Ας μοιραστούμε και εμείς τα νέα μας. Σήμερα το πρωί η Ξένια πήγε για στείρωση. Όταν την παρέλαβα από το ιατρείο δεν είχε ακόμη ξυπνήσει από την νάρκωση. Μετά από μισή ώρα με χαδάκια και γλυκόλογα ξύπνησε αλλά ήταν σαν να μην αναγνώριζε τίποτα. Έβγαζε μικρά ουρλιαχτά πόνου ή φόβου (μάλλον φόβου περισσότερο γιατί της έκαναν παυσίπονη ένεση). Γύρισε όλο το σπίτι, κατούρησε όλο το σπίτι!!! Μπήκε και στην αμμολεκάνη αλλά επειδή την είδα να κάθεται βολεμένη την έβγαλα, μέγα λάθος, η κακομοίρα με κατούρησε καθώς την μετέφερα, προφανώς ήθελε τον χρόνο της για να κάνει ότι έπρεπε να κάνει. Ήρθε και κοιμήθηκε στην αγκαλιά μου για λίγο. Το χειρότερο ήταν όταν χώθηκε κάτω από το κρεβάτι και άφησε μια λιμνούλα και εκεί, την άφησα μόνη για 3 λεπτά μέχρι να πάρω ένα πανί να καθαρίσω. Όταν επέστρεψα όχι μόνο είχα ανέβει πάνω στο κρεβάτι αλλά κατέβαινε κιόλας. Τρελάθηκα!!! Από εκείνη την ώρα την ακολουθώ συνέχεια, φοβάμαι μην χτυπήσει. Τώρα μόλις έκανε τον 2ο εμετό οπότε πάλι καθαριότητα!! Το μόνο που μου δίνει κουράγιο είναι η γνώση ότι αυτό θα την κάνει καλό μακροπρόθεσμα και πως είναι θέμα ημερών μέχρι να συνέλθει! Ουφ!
Περαστικά και από εμένα και γρήγορη ανάρρωση!
Σίγουρα είναι θέμα ημερών μέχρι να συνέλθει.Τα μικρούλια μας όπως κ να 'χει περνάνε ένα μικρό σοκ και είναι λογικό να αντιδρούν περίεργα.
Πάντως αυτό που συνειδητοποίησα εγώ από τη δικιά μου είναι ότι πολλές φορές εμείς τρελαινόμαστε πολύ περισσότερο.
Για παράδειγμα εγώ επειδή πίστευα πως δε θα μπορεί να ανέβει στην αμμολεκάνη, της έβαλα άμμο μέσα στο κλουβάκι μεταφοράς που μπορεί να μπει εύκολα.
Αποτέλεσμα: σήμερα πρωί πρωί πήγε κατευθείαν στην αμμολεκάνη της, έκανε ό,τι έκανε κ βγήκε κυρία!!!
Επίσης, το πρώτο βράδυ κοιμήθηκα στο πάτωμα δίπλα της και το 2ο κοιμήθηκα στον καναπέ ώστε αν θέλει να έρθει να κοιμηθεί μαζί μου να μπορεί να ανέβει καθώς συνήθως κοιμόμαστε τα βράδια όλοι μαζί στο κρεβάτι.
Αποτέλεσμα: το βράδυ πήγε ούτως ή άλλως στο κρεβάτι, είδε ότι εκεί ήταν μόνο ο φίλος μου κ όχι εγώ κ τελικά κοιμήθηκε κ πάλι μέσα στο ντουλάπι!
Τα αστέρια μας ακόμη κ μετά από τόση ταλαιπωρία είναι ικανά να σε στείλουν!
Εύχομαι ό,τι καλύτερο και για το δικό σου το μωρό!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος

Αθανασία πιστεύω πως δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι ιδιαίτερα....απλά όσο είναι υπό την επήρεια της νάρκωσης περιόρισέ την....μετά δεν έχει πρόβλημα. Ξέρουν αυτά τις δυνατότητές τους και τι μπορούν να κάνουν. Τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα και με τις δύο γατούλες μου. Το μόνο που πρόσεξα πολύ ήταν η 1η νύχτα, να είναι περιορισμένη δηλ. σε ένα σημείο για να νοιώθω και εγώ πως δεν κινδυνεύει. Μετά δεν μπορείς να τα περιορίσεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
A-Ch
Νεοφερμένο μέλος
victoriaalex199
Νεοφερμένο μέλος
Πείτε μου συμβουλές και εσείς για θηλυκή γατούλα αν έχετε στειρώσει. Είμαι αγχωμένη λιγάκι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Γεια σας παιδιά, εγώ σήμερα πήγα την μπουκίτσα μου στον κτηνίατρο για στείρωση. Εκανε εσωτερικα αλλά και εξωτερικά ράμματα το οποία μου είπε οτι θα πέσουν μόνα τους. Μου είπε να προσέχω την γατούλα μου και οτι μπορεί να κάνει εμετό ή να μην φάει/πιει νερό για σήμερα. Γυρίσαμε το απόγευμα (κατά τις 8 ) και μόλις βγήκε από την γατοφόρο της δεν μπορούσε να περπατήσει καλά, πήγαινε πέρα δώθε, δεν μπορούσε να περπατήσει ευθεία. Όμως προσπαθούσε να κάνει ότι έκανε και πριν. Να ανέβει στον καναπέ, να ανέβει στην σκάλα και στο κρεββάτι μου (το οποίο το εφηβικό μου είναι κουκέτα και εγώ είμαι στο πάνω) για να ανεβεί στο δικό μου πρώτα ανεβαίνει στο κάτω και μετά στο πάνω κρεββάτι. Προσπάθησα να την κρατήσω κάτω, να κοιμηθούμε κάτω αλλά θέλει να ανεβαίνει. Φοβάμαι λίγο για τα ράμματα. Έρχεται και κάθεται στο πόδι μου, και ξαπλώνει λιγάκι. Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει εμετό, δεν έχει πιει νερό, έχει γλύψει λίγο πατέ που της είχα βάλει.
Πείτε μου συμβουλές και εσείς για θηλυκή γατούλα αν έχετε στειρώσει. Είμαι αγχωμένη λιγάκι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Μόλις διάβασα την περιγραφή σου θυμήθηκα κ εγώ ακριβώς την εικόνα μόλις άνοιξα τη γατοφόρο.

Στην αρχή είναι επηρεασμένα από τη νάρκωση οπότε είναι λογικό να είναι ζαλισμένα.
Και η δικιά μου προσπάθησε αμέσως να ανέβει στον καναπέ αλλά καλό είναι να προσπαθήσεις να την κρατήσεις στα χαμηλά για κανα δυό μέρες ώστε να είσαι σίγουρη ότι δε θα ανοίξουν τα ράμματα.
Ξέρω,είναι δύσκολο αλλά ίσως αν βρεί ένα ήσυχο,σκοτεινό μέρος να βολευτεί εκεί για λίγο μέχρι να μπορέσει να ξανα ανέβει στα ψηλά. (η δικιά μου είχε μπεί στο ντουλάπι της κουζίνας!!)
Εμετό ούτε η Καραμέλα μου είχε κάνει και νεράκι έκανε μια μέρα να πιεί αλλά όντως μόλις ένιωσε εκείνη έτοιμη και θέλησε πήγε κ στο νερό κ στη τροφή.Γενικά δε χρειάζεται πίεση θα πάει μόνη της!
Υπομονή για δυό μερούλες και λογικά όλα θα είναι όπως πρίν!
victoriaalex199
Νεοφερμένο μέλος
Όσον αφορά το νεράκι κι εμάς μας άφηνε ο κτηνίατρος να πιούμε την πρώτη μέρα, μόνο φαγάκι από την δεύτερη.
victoriaalex199
Νεοφερμένο μέλος
Είναι απόλυτα λογικό να είσαι αγχωμένη! Εφόσον η γατούλα έχει και εσωτερικά ράμματα νομίζω πως δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Κοιμήσου κάτω για σήμερα αν γίνεται, το πιο πιθανό είναι να θέλει να πάει όπου είσαι εσύ! Εμένα αυτό έκανε! Πάντως από την αρχή ανεβοκατέβαινε στους καναπέδες, και κατά το βράδυ (η στείρωση είχε γίνει το πρωί) πήδηξε και σε ένα έπιπλο ενός μέτρου! Όταν τη βλέπεις να ζορίζεται να έχεις τον νου σου και να τη βοηθάς, αλλά γενικά καταλαβαίνει τις δυνατότητές της. Το πιο επίφοβο για 'μένα είναι μην κόψει τα ράμματα.
