Φροντίδα μετά τη στείρωση

Και η ψιψι με χωνί ήταν, το λαμπατέρ που λέγαμε:P:lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα της αρέσει!:D Αλλά το χωνί μπαίνει μόνο όταν όντως υπάρχει πρόβλημα και βγάζει το ζώο τα ράμματα. Η δικιά σου τα πειράζει καθόλου;

Μαρία, θέλω να δω Ψιψί με λαμπατέρ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εμένα μου σύστησε το χωνί, αλλά δεν χρειάστηκε να το αγοράσω...έλεγχα συχνά τα ράμματα της και της αποσπούσα τη προσοχή όταν έβλεπα οτι επιμένει στο καθάρισμα σε εκείνη τη περιοχή:P

σημερα τα γλυφει λιγο:(αλλα τα εχω μετρησει και τα κοιταζω συνεχεια.φοβαμαι περισσοτερο για το βραδυ που κοιμαμαι η οταν αναγκαστικα λειπω απο το σπιτι.anyway,ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην χρειστει να της βαλω χωνακι;)

Και η ψιψι με χωνί ήταν, το λαμπατέρ που λέγαμε:P:lol::lol:
Χωνί...λαμπατέρ...τα'χουμε πει αυτά, ελισαβετιανό λέγεται :lol:

ευχαριστω πολυ!!συγνωμη για τα greeklish .δεν ηξερα:redface:...απλα αυτο που με ανησυχει ειναι τα ραμματα!φοβαμαι μηπως τα κοψει.ο γιατρος βεβαια μ συστησε σε τετοια περιπτωση χωνι(αν λεγεται ετσι,δε θυμαμαι:lol:).θα την ενοχλει??
Το χωνι λεγεται κολαρο.Η Μυρτουλα ειχε ιδιαιτερα δυσκολη την επαμβαση της στειρωσης και ειχε πολλα ραμματα.Αναγκαστικα φορουσε το κολαρο πολλες ωρες την ημερα γιατι τραβουσε τα ραμματα, δυσανασχετουσε πολυ μ'αυτο και τις τελευταιες μερες(μια βδομαδα θελει για να βγουν τα ραμματα) εμαθε να το βγαζει μονη της.Ο κτηνιατρος τοτε θυμαμαι μου ειχε συστησει να αλοιψω τα ραμματα με Betadine γιατι στις γατες δεν αρεσει το ιωδιο .Στην Μυρτουλα αυτο δεν ειχε κανενα αποτελεσμα.Υπομονη λιγες μερες ειναι θα περασουν:)

blancazia κι εγώ είχα ανησυχήσει πολύ πριν την επέμβαση και κατά την ανάρρωση (κατά τη διάρκεια της επέμβασης ήμουν ανάλγητη:P)

Γενικά την πρώτη μέρα είναι λίγο χαμένη στον κόσμο της λόγω του αναισθητικού. Από τη δεύτερη μέρα θα είναι λίγο κακόκεφη, ίσως να μην έχει διάθεση να φάει και να κοιμάται πολλές ώρες. Μη σε ανησυχεί το ότι γλείφει τα ράμματα, μέσα στο πρόγραμμα είναι κι αυτό και εχει προβλεφθεί. Αν βέβαια τα πειράζει συνεχώς με μανία χρειάζεται επίσκεψη στο κτηνίατρο και τοποθέτηση χωνιού. Δεν ξέρω τι είδους ράμματα της έχει βάλει ο γιατρός σου, συνήθως χρησιμοποιούνται τα απορροφώμενα από τον οργανισμό, αυτα δηλαδή που δε χρειάζονται αφαίρεση από τον κτηνίατρο.

ευχαριστω πολυ!!συγνωμη για τα greeklish .δεν ηξερα:redface:...απλα αυτο που με ανησυχει ειναι τα ραμματα!φοβαμαι μηπως τα κοψει.ο γιατρος βεβαια μ συστησε σε τετοια περιπτωση χωνι(αν λεγεται ετσι,δε θυμαμαι:lol:).θα την ενοχλει??
Καλως ηρθες και περαστικα της:)

Καλησπέρα και από μένα :)
Χτες πήγα την Jinx μου για στείρωση...είχαμε δύσκολο βράδυ και σήμερα κοιμάται όλη μέρα, νομίζω ότι δεν έχει φάει καθόλου..
Το κακό είναι ότι έβγαλε τη γάζα της και δεν με αφήνει με τίποτα να την ακουμπήσω για να της βάλω καινούρια...εδώ με το ζόρι της έδωσα την αντιβίωση. Ο γιατρός είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να μείνει χωρίς γάζα, οπότε ελπίζω να πάνε όλα καλά...
Φαντάζομαι ο συνεχόμενος ύπνος και η ανορεξία είναι στο πρόγραμμα για λίγες μέρες, σωστά?
Ευχαριστώ πολυ :)

Ε ναι, αναρρώνει ακόμα. Σε μια-δυο μέρες θα πάρει πάλι τα πάνω της.

Καλησπέρα και από μένα :)
Χτες πήγα την Jinx μου για στείρωση...είχαμε δύσκολο βράδυ και σήμερα κοιμάται όλη μέρα, νομίζω ότι δεν έχει φάει καθόλου..
Το κακό είναι ότι έβγαλε τη γάζα της και δεν με αφήνει με τίποτα να την ακουμπήσω για να της βάλω καινούρια...εδώ με το ζόρι της έδωσα την αντιβίωση. Ο γιατρός είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να μείνει χωρίς γάζα, οπότε ελπίζω να πάνε όλα καλά...
Φαντάζομαι ο συνεχόμενος ύπνος και η ανορεξία είναι στο πρόγραμμα για λίγες μέρες, σωστά?
Ευχαριστώ πολυ :)

Και είσαι πολύ τυχερή που κοιμάτε, η ψιψι κάθε τόσο ξυπνούσε απ'τον πόνο! Η ανορεξία είναι απόλυτα φυσιολογική και δεν κρατάει για πολλές μέρες 2-3 το πολύ! Για την γάζα που λες καλύτερα να είναι γυμνό, οξυγονώνεται η πληγή,απλά να προσέχεις να μη γλύψει την τομή

Σήμερα άρχισε να κάνει μπάνιο οπότε φαντάζομαι είναι καλύτερα...τώρα μου μένει το άγχος να μήν αρχίσει να τραβάει τα ράμματα και δυστυχώς είμαι στη δουλειά και δεν μπορώ να την τσεκάρω :(

εντάξει μην ανησυχείς αν δεν το έκανε μέχρι τώρα το πιθανότερο ειναι να μην το κάνει, να τραβήξει τα ράμματα εννοώ. Η ανησυχία σου ειναι φυσιολογική (όλοι την περάσαμε :)) αλλά θα δεις οτι το πολύ σε 2 μέρες θα είναι περδίκι...περαστικά σας..

Υπάρχει μία ειδική αλοιφή στα pet shop την οποία την βάζεις τοπικά στα ράμματα και έχει πικρότατη γεύση, ώστε τα ζωάκια να μην γλύφουν και να μην τραβούν τα ράμματα. Η άλλη λύση θα είναι το χωνί (ελισσαβετιανό), όπως λένε και τα κορίτσια.
Μην αγχώνεσαι, απλώς να έχεις στο νου σου να την επιτηρείς, ώστε να μην πειράξει τα ράμματα πολύ και πρηστεί. Ακόμα όμως και να πρηστεί (το είχε πάθει και μία δική μου γατούλα), θα σου πει ο γιατρός να το αντιμετωπίσεις ίσως με καμία αλοιφή και καθαρισμό με οξυζενέ, και περνάει άνετα.
Όμως μην προτρέχεις ότι κάτι κακό θα συμβεί!
Think positive!!! ;):happy:

Ευχαριστώ πολύ! Ήδη είμαστε πολύ καλυτερα!! ;)

Ευχαριστώ πολύ! Ήδη είμαστε πολύ καλυτερα!! ;)

μπράβο, μπράβο:up::up:....είδες που ανησυχούσες;;)

Γεια σας!!!Εγώ και η Αντζέλικα είμαστε καινούρια μέλη και θέλουμε τις γατοσυμβουλές σας!!!!! Η γατούλα μου ειναι έγκυος και όπουναναι θα χουμε γεννητούρια!!! Θέλω όμως να αποτρέψω μελλοντικά γεννητοὐρια!!!! Μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες για τη στειρωτική ένεση?Μετά από πόσο καιρό που θα γεννήσει πρέπει να γίνει αυτή η ένεση?Ξέρετε επίσης περίπου πόσο κοστίζει και πόση διάρκεια έχει?Ευχαριστώ!!!

Γεια σας!!!Εγώ και η Αντζέλικα είμαστε καινούρια μέλη και θέλουμε τις γατοσυμβουλές σας!!!!! Η γατούλα μου ειναι έγκυος και όπουναναι θα χουμε γεννητούρια!!! Θέλω όμως να αποτρέψω μελλοντικά γεννητοὐρια!!!! Μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες για τη στειρωτική ένεση?Μετά από πόσο καιρό που θα γεννήσει πρέπει να γίνει αυτή η ένεση?Ξέρετε επίσης περίπου πόσο κοστίζει και πόση διάρκεια έχει?Ευχαριστώ!!!
Καλώς μας ήρθατε!
Νομίζω πως δε γίνεται να γίνει στείρωση όσο θηλάζει η γατούλα,επειδή θα σταματήσει το γάλα της.Οι ενέσεις από ότι μας έλεγε ένα μέλος κτηνίατρος τις προάλλες,δημιουργούν πυομήτρια,και εγώ προσωπικά δε θα τις επέλεγα,επειδή η γιατρός μας μας είχε πει ότι είναι πολύ επίπονες.Πρέπει νομίζω να επαναλαμβάνονται κάθε 6 μήνες.Από όσο γνωρίζω,υπάρχουν και σε χάπι.Μπορείς να δεις τη σχετική συζήτηση εδώ.
Εγώ θα σου πρότεινα να της κάνεις επέμβαση,πονάει πολύ λιγότερο,δεν επεμβαίνει στις ορμόνες του ζώου,και θα ησυχάσετε και εσύ και η γατούλα μια και καλή με πολύ λιγότερη ταλαιπωρία.Κι εγώ το ίδιο θα κάνω στη δική μου!:)

Ευχαριστώ πολύ!!Μου είχαν πει για μια γάτα που της έδιναν χάπι που το έφτυνε όμως κρυφά με αποτέλεσμα να γεννήσει νεκρά τα γατάκια...Οπότε μάλλον θα καταφύγω στην επέμβαση!!Η επέμβαση μπορεί να γίνει όποτε ναναι?Είναι χρονοβόρα?Μήπως γνωρίζετε το κόστος της?

Η επέμβαση μπορεί να γίνει μετά την ηλικία των έξι μηνών,και αφού τα γατάκια έχουν κλείσει 2 μήνες ζωής.Σαν επέμβαση δε διαρκεί πολύ,και η γατούλα είναι περδίκι σε μια-δυο μέρες.Πρέπει μόνο να την προσέχεις λίγο να μην τραβήξει τα ράμματα,αν και η τομή πλέον είναι πολύ μικρή και στο πλάι της κοιλίτσας,δεν είναι τίποτα.Κοστίζει περίπου 80 ευρώ για τα θηλυκά,συν λίγη αντιβίωση,που δεν είναι πολλά χρήματα έξτρα,και δίνεται εύκολα με σύριγγα όπως θα σου δείξει ο γιατρός από το στόμα,ή τη βάζεις στην τροφή.
Κρίμα για τα γατάκια της φίλης σου...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back