Φρίκη!!!!!

Γωγώ με αυτό που έγραψες, μου θυμίζεις την αδερφή μου (που παρεμπιπτόντως έχετε το ίδιο όνομα χεχε) και
πέρυσι δούλευε σε χασάπικο
αλλά φέτος που ξεπουπούλιαζε ο μπαμπάς μου κότες
και τις έδειξε τα κεφάλια τους κομμένα
έκανε εμετό...

μπρρρρρρρρρρρρρρ
άλλο να βλέπεις κεφτεδάκια με σάλτσα
και άλλο ολόκληρο το ζώο. Προφανώς
και οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν χάσει την πραγματικότητα

Η Νιάρα πάλι δε θα είχε κανένα πρόβλημα με το κεφάλι της κότας αν το πετύχαινε :lol::lol::lol:. Και με τα κεφτεδάκια κ.λ.π. ΟΚ! Ακόμα και με τις "πλαστικές" ψεύτικες κροκέτες κ.ά. εμπορικές γατοτροφές. Τι να κάνει; Φαϊ θέλει! Πλήρης επαφή με την πραγματικότητα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εντάξει μιλάμε για ανθρώπους, δεν μιλάμε για γάτες
που είναι σαρκοφάγες και κυνηγοί από τη φύση τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ολα λογικα ειναι, οι ανθρωποι τα τρωνε γιατι αυτα εχουν εκει, πολυ λογικο και θεμιτο.
εδω στην κατοχη ετρωγαν ποντικια, που ειναι και φορεις πολλων ασθενειων, τα σκυλια δε θα φανε..**

Γωγώ, να συμπληρώσω ότι στην Κορέα έχουν απ'όλα τώρα, το βιοτικό τους επίπεδο είναι καλύτερο απ'το δικό μας (αυτοί έχουν και βιομηχανία, εμείς τίποτα...) και τα σκυλιά ήταν "παραδοσιακό φαγητό" από παλαιότερες εποχές. Απαγορεύτηκαν στους Ολυμπιακούς της Σεούλ (1988), αλλά κάποιοι εξακολουθουν να τα τρώνε κρυφά και σε πολύ περιορισμένες ποσότητες κυρίως τον Ιούλιο (η "εποχή" τους, συνήθως σε σκυλόσουπα, κάνουν ουρές έξω από τα παράνομα οι εργαζόμενοι την ώρα του lunch break, καλούσαν και τον άντρα μου θυμάμαι αλλά δε δοκίμασε ποτέ). Όπως κι εδώ απαγορεύτηκαν κοκορέτσι κ.λ.π. και ακόμα τα τρώνε...
Απλώς, ό,τι και να τους λένε, παρόλο που έχουν πια κατοικίδια σκυλάκια και τα λατρεύουν, κάποιοι εξακολουθούν να επιθυμούν την "παραδοσιακή" αυτή τροφή. Δεν ανακατεύομαι, αλλά και δεν τρώω με τίποτα! Όπως δε θα'τρωγα και ποντίκια, γάτες κ.ά. Νομίζω ότι θα προτιμούσα να πεθάνω, κι ας μου λέγατε "ας σου τύχαινε και θα'βλεπες"... Αρκεί να'χα κανα δηλητήριο πρόχειρο :lol::lol::lol:, γιατί είμαι σίγουρη ότι η πείνα δεν αντέχεται!!!

Έχω να πω ότι περί ορέξεως κολοκυθόπιττα αρκεί να μην βασανίζονται ζώα. Κάθε χώρα έχει δικη της κουλτούρα και πράγματα που μας φαίνονται περίεργα ή αηδιαστικά εκεί είναι απόλυτα φυσιολογικά.

Και μην πηγαινουμε μακρια. Γνωστο δεν ειναι το θεμα για τα αλογα του Ιπποδρομου που οταν "βγουν στη συνταξη" ή τραυματιστουν δινονται σε σφαγεια? Και δεν ξερω αν δινονται και σε ντοπια σφαγεια, γιατι οταν ρωτησα (βλεποντας να τα φορτωνουν σε πλοιο) μου ειπαν οτι στελνονται στα σφαγεια της Ιταλιας.

Πριν λίγο καιρό είχαν δείξει στις ειδήσεις για γέρικα άλογα σε παράνομες εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο, όπου τα σφαγμένα προορίζονταν και για ζωοτροφές και για αλλαντικά :(...

Φρικη φρικη. Μπορει να ακουστω λιγο ρατσιστρια τωρα αλλα το να σφαζονται ακομα και τα αλογα παραπαει!!!

"Ρατσίστρια"... Μπα!!!
Ανάλογα την περιοχή και τις συνθήκες οι άνθρωποι είχαν άλλα ζώα για τροφή και άλλα για διαφορετικές "χρήσεις". Έτσι, παρόλο που είναι επιχείρημα το "γιατί να λυπάστε το σκύλο στην Κορέα και όχι το προβατάκι εδώ ή το άλογο στην Ιταλία", δεν είναι όλα το ίδιο! Στη δική μας κουλτούρα π.χ. το άλογο ήταν σεβαστό ως μεταφορικό μέσο και περήφανος σύντροφος του καβαλάρη, δεν ήταν ποτέ τροφή! Ο σκύλος φύλακας, η γάτα για τα ποντίκια αλλά και για χάδια, το γουρούνι αποκλειστικά για κρέας/δέρμα, η αγελάδα για γάλα/κρέας, η κότα για αυγά/κρέας κ.ο.κ.
Το σύστημα δούλευε τότε πολύ καλύτερα από σήμερα. Εννοώ με τα πολλά οικόσιτα ζώα και τις λίγες αγοραστικές ανάγκες. Τώρα δεν έχει επιστροφή...

Οχι στην υπερκαταναλωση λοιπον. Ελεος!!! Φτανει δεν θα τα φαμε κι ολα πανω σ' αυτη τη γη!

υπαρχει ενα θεμα που ειμαι σιγουρη οτι οι περισσοτεροι ελληνες το αγνοουν.

Η ελλαδα λοιπον αναμεσα σε αυτα τα προιοντα που εξαγει ειναι και τα βατραχοποδαρα!!!!!!!!
ενω λοιπον ειναι ενα εθνικο προιον παρολα αυτα, ουτε στα σουπερ μαρκετ υπαρχει, ουτε στις λαικες, ουτε σε χασαπικα ουτε πουθενα...
αντιθετα υπαρχουν μπαμπου που ουτε την υπαρξη τους ξεραμε και ηδη τα τρωμε!!!!
Τωρα η γαλλια εισαγει απο μας βατραχια τα οποια εμεις αντι να τα παρουμε κατευθειαν απο εμας, τα ξαναεισαγουμε απο τη γαλλια και τα σερβιρουμε σε πανακριβα εστιατορια..
Τωρα ξερω τι θα μου πειτε οτι καλα βατραχια θα φαμε? (πρασινα-γλοιωδη?)

ε λοιπον εδω κανετε πολυ μεγαλο λαθος, ετσι ελεγα και εγω μεχρι να δοκιμασω

Μιλαμε για το πιο νοστιμο κρεας.
Τις περισσοτερες φορες εγω πιστευω ειναι θεμα στενοκεφαλιας και τπτ παραπανω.
ολα τα ζωα ειναι ισαξια, οπως τρωμε αγελαδα θα μπορουσαμε να τρωμε και σκυλο, μη τρελενεστε αδικα...

Παρεπιπτοντως ξερετε κανενα μαγαζι να πουλαει βατραχοποδαρα...?
τηγανητα ή πλακι γινονται θεικα...
Εδω δυστυχως στη θεσσαλονικη δεν εχω καταφερει να βρω...:(:(

Συμφωνώ κι εγώ με τη Γωγώ. Γιατί τρελαινόμαστε που κάποιοι τρώνε σκύλους ή γάτες? Εμείς τρώμε τόσα και τόσα άλλα ζώα. Γιατί αηδιάζουμε που άλλοι τρώνε ακρίδες? Οι γαρίδες δεν διαφέρουν και πολύ. Όλες οι Ανατολικοευρωπαίες που έχω γνωρίσει μόλις μας βλέπουν να τρώμε γαρίδες ή χταπόδι φρικάρουν!!!
Και τέλος προς vicki. Οι γάτες είναι από τη φύση τους κρεατοφάγες και κυνηγοί. Σωστό. Αλλά οι άνθρωποι δηλαδή τι είναι από τη φύση τους?

Περί αλόγων

Είχα ακούσει παλιότερα για κάποιο ελληνικό νόμο (πιθανότατα ισχύει ακόμα) που απαγόρευε την εξαγωγή υγιών αλόγων προς σφαγή στην Ιταλία. Ο νόμος αυτός, που σκοπό είχε την προστασία των αλόγων, δυστυχώς είχε το αντίθετο αποτέλεσμα: τα ζώα που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. δύστροπο χαρακτήρα, προχωρημένη ηλικία κτλ.) θεωρούνταν από τους ιδιοκτήτες τους ανεπιθύμητα, τραυματίζονταν σκοπίμως -χωρίς να θανατωθούν όμως, για να μην... "μπαγιατέψουν" κιόλας- προκειμένου να σταλούν για σφαγή στην Ιταλία. Έτσι, τα άτυχα ζώα περνούσαν (πιθανόν, περνούν ακόμα) από απίστευτο βασανισμό μέχρι να φτάσουν στο σφαγείο.

Τωρα ξερω τι θα μου πειτε οτι καλα βατραχια θα φαμε? (πρασινα-γλοιωδη?)
Δεν είναι το πράσινα και γλοιώδη άλλο είναι. Σε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ έχω δει που έκοβαν τα πόδια των βατράχων ενώ ήταν ζωντανά. Στη Γαλλία. Εκοβε τα πόδια κι έσπρωχνε το βάτραχο πάνω στο μπάγκο που γλίστραγε κι έπεφτε στο κάδο σκουπιδιών.
Κάποτε ήθελα να δοκιμάσω αστακό μέχρι που έμαθα ότι μαγειρεύεται ζωντανός και μου κόπηκε η επιθυμία. Ε όχι κι έτσι, πάει πολύ.

Ο φιλος μου επειδη τσακωθηκαμε πεταξυ τα πραγματα μου (το γουοκ το ρολοι που του χαρησα και τα πραγματα του γατου μου ντινου)απ το σπιτι στα σκουπιδια και το γατο μου ο οπιοσ το εσκασε λεει απ το μπαλκονι.:( Εγω λογο αποστασης και επειδη εφηγα για να δωσω εξεταστικη δε μπορω σιντομα να κατεβω να δω εαν λεει αληθεια τι να κανω????:cry:

PUrina αυτό είναι απαίσιο! Δεν το πιστεύω ότι έκανε κάτι τέτοιο!
ΔΕν ξέρω τι να σε συμβουλεύσω.Εγώ νομίζω θα πήγαινα
εκεί και θα του έσπαγα τα μούτρα
:(

Και καλά όλα τα υπόλοιπα το γατάκι τι του έφταιξε;

Ο φιλος μου επειδη τσακωθηκαμε πεταξυ τα πραγματα μου (το γουοκ το ρολοι που του χαρησα και τα πραγματα του γατου μου ντινου)απ το σπιτι στα σκουπιδια και το γατο μου ο οπιοσ το εσκασε λεει απ το μπαλκονι.:( Εγω λογο αποστασης και επειδη εφηγα για να δωσω εξεταστικη δε μπορω σιντομα να κατεβω να δω εαν λεει αληθεια τι να κανω????:cry:
Να προσέχεις στο μέλλον να βρίσκεις φίλους που, τουλάχιστον θα δέχονται, τις γάτες, κι όχι να τις ανέχονται για χάρη των ηδονών, ή να μην έχεις γάτες. Αν δεν μπορέσει να βρει άλλη πάντως θα σου <<ζητήσει>> συγνώμη και θα σου <<υποσχεθεί>> και <<ορκιστεί>> ότι δεν θα ξαναγίνει.

Στη Γαλλία. Εκοβε τα πόδια κι έσπρωχνε το βάτραχο πάνω στο μπάγκο που γλίστραγε κι έπεφτε στο κάδο σκουπιδιών.
Κάποτε ήθελα να δοκιμάσω αστακό μέχρι που έμαθα ότι μαγειρεύεται ζωντανός και μου κόπηκε η επιθυμία.
Συμφωνώ.Γιατί να λυπόμαστε το σκύλο ή την αγελάδα που βασανίζετε κατά τη σφαγή, αλλά όχι τα βατράχια ή τους αστακούς;;
Τουλάχιστον για τα μοσχαράκια, τα αρνιά, τα κατσίκια και τους χοίρους, γνωρίζω ότι υπάρχει νόμος που λέει ακριβώς πώς πρέπει να σφαχτεί το ζώο.Για όλα τα υπόλοιπα τι γίνεται;

δε μπορω σιντομα να κατεβω να δω εαν λεει αληθεια τι να κανω????
Νομίζω πρέπει να πας να δεις τι γίνεται επειγόντως....

ΕΧΩ ΤΣΑΝΤΙΣΤΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ με τη συμπεριφορά του φίλου σου! Είναι δυνατόν να πέταξε το γατί????????? Αν ήμουν στη θέση σου θα παρατούσα την εξεταστική και θα κατέβαινα να δω τί έγινε το γατί. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα επιβιώσει έκτος ούτε για ώρες, εφόσον έχει μάθει μέσα στο σπίτι!

Purina: εάν είναι έτσι, κακώς είχες αφήσει εκεί το γάτο. Αν λοιπόν τον βρεις, πάρτον μαζί σου όπου είσαι, το κάνουν κι άλλοι φοιτητές κι ας είναι μπελάς. Με το ειδικό κλουβάκι το μεταφέρουν με αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία στα φοιτητικά τους σπίτια και στων γονιών τους.
Δύσκολα πράγματα, μπελάδες, ξέρω, αλλά με υπομονή και αγάπη όλα γίνονται.
Με τους "φίλους" αυτού του είδους τα πράγματα μπορεί να είναι εφήμερα, αλλά το γατάκι μας το θέλουμε για μια ζωή!
Βέβαια, δε σου είπε ότι πέταξε το γάτο, αλλά ότι έφυγε από το μπαλκόνι. Κανείς μας δεν μπορεί να τον ελέγξει για την αλήθεια του (ό,τι κι αν λέγεται εδώ), μόνο εσύ θα μπορούσες να καταλάβεις. Εύχομαι να τον βρεις και να τον μαζέψεις!

Υ.Γ. για Θανάση: δοκίμασε ...κατεψυγμένο αστακό, είναι ήδη πεθαμένος και μπορείς να τον βράσεις!
Ο αστακός μού αρέσει πολύ αλλά δεν μπορώ να τον μαγειρέψω με τον τρόπο που ανέφερες, οπότε σε καταλαβαίνω...
Όσο για βατραχοπόδαρα, μακριά από μένα, είτε για το "πράσινα-γλοιώδη" είτε για τον τρόπο κοπής ποδιών, δε θέλω να τα δοκιμάσω όλα στη ζωή μου! Είναι πολλάααα που δεν τρώω, κι ας είναι νόστιμα για άλλους...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back