ruko
Διάσημο μέλος
Κι εμένα μου φαίνεται ότι πέσατε σε ψιλοαπαράδεκτο κτηνίατρο. Παρόμοια συμπτώματα είχε και ο ένας μου γάτος όταν τον στείρωσα (ούτε αυτός είχε πάρει αντίδοτο), αλλά είχαν υποχωρήσει μέσα σε μερικές ώρες. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η άσχημη μυρωδιά.
Υπάρχει περίπτωση να ψέκασε στο ιατρείο λόγω στρες και μετά κάπως να πασαλείφτηκε;
Καμιά φορά τους φεύγουν κάποια ούρα, όταν αρχίζει να τα πιάνει η νάρκωση. Αλλά κι αυτός ο γιατρός, δεν τον καθάρισε καθόλου;Τέλος πάντων, ελπίζω να είναι καλύτερα, διαφορετικά πηγαίνετέ τον αλλού. Εδώ υπάρχει μια λίστα με προτεινόμενους κτηνιάτρους ανά περιοχή. Περιμένουμε νέα του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Εαν ήταν την ώρα που ξύπναγε.. είναι μάλλον απο την νάρκωση. Ένα απο τα φάρμακα που χρησιμοποιούν στην νάρκωση ( η κεταμίνη, που είναι και πολύ καλή..
) έχει αυτό το μειονέκτημά. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει παραισθήσεις στο ζώο όταν ξυπνάει. Τότε λοιπόν το ζώο (σε μερικά περισσότερο, σε άλλα λιγότερο) αρχίζουν να νιαουρίζουν, κάποια κλαίνε, μπορεί να κάνουν και εμετό, άλλα παραπάνω άλλα λιγότερο. 
Δεν είναι ούτε πόνος ούτε τίποτα.. είναι απλά η νάρκωση... και η διαδικασία που ξυπνάει.
Εαν τώρα ούρλιαζε πολύ ώρα μετά, και αφού ήταν πια ξύπνιος, ναι τότε μπορεί να ήταν απο πόνο... και ναι, τότε κάτι δεν πάει καλά....

Λογικά σήμερα πια, πρέπει να είναι περδίκι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Λοιπόν, το μελάνιασμα ήταν από το σπρέι. Όταν στείρωσα τον δικό μου το γάτο προφανώς χρησιμοποιήθηκε κατιτίς διαφορετικό και δε φαινόταν τίποτα στην επίμαχη περιοχή, οπότε μην ξέροντας αυτή τη λεπτομέρεια θορυβήθηκα.
Την κραυγή, εκ των υστέρων την ερμηνεύσαμε ως κραυγή μεγάλης ενόχλησης-ταλαιπωρίας-αδιαθεσίας παρά ως κραυγή πόνου λόγω αμέλειας του γιατρού να του δώσει παυσίπονο. Και αυτό επειδή γίνηκε μονάχα μία φορά ενώ ο γατούλης ήταν στο ταξί και η διαδρομή είχε στροφές (δυστυχώς έπρεπε να το υποστεί ο δόλιος, σπάραξε και η δική μας καρδιά
).Αυτό με την εφημερίδα ισχύει. Τον άφησα για τη στείρωση και όταν γύρισα να τον πάρω ήταν αφημένος στη γατοφόρο, όπου στον πάτο της ο γιατρός είχε στρώσει εφημερίδα παρόλο που μου είπε να προσέχω μην τον αφήσω σε τίποτα βρωμιές στην αρχή. Ίσως ήταν προσωρινό μέτρο μέχρι να τον παραλάβω ή κάτι τέτοιο.
Κάποια φίλη πίσω -η πουπουλίνα νομίζω- ρώτησε για το αν έδωσε ο γιατρός αντιβιωτικά. Θα μπορούσε να εμβαθύνει λίγο; Εννοώ, μετά τη στείρωση έπρεπε να περιμένω να χορηγήσει ο γιατρός στο γάτο χαπάκι; Δεν καταλαβαίνω ακριβώς.

Ο γιατρός ήταν από τους μακράν πιο προτεινόμενους εδώ μέσα.
Σημειωτέον, ο γατούλης μέχρι αργά το βράδυ είχε συνέλθει (έδειχνε την κοιλιά του και τα συναφή
) και σήμερα, καμιά δεκαριά μέρες μετά -νομίζω- φαίνεται υγιέστατος. =) Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει απαλλαγεί πλήρως από τις ορμές του αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το αναμενόμενο (δεδομένου ότι στειρώθηκε μεγαλούτσικος, δύο χρονών, μπορεί να κρατήσουν και μέχρι έξι μήνες οι ορμές - επιβεβαιώστε!)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
O γιατρος πρεπει ή να του εκανε αντιβιωτικη ενεση βραδειας αποδεσμευσης που θα τον καλυπτε μερικες μερες μετα την επεμβαση,ή να σας εδωσε αντιβιωση να του χορηγειτε εσεις για καποιες μερες.Οι ορμες του μπορει να κανουν και περισσοτερο απο εξι μηνες να εκλειψουν,αφου το ζωο στειρωθηκε τοσο μεγαλο.
julia
Διακεκριμένο μέλος
είναι απαραίτητο να μπαίνει ή εφημερίδα ή πάνα.

Ειδικά αν έχει και ζέστη ή θα αργήσει να φτάσει σπίτι.
ThanxCats
Νεοφερμένο μέλος
Παντως για παυσιπονο η/και αντιφλεγμονωδες για γατες εχω ακουσει οτι καλο ειναι το Metacam η και το Rimadyl.
tetu
Νεοφερμένο μέλος
Στείρωσα την γατούλα μου την Αζίζ (9 μηνών, περσική) χθες βράδι. Είναι βέβαια ακόμα λίγο ζαλισμένη και κινείται με σχετική δυσκολία, αλλά κατά τ' άλλα φαίνεται καλά. Ο γιατρός μου είπε ότι μετά το πρώτο 48ωρο θα επανέλθει. Μέσα στο άγχος μου χθες δε ρώτησα αν χρειάζεται να κάνω κάτι ιδιαίτερο. Βέβαια ούτε κι εκείνος είπε τίποτα. Είναι η πρώτη φορά που έχω γάτα, παλιότερα είχα σκυλάκι, το οποίο όταν χρειάστηκε παρόμοια επέμβαση λόγω πυομήτρας, πήρε και αντιβίωση στο σπίτι. Η Αζίζ δε βγαίνει απ' το σπίτι. Χρειάζεται να της προσφέρω κάτι; Επίσης σε μία εβδομάδα θα φύγουμε για διακοπές και θα την πάρουμε μαζί μας. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, ο κτηνίατρος μας έχει μόνο απόγευμα ιατρείο και είπα να μην περιμένω μέχρι τότε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Αν της εκανε ενεσιμη αντιβιωση,το μονο που εχεις να κανεις εσυ ειναι να προσεξεις να μην τραβηξει τα ραμματα ή να μην πηδηξει καπου ψηλα και ανοιξουν τα ραμματα.
Περαστικα της,καλη αναρρωση και καλες διακοπες!
tetu
Νεοφερμένο μέλος
Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος

Θα συνελθει, μην ανησυχεις. Την πρωτη μερα-αντε δυο ειναι "αλλού ο παπας αλλού το ράσο". Μετά θα ναι σαν να μην εγινε τιποτα...
Και μη ξεχνιόμαστε, θεματάκι & φωτογραφίες! Αντε, που την ειδαμε απ το άβαταρ και ανεβάσαμε 10 πόντους ζάχαρο! Μπλέ-καπνιστή πεκι-φεης ειναι? σαν τον Κούμο μου??
moukelis
Επιφανές μέλος
Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος

tetu
Νεοφερμένο μέλος
Δεν έχω άλλες φωτό εύκαιρες, αυτές είναι 1-2 μήνες πριν. Είναι γκριζομπλέ με λίγο μπεζ (ο μπαμπάς ήταν μπεζ κι η μαμά της γκρι).
Συνημμένα
staman2
Περιβόητο μέλος
Ειναι μια κουκλα και με υπέροχο χρωμα!
Περαστικά της και απο μένα και αν ο γιατρος οπως σου ειπε πιο πάνω η Δωρα της έκανε ενέσιμη αντιβίωση για μέρες δεν χρειάζεται κάτι να κάνεις εσύ επιπλέον. Εγω που στείρωσα πριν δυο μήνες την Ορόρα μας αν και της ειχε κάνει ενεσιμη αντιβίωση για δυο μέρες μου ειπε να της δώσω και απο το στόμα αντιβίωση για πιο σίγουρα επι 5 μέρες .
Ρωτησέ τον και ό,τι σου πει.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Διάβασα όλα τα post και θα ήθελα τις συμβουλές σας. Σήμερα στειρώθηκε η γατούλα μου και αύριο θα την πάρω από την κτηνίατρο. Τι πρέπει να προσέξω?? Σχετικά με το φαγητό? Στην τουαλέτα της θα πηγαίνει? Την πήγα Παρασκευή βράδυ στην κτηνίατρο και κανονικά ήταν να την πάρω την Δευτέρα αλλά θα την πάρω αύριο γιατί δεν μπορώ να περιμένω. Πιστεύω ότι θα νομίζει πως την παράτησα και σκέφτομαι να της ετοιμάσω ένα είδος υποδοχής και γενικά να της έχω όλες τις ανέσεις, αλλά δεν ξέρω τι θα χρειάζεται μετά από την επέμβαση.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εφοσον αυριο θα την παρεις..ήδη θα ειναι πολυ καλύτερα.
Και θα μπορει να φαει...απλα να μην τρεχει σαν κατσικι πανω κατω,αν και δεν νομιζω να εχει τη διαθεση(η πουπυ μου βεβαια την ειχε η ατιμη..)Επισης αν δεν της εχει κανει ο γιατρος ενεσιμη αντιβιωση,απλα να παιρνει την αντιβιωση της κανονικα.Να ειναι ζεστο το σπιτι,να μην βγει στο μπαλκονι..και γενικα καθολου σε ρευματα και κρυο...και απλα εσυ να την παρακολουθεις.Καλη αναρρωση.

mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ!

mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χθες υποδέχτηκα την mulan, η οποία ήταν απίστευτα φοβισμένη και ταλαιπωρημένη. Ευτυχώς ηρέμησε σχετικά γρήγορα με το που μπήκε σπίτι και έφαγε πολυ!!!!!! Έχω όμως τα εξής ερωτήματα: Τα ράμματα (η κτηνίατρος είπε ότι φεύγουν μόνα τους) θα απορροφηθούν ή θα τα βρω στο πάτωμα? Και πότε θα γίνει αυτό? Επίσης οι τρίχες στην περιοχή σε πόσο καιρό θα ξαναφυτρώσουν εντελώς? (έχει αρκετό τρίχωμα, δυο στρώσεις)
kounelaki
Περιβόητο μέλος

mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Α! Και κάτι ακόμα! Υπάρχει περίπτωση να πονάει αυτή τη στιγμή? Η στείρωση έγινε το Σάββατο και πριν φύγουμε από το ιατρείο την Κυριακή της έκανε μια ένεση για να μην πονάει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool