Φροντίδα μετά τη στείρωση

Λίγο μετά τη στείρωση...

Πήγα την φρου-φρου μου χτες για στείρωση. Την πήγα 10 και την πήρα κατά τις 6.30. Από εκείνη την ώρα έχω γίνει κουρέλι.:( Από την ώρα που έφτασε σπίτι περπατάει με δυσκολία και όποτε κουνιέται κλαίει...Ούτε να κοιμηθεί δεν μπρούσε γιατί δεν βολευόταν με τίποτα:( ...Οπως είναι και ξυρισμένη και βλέπω και τα ράμματα νιώθω ενοχές! Πόσες μέρες κρατάει αυτό? Φαντάζομαι δεν αλλάζει συμπεριφορά μετά την στείρωση...Εχω και τύψεις που την άφησα σήμερα και ήρθα δουλειά. Εχει κουρνιάσει κάτω από το κρεβάτι και δεν κουνάει ούτε λαλάει...Μέχρι να κόψουμε τα ράμματα έτσι θα είμαστε??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μεχρι αυριο θα ειναι καλυτερα Ποναει προφανως και ειναι ζαλισμενη απο την ναρκωση. Κρατα την ζεστη και σιγα σιγα θα συνελθη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η γάτα μάλλον πονάει. Πρέπει να χορηγηθούν αναλγητικά.

Ε σιγουρα πρεπει να παρει κατι για το πονο.Να της βαλεις καθαρα στροσιδια να κοιματε και εκτος καλαθιου αν δε βολεβεται εκει μεχρι να γιανει η τομη,χαδακια πολλα και σιγα σιγα θα πανε ολα καλα.

Πολυ περιεργο.. παντα ο κτηνιατρος μου ελεγε να του αφηνω τις θυλικες δυο μερες για παρακολουθηση στα ζεστα εκει οταν πηρα την προηγουμενη βδομαδα μια αδεσποτουλα φρεσκοστειρωμενη τις πρωτες τρεις μερες δεν πηγαινε πουθενα ( κατω απο το καλοριφερ ουτε κουνουσε ουτε λαλουσε)παρα με δυσκολια ετρωγε ηταν κ το σοκ απο το εξω στο σπιτι ξαφνικα, αλλα φαινονταν απλα εξασθενημενη και κουρνιαζε διπλα στο καλοριφερ. Εγω αν ημουν στη θεση σου θα παιρνα τηλ τον κτηνιατρο κι αν τον εβλεπα να τα θεωρει ολα φυσιολογικα θα την πηγαινα σε αλλο γιατρο αυτος δεν μου φαινεται πολυ καλος ..Οσο να ναι η στειρωση ειναι μια εγχειρηση αν κατι πηγε λαθος να το διορθωσετε τωρα οχι να γινει τιποτα χειροτερο...καμια δεν πονουσε κι εχω στειρωσει 5 θυληκες ,θελει πολυ πολυ ζεστη μετα να ξερεις ολες τη βγαζουν κολλημενες στα καλοριφερ.Που μενεις? θελεις τηλ αλλου γιατρου???

Αρα και εγω που θα τη παω σιντομα πρεπει μαλλον να της παρω και ενα σωμα γιατι η θερμανση δεν ειναι αυτονομη και οποτε θελουν το αναβουν.

Αρα και εγω που θα τη παω σιντομα πρεπει μαλλον να της παρω και ενα σωμα γιατι η θερμανση δεν ειναι αυτονομη και οποτε θελουν το αναβουν.
σιγουρα να φανταστεις εγω εβαλα φουλ σχεδον το φυσικο αεριο και για τη στειρωμενη και γιατι μου χακλασε το σεσουαρ την ωρα οποθ επλενα το μικρο και εγιναν και τα δυο μια χαρα πολυ συντομα τωρα πριν λιγο ταισα την στειρωμενη που ειναι πλεον εξω καταχαρουμενη

Παιδιά εγώ όπου ρωτούσα για καλό γιατρό για στείρωση μου έλεγαν πάντα το ίδιο όνομα. Ο συγκεκριμένος γιατρός μου στείρωσε πριν από λιγα χρόνια 3 γάτες. Ήλθε στο σπίτι και έκανε τη στείρωση, δεν χρειάστηκε να παρακολουθήσει τις γάτες. Όλα πήγαν καλά. Οι γάτες ήταν λίγο σοκαρισμένες την πρώτη μέρα αλλά την επόμενη ήταν πολύ καλά. Την Παρασκευή που μας έρχεται θα έλθει να στειρώσει τη Χιονάτη. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Γιατί με κάνετε να ανησυχώ?

Μην ανησυχείς βρε Paris. Το θέμα κτηνίατρος είναι πολύ πολύπλοκο και κατα τη γνώμη μου υποκειμενικό. Αν εσύ που σου έχει στειρώσει και 3 γατες τον θεωρείς καλό (και καλά κάνεις αφού πήγαν όλα καλά) τι σημασία έχει τι θεωρούν άλλοι? Προφανώς κάποιοι γιατροί θεωρούν απαραίτητο να παρακολουθήσουν τη γατα μετα την επέμβαση και κάποιοι όχι. Δεν κάνει αυτό όμως καλό τον γιατρό. Να μην ανησυχείς καθόλου. Όπως πήγαν όλα καλά με τις άλλες γατούλες θα πάνε και με τη Χιονάτη! :)

Αρχική Δημοσίευση από Paris Gatopalaviaris:
Ήλθε στο σπίτι και έκανε τη στείρωση...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εσείς θα δεχόσασταν ο καλύτερος χειρουργός του κόσμου να έρθει στο σπίτι σας και να σας ανοίξει την κοιλιά;

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εσείς θα δεχόσασταν ο καλύτερος χειρουργός του κόσμου να έρθει στο σπίτι σας και να σας ανοίξει την κοιλιά;
;) αμα ειχε γοητευτικους βοηθους ισως....( να κανουμε και λιγο πλακα):lol:

Τωρα μ αυτο θα συμφωνησω κι εγω. Ενας καλός βοηθός πρέπει να ξέρει το σπίτι σου.Άνθρωποι είμαστε, γατάκια έχουμε! :P
Πάντως, κι εμένα περίεργο μου ακούγεται να γίνει επέμβαση στο σπίτι. Οι συνθήκες υγειινής;
Και με την ευκαιρία, μια ερώτηση: Μετά τη στείρωση, οι σεξουαλικές τους συνήθειες παραμένουν; Γιατί η δικιά μου (η Bijoux που ειναι στειρωμένη) δε δείχνει να το βάζει κάτω κι έτσι έχουμε καταλήξει με ένα αλήτη (! - σύνδρομο μαμάς που προστατεύει την κόρη) να ξεροσταλιάζει στο παράθυρό τους(!) και να παίζει μια τη μάνα (Misty-που δεν είναι στειρωμένη) και μια την κόρη (η Bijoux που λέγαμε)

ειναι οντως λιγο περιεργο να γινει η στειρωση στο σπιτι...δε χρειαζονται ασηπτικες συνθηκες?ειναι δυνατον να εχει κουβαλησει στο σπιτι ολα τα απαραιτητα?κι αν προκυψει κατι την ωρα της εγχειρισης?μου ακουγεται καπως παρακιδνυνευμενο....:hmm:

Αρχική Δημοσίευση από Mariel:
μου ακουγεται καπως παρακιδνυνευμενο....:hmm:

Δεν είναι παρακινδυνευμένο, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Η ωοθηκυστερεκτομή είναι επέμβαση που απαιτεί εξοπλισμένο χειρουργείο, αναισθησία, αποστείρωση, αντισηψία και πολλά άλλα. Σε περίπτωση επιπλοκής τι μπορεί να γίνει στο σπίτι;

steirwsh

Γεια σε όλους! Χτες έκανα στείρωση στη Μπλάνκα μου.:/: Είναι η πρώτη φορά που κάνω στείρωση σε γατούλα μου και όσο να 'ναι, είμαι ανήσυχη για το πώς θα πάει με την ανάρρωση. Ο κτηνίατρός μου με συμβούλεψε για τα πάντα. Απλά θα ήθελα και συμβουλές από προσωπικές σας εμπειρίες.:rolleyes:Ευχαριστώ!:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθατε στο MyCat, εσύ και η γατούλα σου!
Σε παρακαλώ να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες, γιατί τα greeklish δεν επιτρέπονται από τους κανόνες του φόρουμ.

Την προσωπική μου εμπειρία από τη στείρωση της Αρήθας μου, μπορείς να τη διαβάσεις εδώ.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σε όλους! Χτες έκαναν στείρωση στη Μπλάνκα μου.:/: Είναι η πρώτη φορά που κάνω στείρωση σε γατούλα μου και όσο να 'ναι, είμαι ανήσυχη για το πώς θα πάει με την ανάρρωση. Ο κτηνίατρός μου με συμβούλεψε για τα πάντα. Απλά θα ήθελα και συμβουλές από προσωπικές σας εμπειρίες.:rolleyes:Ευχαριστώ!:happy:

Και γιατί ανυσηχείς? Είναι επέμβαση ρουτίνας η στείρωση πλέον! Απλά θα πρέπει να προσέχεις να μην πηδάει σε ψηλά μέρη, θα πονέσει όσο να 'ναι

Καλώς ήρθες! :) Όπως θα σου πουν και οι υπόλοιποι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά. Οι πρώτες μέρες είναι πάντα δύσκολες, ιδίως για τα θηλυκά, αλλά η γατούλα σου δεν θα αργήσει να αναρρώσει πλήρως.

Καλημέρα!! πέρσι το πέρασα αυτό οταν στείρωσα και εγώ τη γατούλα μου....Δυο τρια πραγματάκια που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι οτι δεν πρέπει να την αφήσεις να σκίσει τα ραμματα της - είναι φυσιολογικό να τα γλύφει όμως -, να μην ανεβαίνει ψηλά...πιο πολύ να μη τεντώνεται. Επίσης να την σηκώνεις χωρίς να κρέμεται το σώμα της...;) Πάντως εγώ την κακοέμαθα εκείνες τις μέρες, που αργότερα εξελιχτηκε σε μια απίστευτη γκρίνια όταν δεν περνούσε το δικό της..:confused:

ευχαριστω πολυ!!συγνωμη για τα greeklish .δεν ηξερα:redface:...απλα αυτο που με ανησυχει ειναι τα ραμματα!φοβαμαι μηπως τα κοψει.ο γιατρος βεβαια μ συστησε σε τετοια περιπτωση χωνι(αν λεγεται ετσι,δε θυμαμαι:lol:).θα την ενοχλει??

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back