Όσον αφορά το νεράκι κι εμάς μας άφηνε ο κτηνίατρος να πιούμε την πρώτη μέρα, μόνο φαγάκι από την δεύτερη.
Ναι, σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Εμένα δεν τρώει, αν και ο δικός μου κτηνίατρος είπε να της αφήσω τα μπολάκια της. Τώρα έχει πέσει να κοιμηθει στα πόδια μου, στο κρεββάτι είμαι και δεν θέλω να την ανεβοκατεβάζω γιατί 2-3 φορές που προσπάθησα πονούσε. Εξωτερικά έχει κάτι μικρές ακρούλες απο τα ράμματα. Μόνο αυτό. Πριν νόμιζα οτι πήγε να τα πειράξει, αλλά τελικά απλά γλείφτηκε. Θεωρώ κιόλας πως δεν θα τα πειράζει ιδιαίτερα. Πρέπει να χώσει νύχια μέσα για να τα βγάλει, εξάλλου αφού την πονάει το σημείο ίσως μόνο να γλειφτεί. Είμαι και λίγο παραπάνω αγχωμένη διότι αύριο θα κάνουμε ταξίδι με πλοίο. Τουλάχιστον αύριο θα είναι περιορισμένη και πιστεύω και σχετικά ήσυχη. Όταν πάμε σπίτι μας θα είναι καλύτερα.

victoriaalex199
Νεοφερμένο μέλος
σε ευχαριστώ!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Λίγη προσοχή κ βοήθεια όσο μπορείς και όλα θα είναι μια χαρά!
Θα συμφωνήσω στο ταξίδι να την έχεις όσο γίνεται δίπλα σου,να σε βλέπει για να νοιώθει και εκείνη καλύτερα.
Περαστικούλια!!!
Lydia.Nataly
Νεοφερμένο μέλος
Σας παρακαλω να κοιταξετε το μυνημα που δημοσιευσα στην κατηγορια εγκυμοσυνη θυλασμος και γατακια...ευχαριστω πολυ
morgan
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας παιδια.σημερα στειρωσα τον γατο μου(ειναι 10 μηνων)και θα ηθελα να μου πειτε καμια συμβουλη οποιος εχει στειρωσει τη δικια του γατα!
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Καλησπερα και καλη αναρρωση στον γατουλακο!Να ξερεις οτι εκανες το καλυτερο για εκεινον με την στειρωση!γεια σας παιδια.σημερα στειρωσα τον γατο μου(ειναι 10 μηνων)και θα ηθελα να μου πειτε καμια συμβουλη οποιος εχει στειρωσει τη δικια του γατα!
Δεν νομιζω να χρειαστει τιποτα. Φανταζομαι το πρωι εγινε η στειρωση αρα θα πρεπει να εχει συνελθει απο την ναρκωση.
Εχω στειρωσει και τους δυο γατους μου και το βραδυ ηταν μια χαρα. Απλα μου ειχε πει ο γιατρος να τους ταισω το πρωι της επομενης μερας ή πολυ αργα το ιδιο βραδυ.Πρεπει να εχει φυγει τελειως η ναρκωση αλλιως θα σου κανει εμετο. Περαστικα!

ameana
Νεοφερμένο μέλος
πρώτη φορά γράφω εδώ , αλλά είμαι απεγνωσμένη ! εδώ και δυο μέρες κλαίω συνέχεια . θα προσπαθήσω να γράψω έν συντομία . Ταίζω τα αδεσποτάκια της γειτονιάς . Η Μαυρούλα ήταν η αγαπημένη μου . ένα μικροκαμωμένο μαυρο γατάκι, παιχνιδιάρικο και απίστευτα γλυκό ήσυχο . Καθόταν πάντα και μόνο σε μένα στην αγκαλιά μου και μου έκανε πατουσίτσες , είχα φέρει παιχνιδάκια από την δικιά μου στο σπίτι και παίζαμε . ήταν η αδυναμία μου , το τάιζα εγώ από τότε που απογαλακτίστηκε και η μαμά του το έδιωχνε πλέον και μάλλον με αναγνώριζε πια ως μαμά του . Το χειμώνα είχε το πρώτο του οιστρο . Δεν ήξερα αν είχε μεινει έγκυοσ . Λίγο ξ κοιλίτσα του είχε φουσκώσει,αλλά πολύ λίγο . εξαιρετικά μικροκαμωμένο γατί επίσης . Την κυριακή που μας πέρασε πήγα να την ταίσω και ήταν γεμάτη αίματα. αιμορραγούσε . παρόλα αυτά είχε διάθεση για χάδια, έφαγε και μετά με ακολουθούσε . πήρα τηλέφωνο ένα γιατρό , μου είπε ότι τώρα είναι όλα κλειστά , να περιμένω μέχρι την δευτέρα , και ότι αφού τρώει και πίνει νερό είναι εντάξει για σήμερα . βιαζόμουν σε μια ώρα να πάω στην δουλειά μου οπότε δεν μπορούσα να κάνω πολλά . το βράδυ πήγα πάλι να την δω . την βρήκα να παίζει με μια γατουλα, έφαγε λίγο, και μετά ζητούσε χάδια . την δευτέρα πρωί παίρνω την γατοφόρα , και την πάω στο ιατρείο της φιλοζωικής .΄πάλι αιμορραγούσε, αλλα λιγότερο α΄πό την Κυριακή . Μου είπε ότι πεθαίνει ότι πρέπει να την εγχειρίσει αμέσως , να βγάλει μήτρα , ωοθήκες . όπως και έγινε . έβγαλε ένα νεκρό έμβρυο από μέσα της , με ρώτησε αν ξέρω αν έχει γεννήσει άλλα , δεν ήξερα, δεν νομίζω γιατί πάντα ήταν εκεί στο γνωστό σημείο . υποθέτω ότι τ'αλλα τα απέβαλλε . α, η κοιλιτζα της από την κυριακη είχε ξεφουσκώσει εντελώς, μονο ένα σημείο ήταν ένα μικρό σημείο που εξείχε, μάλλον αυτό το νεκρό γατακι, που έβγαλαν . ο γιατρος δνε μου είπε τίποτα άλλο . μονο να μην τηνβγάλω στο δρόμο μέχρι να αναρρώσει, αλλά ουτε και στο σπίτι μου αφού έχω άλλη γάτα . βρήκαμε ως λύση να την βάλω σε μια αποθηκούλα που έχω στο υπόγειο τησ πολυκατοικίας μου μέχρι την Πέμπτη . την κρ΄τησαν εκεί μια μέρα και την πήρα τρίτη μεσημέρη . της είχα φτιάξει την αποθηκούλα με διπλό πάπλωμα , σεντόνια , άμμο , δοχεία με νερό και φαγητό . είχα στειρώσει την δική μου πριν ένα χρόνο , οπότε ήξερα τι με περίμενε . αυτό που μου έκανε εντύπωση , είναι ότι μετά από μέρα μετάα την στείρωση, η Μαυρούλα ήταν σαν να έκανε την εγχείρηση την ίδια μέρα και όχι την προηγούμεη . Δηλαδή, σαν μόλισ να ξύπνησε από την νάρκωση, παραπατούσε, δεν στεκόταν στα πόδια της , και αυτά τα γνωρίσματα που έχουν όταν περνάει η νάρκωση . πήγαινα ανα μια ώρα και την έβλεπα , καθόμουν αρκετά μαζί της , την χάιδευα ,. δεν έφαγε τίποτα, μονο πολύ νερό έπινε που της έδινα εγώ . την τετάρτη ήταν καλύτερα , περπατουσε κανονικά , μονο που νιαούριζε, πονούσε, πάλι δεν έφαγε τίποτα . έκανε εμετό αρκετές φορε΄ς . μια φορά έβγαλε ΄΄ενα άσπρο , ακριβώς σαν γαλάκτωμα σώματος . σκέφτηκα ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά , πέρυσι η δικιά μου 1 μερα από τον πόνο νιαούριζε πιο πολύ . από το απόγευμαα μεχρι το βράδυ ,ηθελε να βγεί από την αποθηκη , πήγαινε στο διάδρομο, σκέφτηκα λογικό , έχει μάθει να είναι ελέύθερη και τώρα πονάει και είναι και κλεισμένη σε ένα ξένο περιβάλλον . το βρ άδυ στις 11.30΄πήγα ν α την ξαναδώ. την βρήκα ναα πεθαινει ... ήλπιζα να μην είναι αυτό . το μάτι γυάλινο, δεν κουνιόταν πια , με άκουσε και μου νιαούρισε . σοκαρίστηκα . πήρα ααμέσως μια κλινική ανοιχτή 24ωρη στον άγιο στέφανο . μου είπε ότι όντως πεθαίνει . μια πιθανότητα που πια έλεγα την γλίτωσε η Μαυρούλα . μου εξήγησε , κατι που στην φιλοζωική δεν έκαναν . οτι δεν ξέρουμε η σηψαιμία πόσο είχε προχωρήσει, πόσο καιρό είχε το νεκρό γατάκι μέσα της , ότι δεν ήταν μια απλή στείρωση . μου είπε να την πάω αμέσως , μήπως την προλάβω, το μόνο που μπορεί ναα κάνει έιναι να βάλει ορό . πήγα γρήγοραα κάτω , αλλά δεν την πρόλαβα την μικρούλα μου . ακόμα και στο τέλοσ επιοινώνησε μαζί μου , άκουσε ''μαυρούλα ? '' και μου νιαούρισε , την πρόλαβα στο τσάκ να πεθάνει στην αγκαλιά μου, τελευταίες δύσκολες ανάσεσ, σπασμοί στα ποδαράκια και ξεψύχησε . ήταν ένα σοκ . από τότε ΄δεν έχω σταματήσει να κλαίω . και να νιώθω ενοχές . αν ε'ιχα κάνει εκείνο . ή το άλλο . στην φιλοζωική μου είπαν ότι της έδωσαν ενέσιμη 15ημερη αντιβίωση , δεν χρειάζεται να της δώσω άλλη . της έδωσαν ? μήοως επειδή τους είπα ότι είναι αδέσποτη δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία ? αν την πήγαινα σε καλύτερο ιατρείο που θα της έβαζαν ορό , να γλίτωνε ? ααν την πήγαινα την τετάρτη το πρωί ? όλα αυτά τα αν .... ... που με τυρρανάνε τώρα . θα έκανα τα πάντα για να την σώσω αν ήξεραα τι πρέπει να κάνω . ... ήταν ένα αξιολάτευτο ζωάκι , που του άξιζε μια καλή ζωή , ήταν χαρούμενο , έπαιζε συνέχεια , και του έτυχε αυτό . Μαυρούλα μου εγώ σε αγάπησα και το ξέρω και εσύ και μου λείπεις . αν κάποιος ξέρει κάτι . πήρα ένα γνωστό μου κτηνίατρο και μυ είπε τα ίδια , ότι αν η σηψαιμία είχε προχωρήσει, ήταν πολύ δύσκολο και το ότι ήταν μικρωκαμωμένο το έκανε ακόμα πιο δύσκολο .
Γειά σας
πρώτη φορά γράφω εδώ , αλλά είμαι απεγνωσμένη ! εδώ και δυο μέρες κλαίω συνέχεια . θα προσπαθήσω να γράψω έν συντομία . Ταίζω τα αδεσποτάκια της γειτονιάς . Η Μαυρούλα ήταν η αγαπημένη μου . ένα μικροκαμωμένο μαυρο γατάκι, παιχνιδιάρικο και απίστευτα γλυκό ήσυχο . Καθόταν πάντα και μόνο σε μένα στην αγκαλιά μου και μου έκανε πατουσίτσες , είχα φέρει παιχνιδάκια από την δικιά μου στο σπίτι και παίζαμε . ήταν η αδυναμία μου , το τάιζα εγώ από τότε που απογαλακτίστηκε και η μαμά του το έδιωχνε πλέον και μάλλον με αναγνώριζε πια ως μαμά του . Το χειμώνα είχε το πρώτο του οιστρο . Δεν ήξερα αν είχε μεινει έγκυοσ . Λίγο ξ κοιλίτσα του είχε φουσκώσει,αλλά πολύ λίγο . εξαιρετικά μικροκαμωμένο γατί επίσης . Την κυριακή που μας πέρασε πήγα να την ταίσω και ήταν γεμάτη αίματα. αιμορραγούσε . παρόλα αυτά είχε διάθεση για χάδια, έφαγε και μετά με ακολουθούσε . πήρα τηλέφωνο ένα γιατρό , μου είπε ότι τώρα είναι όλα κλειστά , να περιμένω μέχρι την δευτέρα , και ότι αφού τρώει και πίνει νερό είναι εντάξει για σήμερα . βιαζόμουν σε μια ώρα να πάω στην δουλειά μου οπότε δεν μπορούσα να κάνω πολλά . το βράδυ πήγα πάλι να την δω . την βρήκα να παίζει με μια γατουλα, έφαγε λίγο, και μετά ζητούσε χάδια . την δευτέρα πρωί παίρνω την γατοφόρα , και την πάω στο ιατρείο της φιλοζωικής .΄πάλι αιμορραγούσε, αλλα λιγότερο α΄πό την Κυριακή . Μου είπε ότι πεθαίνει ότι πρέπει να την εγχειρίσει αμέσως , να βγάλει μήτρα , ωοθήκες . όπως και έγινε . έβγαλε ένα νεκρό έμβρυο από μέσα της , με ρώτησε αν ξέρω αν έχει γεννήσει άλλα , δεν ήξερα, δεν νομίζω γιατί πάντα ήταν εκεί στο γνωστό σημείο . υποθέτω ότι τ'αλλα τα απέβαλλε . α, η κοιλιτζα της από την κυριακη είχε ξεφουσκώσει εντελώς, μονο ένα σημείο ήταν ένα μικρό σημείο που εξείχε, μάλλον αυτό το νεκρό γατακι, που έβγαλαν . ο γιατρος δνε μου είπε τίποτα άλλο . μονο να μην τηνβγάλω στο δρόμο μέχρι να αναρρώσει, αλλά ουτε και στο σπίτι μου αφού έχω άλλη γάτα . βρήκαμε ως λύση να την βάλω σε μια αποθηκούλα που έχω στο υπόγειο τησ πολυκατοικίας μου μέχρι την Πέμπτη . την κρ΄τησαν εκεί μια μέρα και την πήρα τρίτη μεσημέρη . της είχα φτιάξει την αποθηκούλα με διπλό πάπλωμα , σεντόνια , άμμο , δοχεία με νερό και φαγητό . είχα στειρώσει την δική μου πριν ένα χρόνο , οπότε ήξερα τι με περίμενε . αυτό που μου έκανε εντύπωση , είναι ότι μετά από μέρα μετάα την στείρωση, η Μαυρούλα ήταν σαν να έκανε την εγχείρηση την ίδια μέρα και όχι την προηγούμεη . Δηλαδή, σαν μόλισ να ξύπνησε από την νάρκωση, παραπατούσε, δεν στεκόταν στα πόδια της , και αυτά τα γνωρίσματα που έχουν όταν περνάει η νάρκωση . πήγαινα ανα μια ώρα και την έβλεπα , καθόμουν αρκετά μαζί της , την χάιδευα ,. δεν έφαγε τίποτα, μονο πολύ νερό έπινε που της έδινα εγώ . την τετάρτη ήταν καλύτερα , περπατουσε κανονικά , μονο που νιαούριζε, πονούσε, πάλι δεν έφαγε τίποτα . έκανε εμετό αρκετές φορε΄ς . μια φορά έβγαλε ΄΄ενα άσπρο , ακριβώς σαν γαλάκτωμα σώματος . σκέφτηκα ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά , πέρυσι η δικιά μου 1 μερα από τον πόνο νιαούριζε πιο πολύ . από το απόγευμαα μεχρι το βράδυ ,ηθελε να βγεί από την αποθηκη , πήγαινε στο διάδρομο, σκέφτηκα λογικό , έχει μάθει να είναι ελέύθερη και τώρα πονάει και είναι και κλεισμένη σε ένα ξένο περιβάλλον . το βρ άδυ στις 11.30΄πήγα ν α την ξαναδώ. την βρήκα ναα πεθαινει ... ήλπιζα να μην είναι αυτό . το μάτι γυάλινο, δεν κουνιόταν πια , με άκουσε και μου νιαούρισε . σοκαρίστηκα . πήρα ααμέσως μια κλινική ανοιχτή 24ωρη στον άγιο στέφανο . μου είπε ότι όντως πεθαίνει . μια πιθανότητα που πια έλεγα την γλίτωσε η Μαυρούλα . μου εξήγησε , κατι που στην φιλοζωική δεν έκαναν . οτι δεν ξέρουμε η σηψαιμία πόσο είχε προχωρήσει, πόσο καιρό είχε το νεκρό γατάκι μέσα της , ότι δεν ήταν μια απλή στείρωση . μου είπε να την πάω αμέσως , μήπως την προλάβω, το μόνο που μπορεί ναα κάνει έιναι να βάλει ορό . πήγα γρήγοραα κάτω , αλλά δεν την πρόλαβα την μικρούλα μου . ακόμα και στο τέλοσ επιοινώνησε μαζί μου , άκουσε ''μαυρούλα ? '' και μου νιαούρισε , την πρόλαβα στο τσάκ να πεθάνει στην αγκαλιά μου, τελευταίες δύσκολες ανάσεσ, σπασμοί στα ποδαράκια και ξεψύχησε . ήταν ένα σοκ . από τότε ΄δεν έχω σταματήσει να κλαίω . και να νιώθω ενοχές . αν ε'ιχα κάνει εκείνο . ή το άλλο . στην φιλοζωική μου είπαν ότι της έδωσαν ενέσιμη 15ημερη αντιβίωση , δεν χρειάζεται να της δώσω άλλη . της έδωσαν ? μήοως επειδή τους είπα ότι είναι αδέσποτη δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία ? αν την πήγαινα σε καλύτερο ιατρείο που θα της έβαζαν ορό , να γλίτωνε ? ααν την πήγαινα την τετάρτη το πρωί ? όλα αυτά τα αν .... ... που με τυρρανάνε τώρα . θα έκανα τα πάντα για να την σώσω αν ήξεραα τι πρέπει να κάνω . ... ήταν ένα αξιολάτευτο ζωάκι , που του άξιζε μια καλή ζωή , ήταν χαρούμενο , έπαιζε συνέχεια , και του έτυχε αυτό . Μαυρούλα μου εγώ σε αγάπησα και το ξέρω και εσύ και μου λείπεις . αν κάποιος ξέρει κάτι . πήρα ένα γνωστό μου κτηνίατρο και μυ είπε τα ίδια , ότι αν η σηψαιμία είχε προχωρήσει, ήταν πολύ δύσκολο και το ότι ήταν μικρωκαμωμένο το έκανε ακόμα πιο δύσκολο .
Γλυκιά μου φίλη, λυπάμαι πολύ.... Πιστεύω πως έκανες το καλύτερο για τη μαυρούλα σου, αλλά ήταν η κατάστασή της κρίσιμη. Σίγουρα θα της έδωσαν αντιβίωση, δεν πιστεύω να μην έκαναν όσα χρειαζόταν η ψυχούλα αυτή.... Μάζεψε όλη σου τη δύναμη καλή μου κι η μαυρούλα σου από κάπου ψηλά θα σου στέλνει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη της... Πάρε την γατούλα σου αγκαλιά και κλάψε να ξεθυμάνεις... Θα βρεθούν πολλές ψυχούλες στον δρόμο σου που θα σε χρειάζονται και μια μέρα θα είσαι έτοιμη να τους δώσεις όλη την αγάπη που τώρα φυλάς για την αδυναμία σου αυτή που χάθηκε... Όλα θα πάνε καλά...

xontrogato
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους.
Μετά από ψάξιμο μέσα στα θέματα δεν κατάφερα να βρω απάντηση σε αυτό που ψάχνω και για αυτό σας παραθέτω το πρόβλημα μας σχετικά με τη γατούλα μας.
Καταρχήν να σας πω, ότι έχουμε 2 θηλυκές γατούλες που μαζέψαμε από το δρόμο και τις αγαπάμε σαν να είναι παιδιά μας.
Ηρθε λοιπόν μετά από καιρό η ώρα της στείρωσης και για τις 2. Είναι 7 μηνών και τη Τετάρτη έκαναν και οι 2 στείρωση.
Η μια γατούλα μας αν εξαιρέσουμε τις πρώτες ώρες που ήταν ζαλισμένη και όλο κοιμόταν, από το απόγευμα και μετά είναι σαν να μην την στειρώσαμε ποτέ. Χοροπηδάει, χαιδεύεται, γουργουρίζει, τρώει, πίνει νερό, πάει στην άμμο της, κοινώς όλα ok.
Το άλλο το κακόμοιρο το πήρε πιο βαριά, γνωρίζω ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, οπότε την αφήσαμε στην ησυχία της, χωμένη σε μια ζεστή γωνίτσα να συνέλθει με τους ρυθμούς της. Δεν ήθελε να της μιλάμε, κανένας λόγος να την ακουμπάμε, σηκώθηκε να πιει μια φορά νερό και αμέσως έκανε εμετό και πρέπει λογικά να έβγαλε το φάρμακο της νάρκωσης.
Χθες τη δεύτερη ημέρα, ήταν καλύτερα, έκοβε δειλά δειλά καμία βόλτα αλλά αμέσως ξαναπήγαινει στη γωνίτσα της.
Το θέμα είναι ότι κάθε φορά που σηκώνεται, πάει σε όλα τα μαλακά μέρη (κρεβάτι, καναπες κλπ) και κάθεται σαν να προσπαθεί να πάει τουαλέτα. Την βλέπω ότι ζορίζεται και αναπνέει πιο γρήγορα. Δεν τη τρομάζω γιατί δεν θέλω, αλλά δεν κάνει τίποτα. Πήραμε τη γιατρό τηλέφωνο και μας είπε ότι μπορεί να την τραβάνε τα ράμματα και γι αυτό μας συνέστησε να της δώσουμε meloxicam το οποίο είναι μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες. Της δώσαμε χθες το βράδυ, τη νύχτα ήταν λίγο καλύτερα και πιο κινητική αλλά συνεχίζει να κάνει το ίδιο με το θέμα του wc. Σήμερα το πρωί, χώθηκε στη κούτα με τα παιχνίδια της και εκεί είδα ότι κατάφερε να κάνει 3 σταγονίτσες ούρα.
Έχει συμβεί σε κανένα αυτό, τι να κάνω, ανησυχώ;
Παρένθεση δεν την έχω δει να τρωει, λείπουμε όμως από το σπίτι λόγω δουλειάς οπότε μπορεί να τρωει εκείνη την ώρα. Και νερό έχει πιει ελάχιστο.
Τέλος ακόμη μια ερώτηση, η γιατρός μας έδωσε αντιβίοση augmentin 0,5 με σύριγγα. Χθες που τους έδωσα πρώτη φορά και τα 2 έκαναν τρομερή και φοβερή σιελόρροια και δεν ξέρω αν πρέπει να το ξανακάνω (βέβαια θα πάρω τη γιατρό σε λίγο για το θέμα της αντιβίοσης)

jennykon
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας,
Τη Δευτερα εκανα στειρωση στη γατουλα μου. Γενικα ζει κ μεσα στο σπιτι κ εκτος-μπαινει οποτε η ιδια θελησει. Για να αποφυγουμε ομως τη μολυνση, απο τη Δευτερα ως σημερα ειναι μεσα και οπως καταλαβαινετε εχει αρχισει να τα παιρνει ασχημα και δεν κρατιεται να βγει. Το ζητημα ειναι οτι καταφερε κ ανοιξε τα ραμματα, πιθανοτατα επειδη εγλειφε συνεχεια την πληγη. Η κτηνιατρος ειπε να βαλει κολαρο, αντιβιωση και γαζες πανω στην πληγη. Εχετε καμια ιδεα πώς θα την διασκεδασω λιγο, γιατι και δειχνει να ποναει και εχει αγριεψει πολυ. Επιπλεον, ενω τις πρωτες μερες πηγαινε στην αμμο της, τωρα τα κανει οπουδηποτε...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool