Chogath
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα και παλι, πηγαμε παλι με την γατουλα στην γιατρο και σημερα.Εχουμε μια μικρη βελτιωση (η γιατρος περιμενε κατι παραπανω βεβαια)καναμε κορτιζονη και ακομα μια βραδειας απορροφησης και δεν θα ξαναπαμε γιατι ηδη ηταν αρκετες αυτες οι δοσεις και η κορτιζονη ειναι αρκετα βαρυ φαρμακο.Τωρα μονο ελπιζουμε,χθες ηταν πολυ δραστηρια και καποια στιγμη κυνηγουσε κατι σκιες στον τοιχο με το βλεμα της και σε καποια φαση σηκωθηκε και στα πισω ποδια ορθια!ακομα σερνει το αριστερο ποδαρακι της αλλα μπορει να κρατησει ισορροπια οταν τρωει πχ και καθετε κανονικα στα 4. Η γιατρος μου ειπε επισης οτι τετοια χτυπηματα σε σκυλο εχουνε αποτελεσματα σε 48 ωρες δηλαδη ή θα ειναι καλα ή δεν θα μπορει να ξαναπερπατησει ποτε, στις γατες το ανοσοποιητικο διαφερει και ειναι πιο αργο στην βελτιωση των πραγματων.Παντως με τα τοσα περα δοθε και την τοση ταλαιπωρια με τις ενεσεις και το χειρουργειο σιγουρα ειμαστε 6/7 ψυχες της γατουλας
Νομιζω πως θα τα καταφερουμε στην τελικη...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Ωραια!!!!
Περαστικα στη γατουλα σου!!!!!!!!!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κι εγω νομιζω πως θα τα καταφερετε. Η προοδος που εχει κανει ειναι σημαντικη και θα κανει κι αλλη πιστευω. Να της δωσεις φιλακια απο μας και να μας λες πως παει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Μακάρι να πάνε όλα καλά, μην απελπίζεσαι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα σας,
Με την αρραβωνιαστικιά μου έχουμε έναν γατούλη, τον Garfield.
Τον υιοθετήσαμε αδέσποτο όταν ήταν 20 ημερών περίπου και από τότε είναι 100% σπιτόγατος.
Πριν 2 βδομάδες έγινε 6 μηνών και αφού συμβουλευτήκαμε τον κτηνίατρο προχωρήσαμε σε στείρωση.
Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι τον έχουμε μεγαλώσει με ξηρά τροφή σαν την κύρια πηγή διατροφής του, με τις λιχουδιές του συχνά πυκνά βέβαια!
Η στείρωση δεν τον άλλαξε καθόλου (κάτι για το οποίο ανυσηχούσαμε πολύ με την Μαρία γιατί είχαμε ακούσει πολλά, μέχρι και για κατάθλιψη), είναι ακόμα το ίδιο παιχνιδιάρης, ζαβολιάρης και αγκαλίτσας όπως και πριν.
Αυτό που μας έχει ανυσηχήσει όμως λίγο είναι το εξής:
Κάνοντας του τη στείρωση ο γιατρός μας είπε ότι από δω και πέρα πρέπει να τρώει μόνο ξηρά τροφή για στειρωμένες γάτες για να μην εμφανίσει ένα πρόβλημα με το ουροποιητικό του (δεν θυμάμαι πως μου το είπε).
Οπότε του αλλάξαμε την ξηρά τροφή του σε ξηρά τροφή για στειρωμένες γάτες.
Πλέον εδώ και αρκετές μέρες όμως τα κόπρανα του είναι εντελώς ξηρά και σκληρά και 2 φορές παρατηρήσαμε ότι είχε και λίγο αιματάκι στον πρωκτό του.
Ενημέρωσα τον γιατρό και μου είπε ότι δεν είναι τίποτα και οτι αν συνεχιστεί το αίμα να τον πάω από εκεί.
Δεν είμαι γιατρός αλλά έχω την εντύπωση ότι η αλλαγή τροφής του προκάλεσε αυτά τα συμπτώματα.
Ψάξαμε να βρούμε κονσέρβα ειδικά για στειρωμένες γάτες γιατί διαβάσαμε ότι βοηθάει το υγρό φαγητό σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν βρήκαμε ειδικά για στειρωμένες και φοβόμαστε να του δώσουμε για κανονικές γάτες.
Να σημειώσω εδώ ότι δεν έχει χάσει στο ελάχιστο ούτε την όρεξη του για φαγητό ούτε την όρεξή του για παιχνίδι και ζαβολιές, και δεν δείχνει να πονάει.
Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες συμβουλές?
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και οι 3 μας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Είναι αρσενικός ο γάτος σου; Καλά κάνατε και του δίνετε για στειρωμένα, εκτός από το ουροποιητικό-που είναι πολύ βασικό-βοηθά και να μην παχύνουν τα γατάκια μας. Αλλά συνήθως προτείνουν, ειδικά στα αρσενικά και ακριβώς λόγω ευαίσθητου ουροποιητικού, να δίνεται και υγρή τροφή (κονσέρβα κλπ) για τη μεγαλύτερη πρόσληψη νερού. Νομίζω πως οι καλές μάρκες, τύπου royal canin, hill's, schesir θα έχουν κονσέρβες για στειρωμένα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι αρσενικός είναι. Ο γιατρός δεν μας είπε τίποτα για υγρή τροφή ακόμα και όταν του είπα για το θέμα που αντιμετωπίζουμε, και όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε κονσέρβα για στειρωμένες γάτες.
Βέβαια ίσως φταίει και το ότι μένουμε σε επαρχιακή πόλη και οι επιλογές σε καταστήματα και ποικιλία είναι πολύ περιορισμένες, δεν ξέρω...
Ούτως ή άλλως πρέπει να του δίνεις ακόμη τροφή για γατάκια, είναι μικρούλης (παρεμπιπτόντως μου έχει πει κτηνίατρος το αρσενικό να στειρώνεται μετά τους 8 μήνες). Υπάρχουν ξηρές kitten sterilized, πχ της royal canin. Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ που μένω επαρχία και ανεβαίνω μία στο τόσο Θεσσαλονίκη για τροφές. Εκτός αν συνεννοηθείς με κάποιον που έχει pet-shop στην περιοχή σου και στα φέρνει. Εδώ στο φόρουμ πολλοί διαβάζω πως δίνουν σε στειρωμένα schesir κονσέρβα-πήρα κι εγώ να δοκιμάσω στη μικρή μου. Έχε υπ' όψιν σου πως οι ολιστικές τροφές συνήθως δε διαχωρίζονται για στειρωμένα και μη και μπορείς να τους δίνεις. Δες επίσης και τα παρακάτω θέματα να βοηθηθείς:
Τροφή για στειρωμένους γάτους
Τροφή για στειρωμένες γάτες
Στειρωμένες γάτες και ξηρά τροφή
Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι;
Σειρά τροφής Αcana
Aν ψάξεις θα βρεις κι ακόμη περισσότερα θέματα!

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα ελεγα να κοιταξετε πρωτα να λειτουργει σωστα ο οργανισμος του, η δυσκοιλιοτητα σε τοσο μικρο γατουλη δεν ειναι και φυσιολογικη και μαλλον οφειλετε στην αλλαγη της τροφης αλλα και στην αποκλειστικη διατροφη του με ξηρα τροφη.
Κοιταξτε πρωτα να επανελθει το εντερακι του, εξαλλου ειναι αρκετα μικρος και σιγουρα ενεργητικος για να παχυνει. Οταν αυτο γινει καντε μια καλη ερευνα και βρειτε μια τροφη χαμηλη σε μαγνησιο και νατριο που ειναι τα συστατικα που προκαλουν ουρολιθους κυριως και να του δινετε τακτικα και υγρη τροφουλα. Τα αρσενικα πρεπει να τρωνε και υγρη τροφη, τα προφυλασσει απο τις νοσους του ουροποιητικου.
Και σαν τελευταια σκεψη θα ελεγα να ρωταγατε και κανεναν αλλον κτηνιατρο, αυτος που εχετε τωρα δεν μου μοιαζει να σας δινει ολοκληρωμενες κατευθυνσεις για την διατροφη του.

tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μηπως γδαρθηκε ο πρωκτος του απο την προσπαθεια να βγουν τα κακακια του μιας και ειναι δυσκοιλιος; Φυσικα λογω αποτομης αλλαγης τροφης θα προεκυψε και η δυσκοιλιοτητα.
Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ούτως ή άλλως πρέπει να του δίνεις ακόμη τροφή για γατάκια, είναι μικρούλης (παρεμπιπτόντως μου έχει πει κτηνίατρος το αρσενικό να στειρώνεται μετά τους 8 μήνες). Υπάρχουν ξηρές kitten sterilized, πχ της royal canin. Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ που μένω επαρχία και ανεβαίνω μία στο τόσο Θεσσαλονίκη για τροφές. Εκτός αν συνεννοηθείς με κάποιον που έχει pet-shop στην περιοχή σου και στα φέρνει. Εδώ στο φόρουμ πολλοί διαβάζω πως δίνουν σε στειρωμένα schesir κονσέρβα-πήρα κι εγώ να δοκιμάσω στη μικρή μου. Έχε υπ' όψιν σου πως οι ολιστικές τροφές συνήθως δε διαχωρίζονται για στειρωμένα και μη και μπορείς να τους δίνεις. Δες επίσης και τα παρακάτω θέματα να βοηθηθείς:
Τροφή για στειρωμένους γάτους
Τροφή για στειρωμένες γάτες
Στειρωμένες γάτες και ξηρά τροφή
Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι;
Σειρά τροφής Αcana
Aν ψάξεις θα βρεις κι ακόμη περισσότερα θέματα!![]()
Ακριβώς αυτή την τροφή του δίνουμε, Royal canin young male sterilized. Υποτίθεται ότι είναι μία απ τις καλύτερες (έτσι μας είπαν) για αυτό του πήραμε αυτή.
Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα links, θα τα διαβάσουμε να ξεστραβωθούμε!

Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ελεγα να κοιταξετε πρωτα να λειτουργει σωστα ο οργανισμος του, η δυσκοιλιοτητα σε τοσο μικρο γατουλη δεν ειναι και φυσιολογικη και μαλλον οφειλετε στην αλλαγη της τροφης αλλα και στην αποκλειστικη διατροφη του με ξηρα τροφη.
Κοιταξτε πρωτα να επανελθει το εντερακι του, εξαλλου ειναι αρκετα μικρος και σιγουρα ενεργητικος για να παχυνει. Οταν αυτο γινει καντε μια καλη ερευνα και βρειτε μια τροφη χαμηλη σε μαγνησιο και νατριο που ειναι τα συστατικα που προκαλουν ουρολιθους κυριως και να του δινετε τακτικα και υγρη τροφουλα. Τα αρσενικα πρεπει να τρωνε και υγρη τροφη, τα προφυλασσει απο τις νοσους του ουροποιητικου.
Και σαν τελευταια σκεψη θα ελεγα να ρωταγατε και κανεναν αλλον κτηνιατρο, αυτος που εχετε τωρα δεν μου μοιαζει να σας δινει ολοκληρωμενες κατευθυνσεις για την διατροφη του.![]()
Να σου πω την αλήθεια αυτή την στιγμή μας ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα να μην υποφέρει και ταλαιπωρείται, το να μην παχύνει θα το φροντίσουμε αφού λύσουμε το θέμα υγείας πρώτα.
Δηλαδή στην ουσία αν βρούμε υγρή τροφή χαμηλή σε μαγνήσιο και νάτριο μπορούμε πχ ένα γεύμα του την ημέρα να είναι ξηρά τροφή και το άλλο υγρη?
Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς το σκεφτόμαστε για άλλο κτηνίατρο γιατί ενώ ήταν πολύ περιποιητικός με τη νάρκωση κτλ, τώρα δεν μας άρεσε η απάντηση που μας έδωσε...
Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μηπως γδαρθηκε ο πρωκτος του απο την προσπαθεια να βγουν τα κακακια του μιας και ειναι δυσκοιλιος; Φυσικα λογω αποτομης αλλαγης τροφης θα προεκυψε και η δυσκοιλιοτητα.
Αύτη την εντύπωση έχω κι εγώ, ότι από εκεί προέρχεται το αίμα γιατί τα κακά του είναι σαν πέτρες σκληρά...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Επίσης, για να ενθαρρύνετε τον γατούλη σας να πίνει περισσότερο νερό, να βάλετε 2-3 μπωλ νερού στο σπίτι σας, βαθιά και γεμάτα μέχρι πάνω (οι γάτοι προτιμούν να πίνουν από το χείλος του μπωλ ούτως ώστε παράλληλα να εποπτεύουν την περιοχή για τυχόν απειλές). Τα μπωλ να μην είναι κοντά στο φαγητό του (δεν συνηθίζουν οι γάτες να πίνουν μετά το φαγητό, αυτό είναι ανθρώπινη συνήθεια). Επίσης να είναι μακριά από πόρτες ή μέρη όπου ο γάτος μπορεί να αισθάνεται εκτεθιμένος και φυσικά μακριά από την αμμολεκάνη του.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Συμφωνώ σε όλα με τις προλαλήσασες, εγώ στη δική μου που είχε μια τάση προς τη δυσκοιλιότητα και πριν και μετά την (πρόσφατη) στείρωσή της,
της δίνω ένα γεύμα την ημέρα υγρή τροφή (μισή) κονσέρβα applaws ή royal canning sterilized σε φακελάκι κομματάκια (με την οποία ξετρελλάθηκε κι ας γράφει οτι προορίζεται για την
προφύλαξη του ουροποιητικού σε αρσενικά γατιά), και τα υπόλοιπα 2 γεύματα, κροκέτες το ένα για στειρωμένα και το άλλο για αστείρωτα.
Η κτηνίατρος που την παρακολουθεί μου είπε οτι επειδή δεν έχει κλείσει χρόνο και πιθανόν να συνεχίζεται η ανάπτυξή της ακόμα, καλό θα ήταν
να μην τρέφεται αποκλειστικά με τροφές για στειρωμένα και η μετάβαση να γίνει όχι απότομα, αλλά βαθμιαία.
Για τη δική σου περίπτωση καλά κάνεις και δίνεις και υγρή τροφή στον γατούλη σου, πάρε και μια άλλη γνώμη από άλλον γιατρό, αλλά αν όπως λες
σε γενικές γραμμές (εκτός από τα διατροφικά) είστε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες του, δεν είναι ανάγκη να προχωρήσετε σε τόσο δραστικά μέτρα, δλδ να τον αλλάξετε. Απλά να ξέρετε οτι ο λόγος του στο σχετικό θέμα δεν είναι... θέσφατο.
Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μα η υγρή τροφή δεν βγαίνει για στειρωμένα ή για μη στειρωμένα. Φυσικά και μπορείτε να δώσετε! Και είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για ένα αρσενικό γατάκι που απειλείται από ουρολογικό σύνδρομο της γάτας. Μπορείτε θαυμάσια να συνδυάσετε υγρή τροφή και ξηρή.
Επίσης, για να ενθαρρύνετε τον γατούλη σας να πίνει περισσότερο νερό, να βάλετε 2-3 μπωλ νερού στο σπίτι σας, βαθιά και γεμάτα μέχρι πάνω (οι γάτοι προτιμούν να πίνουν από το χείλος του μπωλ ούτως ώστε παράλληλα να εποπτεύουν την περιοχή για τυχόν απειλές). Τα μπωλ να μην είναι κοντά στο φαγητό του (δεν συνηθίζουν οι γάτες να πίνουν μετά το φαγητό, αυτό είναι ανθρώπινη συνήθεια). Επίσης να είναι μακριά από πόρτες ή μέρη όπου ο γάτος μπορεί να αισθάνεται εκτεθιμένος και φυσικά μακριά από την αμμολεκάνη του.
Συμφωνώ σε όλα με τις προλαλήσασες, εγώ στη δική μου που είχε μια τάση προς τη δυσκοιλιότητα και πριν και μετά την (πρόσφατη) στείρωσή της,
της δίνω ένα γεύμα την ημέρα υγρή τροφή (μισή) κονσέρβα applaws ή royal canning sterilized σε φακελάκι κομματάκια (με την οποία ξετρελλάθηκε κι ας γράφει οτι προορίζεται για την
προφύλαξη του ουροποιητικού σε αρσενικά γατιά), και τα υπόλοιπα 2 γεύματα, κροκέτες το ένα για στειρωμένα και το άλλο για αστείρωτα.
Η κτηνίατρος που την παρακολουθεί μου είπε οτι επειδή δεν έχει κλείσει χρόνο και πιθανόν να συνεχίζεται η ανάπτυξή της ακόμα, καλό θα ήταν
να μην τρέφεται αποκλειστικά με τροφές για στειρωμένα και η μετάβαση να γίνει όχι απότομα, αλλά βαθμιαία.
Για τη δική σου περίπτωση καλά κάνεις και δίνεις και υγρή τροφή στον γατούλη σου, πάρε και μια άλλη γνώμη από άλλον γιατρό, αλλά αν όπως λες
σε γενικές γραμμές (εκτός από τα διατροφικά) είστε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες του, δεν είναι ανάγκη να προχωρήσετε σε τόσο δραστικά μέτρα, δλδ να τον αλλάξετε. Απλά να ξέρετε οτι ο λόγος του στο σχετικό θέμα δεν είναι... θέσφατο.
Μου πήρε λίγο χρόνο αλλά ανακάλυψα και την πολλαπλή παράθεση για να μην γεμίζω τον τοίχο με ένα κάρο post χωρίς λόγο!
Πραγματικά σήμερα ανακαλύψαμε αυτό το site και μέσα σε μία μέρα έχουμε μάθει τόσες πολλές χρήσιμες πληροφορίες!
Αυτό με το νερό του θα το εφαρμόσουμε άμεσα γιατί δεν το ξέραμε και του είχαμε απλά ένα μπολ με (πάντα φρέσκο) νερό δίπλα στην τροφή του, και μας έκανε εντύπωση που δεν έπινε ιδιαίτερα πολύ νερό...
Ο μόνος λόγος που φοβόμασταν να του δώσουμε οτιδήποτε άλλο πέρα από ξηρά τροφή για στειρωμένα είναι γιατί ο γιατρός μας είπε ρητά ότι αν τον ταΐζουμε οτιδήποτε άλλο πέρα από ξηρά τροφή για στειρωμένα είναι πολύ πιθανό να πάθει ουρολιθίαση.
Ο κακομοίρης τρελαίνεται για υγρή τροφή και του την είχαμε πάντα σαν λιχουδιά, κάτι σαν ένα ξεχωριστό γεύμα κάθε 3-4 μέρες και τώρα του το 'χουμε κόψει.
Οπότε από αύριο το ένα του γεύμα θα είναι πάντα ή κονσέρβα ή φακελάκι!
Άρα για να καταλάβω και λίγο καλύτερα, αφού ούτε η υγρή τροφή μπορεί να του προκαλέσει ουρολιθίαση, ποιες είναι οι τροφές που μπορεί να του κάνουν κάτι τέτοιο για να τις αποφεύγουμε?
Κάτι ακόμα. Alcyone ανέφερες ότι την ταΐζεις 3 φορές την ημέρα, μία υγρή τροφή, μία ξηρά τροφή και μία ξηρά για στειρωμένα.
Εμείς από όταν έκλεισε τους 6 μήνες τον ταΐζουμε 2 φορές την ημέρα, μια πρωί και μία βράδυ, γιατί αυτό έγραφε από πίσω η ξηρά τροφή που του δίναμε τότε (μία της Purina).
Τελικά ποιο είναι το σωστό πλάνο διατροφής?
Και μία τελευταία (προς το παρόν τουλάχιστον) απορία. Παρ' όλη την στείρωση που και που έχει ακόμα "στύση" (αν έτσι λέγεται για τους γάτους). Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν πήγε τίποτα στραβά με την στείρωση έτσι?
Τέλος θέλουμε και εγώ και η Μαρία και κυρίως ο Garfield να σας ευχαριστήσουμε πραγματικά όλους όσους απαντήσατε και μας βοηθήσατε με τις απορίες μας!
Γίναμε μέλη μιας πραγματικά πολύ όμορφης κοινότητας με ανθρώπους ευγενέστατους και με τόσο πολύ διάθεση να βοηθήσουν, και σκοπεύουμε από εδώ και πέρα να είμαστε μόνιμα μέλη αυτής της κοινότητας!
Να είστε καλά!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Στη διάθεσή σας πάντα να βοηθήσουμε..
και καλοσωρίσατε και ..επισήμως! 
Για το θέμα μας τώρα της τροφής, σου έγραψα τι συνηθίζω εγώ στη δική μου, δεν σημαίνει οτι αυτό είναι και το ολόσωστο.
Βλέπεις εξαρτάται και από την ιδιοσυγκρασία/χαρακτήρα/συνήθεια του κάθε γατιού που είναι ξεχωριστά, της βάζω 3 φορές, αλλά στην ουσία 4 όλο το 24ωρο, γιατί προτιμάει να τρώει λίγες ποσότητες και μικρά γεύματα. Όμως αυτό δεν σημαίνει οτι και ο γατούλης σας χρειάζεται να ακολουθήσει το ίδιο. Πρώτον γιατί τα 2 γεύματα/24ωρο, ειδικά σε ενήλικη γάτα στειρωμένη θεωρούνται ιδανικά και βέβαια με την προκαθορισμένη ποσότητα,
ανάλογα το βάρος και την ηλικία της. Και δεύτερον για τους γατούληδες καλό είναι να μην έχουν πολλαπλά γεύματα γιατί διάβασα οτι αυτό μακροπρόθεσμα επιβαρύνει τα νεφρά.
Σου προτείνω λοιπόν (αν και νομίζω περιττό, γιατί θα το κάνεις έτσι κι αλλιώς
) να διαβάσεις και διάφορα άρθρα που έχουν γραφτεί σχετικά με το θέμα "διατροφή"που θα σε βοηθήσουν, τόσο, όσο και η βοήθεια από τα εμπειρότερα μέλη. Έτσι βοηθηθήκαμε κι εμείς στην αρχή , όταν ως πρωτόπειροι γατο-γονείς μπήκαμε σ'αυτό το σάϊτ το οποίο πραγματικά είναι αυτό που διαφημίζει
"Η μεγαλύτερη κοινότητα φίλων της γάτας", αλλά (και μετά από 4+ μήνες προσωπικής μου εμπειρίας) και κάτι παραπάνω "Η καλύτερη"!
Και το εννοώ.
Υ.Γ. για το σεξουαλικό του που σε προβληματίζει η στύση, πιο αρμόδιοι είναι οι αγορο-γονείς να σου λύσουν την απορία, καθότι είμαι κοριτσο-μάνα

Υποθέτω όμως οτι δεν χρήζει ανησυχίας, το πολύ πολύ ναείναι ίχνη ορμονών που παρέμειναν μετά τη στείρωση και θα εξαφανιστούν σιγά σιγά. Ρωτήστε και τον κτηνίατρό σας για να'στε πιο σίγουροι.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ετσι ειναι οπως το λεει η Αλεξανδρα, στην θεση σου δεν θα ανησυχουσα καθολου. Μερικες φορες αν ο γατουλης ειχε φθασει ηδη σε αναπαραγωγικη ηλικια πριν γινει η στειρωση, οι ορμονες κανουν λιγο καιρο μεχρι να πεσουν παλι στα φυσιολογικα επιπεδα.Υ.Γ. για το σεξουαλικό του που σε προβληματίζει η στύση, πιο αρμόδιοι είναι οι αγορο-γονείς να σου λύσουν την απορία, καθότι είμαι κοριτσο-μάναΥποθέτω όμως οτι δεν χρήζει ανησυχίας, το πολύ πολύ να
είναι ίχνη ορμονών που παρέμειναν μετά τη στείρωση και θα εξαφανιστούν σιγά σιγά. Ρωτήστε και τον κτηνίατρό σας για να'στε πιο σίγουροι.
Αν και η συμπεριφορα μπορει να μεινει, ο δικος μου ειναι πεντε χρονων και θελει τακτικοτατα ενα πανακι για να το "τακτοποιει"
, αυτο ομως δεν σημαινει πως η στειρωση δεν ηταν επιτυχης.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στη διάθεσή σας πάντα να βοηθήσουμε..και καλοσωρίσατε και ..επισήμως!
Για το θέμα μας τώρα της τροφής, σου έγραψα τι συνηθίζω εγώ στη δική μου, δεν σημαίνει οτι αυτό είναι και το ολόσωστο.
Βλέπεις εξαρτάται και από την ιδιοσυγκρασία/χαρακτήρα/συνήθεια του κάθε γατιού που είναι ξεχωριστά, της βάζω 3 φορές, αλλά στην ουσία 4 όλο το 24ωρο, γιατί προτιμάει να τρώει λίγες ποσότητες και μικρά γεύματα. Όμως αυτό δεν σημαίνει οτι και ο γατούλης σας χρειάζεται να ακολουθήσει το ίδιο. Πρώτον γιατί τα 2 γεύματα/24ωρο, ειδικά σε ενήλικη γάτα στειρωμένη θεωρούνται ιδανικά και βέβαια με την προκαθορισμένη ποσότητα,
ανάλογα το βάρος και την ηλικία της. Και δεύτερον για τους γατούληδες καλό είναι να μην έχουν πολλαπλά γεύματα γιατί διάβασα οτι αυτό μακροπρόθεσμα επιβαρύνει τα νεφρά.
Σου προτείνω λοιπόν (αν και νομίζω περιττό, γιατί θα το κάνεις έτσι κι αλλιώς) να διαβάσεις και διάφορα άρθρα που έχουν γραφτεί σχετικά με το θέμα "διατροφή"που θα σε βοηθήσουν, τόσο, όσο και η βοήθεια από τα εμπειρότερα μέλη.
Έτσι βοηθηθήκαμε κι εμείς στην αρχή , όταν ως πρωτόπειροι γατο-γονείς μπήκαμε σ'αυτό το σάϊτ το οποίο πραγματικά είναι αυτό που διαφημίζει
"Η μεγαλύτερη κοινότητα φίλων της γάτας", αλλά (και μετά από 4+ μήνες προσωπικής μου εμπειρίας) και κάτι παραπάνω "Η καλύτερη"!![]()
Και το εννοώ.
Υ.Γ. για το σεξουαλικό του που σε προβληματίζει η στύση, πιο αρμόδιοι είναι οι αγορο-γονείς να σου λύσουν την απορία, καθότι είμαι κοριτσο-μάναΥποθέτω όμως οτι δεν χρήζει ανησυχίας, το πολύ πολύ να
είναι ίχνη ορμονών που παρέμειναν μετά τη στείρωση και θα εξαφανιστούν σιγά σιγά. Ρωτήστε και τον κτηνίατρό σας για να'στε πιο σίγουροι.
Ετσι ειναι οπως το λεει η Αλεξανδρα, στην θεση σου δεν θα ανησυχουσα καθολου. Μερικες φορες αν ο γατουλης ειχε φθασει ηδη σε αναπαραγωγικη ηλικια πριν γινει η στειρωση, οι ορμονες κανουν λιγο καιρο μεχρι να πεσουν παλι στα φυσιολογικα επιπεδα.
Αν και η συμπεριφορα μπορει να μεινει, ο δικος μου ειναι πεντε χρονων και θελει τακτικοτατα ενα πανακι για να το "τακτοποιει", αυτο ομως δεν σημαινει πως η στειρωση δεν ηταν επιτυχης.
Οπότε καλύτερα να του συνεχίσουμε το πρόγραμμα φαγητού όπως του το έχουμε ήδη, μην του ξαναλλάζουμε του κακομοίρη πρόγραμμα και γίνει άνω κάτω...
Άλλωστε πέρα από την συνηθισμένη "λαιμαργία του" που όσο και να έχει φάει ότι ώρα την ημέρας και να είναι, αν δει φαγώσιμο θέλει να φάει τα πάντα, κατά τ'άλλα μόνο όταν πλησιάζουν οι ώρες του φαγητού του μπορεί να αρχίσει τα "νιαουριτά πείνας", ποτέ μεσημέρι-απόγευμα.
Ωραία, ηρεμήσαμε και με το θέμα του αν έγινε σωστά η στείρωση παρόλο που λειτουργεί ακόμα σεξουαλικά!
Χίλια ευχαριστώ, να 'στε καλά!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool