dimitroula0208
Νεοφερμένο μέλος
Θα σε συμβούλευα να τηλεφωνήσεις σε μια κλινική της Αθήνας και να ρωτήσεις. Πες ότι είσαι μακριά κλπ. και κατά πόσο είναι επείγον να την μεταφέρεις εσπευσμένα. Δεν υπονοώ να το κάνεις (να την πας Αθήνα), απλά να σου πουν από το τηλέφωνο τι πρέπει να γίνει για να είσαι κι εσύ ενήμερη. Μετά την πας και στον κτηνίατρό σου. Εγώ αυτό θα έκανα πάντως. Καλή τύχη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
speri
Διάσημο μέλος
Της εκανε την αντιβιωση μακρας διαρκειας?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Επίσης χτες ρώτησα αν θα της κάνουν παυσίπονη και αν θα πάρει αντιβίωση και μου είπαν ότι έκαναν παυσίπονη αλλά αντιβίωση δεν χρειάζεται.
le chat noir, απ' όσο γνωρίζω η αντιβίωση είναι υποχρεωτική μετά την στείρωση.
Προσπάθησε να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο άμεσα προκειμένου να ρωτήσεις για ποιό λόγο σου είπε ότι δεν χρειάζεται αντιβίωση.
Εάν της χορήγησε αντιβίωση μακράς διαρκείας αφενός θα έπρεπε να στο είχε αναφέρει κι όχι να πει απλώς ότι δεν χρειάζεται αντιβίωση κι αφετέρου η γάτα θα είναι όντως καλυμμένη.
Εάν όμως δεν της έχει χορηγήσει αντιβίωση, προσπάθησε να μιλήσεις και με κάποιον άλλον κτηνίατρο.
Πιστεύω πως αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό μετά από μια στείρωση ή έστω επέμβαση...
Σχετικά με το ότι δεν θέλει να φάει ή να πιεί νερό, ίσως να είναι αναμενόμενο το ότι δεν θέλει επειδή είναι ακόμη ζαβλακωμένη από τη νάρκωση.
Εάν μπορείς, πήγαινε της εσύ λίγο νερό κοντά στο σημείο που κάθεται και λίγη τροφή.
Κι εμένα η δική μου δεν ήθελε μετά την στείρωση (και την είχα αφήσει μια μέρα στην κτηνίατρο) αλλά μετά βρήκε το ρυθμό της μόνη της.
Εάν όμως δεν σου φαίνεται καλά γενικότερα η γατούλα, θα πρέπει να απευθυνθείς και σε κάποιον άλλο κτηνίατρο...
speri
Διάσημο μέλος
Ναι και εμενα αποψη μου ειναι να ρωτησεις καταρχας τον κτηνιατρο αν εκανε αντιβίωση μακρας διαρκειας ή οχι διοτι φανταζομαι οτι και σε αλλον αν πας δεν ξερω αν θα καταλαβει αν της εχει κανει ή οχι. Αν παρεις απαντηση (οποια και να ειναι αυτη) μιλησε με δευτερο γιατρο. Μου φαινεται και εμενα λιγο περιεργο να ειναι μετα απο τοσες ωρες ακομα ζαβλακωμενη. Οπως σου ειπε και ο Γιωργος πηγαινε της διπλα της το φαγητο και το νερο (ετσι ειχα κανει και εγω με τη μικρη μου) μηπως και φαει ή πιει.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
παρε οπωσδήποτε τηλ τον κτηνίατρο που έκανε την στείρωση και ρώτησέ τον γιατί δεν σου έδωσε αντιβίωση, πρέπει να ξέρεις τι της έχει δώσει- υπάρχουν αντιβιώσεις που έχουν υπολειμματικότητα και 15 μέρες- επομένως να μη χρειαστεί κάτι παραπάνω( αν και για στείρωση δεν έχω ακούσει ποτέ να δίνουν τη συγκεκριμμένη).
όσο αφορά την νάρκωση και τη συμπεριφορά της μετά μην ανησυχείς είναι φυσιολογικό σε 24 με 48 ώρες θα είναι όλα όπως πρίν!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν υπαρχει περιπτωση ΚΑΜΙΑ να γινει στειορωση σε γατα..και να μην χρειαζεται αντιβιωση.ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ επικοινωνησε με αλλον κτηνιατρο για να σου δωσει αντιβιωση.Τωρα!! Μην το αφηνεις ειναι παρα πολυ επικινδυνο.Και μακρια πια απο αυτον τιον γιατρο..που εκανε στειρωση και δεν εδωσε αντιβιωση.
Υγ..διευκρινισε μονο μηπως της ελανε ενεσιμη αντιβιωση..αλλα δεν το πιστευω.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εάν κρίνω από την δική μου που την δεύτερη ημέρα μετά την στείρωση ήταν σχετικώς μια χαρά αλλά κι από άλλες περιπτώσεις που γνωρίζω ότι έτσι γίνεται πάνω - κάτω συνήθως, τότε η δική σου όντως την πήρε λίγο βαριά την στείρωση.
Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά κι εύχομαι να αναρρώσει πλήρως το συντομότερο δυνατόν!

gatotinaki
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους. Μόλις γύρισα απο τον κτηνίατρο, όπου άφησα την betyboo μου για στείρωση. Ήδη νιώθω αρκετές τύψεις που την άφησα σε ενα κλουβάκι..να την βλέπατε πως νιαούριζε. Αύριο πρωί θα κάνει την επέμβαση ο γιατρός. Έχω μερικές απορίες αν μπορείτε να μου απαντήσετε βάση πάντα της εμπειρίας σας. Καταρχάς ο γιατρός μου πρότεινε να την κρατήσει 5 ημέρες νοσηλεία, γιατί πρέπει λέει να είναι περιορισμένη σε μικρό χώρο, όπου δεν θα έχει την δυνατότητα να κάνει άλματα, γιατί υπάρχει φόβος μην σπάσουν τα ράματα. Εναλλακτικά μου είπε οτι αν θέλω να την πάρω, να την βάλω σε πολύ μικρό flat χώρο. Εσείς τι άποψη έχετε? Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να την πάρω απο την επέμβαση και να αρχίσει να χωροπηδάει? Τι να πώ..Αυτό που θα κάνω σίγουρα είναι την αφήσω αύριο στην κλινική και θα την πάρω το Σάββατο. Απλά προβληματίζομαι γιατί μένω σε 2όροφη κατοικία και φοβάμαι μην προσπαθήσει να ανέβει τις σκάλες και έχουμε κάποιο ατύχημα. Αυτό είναι το πρώτο θέμα που με απασχολεί. Το δεύτερο έχει να κάνει με την τροφή της. Απ ότι ξέρω μετά την στείρωση, αλλάζουμε σε τροφή για στειρωμένες γάτες. Αυτό γίνεται για να μην παχύνει η γάτα και γίνει σαν φουσκάλα ή ΔΕΝ πρέπει να τρώει άλλη τροφή επειδή κινδυνεύει απο κάποιο συστατικό? Επίσης έχω και δεύτερο γατάκι στο σπίτι. Πως θα διασφαλίσω οτι η betyboo (στειρωμένη) δεν θα τρώει απο την τροφή της juanita? Η τροφή που τρώνε τώρα είναι Hills Kitten. Για την betyboo θα ξεκινήσω Hill's Sterilised Young Adult Chicken. Αν τρώει και η juanita που είναι 3 μηνών απο αυτή την τροφή θα έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη της?
Αυτά προς το παρών, σας ευχαριστώ που με ...διαβάσατε και περιμένω τις απαντήσεις σας!
ΥΓ. νιώθω τόσο άσχημα για την betyboo..κλεισμένη σε κλουβάκι μόνη της..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.Μου φαινεται πολυ υπερβολικο 5 μερες στο κλουβι!!Απο οσα εχω δει μεχρι τωρα,μια μερα μενουν..αντε 2 στο ιατρειο το ανωτερο.5 μερες θα τα παιξει..να εισαι σιγουρη για αυτο.Επισης γιατι απο σημερα στο ιατρειο του;Αυτο πραγματικα δεν το εχω ξαναακουσει.
