ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Φλώρα, σε ευχαριστουμε πολυ για τα καλα σου λογια. Μονο που δεν ειναι και τα δυο αρσενικα. Ο πορτοκαλουλης ειναι ο αντρουλης μας, ο Garfeild και πριν απο δυο εβδομαδες εγινε 1 ετους. Η γκρι μπλε ειναι η μικρη τριανταφυλλενια μας η Lagertha και σημερα γινεται 6 μηνων. Η φωτο ειναι απο τις διακοπες τους στην Κερκυρα. Να εισαι καλα και να χαιρεσαι τα γατονια σου! (Υ.Γ. Ευχαριστω πολυ που εμφανισες την φωτο. Επειδη ειμαι νεος στο σαιτ δεν εχω βρει ακομη πως γινεται)
Ναι, το καταλαβα μετα που παρατηρησα καλυτερα τη φωτογραφια και το διορθωσα ,Δημητρη μου.
Τα γατουλια σου ειναι αθλητικοι τυποι!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
τα ραμματα ειπε οτι ειναι απορροφησιμα αλλα αλλα φαινονται μαυρα και νομιζω ειναι δυο... θα τηλεφωνησω σημερα στην κτηνιατρο να ρωτησω τουλαχιστον αν αυριο μπορω να του το βγαλω. εσενα γλειφανε την περιοχη? δεν παθανε κατι? εμενα ειπε οτι αμα τα γλειψει οπωσδηποτε κολαροεχω μπερδευτει
Τα απορροφησιμα ειναι διαφανη ειναι σαν σιλικονη φαντασου και δεν φαινονται,τουλαχιστον ετσι ηταν τα δικα μου οταν στειρωσα τις γατες μου πολλα χρονια πριν.Τωρα καθε γιατρος δεν ξερω τι κανει! Εμενα απλα εγλειφαν τη τομη γιατι δεν τους κινουσε κατι την περιεργεια αφου δεν φαινοντουσαν ραμματα.Τωρα δεν μπορουν να βγουν ,σε ρωτουν συνηθως πριν τη επεμβαση τη ραμματα θελεις να σου κανουν ,μην ταλαιπωρεις αλλο το γατουλη ,αστο να ησυχασει ,αφου ειναι αγορακι δεν πρεπει να εχει πολλα ραμματα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
rouli726
Δραστήριο μέλος
εμενα ο δικος μου στειρωθηκε πριν 1 εβδομαδα, μονο μετα απο 4-5 μερες αρχισε να τα τραβαει και τον πηγα στη γιατρο για ασχετο θεμα και του τα εκοψε(αν και αποροφησιμα) μονο και μονο για να μην τα τραβαει. ειχε επουλωθει η οποια τομη.
στα θηλυκα ειναι αλλιως, αν και ακομη κι εκει καποιοι δεν βαζουν κολαρο.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα,
Σήμερα κατά τις 11 ώρα πήγα την γάτα μου στον κτηνίατρο για στείρωση(6 μηνών η γάτα) και μου είπε να έρθω να την πάρω τις 6:30
Όλα καλά μέχρι εδώ Πήγα την πήρα άλλα δεν την είδα ορεξάτη τον ρωτάω γιατί δεν είναι και μου λέει είναι από την νάρκωση κκ λέω
Τον ρωτάω άμα χρειαζετε τίποτα άλλο και μου λέει ''τίποτα άλλο''
Έχοντας πια περάσει 7+ ώρες από την επέμβαση ακόμα βλέπω την γάτα μου να είναι ανορεκτη και κάπως ζαλισμένη και κοιμαται συνέχεια..
Καταλαβαίνω το ζώο ότι είναι φοβισμενο,ζαλισμένο κπλ αλλά δεν έπρεπε να είχε αρχίζει να δραστηριοποιείται σιγά σιγά?
Και αυτό που μου ηρθε πολύ παράξενο κάνοντας πριν λίγο μια ερευνα έλεγαν σχεδόν όλα τα sites ότι ο γιατρός θα πρέπει να φορέσει αυτό το ειδικό κολάρο στην γάτα να μην ξυνετε, να μας δώσει αντιβιωση και παυσίπονα και να κανονίσουμε τις επόμενες μέρες ραντεβού να αφαιρεθουν τα ράμματα
Ε αυτός τίποτε από τα παραπάνω δεν έκανε !!
Τι λέτε είναι συμπεριφορά κανονική αυτή του γιατρού η την παράτησε έτσι στην τύχη της?
Η γάτα είναι θυληκια!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Το γεγονός οτι δεν έχει συνέλθει ακόμα δεν είναι τόσο περίεργο, καθότι άλλα γατιά δραστηριοποιούνται πιο γρήγορα κι άλλα πιο αργά. Ο γιατρός υποθέτω θα σου έδωσε οδηγίες σχετικά με το πότε θα μπορείς να της δώσεις νερό και πότε να ξαναρχίσει να τρώει, που σημαίνει οτι κάπου τότε υπολογίζει οτι θα έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις της, δεν θα ζαλίζεται και δεν θα κινδυνεύει με εμετό από τα φάρμακα της νάρκωσης.
Εμένα η δική μου όταν είχε κάνει τη στείρωση και την παρέλαβα πάνω-κάτω από το κτηνιατρείο την ίδια ώρα με τη δική σου, πέρασαν ώρες ώσπου να της δώσω ελάχιστο νερό και τροφή αργότερα και ήταν κάπως ληθαργική και κοιμηθήκαμε μαζί στον καναπέ, γιατί ήταν ταλαιπωρημένη και ήθελε την παρουσία μου για να μη νιαουρίζει... μέχρι την άλλη μέρα που συνήλθε εντελώς.
Όσο για το κολάρο, εξάρτάται τον γιατρό. Στη δική μου είχε βάλει, αλλά πλέον συνήθως δεν το βάζουν.
Αν συνεχίσει όμως να είναι ληθαργική και δεν βλέπεις βελτίωση της γενικής της κατάστασης, η επικοινωνία σου με τον κτηνίατρο είναι αναγκαία.
Εύχομαι καλή ανάρρωση στη γατούλα σου και "σιδερένια"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα
Το γεγονός οτι δεν έχει συνέλθει ακόμα δεν είναι τόσο περίεργο, καθότι άλλα γατιά δραστηριοποιούνται πιο γρήγορα κι άλλα πιο αργά. Ο γιατρός υποθέτω θα σου έδωσε οδηγίες σχετικά με το πότε θα μπορείς να της δώσεις νερό και πότε να ξαναρχίσει να τρώει, που σημαίνει οτι κάπου τότε υπολογίζει οτι θα έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις της, δεν θα ζαλίζεται και δεν θα κινδυνεύει με εμετό από τα φάρμακα της νάρκωσης.
Εμένα η δική μου όταν είχε κάνει τη στείρωση και την παρέλαβα πάνω-κάτω από το κτηνιατρείο την ίδια ώρα με τη δική σου, πέρασαν ώρες ώσπου να της δώσω ελάχιστο νερό και τροφή αργότερα και ήταν κάπως ληθαργική και κοιμηθήκαμε μαζί στον καναπέ, γιατί ήταν ταλαιπωρημένη και ήθελε την παρουσία μου για να μη νιαουρίζει... μέχρι την άλλη μέρα που συνήλθε εντελώς.
Όσο για το κολάρο, εξάρτάται τον γιατρό. Στη δική μου είχε βάλει, αλλά πλέον συνήθως δεν το βάζουν.
Αν συνεχίσει όμως να είναι ληθαργική και δεν βλέπεις βελτίωση της γενικής της κατάστασης, η επικοινωνία σου με τον κτηνίατρο είναι αναγκαία.
Εύχομαι καλή ανάρρωση στη γατούλα σου και "σιδερένια"![]()
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!
και όμως δεν μου έδωσε οδηγίες απλώς μου είπε να μην τις δίνω πολύ φαγητό να μην παχύνει
ξέρεις πότε συνηθίζεται μετά την στείρωση να αρχίσω να τις δίνω φαγητό και νερό?
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα φίλε, είναι πολύ λογικό να μην έχει συνέλθει ακόμη η γάτα σου από τη νάρκωση και όλη την ταλαιπωρία, μιας που στα θηλυκά είναι όσο να ναι μία αρκετά επώδυνη διαδικασία η επέμβαση της στείρωσης - επιβεβλημένη όμως σίγουρα! Επίσης έχει να κάνει και με τον οργανισμό της κάθεμιας, δεν αποκλείεται να της πάρει και 2-3 ημέρες να επανέλθει πλήρως, αλλά μπορεί και αύριο ακόμη να είναι μία χαρά. Αντιβίωση είναι σημαντικό να πάρει, αλλά μήπως ο κτηνίατρος της έκανε την ενέσιμη διαρκείας και γι΄αυτό δε σας έδωσε χάπια, μπορείς ωστόσο να του τηλεφωνήσεις και να ρωτήσεις σχετικά. Όσο για τα ράμματα, πολλοί κτηνίατροι χρησιμοποιούν απορροφήσιμα, οπότε δε χρειάζεται να αφαιρεθούν. Τέλος, κολάρο δε συστήνουν όλοι οι γιατροί, εξαρτάται και από την τομή, που κάνουν, έχε το νου σου όμως γενικά αυτές τις πρώτες ημέρες μην την πολυπλένει-γλύφει, αλλά συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα, στη χειρότερη δηλ. να καθυστερήσει λίγο να επουλωθεί. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στη γατούλα!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση
Ναι θα τον πάρω αύριο τηλέφωνο να τον ρωτήσω απλώς μέχρι τότε δεν μου είπε να μην της δώσω φαγητό και νερό και φοβάμαι αν δεν της δώσω μήπως πάθει τίποτα
Αυτη την στιγμή είναι στο κρεβάτι μου ψηλό ζαλισμένη με κοιτάει λίγο που και που και μετά τσουπ κοιμαται μου ερχεται κρίμα γιατί ήταν όλο μέσα στην τρελή χαρά αλλά έπρεπε να γίνει η επέμβαση αλλιώς θα ταλαιπωριοταν πολύ περισσότερο σε λίγους μήνες..
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
Μην ανησυχείς, σε πολύ λίγο θα βρει πάλι το κέφι της, το καταλαβαίνω βέβαια που σου κακοφαίνεται τώρα να τη βλέπεις έτσι, αλλά ήταν για το καλό της σίγουρα! Μπορείς να της δώσεις τώρα φαγητό και νερό εννοείται, αφού έχουν περάσει αρκετές ώρες, το πιθανότερο όμως είναι να μην θελήσει η ίδια κάτι προς το παρόν.
Μάλιστα όποτε εις αναμονής να γίνει καλά να την ξαναχαρω
.Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας
Να στε καλά!!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
Θα ήθελα να πω σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη και τις πληροφορίες που δώσατε τις προηγούμενες μέρες.
Πλέον Έχουν περάσει 8 μέρες από την στείρωση και την προηγούμενη τετάρτη η πληγή έβγαλε πύον. Πήγα αμέσως στον γιατρό και μου είπε δεν ειναι τίποτα ειναι γιατί προσπαθεί να βγάλει τα ράμματα, Μου έδωσε κολάρο και μου είπε να της καθαρίσω την πληγή με λίγο βαμβάκι και πενταντιν. Μετά από 5 μέρες το κολάρο της το έβγαλα(εντολή του γιατρού ) και αυτήν η γάτα μην χάσει αμέσως πήγε έβγαλε τα ράμματα. Γιατρός δεν είμαι αλλά μου φαίνεται αρκετά βαθιά η πληγή και έχει δημιουργηθεί κόρα. Αύριο θα την πάω στον γιατρό
Κατά τα αλλά η όρεξή της στο φαΐ και στις τρέλες που μου έκανε έχουν επανέλθει κανονικά!
Η ερώτηση μου:
Εσείς που έχετε παρόμοιες εμπειρίες πως κανονικά έπρεπε να κλίση η πληγή?
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Όπως και να'ναι κι απ'όσο θυμάμαι και για τη δική μου η κτηνίατρος είχε συστήσει επαλείψεις με λίγο Betadine στην πληγή.
Η οποία μετά την αφαίρεση των ραμμάτων ήταν έτσι:
και μετά την επούλωση, όταν το τρίχωμα στην κοιλίτσα της άρχισε πάλι να μεγαλώνει:

Αν έχεις αμβιβολίες, μη διστάσεις να την ξαναπάς στο ιατρείο για να βεβαιωθείς οτι η επούλωση συνεχίζεται κανονικά.
tasosaras123
Νεοφερμένο μέλος
Δεν κατάλαβα αν έκοψε μόνη της τα ράμματα ή της τα αφαίρεσε ο γιατρός
Όπως και να'ναι κι απ'όσο θυμάμαι και για τη δική μου η κτηνίατρος είχε συστήσει επαλείψεις με λίγο Betadine στην πληγή.
Η οποία μετά την αφαίρεση των ραμμάτων ήταν έτσι:
![]()
και μετά την επούλωση, όταν το τρίχωμα στην κοιλίτσα της άρχισε πάλι να μεγαλώνει:
![]()
Αν έχεις αμβιβολίες, μη διστάσεις να την ξαναπάς στο ιατρείο για να βεβαιωθείς οτι η επούλωση συνεχίζεται κανονικά.
Καλησπέρα μόνη της τα έβγαλε τα ράμματα αλλά την πήγα στον ιατρό και όλα πάνε μια χαρά ευτυχώς γιατί ήταν κρίμα να είχε επιπλοκές

Ευχαριστώ για την απάντηση!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Την καλωσορίζουμε στο κλαμπ των στειρωμένων, πάντα γερή να είναι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
εχω μπερδευτει