Καλημέρα!
Και εμείς στο πλάι της είχαμε κάνει την τομή για να αποφύγουμε πιθανούς τραυματισμούς.
Είχα και εγώ τους ενδοιασμούς μου μιας και είχα ακούσει πολλά για τις τομές από το πλαί, ότι π.χ. γίνονται κυρίως σε αδέσποτα για λόγους καλύτερης επιβίωσης στον δρόμο κ.λ.π., όμως στο τέλος την εμπιστεύτηκα τη γιατρό!
Δεν έχει παρουσιάσει τίποτα το ανησυχητικό, απλά το μόνο που είχα παρατηρήσει είναι πως επειδή είχε περάσει και οίστρο πριν τη στείρωση , έπρεπε να περάσει να χρονικό διάστημα μέχρι να συνέλθει από την απότομη αλλαγή ορμονών. Τώρα μετά από 2 μήνες μπορώ να πω ότι έχει βρει αρκετά τους ρυθμούς της!
Κολάρο εμείς δεν της είχαμε βάλει, ούτε χρειάστηκε να πάμε να μας αφαιρέσουν τα ράμματα, μιας και βγήκαν μόνα τους. Για την πληγή μας είχε πει η γιατρός πως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μιας και η γάτα θα τα φροντίσει η ίδια... και έτσι και έγινε!
Τα πρόσεχε, δεν τα τράβαγε με δύναμη, και καθάριζε το σημείο! Είναι και ήρεμη , και δεν ξέρω μήπως παίζει και αυτό το ρόλο του, δεν είναι τόσο αντιδραστική, παρά μόνο που επειδή δεν αισθανόταν καλά ήθελε να σκαρφαλώνει ως αντίδραση στο φόβο της από ότι κατάλαβα στην πορεία!
Ε ενταξει, είχε πάθει και σοκ όπως και να το κάνουμε... από τον οίστρο ξαφνικά στη στείρωση δεν ήταν και λίγο!
Βέβαια, μην ξεχνάς όμως πως ο κάθε κτηνιατρος έχει τη δική του κρίση και μέθοδο, όπως αρκετοί χρησιμοποιούν για παράδειγμα κολάρο για να αποφύγουν ενδεχόμενο τραυματισμό ή μόλυνση!
Γενικότερα εάν έχεις απορίες μη διστάζεις να ρωτάς τον κτηνίατρο σου, αλλά και εάν ποτέ είσαι διστακτική και επιφυλακτική σε αυτά που συ προτείνει, παρε και αλλες γνώμες κτηνιάτρων, ώστε να καταλήξεις σε ένα συμπεράσμα, με πιο πολύ σιγουριά!
Αυτά τα λίγα από εμένα!
Περαστικούλια σας!!!!