Φροντίδα μετά τη στείρωση

Γεια σου....εννοειται οτι πρεπει να την ξαναπας..εγω εκανα στειρωση στην γατουλα μου την προηγουμενη τεταρτη..ο γιατρος μας εδωσε αντιβιωση υγρη σαν σιροπακι..νομιζω οτι ειναι καλυτερο για το γατακι να μην ζοριζεται..τις πρωτες 3μερες δεν ηταν και πολυ καλα αδιαθετη χωρις ορεξη για τιποτα..ετρωγε κανονικα μονο αν της εδινα εγω απο το χερι μου...εννοειται κονσερβουλα για να μην ζοριζεται..(ετσι νομιζω εγω)και απο εχθες ειναι το παλιο καλο,,επιθετικο,,γατουλινι μου...και σημερα την πηγα στον γιατρο να την δει πριν την αφησω να παει βολτουλα εξω..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στείρωση

Παιδιά πριν από μερικές ώρες στείρωσα τη γάτα μου. 8.5 μηνών είναι..ο κτηνίατρος μου είπε να της δώσω 3ml augmentin πρωί και βράδυ και τώρα που την πήγα σπίτι είναι ζαλισμένη παραπατάει και η κοιλίτσα της στην τομή και λίγο πιο κάτω είναι πρησμένη.Δεν μπορεί να προχωρήσει και πέφτει κάτω συνέχεια...ειναι φυσιολογικό ή να ανησυχήσω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Στείρωση

Ειναι ζαλισμενη απο τη ναρκωση, αν δεις και το συνεχιζει αρκετες ωρες αργοτερα επικοινωνησε με τη γιατρο σου :)

και η κοιλιά της που είναι πρησμένη? ειναι λες και έχει 2 τεράστιες φουσκάλες στην κοιλιά της

Καλησπέρα! Αυτό με τη ζαλάδα είναι εντελώς φυσιολογικό, το είχε κι η δική μου, αστάθεια κλπ. Όσον αφορά το πρήξιμο, δεν το θυμάμαι. Εγώ θα έπαιρνα τηλέφωνο τον κτηνίατρο να τον ρωτήσω! :)

τον πήρα και μου είπε πως δεν πειράζει...επίσης τα ράμματα που της έκανε απότι μου είπε είναι εσωτερικά οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να τα βγάλει ή να τα γλύψει και γι'αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή..ισχύει αυτό ή να ανησυχώ μήπως τα τραβήξει και ανοίξουν?

Κι εμάς έτσι ήταν. Για αυτόν τον λόγο μάλιστα δεν φορούσε και κολάρο. Όντως δεν υπήρχε κίνδυνος μας είχε πει, αλλά παρ' όλ' αυτά μας είπε να έχουμε τον νου μας. Οκ να τα γλείψει λίγο αλλά να μην τα τραβάει! Βέβαια κι η δική μας δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα οπότε δεν είχαμε θέμα.

Παίζει να σας βγαλω μια φωτογραφία την κοιλίτσα της να δείτε? Όσο ναναι κάποιοι από εσας όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν για το αν ειναι φυσιολογική η κοιλίτσα της ή όχι....έχω αρχίσει να έχω τύψεις που την στείρωσα γιατί πονάει η μικρούλα μου

Γλυκιά μου, ο πόνος της θα περάσει μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες.... Σε 4 μέρες το πολύ θα είναι σαν να μη συνέβη ποτέ. Κατανοώ το άγχος σου, κι εγώ έτσι ήμουν. Ούτε χαιρόμαστε να υποβάλουμε τα ζωάκια μας στη διαδικασία του χειρουργείου. Είναι επώδυνο τόσο για εκείνα όσο και για εμάς, που αισθανόμαστε άσχημα και τύψεις. Αλλά αν το καλοσκεφτείς, είναι ό,τι καλύτερο. Πονάει για 3 μέρες, ναι. Αλλά δε θα φέρει στον κόσμο άλλα πενήντα αδέσποτα (πχ 2 γέννες τον χρόνο * 5 γατάκια για 5 χρόνια=50) που θα υποφέρουν, θα λιμοκτονήσουν, θα δηλητηριαστούν, θα σκοτωθούν... Ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι και πόσα αδέσποτα ήδη υπάρχουν εκεί έξω... :/:
Όσο για τη φωτογραφία, φυσικά και να ανεβάσεις. Μάλιστα μπορείς να ρωτήσεις και τον γιατρό του φόρουμ μέσω πμ: JohnDVM ή στο θέμα του Γιατρέ, αρρώστησε;https://www.mypetz.gr/member.php?u=13549

Θα σας ανεβάσω φωτογραφία να δείτε και εσείς και θα στείλω μήνυμα και στον γιατρό.Ευχαριστώ πολύ Φωτεινή!!!:inlove::inlove:

Γατούλα μετά από στείρωση

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι πολύ καινούρια εδώ και χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Έχω μια θηλυκή γατούλα περίπου 3 ετών (λέω περίπου γιατί τη μάζεψα από το δρόμο και δεν ξέρω την ακριβή της ηλικία). Τη Δευτέρα βρήκα αίμα στο μαξιλάρι που κοιμάται κι αμέσως την πήγα στον κτηνίατρο. Πέρα από το αίμα του είπα ότι πιστεύω πως η γάτα είναι έγκυος γιατί η κοιλιά και οι μαστοί της είναι φουσκωμένα ( οι μαστοί περισσότερο), έχει περισσότερη όρεξη και μάλιστα μου φάνηκε πως υπήρχε κινητικότητα στην κοιλίτσα της. Εκείνος με απλή ψηλάφιση και χωρίς εξέταση αίματος είπε ότι δεν βλέπει εγκυμοσύνη, της έκανε αντιβιοτική ένεση και είπε να την πάω σε δύο μέρες για στείρωση. Κι εγώ την πήγα....φοβισμένη κι αμφιβάλλοντας αλλά την πήγα, γιατί εκείνος είναι γιατρός κι εγώ όχι. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης κι ενώ μέσα μπήκε μια φίλη καθώς εγώ είχα παραλύσει (και μετανιώνω γι' αυτό) ο γιατρός μου είπε ότι η γάτα τελικά ήταν έγκυος αλλά το ένα δεν ζούσε και πολύ καλά κάναμε τη στείρωση, ήταν είπε η καλύτερη λύση. Η φίλη μου έχει σοβαρές αμφιβολίες για το αν πράγματι δεν ζούσε το ένα. Στο διαταύτα τώρα, η γατούλα σήμερα (2 μέρες μετά) είναι κάπως πιο ζωηρή, τρώει-όχι όσο πριν, παίρνει την αντιβίωσή της, πλένεται αλλά δεν είμαι σίγουρη αν πίνει νερό καθώς επίσης αν έχει ενεργηθεί και ουρήσει. Ακόμη να προσθέσω ότι μου φαίνεται ο ένας μαστός πιο φουσκωμένος παρόλο που δεν παρουσιάζει θερμοκρασία.

Ελπίζω να μη σας κούρασα. Περιμένω τα σχόλιά σας. Το ένστικτό μου λέει ότι κάτι δεν έγινε σωστά.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση: Γατούλα μετά από στείρωση

Καλησπερα,δεν εχω εμπειρια απο στειρωσεις σε εγκυο γατουλα
τωρα ετσι οπως τα λες για το γιατρο,το μονο που εχω να πω(καθαρα προσωπικη αποψη)άλλαξε γιατρο
:/:

Κι εγώ θα έλεγα να την πας άμεσα σε άλλο γιατρό. Κανονικά αφού ήταν έγκυος θα έπρεπε να σας δώσει κάτι για να διαλυθεί το γάλα που είχε στους μαστούς της. Μια γατούλα μου που στειρώθηκε ενώ είχε μείνει έγκυος, αυτό μας έκανε ο γιατρός μας.
Και δυο μέρες μετά θα έπρεπε κανονικά να είναι σχεδόν μια χαρά.:hmm:

Εύχομαι να μην πρόκειται για περίπτωση αβαρίας. Το να αντιληφθείς αν υπάρχει εγκυμοσύνη με ψηλάφιση δεν είναι πάντα εύκολο, αφού τα μωράκια μπορεί να είναι πολύ μικρά. Το αίμα που βρέθηκε στο μαξιλάρι υπάρχει περίπτωση να συνηγορεί στο ότι το μωράκι ήταν νεκρό...;

Αν θες να είσαι σίγουρη, γράψε μας την πόλη στην οποία είσαι, μπορούμε έτσι να σου προτείνουμε ίσως κάποιον άλλο κτηνίατρο μέσω προσωπικού μηνύματος, ώστε να είσαι πιο καθησυχασμένη ότι θα πας σε έναν καλό γιατρό.

Τέλος, για να μην τρελαίνεσαι, απ' αυτό που περιγράφεις καταλαβαίνω ότι η γατούλα έχει την κανονική μετεγχειρητική εικόνα. Είναι φυσικό να τρώει λιγότερο καθώς και να μην είναι το ίδιο ζωηρή με πριν. Θα είναι μια χαρά σε λίγες μέρες, κάποιες γατούλες ζορίζονται περισσότερο στην ανάρρωση σε σύγκριση με άλλες. Το ότι πλένεται είναι θετικό.

Αυτό με τους μαστούς δεν ξέρω από πού μπορεί να προέρχεται όμως - αν όντως ο μαστός είναι πρησμένος. Μπορεί να είναι το γάλα που θα άρχιζε κάποια στιγμή να κατεβαίνει. Δεν ξέρω τι κάνουν σ' αυτές τις περιπτώσεις, ίσως την καλύπτει η αντιβίωση..; Ίσως επειδή δεν ήταν προχωρημένη η εγκυμοσύνη, δεν είχε κατέβει ακόμα καθόλου γάλα οπότε είναι οκ.

Επίσης παρακολούθησε τη γατούλα σου, δε γίνεται να μην ξέρεις αν ουρεί και αν ενεργείται, δεν καθαρίζεις την άμμο της; Για να παίρνει λίγο παραπάνω νερό, δίνε της κονσερβούλες για λίγες μέρες.

(συγγνώμη που έκανα 200 εντιτ)

Τελευταία επεξεργασία:
Αν θες να είσαι σίγουρη, γράψε μας την πόλη στην οποία είσαι, μπορούμε έτσι να σου προτείνουμε ίσως κάποιον άλλο κτηνίατρο μέσω προσωπικού μηνύματος, ώστε να είσαι πιο καθησυχασμένη ότι θα πας σε έναν καλό γιατρό.

Επίσης παρακολούθησε τη γατούλα σου, δε γίνεται να μην ξέρεις αν ουρεί και αν ενεργείται, δεν καθαρίζεις την άμμο της; Για να παίρνει λίγο παραπάνω νερό, δίνε της κονσερβούλες για λίγες μέρες.

Ναι θα ήθελα να μου συστήσετε έναν άλλο κτηνίατρο. Μένω στο Κερατσίνι.

Δεν ήμουν καθόλου σίγουρη αν είχε επισκεφτεί την άμμο της μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Τώρα που επέστρεψα από τη δουλειά και ξανακοίταξα είδα ότι ευτυχώς έχει ενεργηθεί και ουρήσει. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι σημάδι ανάρρωσης.

Σας ευχαριστώ θερμότατα για την άμεση ανταπόκριση, ήταν για μένα μεγάλη βοήθεια. Να 'στε όλοι καλά κι εσείς και τα γατάκια σας

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Και μετά την στείρωση, τί?

Καλησπέρα σε όλους!
Δεν είμαι σίγουρη για το πώς λειτουργεί η διαδικασία της συζήτησης οπότε ελπίζω να έχω την βοήθεια σας (αν τα κάνω
όλα σωστά :P )

Ο γατούλης μου ( ναι είμαι 100% χαζομαμά) έχει προγραμματιστεί για στείρωση την επόμενη τρίτη (4 Νοέμβρη)- διάλεξα την συγκεκριμένη μέρα πέρνοντας άδεια απο όποια δουλειά ωστε να μπορέσω να περάσω όλη την μέρα μαζί του καθώς και όλη την επόμενη μέχρι και το απόγευμα. Η κτηνίατρος μου είπε οτι η διαδικασία διαρκεί γύρω στην μία ωρα και μετά απο λίγο θα τον πάρω σπίτι. Σαφώς θα ρωτήσω και την ίδια τη γιατρό αλλά θέλω και τη γνώμη λοιπών χαζομπαμπάδων-μαμάδων για το τί συμβαίνει μετά την επέμβαση. Μετά απο πόσο καιρό θα είναι εντάξει και θα έχει επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα διαθεσης κλπ κλπ? Χρειάζεται κάτι πολύ συγκεκριμένο απο εμένα?

** Μου έχει δημιουργήσει άγχος το γεγονός οτι θα χρειαστει να λείψω για 4 μέρες, περίπου μια εβδομάδα μετά την στείρωση-αν και έχω κανονίσει να φιλοξενηθεί προσωρινά στο σπίτι μιας φίλης ωστε να το προσέχει. :worry::worry:

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κατερίνα

Απάντηση: Και μετά την στείρωση, τί?

Κατ'αρχήν να σε καλοσωρίσω στη γατο-συντροφιά μας
welcome.gif

Και κατά δεύτερον να σου πω οτι η στείρωση του αρσενικού γατούλη είναι (σε αντίθεση με της θηλυκής) μια σχετικά απλή επέμβαση
και ο ζουζούνος σου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα σε λίγες ώρες θα έχει συνέλθει από τη νάρκωση
και θα χοροπηδάει πάλι σα κατσικάκι :D
Λίγο, για κανα-δυο μέρες, να προσέξεις τα ράμματα και όλα θα είναι εντάξει. Απλά, προεγχειριτικά και μετεγχειριτικά, θα ακολουθήσεις με ευλάβεια τις οδηγίες της κτηνιάτρου σου και ό,τι απορίες μη διστάσεις να ρωτήσεις.
Έχω στειρώσει κι εγώ τη δική μου κι είχα τις ίδιες ανησυχίες, αλλά όλα καλά πήγαν και όλα καλά θα πάνε και για εσάς. Αυτό θα σου το διαβεβαιώσουν κι άλλες απάντήσεις που θα πάρεις από μέλη που έχουν στειρώσει τους δικούς τους γατούληδες.
Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείς να δεις κι εδώ
Άντε, να ξενοιάσετε κι εσείς, με το καλό!...:flowers:

Τελευταία επεξεργασία:
καλώς ήρθες στην παρέα μας κι εσύ κι ο γατούλης σου.
καταρχήν μπράβο που το κάνεις αυτό το καλό στο γατάκι σου, όπως μου είχε πει η κτηνίατρός μας όταν στείρωσα τη μικρή μου "είναι δώρο ζωής"!

μην ανησυχείς γιατί όπως σου είπε κι η alcyone, για τους αρσενικούς γατούληδες είναι πιο απλή η επέμβαση και η ανάρρωση. είναι καλό το ότι θα έχεις ρεπό εκείνη την ημέρα γιατί θα χρειαστεί να είσαι δίπλα του να τον φροντίσεις τις πρώτες ώρες.
από εκεί και πέρα θα πρέπει να προσέχεις λιγάκι τα ράμματα και να ρωτάς τον γιατρό σας για κάθε σου απορία, πίστεψέ με αυτό θα σε κάνει κι εσένα να νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια.
όσο για τη διάθεσή του, παρόλες τις βλακείες που λένε όσοι δεν είχαν ποτέ γατιά :P, θα επανέλθει σχεδόν αμέσως. εδώ η δική μου, που είναι και θηλυκή, κι από τις πρώτες ώρες παρά τις παρενέργειες της νάρκωσης(λίγη ζαλάδα κι αποπροσανατολισμός δλδ), ήθελε να σκαρφαλώσει και να γυρίζει πέρα δώθε.
κράτησέ του το κολάρο όσες περισσότερες μέρες μπορείς, πάντα ανάλογα και με τις συμβουλές του γιατρού, για να μην κινδυνεύει να τα μασήσει, καθώς θα θέλει να "πλυθεί" ο καημενούλης.

υπομονή και ψυχραιμία πάνω από όλα! δεν είναι εύκολο ψυχολογικά για όλους εμάς που αγαπάμε τα γατουλίνια μας, να τα πάμε για επέμβαση, όμως μην ξεχνάς πως για τους κτηνιάτρους είναι επέμβαση ρουτίνας πλέον και το κάνουμε για να τους προσφέρουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής και να απαλείψουμε μια δια παντός κάποια προβλήματα υγείας.

άντε με το καλό, να πάνε όλα καλά και να γυρίσετε σπίτι σας ασφαλείς :D

Καλησπέρα αγαπητή φίλη! Όπως ήδη έκαναν και τα κορίτσια πιο πάνω, θα σε καθησυχάσω κι εγώ, λέγοντάς σου ότι όντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, να σαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε μιά χαρά με τη στείρωση του γατούλη σου. Το μόνο που είναι βασικό, όπως θα σου πει και ο κτηνίατρος είναι να πάρει την αντιβίωσή του για κάποιες ημέρες μετά την επέμβαση (συνήθως για 5 χορηγείται). Θα δεις ότι από την επομένη κιόλας μέρα θα βρει και πάλι κατά πολύ τον εαυτό του! Το πολύ πολύ να κοιμάται λίγο περισσότερο και να είναι πιο άτονος τα πρώτα δύο 24ωρα, αλλά υπάρχουν και γάτες που λίγες ώρες μετά την επέμβαση ζωηρεύουν, πόσο μάλλον που είναι και αρσενικός ο δικός σου και η διαδικασία είναι απλούστερη βέβαια. Η ορχεκτομή που γίνεται δεν απαιτεί καν ράμματα, αφού κάνουν μια πολύ μικρή τομή (και γι΄αυτό στους αρσενικούς δεν υπάρχει λόγος να μπει το κολάρο καθόλου rouli μου), σε αντίθεση με τα κακόμοιρα τα θηλυκά που πρέπει όντως να το υποστούν για κπ μέρες! Όλα καλά λοιπόν, την επόμενη εβδομάδα που θα χρειαστεί να λείψεις θα είναι περδίκι ο μικρούλης, θα έχει τελειώσει και με την αντιβίωσή του, οπότε μην αγχώνεσαι καθόλου :)

α καλέ δεν τα ήξερα αυτά τα πράγματα για τα αρσενικά! τυχεροί οι γατούληδες :D μόνο τα δικά μας τα κοριτσάκια βαρυγκομούν με τα κολάρα και τα ράμματα!
μα αυτή η φύση σε όλα τα είδη, άδικη με τις γυναίκες! α πα πα! :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back