Φροντίδα μετά τη στείρωση

Απάντηση: Στείρωση της betyboo! Hill's Sterilised Young Adult Chicken

Άντε και περαστικά της. Κουράγιο θέλει για τiς 8 μέρες. Η δικιά μου ήταν τυχερή γιατί κι εγώ την πήρα την επομένη της στείρωσης αλλά κολάρο δεν μου είπε να της βάλω. Augmentin της έδινα κι εγώ 2 φορές τη μέρα. Κι εγώ την έβλεπα που έγλειφε τα ράμματα αλλά μέχρι εκεί ήταν η αντίδραση της. Για την τροφή τώρα, μη πολυνιάζεσαι. Ας τρώει την κανονική κι όταν βγάλει με το καλό το βάσανο από το λαιμουδάκι της αρχίζεις τα χωριστά φαγητά. Δεν πρόκειται να παχύνει αυτές τις 8 μέρες. Για το πως θα τις μάθεις να τρώει η κάθε μια το δικό της ελπίζω οι εμπειρότεροι(ες) στο φόρουμ να σε συμβουλεύσουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Στείρωση της betyboo! Hill's Sterilised Young Adult Chicken

Χαίρομαι που πήγε καλά η επέμβαση! :)
Κολάρο στην δική μου δεν είχαμε βάλει και το μόνο που έκανε η Άρτεμις ήταν να γλύφει τα ράμματα αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάποιο περαιτέρω πρόβλημα, εφόσον λοιπόν ο γιατρός σου είπε να της αφήσεις το κολάρο καλύτερα να το αφήσεις.
Μπορεί να ενοχλεί την γάτα και να την εκνευρίζει όμως είναι για το δικό της καλό, προκειμένου να μην κάνει κάποια ζημιά στην τομή και στα ράμματα.
Τώρα όσον αφορά την τροφή, μπορείς να τις ταίζεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές πχ με απόκλιση ενός δεκαλέπτου ώστε να είσαι σίγουρη ότι τρώνε κι οι 2 το φαγητό τους. :)
Καλή ανάρρωση λοιπόν! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδια κι εγω στειρωσα τον μπαρτουλη μου πριν μερικες μερες.την αντιβιωση δε την δεχοταν με τιποτα και ετσι καποιες φορες δε καταφερε να την παρει.λετε να παω κι εγω στο γιατρο να του κανει αυτη την ενεσιμη;παντως σχεδον 2 μερες μετα ηταν σαν να μη συμβαινει τιποτα.δε ξερω ανησυχω λιγο.

παιδια κι εγω στειρωσα τον μπαρτουλη μου πριν μερικες μερες.την αντιβιωση δε την δεχοταν με τιποτα και ετσι καποιες φορες δε καταφερε να την παρει.λετε να παω κι εγω στο γιατρο να του κανει αυτη την ενεσιμη;παντως σχεδον 2 μερες μετα ηταν σαν να μη συμβαινει τιποτα.δε ξερω ανησυχω λιγο.
όταν λές δεν κατάφερε να την πάρει, τι εννοείς; καθόλου; σε τι μορφή ήταν; γενικότερα όταν έχουμε κάποιον ενδοιασμό για κάτι, δεν είναι κακό να επικοινωνούμε με τον γιατρό μας, αντιθέτως μας βγάζει απο μπελάδες...

Απάντηση: Οι πρώτες ώρες της γάτας μετά απο στείρωση!

καποιες φορες πειρε μερικες σταγονιτσες γιατι επρεπε να γλειφτει.δεν ηθελε ουτε να τη βλεπει.2 ατομα τον κραταγαμε για να την καταπιει.καποιες φορες την εβαλα μεσα το φαγητο του αλλα το γυριζε σε απεργια πεινας και επειδη εχουμε κι εναν αλλο γατο στο σπιτι που ειναι λιγο λιχουδησ προσπαθουσε να τη φαει αυτος!αυριο κιολασ θα παρω τηλεφωνο στο γιατρο να ρωτησω.ειχα ειδη σκοπο να το κανω αλλα διαβασα το αρθρο και ανησυχησα.

Εμεις καναμε στειρωση προχθες,τριτη μερα σημερα.Η τομη της Ζενιας μου ειναι μεγαλουτσικη και της την συρραψε.Εβαλε δηλ. συρραπτικο..Χθες το βραδυ εβγαλε το ενα ραμμα.Την πηγα στον κτηνιατρο και ειπε οτι ευτυχως εχει αρχισει η τομη και κλεινει και πρεπει να βαλουμε κολλαρο το οποιο δεν το θελει με τιποτα...!!Τωρα κοιμαται και της το εχω βγαλει και την επιβλεπω.Οταν ξυπνησει ομως πρεπει να της το βαλω.Συν το γεγονος οτι δεν εχει κανει ακομα κακα και με το κολαρο να την ενοχλει δεν θα θελει να κανει.

Απάντηση: Μετά τη στείρωση...

Συν το γεγονος οτι δεν εχει κανει ακομα κακα και με το κολαρο να την ενοχλει δεν θα θελει να κανει.

Όταν κάναμε την στείρωση στην δική μου δεν βάλαμε κολάρο (δεν το θεώρησε απαραίτητο η γιατρός) κι η τομή ήταν και μικρή.
Στην τουαλέτα είχε πάει την επόμενη ημέρα της στείρωσης με το που την έφερα στο σπίτι και μετά δεν είχε πάει για 2 ημέρες, παρόλο που έτρωγε κανονικά φαγητό.
Ίσως να πονάει λίγο, ίσως να μη μπορεί να κάνει κακά της για κανένα διήμερο (τουλάχιστον εμένα αυτό είπε η γιατρός).
Εάν όμως δεις ότι αυτό συνεχίζεται, θα σου έλεγα να μιλήσεις και με τον κτηνίατρο...

Όταν κάναμε την στείρωση στην δική μου δεν βάλαμε κολάρο (δεν το θεώρησε απαραίτητο η γιατρός) κι η τομή ήταν και μικρή.
Στην τουαλέτα είχε πάει την επόμενη ημέρα της στείρωσης με το που την έφερα στο σπίτι και μετά δεν είχε πάει για 2 ημέρες, παρόλο που έτρωγε κανονικά φαγητό.
Ίσως να πονάει λίγο, ίσως να μη μπορεί να κάνει κακά της για κανένα διήμερο (τουλάχιστον εμένα αυτό είπε η γιατρός).
Εάν όμως δεις ότι αυτό συνεχίζεται, θα σου έλεγα να μιλήσεις και με τον κτηνίατρο...
στην εσχατη περιπτωση μου ειπε οτι θα κανουμε κλησμα.Αλλα στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι οτι καλυτερο..

H κατασκευή του κολάρου είναι τέτοια, που μπορεί να τρώει και με αυτό...
Στην αρχή θα δυσκολευτεί να το κοντρολάρει , μετά όμως θα το συνηθίσει.
Γνώμη μου να μην βγαίνει καθόλου το κολάρο, για να το πάρει απόφαση...
Γιατί αν της το βγάζεις , κάθε φορά που θα ξαναμπαίνει θα δυσανασχετεί....
Είναι άσχημο να τα βλέπουμε με το κολάρο,ψυχοπλακώνεσαι να τα βλέπεις ψυχοπλακωμένα -γιατί όσο το φοράνε είναι down- αλλά το θεωρώ απαραίτητο...

Εγώ είχα πάρει την πρωτοβουλία από μόνη μου και μετά από 2 μέρες με το κολάρο, της το έβγαλα, γιατί δεν άντεχα να την βλέπω καταθλιπτική, να μην κουνιέται κτλ...
Κακώς.
Άρχισε να γλύφει μανιωδώς τα ράμματα , με αποτέλεσμα να ανοίξει λίγο την τομή και να βγαίνει υγρό με απίστευτη δυσοσμία .... Χέστηκα πάνω μου...
Μετά, έπρεπε να της βάλω ακόμη πιο πολλές μέρες το κολάρο από όσες μας είχαν ορίσει αρχικά, συν του ότι είχαμε πλυσίματα με αντισηπτικά και αλοιφές και ιστορίες τέτοιες...:/:
Κάντε υπομονή παιδιά και ανεχτείτε το...
Το ότι το βάζουν στις γατούλες σας , τους τιμά, είναι μια λεπτομέρεια, που δείχνει και αυτή υπευθυνότητα και επαγγελματισμό απέναντι στο ζωάκι....:)
Η δικιά μου είχε αδυνατίσει εμφανώς μετά τη στείρωση, αλλά σε καμιά 10αριά μέρες επανήλθε μια χαρά!

υγ και είμασταν και τυχεροί πάνω στην ατυχία μας...γιατί αν το είχε ανοίξει περισσότερο το ράμμα θα έπρεπε να την ξαναράψουν....:/:

Κι ομως ειχαμε προσφατα γατουλα που στειρωθηκε(δεν θυμαμαι ποια ηταν),που δεν ετρωγε γαι αρκετο διαστημα..(κανα δυο μερες-δεν θιυμαμαι ακριβως),επειδη τνην ενοχλουσε το κολλαρο.Η κοπελα της το εβγαλε για λιγο..και ετσι εφαγε.
Παντως το να μην ενεργηται ειναι παρα πολυ σοβαρο..και παρα πολυ επικινδυνο..πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ενεργηθει η γατα.

Και η δική μου γατούλα είχε ένα μικρό θεματάκι μετά τη στείρωση σε ότι αφορά την τουαλέτα..Η κτηνίατρος είχε πει ότι εάν δυσκολευτεί, να της βάλουμε στο φαγητό της 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο. Ευτυχώς της άρεσε πολύ σα γεύση και το έφαγε όλο και τις 2 φορές! Τώρα δεν ξέρω εάν ήταν συμπτωματικό ή εάν όντως βοήθησε το λάδι, αλλά το ίδιο βράδυ, ενεργήθηκε:)!

Χθες καναμε κακακια...!!!:D Το κολαρο το εχει συνηθησει και της το εχω κοψει,απ τα 10 εκ το πηγα περιπου 6εκ.Δεν πολυτρωωει ομως και ειναι σε μια μονιμη καταθλιψη οταν το φοραει..:(Μεχρι την Παρασκευη ομως που θα βγαλουμε τα ραμματα πρεπει να κανουμε υπομονη...:/:

Ευτυχώς λοιπόν πήγε τουαλέτα, ήθελε απλώς τον χρόνο της.
Όσον αφορά το κολάρο, πρέπει να κάνει λίγη υπομονή.
Είναι για το καλό της, σύντομα θα βρει τον παλιό καλό εαυτό της. :D

Απάντηση: Λίγο μετά τη στείρωση...

μαλιστα!σας διαβασα προσεκτικα,αλλα ακομα φοβαμαι,γραφεται για κολαρο,εδω δεν υπαρχει,γραφεται για μερικες ωρες η μια νυχτα μεσα στο κτηνιατρειο,εδω αυτο δεν ειναι εφικτο,γραφεται για ραμματα που ανοιγουν,για γατουλες που δεν τρωνε και τις παρακολουθητε,κι εγω εχω 4 και 2 παιδια,και βοηθεια καμια,τρεμω οχι απλα φοβαμαι,δε ξερω πως κι αν θα τα καταφερω,απλα παρακαλω να χουν γερο σκαρι οι γατες και να μην εχουν τοσες επιπλοκες,ετσι μου ρχεται να το ακυρωσω.

μαλιστα!σας διαβασα προσεκτικα,αλλα ακομα φοβαμαι,γραφεται για κολαρο,εδω δεν υπαρχει,γραφεται για μερικες ωρες η μια νυχτα μεσα στο κτηνιατρειο,εδω αυτο δεν ειναι εφικτο,γραφεται για ραμματα που ανοιγουν,για γατουλες που δεν τρωνε και τις παρακολουθητε,κι εγω εχω 4 και 2 παιδια,και βοηθεια καμια,τρεμω οχι απλα φοβαμαι,δε ξερω πως κι αν θα τα καταφερω,απλα παρακαλω να χουν γερο σκαρι οι γατες και να μην εχουν τοσες επιπλοκες,ετσι μου ρχεται να το ακυρωσω.
Αννα..ουτε εγω εβαλα στην πουπυ μου κολλαρο..επισης δεν την αφησα στο κτηνιατρειο.Μια χαρα πηγαν ολα,εκτος απο μια κηλη που επαθε...αλλα αυτο ηταν ασχετο.(Απλα ο γιατρος προφανως ειχε κανει χαλαρα τα εσωτερικα ραμματα).Και πολλοι αλλοι,απο οσα εχω δει..δεν τα αφηνουν στο κτηνιατρειο,ουτε τους βαζουν κολλαρο.Βεβαια οκ..αυτα ειναι ακομα καλυτερα να υπαρχουν,αλλα δεν σημαινει κατι αυτο.Μην φοβασαι...αρκει ο γιατρος ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ.Αυτο ειναι το πιο σημαντικο.:)

Αννα..ουτε εγω εβαλα στην πουπυ μου κολλαρο..επισης δεν την αφησα στο κτηνιατρειο.Μια χαρα πηγαν ολα,εκτος απο μια κηλη που επαθε...αλλα αυτο ηταν ασχετο.(Απλα ο γιατρος προφανως ειχε κανει χαλαρα τα εσωτερικα ραμματα).Και πολλοι αλλοι,απο οσα εχω δει..δεν τα αφηνουν στο κτηνιατρειο,ουτε τους βαζουν κολλαρο.Βεβαια οκ..αυτα ειναι ακομα καλυτερα να υπαρχουν,αλλα δεν σημαινει κατι αυτο.Μην φοβασαι...αρκει ο γιατρος ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ.Αυτο ειναι το πιο σημαντικο.:)

δεν εχω και πολλες επιλογες γιατρων,ενας ειναι κι ευχομαι να ειναι καλος,εχω χρονια να στειρωσω γατα και εχω ξεχασει.θα σου στειλω πμ,μην ζαλιζω κι ολο τον κοσμο με τα δικα μου.

Ρένα μην αγχώνεσαι! όλα καλά θα πάνε! Η μαμά μου στείρωσε 11, τις πήγαινε δυο, δυο και τις έπαιρνε κατευθείαν! Όλα καλά θα πάνε! Κι εγώ τη Μπιζού μου, την πήγα στις 9 το πρωί και πήγα και την πήρα ναρκωμένη περίπου 12:30. Δεν τα κρατάνε όλοι οι γιατροί! Μου φαίνεται πως είναι μειοψηφία!

Ρενάκι, μην αγχώνεσαι γλυκειά μου!! Όλα καλά θα πάνε. Κι εμείς που στειρώσαμε τη Μάγια, ούτε κολάρο φορέσαμε ούτε τίποτα. Μια μέρα ήταν αδιάθετη και βασικά κοιμοταν και την είχαμε στα όπα όπα και μετά ξαναέγινε το τέρας που όλοι αγαπάμε :P

Η γάτα μου μετά τη στείρωση κάνει άλματα... Μπορεί να σπάσουν τα ράμματα?

Καλησπέρα σε όλους.

Διάβασα αρκετά άρθρα για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται μετά τη στείρωση της γάτας. Η γάτα μου, η Φιόρα, έκανε σήμερα στείρωση. Παρόλο που είπε ο γιατρός να μην βγει από το κλουβάκι μεταφοράς απόψε, δεν άντεξα και την έβγαλα γιατί έκλαιγε πολύ και προσπαθούσε να βγει. Όμως η γατούλα παραπήρε θάρρος και άρχισε να ανεβοκατεβαίνει τον καναπέ και δυο φορές ανέβηκε και σκάλα. Πρέπει να ανησυχώ ότι θα σπάσουν τα εσωτερικά ράμματα??? Δεν άντεχα να την ακούω να κλαίει, τη λυπήθηκα. :redface:

Καλησπερα.:)
Η αληθεια ειναι οτι και σε εμενα το ιδιο συνεβει.Με τιποτα δεν καθοταν στο κλουβακι,αναγκαστικα την εβγαλα.Τα εξωτερικα ραμματα μην σε απασχολουν τοσο.Τα εσωτερικα ειναι το θεμα.Εμενα τα ειχε κανει αραια,και οντως εσπασαν,με αποτελεσμα να παθει κοιλη.Ομως στους περισσοτερους απο οτι εχω δει..δεν συμβαινει.Απλα παρακολουθα την.Αν δεις εξογκωμα παρα πανω απο οτι ειναι τωρα,τοτε να ανησυχεις.Δεν το πιστευω παντως.Καλη σας αναρρωση.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back