speri
Διάσημο μέλος
Εμένα ο γιατρός πάντως με είχε ενημερώσει πως από το απόγευμα της παραμονής της επέμβασης (από τις 20:00 και μετά) μέχρι το άλλο πρωΐ που την άφησα, δεν πρέπει να φάει τίποτα. Μόνο νεράκι.
Μάλιστα πριν τη νάρκωση της έκανε μια ένεση που της προκάλεσε εμετό, και ακριβώς επειδή δεν είχε φάει τίποτα, έβγαλε μόνο τα υγρά της.
Σχετικά με την αντιβίωση, της είχε κάνει 2 ενέσιμες πριν την πάρω σπίτι και από την επομένη το πρωΐ ξεκίνησα εγώ να της την δίνω.
Ακριβως τα ιδια ειπε και σε εμας. Και το ειχα διαβασει κιολας οτι πρεπει να ειναι τουλαχιστον 12 ωρες ωρες νηστικη και το νερο να της το παρω 3-4 ωρες πριν τη στειρωση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
Μετά τη στείρωση δε βγαίνω καθόλου από το κρεβατάκι μου, μόνο όταν θέλω να φάω και μια δυο ωρίτσες τη νύχτα για την ανάγκη μου και για να πάω έξω από τα δωμάτια και νιαουρίζω για φαΐ οταν κοιμούναται (πηδάω από το περβάζι του παραθύρου στη σκάλα). Ούτε πολλή όρεξη για παιχνίδι έχω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Frida_sp
Εκκολαπτόμενο μέλος
οχ καιμενουλη μου...εμενα η ιδιοκτητρια μου συζηταει μπροστα μου γαι στειρωση και ανατριχιαζω!εχω ακουσει τα χειροτερα!ακομη και για γατες που πεθαναν με τα το χειρουργιο!φτου,φτου μακρια απο'δω!
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
ακόμα ξαπλωμένος είμαι...
και έχουν περάσει 3 βδομάδες μετά τη στείρωση...
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα ! Σήμερα πήγα την μικρή Τίνα για στείρωση . Να σημειωθεί πως δεν έχω παρόμοια εμπειρία και πρώτη φορά παραλαμβάνω στειρωμένη γάτα , για αυτό και τα έχω χάσει λίγο και χρειάζομαι επειγόντως την βοήθεια σας μιας και ο κτηνίατρος δεν ήταν και πολύ πρόθυμος να με ενημερώσει . Την πήγα το πρωί και την παρέλαβα το απόγευμα . Σκεφτόμουν να την αφήσω το βράδυ στην κλινική και να την πάρω αυριο , μόλις όμως την είδα το απόγευμα σε ενα κλουβάκι καταβεβλημένη και στον ίδιο χώρο σκυλιά να γαβγίζουν συνέχεια , την παρέλαβα αμέσως . Το μικρο μου το ζουζούνι έχει την πληγούλα της και φοβάμαι μήπως σπάσουν τα ράμματα . Αλήθεια υπάρχει τέτοια περίπτωση ; Το καημένο δεν έχει όρεξη για τίποτα και ούτε να νιαουρίσει καλα καλα δεν μπορεί ! Παρατήρησα πως το ένα του ματάκι , το έχει κλειστό απο το απόγευμα που το πήρα . Γιατί συμβαίνει αυτό ; Είναι σύμπτωμα της νάρκωσης και θα συνέλθει ; Παρακαλώ βοήθεια

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα..και μην τρομοκρατησε...

Την πηγες το πρωι..αλλα η στειρωση ποτε εγινε;; το πρωι;;ή το απογευμα;;Ειχε ξυπνησει εντελως οταν την πηρες;
Αυτο με το ενα ματι..πρωτη φορα το ακουω ,η αληθεια ειναι..εκτος και αν δεν εχει φυγει ακομα η επιδραση απο τη ναρκωση..
Τα ραμματα..οκ...αυριο αν ειναι καλυτερα ,θα τα πειραζει..αλλα συνηθως δεν υπαρχει προβλημα.Να ξερεις οτι υπαρχουν και τα εσωτερικα..
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
το πρωί έγινε η στείρωση . Το απόγευμα που την παρέλαβα μου είπαν ότι είχε ξυπνήσει μεν αλλα οχι εντελώς δε ! κανονικά μετα απο πόσες ώρες συνέρχονται - ξυπνάνε ; Όταν την έφερα σπίτι δεν μπορούσε να κουνηθεί απο την μέση και κάτω , μετα απο μερικές ώρες αρχισε να περπατάει δειλά δειλά αλλα το ματάκι το ενα το εχει κλειστο 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μαλιστα.Ακου κατι...αν και αυριο..εχει το ενα ματι κλειστο..να το πας σε ΑΛΛΟΝ κτηνιατρο,απο αυτον που σου εκανε τη στειρτωση.Δεν λεω οτι σωνει και καλα κατι εχει παει στραβα..αλλα ΌΤΑΝ κατι εχει παει...ο κτηνιατρος που εχει κανει τη στειρωση...δυσκολα θα παραδεχτει το λαθος του...
Βεβαια..επικοινωνησε και μαζι του,αλλα εγω..σιγουρα θα το πηγαινα και σε αλλον..
Ελπιζω να φτιαξει...αλλα η αληθεια ειναι οτι εφοσον εγινε η στειρωση το πρωι,πιστευω οτι δεν θα επρεπε να το παρουσιαζει αυτο..
...δεν το εχω ξανασυναντησει τουλαχιστον..ΥΓ..ναι..κανονικα μετα απο τοσες ωρες..εχουν ξυπνησει..αλλα βεβαια,ειδικα τα θηλυθα,που ειναι παντα πιο δυσκολη η εγχειριση,ειναι ζαβλακωμενα..
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για την απάντηση ! Θα δω πως θα πάει αύριο και θα κρίνω ανάλογα . Πολυ στεναχωριέμαι πάντως που το βλέπω έτσι . Νιώθω και τύψεις ! Μακάρι να συνέλθει ....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τυψεις ΚΑΘΟΛΟΥ να μην νιωθεις..η στειρωση ειναι οτι καλυτερο....πιστεψε με..απο παρα πολλες αποψεις.
Παντως στιο ξαναλεω,αν αυριο δεν εχει φτιαξει το ματι..επειγοντως κτηνιατρο...
endorama
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τυψεις ΚΑΘΟΛΟΥ να μην νιωθεις..η στειρωση ειναι οτι καλυτερο....πιστεψε με..απο παρα πολλες αποψεις.
Παντως στιο ξαναλεω,αν αυριο δεν εχει φτιαξει το ματι..επειγοντως κτηνιατρο...
κορίτσια, εγώ τη μία θηλυκή την άφησα μια νύχτα μέσα για παρακολούθηση
τη μικρή την άφησα δύο
(μη με ρωτάτε πώς πέρασα αυτές τισ νύχτες)
ο κτηνίατρος ήθελε να σιγουρευτεί πως το ζωάκι ξύπμνησε κι όλα πήγαν καλά
αυτό εδώ πώς άφησε να το πάρουν δίχως να'χει ξυπνήσει?
ααα και κάτι άλλο, μια φίλη που μεγάλωσε πολλά ζώα μου είπε να πάρω ανθρώπινη αντιβίωση να την κόψω κομματάκια πχ στα 4 και να της δινω καθε 12ωρο, θα τη βοηθήσει να επουλωθεί η πληγή
να σας πως την αλήθεια στη μικρή το έκανα!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η γάτα είχε ΞΥΠΝΗΣΕΙ όταν την εδωσε.Δεν την εδωσε κοιμισμενη.Και δεν κρατανε ολοι οι κτηνιατροι τις στειρωμενες γατες στο κτηνιατρειο για ενα βραδυ..οι περισσοτεροι μαλιστα δεν το κανουν..δεν ειναι κατι υποχρεωτικο..
Αντιβιωση φανταζομαι οτι θα παιρνει η γατα..,θα εδωσε ο γιατρος...και σε κιαμια περιπτωση δεν κανουμε του κεφαλιου μας...ουτε δινουμε απο μονοι μας φαρμακα,και μαλιστα ανθρωπινα
marina289
Περιβόητο μέλος

Όσο για το θέμα αν τα κρατάνε όλοι μετά τη στείρωση ώσπου να ξυπνήσουν... Πονεμένη ιστορία.... Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που άλλαξα κτηνίατρο... Μου τον έδωσε ναρκωμένο, αμέσως μετά τη στείρωση.... (Συν η αιώνια απροθυμία της, βιασύνη-ξεπέτα της, και η ψύχρα της....)
Ξεκίνα καταρχήν ρωτώντας τηλεφωνικά τον κτηνίατρο που έκανε τη στείρωση (περί ματιού και γενικότερης συμπεριφοράς...) και μετά πάρε και μια δεύτερη γνώμη από έναν δεύτερο...
Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ κορίτσια για τα φώτα σας . Η περιγραφή Μαρίνα που έκανες για την κτηνίατρο μου θυμίζει τον κτηνίατρο που της εκανε στείρωση , για αυτο και είμαι αποφασισμένη να τον αλλάξω. Σήμερα η Τίνα είναι κάπως καλύτερα . Άρχισε και να γουργουρίζει όταν την χαϊδέβω . Τώρα δεν ξέρω εαν το κάνει επειδή θέλει χαδάκια ή εαν ανακουφίζει τον πόνο . Ακουσα όμως σήμερα κάτι περίεργους θορύβους που κάνει . Κάτι σαν βρυχηθμούς , πρώτη φορα την ακούω να κάνει κατι τέτοιο . Είναι φυσιολογικο ;; Την έχω κόλας σε διαφορετικό δωμάτιο απο αυτό που ήταν και νιαουρίζει για να πάει στο παλιο . Αχ πότε θα συνέλθει !
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα πρόσεξα που αναφέρθηκε κάπου το θέμα της αντιβίωσης μετα την στείρωση . Εμένα δεν μου έδωσε τίποτα . Αφήστε που δεν είχε και την διάθεση να με ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνω . Με το τσιγκέλι έπρεπε να του τα βγαζω . Έπρεπε να μου δώσει αντιβίωση δηλαδή ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μετά και από αυτό το τελευταίο θα συμφωνήσω κι εγώ: ώρα να αλλάξεις γιατρό. Εγώ δεν εχω σχέση με την κτηνιατρική, αλλά πρώτη φορά ακούω να μην δίνεται αντιβίωση μετά τη στείρωση. Μέχρι και ο δικός μας, που ως αρσενικό έκανε πολύ πιο ελαφριά επέμβαση, πήρε αντιβίωση για πέντε μέρες μετά.
Κατά τα άλλα, στις θηλυκές γατούλες η ανάρρωση παίρνει κάποιες μέρες παραπάνω, οπότε δεν είναι περίεργο το ότι δεν έχει όρεξη.
Για το θέμα της αντιβίωσης όμως θα σου έλεγα να συμβουλευτείς άμεσα κάποιον άλλο γιατρό, γιατί η γατούλα μπορεί να είναι εντάξει τώρα, αλλά χωρίς αντιβίωση φοβάμαι μήπως είναι εκτεθειμένη σε μολύνσεις...
Dimitra_Zuzu
Νεοφερμένο μέλος
περαστικα σας!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Λοιπον..παρτον ΤΩΡΑ τηλεφωνο...και ρωτα τον για την αντιβιωση..μπας και της εχει κανει ενεσιμη,που ΔΕΝ νομιζω...μην του πεις ομως εσυ τιποτα για ενεσιμη...(γιατι αν την ξεχασε δεν θα το παραδεχτει,και θα σου πει οτι την εκανε..)απλα πες του..ΓΙΑΤΡΕ...δεν χρειαζεται να παρει αντιβιωση;; ολοκληρη εγχειρηση εκανε....αν σου πει ΟΧΙ...πηγαινε ΤΩΡΑ σε αλλον γιατρο και παρε αντιβιωση..σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να μεινει η γατα χωρις αντιβιωση μετα απο στειρωση.Να χαρεις δρασε γρηγορα...
ΥΓ..εμενα τα δικα μου εφαγαν και ειπιαν την ιδια μερα της στειρωσης..,αλλα δεν ειναι απολυτον αυτο
marina289
Περιβόητο μέλος
Όμως η όλη συμπεριφορά του, ακριβώς επειδή μου θυμίζει την δική μου (την πρώην) κτηνίατρο με εξοργίζει!
Και με εξοργίζω και εγώ που άργησα αρκετά να την κάνω πρώην, αφού όλο δικαιολογούσα και παρέβλεπα πράγματα...

Σε κάνουν να νιώθεις ότι τους ενοχλείς και τους επιβαρύνεις από πάνω αν τους κάνεις μία ερώτηση...
Στο κτηνιατρείο που πάω τώρα, εκτός του ότι είναι εξυπηρετικότατοι, μας εξηγησαν ένα σωρό μετά τη στείρωση, περί αλλαγής τροφής κτλ.
Εγώ σου προτείνω να αρχίσεις να ψάχνεσαι για άλλο κτηνίατρο, κάποιον που να μην νιώθεις ότι είναι απρόθυμος, να σε κάνει να νιώθεις άνετα με την όλη στάση του και να σου εμπνέει εμπιστοσύνη...
Πάρτον (τον τωρινό εννοώ) τηλέφωνο και ρώτα περί αντιβίωσης και εξήγησε για την όλη συμπεριφορά της...
Εύχομαι να πάνε καλά όλα με το γατούνι σου!

Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Τον πηρα τηλεφωνο και μου ειπε οτι δεν χρειαζετε . Με δουλευει λετε; ακριβως σε κανουν να νιωθεις οτι τους ενοχλεις και τους κουραζεις ενω ειναι δουλεια τους να σε ενημερωσουν ποσο μαλλον οταν ειναι ενα επαγγελμα που εξαρτωνται ζωες απο αυτο . Εχω νευριασει παρα πολυ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool