Φτιάξε το μόνος σου!

danai_ns

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Δανάη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 183 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους!
Λοιπόν λέμε σιγά σιγά να εφοδιαστούμε με ένα δεντράκι για το Ζαχαρία. Επειδή όμως η κατάστασή μας είναι λίγο (έως και πολύ) ρευστή και υπάρχουν σχέδια μέσα στο επόμενο διάστημα να αλλάξουμε αρκετά δραστικά τόπο κατοικίας, θα προτιμούσαμε κάτι σχετικά φθηνό και μαζεμένο, αφού μάλλον θα χρειαστεί για λίγους μόνο μήνες, και θα αντικατασταθεί με κάτι πιο φαντασμαγορικό και μεγάλο όταν πια θα έχουμε εγκατασταθεί μόνιμα κάπου.
Έχετε κάποια πρόταση; Έχετε εντοπίσει κάποιο δεντράκι σχετικά φθηνό και απλό; Ευχαριστούμε πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ψάχνουμε γατόδεντρο!!

Αν εχετε ορεξη , πιανουν τα χερια σας και θελετε κατι οικονομικο μπορειτε να φτιαξετε κατι δικο σας οπως καναμε και εμεις. Αν μπεις στο θεμα μου μπορεις στη σελιδα 70 να δεις την κατασκευη μας. Μας κοστισε περιπου 50 ευρω για τα υλικα αφου τα εργαλεια τα ειχαμε και μας μενει να το καλυψουμε με μοκετα. Ετσι μπορεις να κανεις οτι σχεδιο θελεις , οσο μικρο το θελεις - με καλη και βαρια βαση φυσικα ωστε να μην εχεις προβλημα ανατροπης του δεντρου - και ξερεις και απο τι αποτελειται αφου το εχεις φτιαξει μονη σου:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν εχετε ορεξη , πιανουν τα χερια σας και θελετε κατι οικονομικο μπορειτε να φτιαξετε κατι δικο σας οπως καναμε και εμεις. Αν μπεις στο θεμα μου μπορεις στη σελιδα 70 να δεις την κατασκευη μας. Μας κοστισε περιπου 50 ευρω για τα υλικα αφου τα εργαλεια τα ειχαμε και μας μενει να το καλυψουμε με μοκετα. Ετσι μπορεις να κανεις οτι σχεδιο θελεις , οσο μικρο το θελεις - με καλη και βαρια βαση φυσικα ωστε να μην εχεις προβλημα ανατροπης του δεντρου - και ξερεις και απο τι αποτελειται αφου το εχεις φτιαξει μονη σου:)

Αυτό είναι πολύ καλή ιδέα...Αν μπορείς κάποια στιγμή στείλε μου το λινκ γιατί ενώ το ψάχνω δεν το βρίσκω:(
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

Πολύ ωραία η κατασκευή σας!!

Πάντως μια καλή εναλλακτική (με πολλά ωραία σχέδια και καλές τιμές - για όλα τα βαλάντια) είναι το www.plus4u.gr

Εγώ πήρα πρόσφατα ένα πολύ ωραίο ονυχοδρόμιο με το οποίο η μικρή μου ασχολείται διαρκώς με 32 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών). Έχεις τη δυνατότητα της πιστωτικής, της τραπεζικής κατάθεσης αλλά και της αντικαταβολής.

Κάθε τόσο ανανεώνονται και τα σχέδια. Είναι σαφώς οικονομικότερο σε σχέση με τα pet shop και έχεις την ευκολία ότι στο φέρνουν όπου εσύ θέλεις.

Το ονυχοδρόμιο μας χάλασε..... και λεφτά δεν υπάρχουν!
Έτσι είπαμε να φτιάξουμε κάτι μόνοι μας....:)
Τι χρησιμοποιήσαμε:
1) χαρτί οντουλέ
2) καπάκι από μεγάλο κουτί παπουτσιών, ή κάτι παρόμοιο
3) κοπίδι, χάρακα ή μεγάλο τρίγωνο.

IMG_7748.jpgIMG_7746.jpg

Υπάρχουν διάφορα πάχη οντουλέ χαρτιού, (οντουλέ είναι το χαρτί αυτό που ενδιάμεσα σε δυο επίπεδα φύλλα υπάρχει ένα κατσαρό φύλλο), με το πιο πάχη θα ολοκληρώσετε πιο γρήγορα την κατασκευή, αλλά με ένα λεπτό θα μπορέσετε να κόψετε μακριές λωρίδες και να τις τυλίξετε μέσα στο κουτί.
Αφού λοιπόν διαλέξετε πιο χαρτί σας ταιριάζει περισσότερο και το κουτί που θα το τοποθετήσετε αρχίστε το κόψιμο....
Μετρήστε το κουτί και κόψτε λωρίδες οντουλέ έτσι ώστε να χωράνε ακριβώς, μη σας πω και στριμωχτά μέσα στο κουτί, θα χρειαστούν πολλές λωρίδες προκειμένου να γεμίσετε το κουτί...προετοιμαστείτε για γερή γυμναστική στα χέρια!!!
Προσέξτε το οντουλέ χαρτί να το κόβετε κάθετα σε σχέση με το εσωτερικό κατσαρό χαρτί.
Παρακάτω θα δείτε το δικό μας έτοιμο κουτί και τον Μπάμπη που παίζει με αυτό...

IMG_7750.jpgIMG_7755.jpg
IMG_7764.jpgIMG_7761.jpgIMG_7758.jpg

Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα φύγουν τα κομμάτια από το κουτί στριμώξετε όσο καλύτερα μπορείτε, βάλτε και κομμάτια χαρτιού σφήνες αν χρειαστεί, ακόμα καλύτερα θα ήταν να τα κολλήσετε μεταξύ τους, αλλά όχι με το κουτί για να μπορείτε να τα αντικαταστήσετε αν θέλετε. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα έβαλα και λίγο φυσικό κατνιπ!

IMG_7765.jpg

Ιδέες πήρα από κατασκευές όπως αυτές: Circle Scratch Cardboard Cat Scratcher Black and by moderncat
Welcome To Scratch Lounge! The World's Best Cat Scratcher

Μοναδικό μειονέκτημα τα πολλά υπολείμματα, αν δεν αντέχετε να σκουπίζετε τότε τοποθετήστε το κουτί στο μπαλκόνι!

Καλή διασκέδαση!

Συνημμένα

• IMG_7748.jpg
    IMG_7748.jpg
    296,7 KB · Εμφανίσεις: 386
  • IMG_7746.jpg
    IMG_7746.jpg
    331,5 KB · Εμφανίσεις: 145
  • IMG_7750.jpg
    IMG_7750.jpg
    298,1 KB · Εμφανίσεις: 109
  • IMG_7764.jpg
    IMG_7764.jpg
    373,6 KB · Εμφανίσεις: 105
  • IMG_7755.jpg
    IMG_7755.jpg
    352 KB · Εμφανίσεις: 118
  • IMG_7765.jpg
    IMG_7765.jpg
    326,2 KB · Εμφανίσεις: 126
  • IMG_7761.jpg
    IMG_7761.jpg
    348,4 KB · Εμφανίσεις: 152
  • IMG_7758.jpg
    IMG_7758.jpg
    387,3 KB · Εμφανίσεις: 97
  • IMG_7748.jpg
    IMG_7748.jpg
    296,7 KB · Εμφανίσεις: 386
  • IMG_7746.jpg
    IMG_7746.jpg
    331,5 KB · Εμφανίσεις: 145
  • IMG_7750.jpg
    IMG_7750.jpg
    298,1 KB · Εμφανίσεις: 109
  • IMG_7755.jpg
    IMG_7755.jpg
    352 KB · Εμφανίσεις: 118
  • IMG_7764.jpg
    IMG_7764.jpg
    373,6 KB · Εμφανίσεις: 105
  • IMG_7761.jpg
    IMG_7761.jpg
    348,4 KB · Εμφανίσεις: 152
  • IMG_7758.jpg
    IMG_7758.jpg
    387,3 KB · Εμφανίσεις: 97
  • IMG_7765.jpg
    IMG_7765.jpg
    326,2 KB · Εμφανίσεις: 126
Απάντηση: Φτιάξτο μόνος σου!

Θα το δοκιμάσω! Το αν θα ζήσει παίζεται...

Τελικά πέτυχα την πιο εύκολη και οικονομική λύση απ' όλες! Και ναι, είναι ΚΑΙ όμορφη!
Να που με 3 μόλις ράφια μπορείς να λύσεις το "πρόβλημα" σου!:)

UrbanTails1.jpg

Απάντηση: Γατο-αξεσουάρ / κατασκευές

Και κάτι που βγαίνει πιο ακριβό, αλλά μπορεί κανείς να το ράψει μόνος του ή να το παραγγείλει να του το φτιάξουν και είναι super!!!

CushionCovers1.jpg

Περισσότερα εδώ: https://catsnaturals.com/

φοβερο,πανεμορφο!

αυτό με τα ράφια είναι πολύ ωραίο!
εμένα όμως σιγά μη μου φτιάξουν γιατί το σπίτι δεν έχει χωρο... :cry_x:

Λοιπον, εμεις με πολλη υπερηφάνεια σας παρουσιαζουμε το γατοδεντρο που κατασκευασαμε. Ειναι μια βαρια κατασκευη που αντεχει σκληρη χρηση απο εναν δραστηριο και παιχνιδιαρη μεγαλοσωμο αρσενικο (6,5 κιλα παρακαλω)

Δεν ειναι φτηνοτερο απο αυτα του εμποριου αλλα ειναι σιγουρα πολυ πιο στιβαρη κατασκευη και απιστευτα ανθεκτικο. Πιστευω οτι θα κρατησει μια ολοκληρη γατησια ζωη :D
Στοίχισε περιπου 130 ευρω και μας πηρε να το φτιαξουμε με τον αδελφο μου γυρω στις 10 ωρες, χωρις να υπολογισω το τρεξιμο και τις ωρες για την προμηθεια των υλικων. Χρειαστηκαμε:
1.Κατασκευη ενος σχεδιου με τις διαστασεις του γατοδεντρου.
2.Αναζητηση και κοψιμο αρκετων κορμων, στις διαστασεις που χρειαζομαστε. Εμεις τα κοψαμε απο το χωριο αλλα μπορουν να βρεθουν και απο τα μαγαζια που προμηθευουν καυσοξυλα.
3.Προμηθεια των κοντραπλακε στις διαστασεις του σχεδιου μας. Στη βαση χρησιμοποιουμε σκληρο ξυλο παχους 4-5 εκ.(π.χ μελαμινη) για να ειναι βαρυ και σε συνδυασμο με τους βαρυς κορμους να αντεξει το "οικοδομημα" κ τη σκληρη χρηση. 45 ευρω.
4.Απο πολυκαταστημα μπορουμε να βρουμε γωνιες, ξυλοβιδες και καρφια διαφορων διαστασεων, ξυλοκολα και ξυλινες σφηνες για τις συνδεσεις, συραπτικο-καρφωτικο για τη συραφη του υφασματος στα ξυλα, πριονι χειρος. 40 ευρω.
5.Επιλεγουμε το υφασμα που μας αρεσει. 12 ευρω.
6.Λαστιχο ρολο που το κοβουμε και το τοποθετουμε αναμεσα στο υφασμα και το ξυλο. 23 ευρω. Αυτο ειναι πολυ σημαντικο γιατι κανει την επιφανεια σταθερη και ετσι οταν πηδαει ο γατουλης μας, με τη φορα που εχει μπορει να "φρεναρει" με τα πατουσακια και οχι με τα νυχια. Ετσι απο φευγουμε τη φθορα στο υφασμα και εχουμε και μια επιφανεια πιο μαλακη για καλυτερους υπνους!!!
7.Σχοινι που το τυλιγουμε γυρω απο κορμο για να ξυνει τα νυχια του. 10 ευρω.
8.Δανειζομαστε δραπανοκατσαβιδο και τρυπανι γιατι αν αγορασουμε και αυτα τοτε παμε για γατοδεντροδανειο.:worry::worry:
Αφου ειμασταν ετοιμοι και εξοπλισμενοι με ολα αυτα ξεκινησαμε την κατασκευη, υπο την αυστηρη εποπτεια του Τζιμακου. Χρειαστηκε υπομονη, σωστους υπολογισμους και καλη διαθεση γι'αυτο το καταπληκτικο αποτελεσμα. Το χαρηκα απιστευτα γιατι βγηκε καλυτερο απ'οτι περιμενα. Και βεβαια ρωτηστε και τον ιδιοκτητη Τζιμακο ο οποιος το τιμαει ιδιαιτερα με παιχνιδι, αλματα και υπνους.

Αν οποιος-οποια αποφασισει να φτιαξει κατι αναλογο μονος του, να ξερει οτι η ικανοποιηση μολις το καταφερει ειναι απεριγραπτη. Για οτι χρειαστει ειμαι προθυμος να βοηθησω με καθε τροπο.

χαχαχαχαχα..μπραβο Βασιλη!!!!!!!!:clapup:..φοβερο ειναι..κια πολυ...κουλτουριαρικο...:D
ΥΓ...ωραιο πραγμα γμτ να πιανουν τα χερια σου..

Ευχαριστω πολυ Εφη:redface:, η αληθεια ειναι οτι τα καταφερνω αλλα απο που εξελαβες οτι ειναι κουλτουριαρικο? Για παιχνιδι του το εφτιαξα. Ευτυχως που κοιμαται, μη διαβασει τιποτα και αρχισει να μου διαλογιζεται στην κορυφη του γατοδεντρου :D:D

Ευχαριστω πολυ Εφη:redface:, η αληθεια ειναι οτι τα καταφερνω αλλα απο που εξελαβες οτι ειναι κουλτουριαρικο? Για παιχνιδι του το εφτιαξα. Ευτυχως που κοιμαται, μη διαβασει τιποτα και αρχισει να μου διαλογιζεται στην κορυφη του γατοδεντρου :D:D

Σαν στυλ,το γατοδεντρο που εφτιαξες..ειναι κουλτουριαρικο...πως να το πω;Δεν ειναι κιτς δηλαδη..φανταζι....:D...

Βασικα το σχεδιο ειναι μια παραλλαγη απο καποιο που ειδα σε γερμανικο site. Πιστευω οτι μεγαλη επιτυχια ειχε οχι το σχεδιο αλλα η επιλογη του υφασματος. Εδωσε αλλη αισθηση, αλλο αερα :clapup:

Σε κανενα τριμηνο θα συγκατοικησω με το αγορι μου,θα παμε σε δυαρι.Ενα δωματιο για μας και ενα για τα τετραποδα μας(2 σκυλακια-2 γατακια) . Το "ζωικο" δωματιο ειναι το δωματιο που με απασχολει πιο πολυ πως θα το φτιαξω. Γιατι θελω να ειναι λειτουργικο,να βολευει τα μωρα μας,και να μπορω να το καθαριζω ευκολα...Οι γατες να εχουν ψηλα σημεια να ξεφευγουν απο το πρηξιμο των ΓΑΒ,να εχουν ψηλα το φαι τους κτλ. Μου δωσατε πολυ ωραιες ιδεες...αυτο με τα ραφακια επιβαλεται να το κανουμε και τη τουαλετα μπαουλο,για να μη τρωνε τα κακακια τους τα σκυλια!Ευχαριστω πολυ κ παλι :) Οταν το κανω θα βαλω φωτογραφιες ,πιστευω θα γινει πολυ ομορφο,κ τα μωρα μας θα εχουν το χωρο τους για το βραδυ και οταν θελουν την ησυχια τους !Πιο πολυ τις γατες θελβ να εξυπηρετει το δωματιο ,να ειναι η παιδικη χαρα τους...τα σκυλια πανε τις βολτες τους ξεσκανε,αυτες ειναι οι καημενουλες,θελουν ειδικο χωρο :)

Από καιρό ήθελα να αγοράσω ένα ονυχοδρόμιο για το παιδί μου!! Επειδή όμως τον τελευταίο καιρό προτιμώ να φτιάχνω τα πάντα σύμφωνα με το δικό μου γούστο με ενδιέφερε πολύ το θέμα!! Πήρα χαρτί και μολύβι λοιπόν και άρχισα να σχεδιάζω... μέχρι που κόλλησα... Τι ύφασμα να χρησιμοποιήσω? Έψαξα λοιπόν να βρω μαλακά υφάσματα... Μου ήρθαν στο μυαλό τα λούτρινα αρκουδάκια (εμ! Αφού πρόκειται για το δικό μου μικρό λούτρινο)!! καλά μέχρι εδώ!! Πώς λέγεται όμως? :S Σαν πρώτη επιλογή έχω μπεζ ύφασμα της εικόνας, αλλά αν έχετε κανένα άλλο υπόψιν σας, πολύ θα χαρώ!!! Εσύ Βασίλη τι ύφασμα χρησιμοποίησες? :)

my-kitty-darling-kratzbaum-braun_0.jpg

θα μπορουσες ισως ν αγορασεις φτηνα πατακια μπανιου απ τη λαικη της περιοχης σου εχουν ιδια υφη με τα λουτρινα.δεν το εχω κανει ποτε,αλλα θα ταιριαζει σαν υφασμα φανταζομαι.

Πολύ ωραία η ιδέα σου!!! Και φθηνή ομολογώ!! Δεν είμαστε για πολλά ανοίγματα τέτοιο καιρό... Είναι και εκλεκτικός ο άτιμος και αν δεν του αρέσει το ύφασμα δεν καταδέχεται να κάτσει!!! εδώ το κρεβατάκι που του είχα πάρει ήταν από κάτι σα νάιλον και δεν το πάει μία!!! :/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back