίσει κανείς! Η υπερεκμετάλλευση (που συμβαίνει μόνο από μας τους ανθρώπους) προκαλεί τα χειρότερα και σ'αυτό συντάσσομαι απόλυτα με κάθε διαμαρτυρόμενο!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν κατηγορώ τους Κορεάτες γι' αυτά που είδα... Το καταλαβαίνω ότι είναι στην παράδοσή τους, όπως φαντάζομαι είναι για τους Ορθόδοξους το αρνί το Πάσχα..
Το ίδιο αισθάνομαι και για οποιοδήποτε άλλο ζώο δώ να σκοτώνεται έτσι.
Πριν απο κάποια ώρα είδα ενα ντοκιμαντέρ στην ΝΕΤ με την Μάγια Τσόκλη που πήγε στην 'Ιμβρο.
'Εδειξε λοιπόν για το έθιμο που έχουν να σφάζουν μια αγελάδα.
'Ηταν το ίδιο τρομακτικό.
Δεν κατηγορώ κανέναν για τα έθιμα που έχει κάθε λαός.
Απλά μου φαίνονται βάρβαρα. Και ίσως είμαι υπερευαίσθητη με τέτοια θέματα, και γι' αυτό φρικάρω όταν βλέπω να τους συμπεριφέρονται έτσι.
Το ίδιο αισθάνομαι και γι' αυτούς που κακοποιούν παιδιά, ανήμπορους και γενικά ψυχές που δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Δεν λέω ότι εγώ είμαι καλύτερη απο αυτούς. 'Αλλωστε μέχρι και πριν κάτι μήνες έτρωγα κρεατάκι μια χαρά, έχω πάει και για κυνήγι αγριογούρουνου (στα νιάτα μου) και έτσι δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω.

Απλά τώρα προσπαθώ να μην κάνω κακό σε κανέναν για την δική μου ικανοποίηση. Είτε είναι άνθρωπος, είτε είναι ζώο.

maxi...πολύ ενδιαφέρον...Εδώ θα συμφωνήσω ως ένα βαθμό με
την Αθανασία.
Δεν μπορώ να ακούω τους φιλόζωους των δυτικών χωρών που παθαίνουν σοκ με την κουζίνα που περιλαμβάνει σκύλους και γάτες στην Ασία, όταν την ίδια στιγμή έχουν στο πιάτο τους σκοτωμένα ζώα επίσης. Έχω συναντήσει και διαλεχθεί με τόσους τέτοιους σε ένα περιβαλλοντικό site που συμμετέχω.
Φρίττουν και εξοργίζονται με τους Κορεάτες και τους Κινέζους που τρώνε τα τετράποδα που εμείς στη δύση θεωρούμε φίλους, αλλά τα πάνε μία χαρά με το να τρώνε μωράκια αγελάδας, κοτούλες κλπ.
:(
Αυτός είναι ο ρατσισμός (δεν μπορώ να βρω μία καλύτερη λέξη) μεταξύ των ειδών. Το είδος κάθε οργανισμού καθορίζει την τύχη του όπως ακριβώς γίνεται με τις φυλές των ανθρώπων. ΓΙα μένα όλα τα ζώα και όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή...

Συνημμένα

• 20051003-racismsexism.jpg
    20051003-racismsexism.jpg
    33,6 KB · Εμφανίσεις: 33
Πιστεύω ότι οι δυτικές χώρες τρώνε μόνο χορτοφάγα ζώα.Στην Ασία μπορεί να έχουν μάθει να τρώνε σκυλιά-που το θεωρώ φριχτό-αλλά μην το κατηγορούμε γιατί δεν θέλει και πολύ να μας έρθει καμμιά τέτοια μόδα προς τα εδώ.:hmm:

αλλά μην το κατηγορούμε γιατί δεν θέλει και πολύ να μας έρθει καμμιά τέτοια μόδα προς τα εδώ.:hmm:
Και θα λένε μετά στις ταβέρνες οι τουρίστες: Το γαβ-γαβ ντεν τρώει γαβ-γαβ

whynot.jpg

χμ λετε να ερτηει καμια κατοχη κ να αρχισς να τρωω τις γατες μου μιαμ μιαμ ξερω ποιον θα φαω πρωτο το γκρινιαρη που ειναι κ χοντροσ

οντως,το οτι τρωνε σκυλια δεν πρεπει να μας ξενιζει μονο ως προς το ειδος τουζωου,αλλα ως προς τον τροπο που αυτα θανατωνονται.ας μην ξεχναμε οτι εμεις τρωμε αγελαδιτσες που σε καποιες χωρες τις λατρευουν και τι θεωρουν ιερες.
το προβλημα ειναι η κακοποιηση ολων των προς σφαγη ζωων,ανεξαρτητως ειδους

Α, καλά, εσύ ladycat θα'σαι "πλούσια" στην Κατοχή, θα'χεις πολύ κρέας με τόσα γατιά στο σπίτι! :lol::lol::lol: Black humor...

Ευτυχώς (ή δυστυχώς?) "Κατοχή" με κείνη τη μορφή δε βλέπω να ξανάρχεται, έτσι μας βλέπω να υποφέρουμε "αλλιώς" παρέα με τα -ζωντανά και υγιή- γατιά μας για χρόνια...
Και θα τρώμε κι εμείς κι αυτά ό,τι καλύτερο νομίζουμε, χωρίς να αποφεύγουμε (ούτε με τη χορτοφαγία) τη μικρότερη ή μεγαλύτερη συμμετοχή στην υπερεκμετάλλευση του πλανήτη...

Υ.Γ. σήμερα έφτιαξα σπιτική μπουγάτσα κρέμα και ντοματοτυρόπιτα για πρωινό-brunch (γιαμμμμ), το κρέας ουδόλως μας έλειψε αλλά μη μου πείτε να "διώξω" και τ'αυγά, το γάλα και τα τυριά που χρησιμοποίησα... Κάποτε είχε κάθε σπίτι τα δικά του, εκμεταλλευόμενο φυσιολογικά τα ζώα του, αλλά τώρα δε γίνεται να φέρουμε κότες και αγελάδα στο διαμέρισμα. Θα πορευτώ με τα αγορασμένα λοιπόν. Εν συνεχεία τα φτιάχνω μόνη μου και γλιτώνω από επιπλέον εκμετάλλευση :D, από την οποία ούτε οι vegan γλιτώνετε (αν με εννοείτε ;)).

Με πόνεσε η καρδιά μου……:cry: :cry: :cry:

Την φρίκη ... την εννοώ όχι για το είδος του ζώου που τρώνε εκεί... αλλά για τον τρόπο που θανατώνονται αυτά τα άμοιρα ζώα.
Το ίδιο είναι για μένα είτε είναι σκύλος, αγελάδα, γουρόυνι, αρνί....
Δεν κάνω διακρίσεις.. ο τρόπος είναι που με ενοχλεί.. και φυσικά το ότι για να ικανοποιήσω την ακόρεστη ορεξή μου.. σκοτώνεται κάποιο άλλο ζώο..

Ελπίζω εκεί που θα πάω να μπορώ να φυτεύω και να τρώω τα δικά μου ζαρζαβατικά.. (πήρα και σχετικό βιβλίο σήμερα):hmm:
Θα γίνω μια αγρότισα με τα ούλα της....

Η φρίκη δεν είναι μόνο στην επιλογή του ζώου που τρώνε αλλά στο οτι θεωρούν πως με το να το βασανίσουν θα είναι νοστιμότερο..λόγω της αδρεναλίνης.. Αρρωστημένο! Δεν έχουν ψυχή αυτοί οι άνθρωποι. Μακάρι να γνωρίσουν τον πόνο που προκαλούν μόνο αυτό εύχομαι. Κατά τα άλλα συμφωνώ οτι εξίσου τραγικό είναι να σκοτώνουμε σκυλιά για να τρώμε όσο οποιοδήποτε άλλο ζωάκι. Απελπίζομαι στην ιδέα οτι δε μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό.. Μακάρι να ψηφίζαμε όλοι και να το έριχνε όλος ο κόσμος στη χορτοφαγία.

Αθανασία οι vegans ειδικά πίστεψέ με ότι είναι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή υπερκαταναλωτισμού και με τον τρόπο που επιλέγουν να ζουν, αποφεύγουν πολλά δεινά της αγοράς. Ακόμη και αν δεν το πιστεύεις.
;)

Maxi σου εύχομαι καποια στιγμή να το πετύχετε και να έχετε τα δικά σας λαχανικά. Δεν μπορείς να φανταστείς τι ικανοποίηση είναι να τρως τα ζαρζαβατικά που εσύ φύτεψες και ξέρεις ακριβώς ότι είναι καθαρά και γλιτώνεις και τα έξοδα. Εγώ έχω βρει την χαρά μου στο καινούργιο σπίτι με τον κήπο που έχουμε. Καλαμπόκι, φασολάκια, ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, ότι θες! γιαμ γιαμ

Δυστυχώς

Ο τομέας των τροφίμων ήταν πάντα από τους πιο κερδοφόρους.
Όταν το κρέας ήταν το πιο ακριβό (πολυτέλεια) και ποθητό κομμάτι της αγοράς, οι εμπορευόμενοι (και παραγωγοί και μεσάζοντες) σκαρφίστηκαν τα πάντα για να κερδίσουν κι άλλο από αυτό. Ακόμα το κάνουν...
Μόλις όμως είδαν ότι κάποιοι είχαν άλλα ενδιαφέροντα (λόγω υγείας, μόδας,οικολογίας-χορτοφαγίας-λύπησης στα ζώα αλλά όχι στα φυτά...) σκαρφίστηκαν διάφορα και για την αγορά λαχανικών και φρούτων. Με τα σημερινά αποτελέσματα...
Εξαιρέσεις υπάρχουν. Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να ζει μόνο με τις εξαιρέσεις (π.χ. αγοράζοντας μόνο από τους "καλούς" παραγωγούς, απόλυτα πιστοποιημένους και όχι "φραγκοφονιάδες"/ ειδικά αυτό το τελευταίο αδύνατον) ούτε να τα παράγει όλα μόνος του κ.λ.π. Με τα λαχανικά γίνονται απίστευτες απάτες! Και με τα δημητριακά. Μεταλλαγμένα, "βαφτισμένα", συντηρημένα "φρέσκα" φρούτα και λαχανικά μέχρι ένα χρόνο (!) κ.ά. Και άντε να τα ξεχωρίσεις, ειδικά στην Ελλάδα της απόλυτης διαφθοράς...
Και από πάνω σε τρελές τιμές, όταν είναι "βιολογικά" (που συχνά αποδεικνύονται "ψευτοβιολογικά", είπαμε, είναι μεγάλα τα κέρδη). Π.χ. πλιγούρι που σε απλή εκδοχή κοστίζει 0,70Ε σε βιολογική πάει 3,50Ε και αν είναι κιόλας... Κάποτε πλιγούρι είχε κάθε σπίτι, δεν αγόραζε. Καλά που φτιάχνει ακόμα η γιαγιά τραχανά και μας δίνει λίγο (κι ας μη μου πολυαρέσει), γιατί τον χρυσοπληρώνεις να τον αγοράσεις ή σερβίρεται σε γκουρμέ εκδοχές σε πανάκριβα εστιατόρια.
Στο μπαλκόνι μας έχουμε πλατύφυλλο βασιλικό (μας αρέσει η caprese), δυόσμο, πιπεριά καυτερή... Δεν έχουμε χώρο για ντομάτες κ.ά., αλλά κι αν είχαμε, πάλι δε θα μπορούσαμε να τα έχουμε όλα, πάλι θα αγοράζαμε. Και για το ψωμί, που ζυμώνω πάντα μόνη μου, αγοράζω το αλεύρι!
Έχω χρόνο, ψάχνω πολύ τι αγοράζω, φτιάχνω μόνη μου πολλά... Όταν λέω ότι ούτε οι vegans ξεφεύγουν της όποιας εκμετάλλευσης, το εννοώ, γιατί ακόμα κι αν δεν κάνουν καμία άλλη δουλειά από το να παράγουν και να ψάχνουν τι αγοράζουν, δε θα τους έφτανε ο χρόνος και η γνώση! Είναι ωραίο να πιστεύεις ότι όλα είναι τέλεια, αγγελικά πλασμένα (τουλάχιστον αυτά ου εσύ επιλέγεις, γιατί είσαι ο πιο καλός και έξυπνος), αλλά κάποτε ξυπνάς και παθαίνεις σοκ!
Επίσης, ξεχνούν ότι και τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί (λόγω κέρδους και σημερινού τρόπου λειτουργίας της αγοράς ξεριζώνονται/συλλέγονται πολύ πριν της ώρας τους), ότι η γη δεν αντέχει τις εντατικές καλλιέργειες (υπερεκμετάλλευση κι εδώ, άσε που οι περισσότερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις προέκυψαν από φωτιές που έβαλε ο άνθρωπος). Κ.ά. πολλά...

Η τροφή είναι απαραίτητη. Η πείνα είναι η μεγαλύτερη φρίκη.
Και τα ζώα και τα φυτά αποτελούν τροφή για μας, όπως και για όλα τα ζώα. Ας επιλέγουμε συνετά, ας μην προκαλούμε άσκοπο πόνο
(συμφωνώ με την Andria για την ανοησία του βασανισμού, αλλά όχι στη δικτατορία της χορτοφαγίας ούτε στη δικτατορία της κρεοφαγίας βέβαια, και να τονίσω ότι δε μ'αρέσει η γεύση του κρέατος, αντίθετα από άλλους χορτοφάγους που λατρεύουν το κρέας και πιέζονται να μην το τρώνε) και με αποφυγή σπατάλης/υπερκατανάλωσης όλα θα πάνε καλύτερα!

ολα λογικα ειναι, οι ανθρωποι τα τρωνε γιατι αυτα εχουν εκει, πολυ λογικο και θεμιτο.
εδω στην κατοχη ετρωγαν ποντικια, που ειναι και φορεις πολλων ασθενειων, τα σκυλια δε θα φανε..
Δυστυχως ετσι ειναι η φυση, το μεγαλο τρωει το μικρο, και ο ανθρωπος συμμετεχει σε αυτο τον κυκλο.
Απλα η δικη μας η γενια, που εχει μεγαλωσε σε μεγαλουπολεις που εχει μαθει να παιρνει το κοτοπουλακι ετοιμο για μαγειρεμα εχει χασει λιγο την αισθηση με την πραγματικοτητα..
Ξεχναει οτι και το κοτοπουλακι ηταν καποτε ζωντανο, ξεχναει οτι αυτο σφαγιαστηκε, ξεχναει οτι υπαρχει και ανθρωπος για αυτο "λεγετε χασαπης" και γενικα ξεχναει οτιδηποτε μπορει να τον κανει να μην απολαυσει το κοτοπουλο του, με τις πατατες γυρω γυρω..
χαρακτηριστικο παραδειγμα, εγω ειμαι απο την κερκυρα και εκει οι συγγενεις ολα τους τα ζωα ειναι οικοσιτα, απο κοτες μεχρι γουρουνια
τα οποια και σφαζουν για να φανε
Εγω σαν κοριτσι της πολης μου ηταν αδυνατον να παρακολουθησω τη γιαγια μου να τα σφαζει αλλα ειχε δικιο οταν μου ειπε..."να τα σφαξεις δε μπορεις, αλλα να τα φας..μπορεις εεε?"

μηπως εχουμε χασει λιγο επαφη με την πραγματικοτητα???

Καταρχήν το έχω ξαναπεί, οι χορτοφάγοι δεν είναι ούτε τέλειοι (όσο και αν προσπαθήσουν) ούτε οι καλοί και οι αγαθοί και όλοι οι άλλοι 'τέρατα'. Ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο οπότε δεν έχει νόημα κάθε φορά να το επαναλαμβάνεις. Η δίαιτα είναι μία προσωπική επιλογή αλλά αν δεν έχει ζήσει κανείς ως vegan δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη. Και όταν λέω να ζήσει ως vegan δεν εννοώ την αποκλειστική χορτοφαγία αλλά όλη τη φιλοσοφία του σεβασμού προς τη φύση και το περιβάλλον.

Η επιλογή του να γίνει κανείς vegan (το οποίο σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιεί ζωικά προϊόντα, μαλλί, δέρμα, γούνες, καλλυντικά και απορρυπαντικά που μολύνουν το περιβάλλον και έχουν τεσταριστεί σε ζώα) είναι θετική για την υγεία των ανθρώπων, τα ζώα και το περιβάλλον. Επίσης αποτελεί λύση για την παγκόσμια πείνα.

Και θα το εξηγήσω. Κάθε ημέρα καίγονται δάση, και γίνονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Όχι για να ταϊσουν τον κόσμο αλλά για να ταϊσουν τα ζώα που ανήκουν στις βιομηχανοποιημένες φάρμες. Αυτές οι εκτάσεις δεν φτάνουν να θρέψουν τον πληθυσμό των ζώων αυτών που συνεχώς αυξάνεται, καθώς οι άνθρωποι καταναλώνουν όλο και περισσότερο κρέας ακόμη και σε χώρες όπου παραδοσιακά θα το έτρωγαν σπάνια.

Αυτές οι εκτάσεις αν χρησιμοποιούνταν για να καλλιεργηθεί τροφή για τους ανθρώπους, θα πεινούσαν πολύ λιγότεροι άνθρωποι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, και δεν το λέω εγώ το λενε έρευνες.

Εκτός από την οικολογική καταστροφή που επέρχεται από το ξεκλήρισμα των δασών, το μεθάνιο που παράγεται από τις βιομηχανικές φάρμες είναι μία απο τις μεγαλύτερες αιτίες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου *που συμβάλλει επίσης στη δυστυχια των ανθρώπων*. Τέλος όλα τα απόβλητα από αυτές τις επιχειρήσεις μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα της γης επιβαρύνοντας την ήδη τραγική κατάσταση σε θάλασσες και ποταμούς.

Οι vegans είναι υπέρ της βιώσιμης καλλιέργειας γι αυτό υποστηρίζουν τους βιολογικούς καλλιεργητές, γιατί αφήνουν τη γη να 'αναπνεύσει' και δεν την πνίγουν με φυτοφάρμακα. Εκτός αυτού με τις κυλιόμενες καλλιέργειες το έδαφος έχει την ευκαιρία να 'ξεκουραστεί' και να ανανεωθεί ενώ ο καλλιεργητής δεν είναι ανάγκη να μείνει άπραγος όσο διάστημα γίνεται αυτό. Π.χ. αν δεν κάνω λάθος - μετά από καλλιέργεια πατάτας, αν φυτέψεις καρότα *λέω τώρα* το έδαφος ανανεώνεται λόγω των συστατικών του νέου φυτού.

Αυτό ως απάντηση ότι οι χορτοφάγοι δεν ενδιαφέρονται για τα φυτά - (μόνιμο επιχείρημα όσων αντιτίθενται) και στο ότι οι χορτοφάγοι δεν ενδιαφέρονται για το συνάνθρωπο.

Προσπάθησα πάρα πολύ να εξηγήσω στο τι ακριβώς αποσκοπεί η συνειδητοποιημένη χορτοφαγία, παρόλο που για μένα έρχονται πρώτα τα 10 δισ ζώων που πεθαίνουν κάθε χρόνο *για το δυτικό κόσμο* και μετά όλα τα υπόλοιπα.

https://www.cok.net/feat/mtvfall2005.php
https://www.cok.net/feat/mtv2006.php

Όσο για το γάλα και τα αυγά μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν τα καταναλώνουν αλλά ήδη νόμιζω σας κούρασα.
:redface:

Γωγώ με αυτό που έγραψες, μου θυμίζεις την αδερφή μου (που παρεπιπτόντως έχετε το ίδιο όνομα χεχε) και
πέρυσι δούλευε σε χασάπικο
αλλά φέτος που ξεπουπούλιαζε ο μπαμπάς μου κότες
και τις έδειξε τα κεφάλια τους κομμένα
έκανε εμετό...

μπρρρρρρρρρρρρρρ
άλλο να βλέπεις κεφτεδάκια με σάλτσα
και άλλο ολόκληρο το ζώο. Προφανώς
και οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν χάσει την πραγματικότητα

Όσο για το γάλα και τα αυγά μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν τα καταναλώνουν αλλά ήδη νόμιζω σας κούρασα.
:redface:

Vicky, έχεις ήδη γράψει σε παλιότερο post για το γάλα και τα αυγά (ακόμα και μέλι δεν πρέπει να τρως απ'ό,τι ξέρω) και το "ξεζούμισμα" των ζώων που τα παράγουν... Γνωστά! Δε διαφωνώ ότι έτσι γίνεται συνήθως. Δε διαφωνώ για το "τα καημένα τα ζώα". Υπάρχει και το "οι καημένοι οι άνθρωποι", δυστυχώς...
Έχω ψαχτεί πολύ, έχω κάνει κακό στον εαυτό μου ούσα χορτοφάγος στην κρίσιμη ηλικία 12-18 (ε, μικρή ήμουν...).
Δεν έχουν και τόση σημασία τα προσωπικά. Απλώς σου θυμίζω πόσο αδιέξοδη είναι η κατάσταση.
Όποιος πείθεται μπορεί να ακολουθεί ένα ρεύμα, αυτό δεν ισχύει άλλωστε παντού; Και στη θρησκεία, στην πολιτική... Πειράζει να μην "τσιμπάμε" όλοι; Και μιλώντας για τον εαυτό μου, εννοώ και στη θρησκεία και στην πολιτική... :P

Όχι βρε Αθανασία εννοείται ότι καθείς ορίζει τον εαυτό του
και νοήμοντες άνθρωποι είμαστε και κάνουμε επιλογές.
Ο μόνος λόγος για το μακροσκελή μου μήνυμα είναι γιατι
αναφέρθηκες στα φυτά και στο συνάνθρωπο και όφειλα να το
ξεκαθαρίσω για να μην υπάρχει παρανόηση απο κάποιον/α.

Δεκτά και κατανοητά όλα ~
και όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας και
της πορείας που έχει καθένας στη ζωή του
και τι μαθαίνει, τι θεωρεί ηθικό κλπ κλπ.
:)

Λυπάμαι που η χορτοφαγία που σου προκάλεσε πρόβλημα υγείας.
μπορείς να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα να μου εξηγήσεις - αν θέλεις. Γιατί πραγματικά μου κάνει εντυπωση

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back