Προφανως θα πληρωθει για τις μερες νοσηλειας..οποτε αυτο κατι μου λεει..και δεν μου λει και τα καλυτερα δυστυχως.Εγω στη θεση σου θα διαφωνουσα,και θα την επαιρνα σπιτι μου μετα την πρωτη μερα.Το εχεςι αυτο το δικαιωμα.Εκτος βεβαια αν παρουσιασει καποιο προβλημα
Φαντασου οτι εγω την ιδια μερα την πηρα.Κανενα προβλημα δεν ειχαμε.Σαν κατσικι δεν προκειραι να χοροπηδαει την πρωτη μερα.Μετα δεν υπαρχει θεμε.Το μονο θεμα ειναι μπας και θελέι να βγαλει τα ραμματα,αλλα εκει ο γιατρος μπορει να της βαλει το ελισαβετιανιο κολλαρο.Οποτε το 5 μερες εκει..ΓΙΑΤΙ;

Οσον αφορα την τροφη για στειρωμενα.Δεν ειναι θεμα παχους,ειναι θεμα οτι αυτες οι τροφες που κανουν για στειρωμενα,περιεχουν λιγοτερα μεταλλα και κυριως μαγνησιο..που ειναι αποδεδειγμενο οτι η μεγαλη ποσοτητα σε τροφη και νερο μαγνησιου,μπορει να προκαλεσει ουρολιθους στα νεφρα.Για την αποτροπη ουρολιθιασης δηλαδη δινεται η τροφη για στειρωμενα,και οχι για το παχος.

Κοιτα.,.αν μπορεις να την ταιζεις σε ξεχωριστο δωματιο συγκεκριμενες ωρες,θα σε διευκολυνε αυτο.Απλα το μικρο οντως ειναι καλυτερα να θρεφεται με ειδικη τροφη για μικρα,γιατι εχει περισσοτερη αναγκη απο καποια θρεπτικα συστατικα.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι αν φαει και μερικες κροκετουλες απο την τροφη της μεγαλης,θα παθει και τιποτα.Οχι βεβαια.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εγώ το θεωρώ υπερβολικό να την κρατήσει 5 μέρες. Τόσες μέρες μοναχούλα δίχως να αισθάνεται την παρουσία σου θα είναι τυραννία. Και μη φοβάσαι, γιατί το γατάκι όταν πονά δεν μπορεί να κάνει άλματα. Θα το δεις να περπατά με προσοχή μόνο του ( το ένστικτο δουλεύει). Για το φαΐ δεν νομίζω από την πρώτη μέρα πρέπει να του δίνεις για στειρωμένες. Εγώ και στα δύο μου γατιά τους ξεκίνησα την τροφή για στειρωμένα μια εβδομάδα μετά.
gatotinaki
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Και μένα υπερβολικες μου φάνηκαν οι 5 μέρες νοσηλείας..όχι λόγω χρημάτων αλλά σκέφτηκα πως η μικρούλα μου θα τρελαθεί 5 ημέρες κλεισμένη σε κλουβάκι! poupoulina επειδή οι επεμβάσεις γίνονται πρωί και επειδή δουλεύω πρωινά, μου είπε ο γιατρός οτι μπορώ να την αφήσω σήμερα το βράδυ και να της κάνει την επέμβαση αύριο το πρωί. Θα την αφήσω αύριο να διανυκτερεύσει στο κτηνιατρείο και Σάββατο πρωί θα την πάρω την καημενούλα. Τώρα όσον αφορά το φαί θα δώ τι θα μου πεί και ο κτηνίατρος. Η νοσηλεία πάντως ενημερωτικά κοστίζει 14 ευρώ ανά ημέρα και η επέμβαση 100.
Piwaki
Νεοφερμένο μέλος
Και 2 μέρες υπερβολή είναι όταν άλλοι κάνουν αυθημερόν. Τυπικά στο λένε οτι υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιαστεί επιπλοκή και ίσως χρειαστεί νοσηλεία...?και ο δικός μου έτσι μου είχε πεί αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε.Τον πήγα πρωί και το απόγευμα στις 5:00 τον είχα σπίτι να χοροπηδάει σαν κατσίκι...μήπως να κοίταγες και αλλού? Οτι και αν αποφασίσεις καλή επιτυχία στην γατούλα σου!!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τα αρσενικα δεν τα κρατανε οντως.Τα θηλυκα ομως αρκετοι γιατροι το κανουν,αλλα για μια μερα,το πολυ δυο.Πεντε ποτε δεν εχω δει.Θα σαλωσει το ερμο..

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
5 ημέρες?????????!!!!!!!!!!??????!!!!!!!
Εγώ την πήγα 9.00 το πρωί και την πήρα 13.00 το μεσημέρι με πολλές πολλές οδηγίες της κτηνιάτρου και σε πιθανό ενδοχόμενο επιπλοκών (ακόμη και τη νύχτα) να την πάρω τηλέφωνο για να την πάω στο ιατρείο της.
Όπως αναφέρθηκε μου είχε πει να έχω ήδη αγοράσει το ελισαβετιανιο κολλαρο ώστε εάν τη δω να τραβάει ράμματα, να της το φορέσω για κάποιο διάστημα..
Όσο για τα ράμματα και τα πηδήματα, ειλικρινά δεν πιστεύω πως μετά από τέτοια επέμβαση και τέτοια νάρκωση καμία θηλυκή γατούλα να χοροπηδάει..
Να την πάρεις πίσω..Όταν θα ξυπνήσει ταλαιπωρημένη και ζαλισμένη, σίγουρα εσένα θα θέλει να δει για να νιώσει ασφάλεια και όχι το αφιλόξενο ιατρείο κάποιου κτηνιάτρου..
Εάν τελικά την πάρεις, να της παρέχεις ζέστη με κάποιον τρόπο (εγώ με σόμπα αλογόνου, όχι πολύ κοντά ούτε και απευθείας επάνω της) γιατί στη φάση αυτή παθαίνουν εύκολα υποθερμία..
Καλή ανάρρωση εύχομαι!

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Βρε παιδιά, οι 5 ημέρες είναι όντως ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ!
Εγώ πριν 2,5 εβδομάδες που στείρωσα την δική μου την άφησα στην κτηνίατρο στις 12 το μεσημέρι και την πήρα την άλλη ημέρα το πρωί.
Δε μου άρεσε που έπρεπε να είναι μόνη της το πρώτο βράδυ αλλά ήξερα ότι έτσι θα ήταν καλύτερα ώστε τις πρώτες ώρες που θα ξυπνήσει να μην κάνει τίποτα απότομα κινήσεις (εάν φυσικά μπορούσε όντως...)
Κάποιοι κτηνίατροι κρατάνε όντως την θηλυκή για ένα βράδυ ενώ κάποιοι άλλοι λένε στον άνθρωπο που μένει μαζί της να την πάρει την ίδια ημέρα, κάποιες ώρες αργότερα.
Όσον αφορά τις πρώτες ημέρες μετά την στείρωση, δεν θα μπορεί από μόνη της η γάτα να κάνει άλματα οπότε δεν θα το επιχειρήσει.
Όταν έχει συνέλθει για τα καλά κι είναι σε θέση να το κάνει, θα το κάνει από μόνη της.
Καλό θα ήταν να έχεις απομονωμένα τα 2 γατιά μεταξύ τους τις πρώτες ημέρες ώστε να μην την πειράζει το άλλο γατάκι, μην προσπαθήσει να παίξει μαζί της κλπ.
Υ.Γ. Θα πρότεινα να πεις οπωσδήποτε στον γιατρό να της χορηγήσει παυσίπονη ένεση μετά την επέμβαση καθώς κι αντιβίωση.
Ρώτησε τον εάν της χορηγήσει ενέσιμη αντιβίωση μακράς διαρκείας κι εάν σου απαντήσει αρνητικά, ρώτησε τον τι αντιβίωση θα της δώσεις εσύ.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
gatotinaki
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα. Παρασκευή πρωί έγινε η στείρωση, έμεινε παρασκευή στο κτηνιατρείο και Σάββατο πρωί την πήρα. Όλα πήγαν καλά. Ο γιατρός μου είπε να πάρω αντιβίωση Augmetin και να της δίνω 1ml πρωί βράδυ. Μου είπε επίσης να μην της βγάλω το κολάρο. Θα το βγάλουμε σε 8 ημέρες. Η γατούλα καλά είναι. Έχει ξεπεράσει το αρχικό σοκ. Απλά είναι τελείως αποπροσανατολισμένη και πιστεύω πως φταίνει το κολάρο. Κάνει όλο κάτι βήματα όπισθεν, πέφτει πάνω σε αντικείμενα, πάει σαν τυφλή. Τις έβγαλα το κολάρο για λίγο αλλά κατευθείαν άρχισε να γλείφει τα ράματα. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται ε? Η μήπως δεν υπάρχει πρόβλημα να τα γλείφει? Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι μήπως αρχίσει και τραβάει κάτι κλωστές που προεξέχουν.Δεν ξέρω τι να κάνω..Απο την μια ο γιατρός μου λέει να την έχω περιορισμένη για 5 ημέρες, απο την άλλη τηνβλέπω που τυραννιέται. Έχω και σκαλιά στο σπίτι...Τέλος πάντων. Με την τροφή δυσκολεύομαι περισσότερο. Πρέπει να είναι συνέχεια παρών όταν τρώνε, για να δίνω τροφή για στειρωμένες στην μία και κανονική στο άλλο γατάκι! Να δω πως θα τις μάθω να τρώνε η κάθε μια την δικιά της! Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool