Johnnie p.
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν παιδιά επειδή ο γατούλης μου μου έχει πάρει τα μυαλά σκέφτηκα να του πάρω ένα ωραίο μεγάλο ονυχοδρόμιο. Έκανα λοιπόν μια έρευνα αγοράς σε διάφορα καταστήματα που ναι μεν είχαν ωραία σχέδια αλλά για κάτι μεγάλο ζήταγαν αρκετά λεφτά 180 ευρω +++++ που στους καιρούς που ζούμε δεν τα δίνεις και ευκολα
. Έτσι λοιπόν έψαξα στο internet να πάρω κάποιο απο εκεί αλλα τα μεταφορικά ανέβαζαν και πάλι την τιμή
. Έτσι πήρα την απόφαση να το φτιάξω μόνος μου προσπαθώντας να κρατήσω την τιμή όσο πιο χαμηλά γίνεται. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω αυτό https://www.youtube.com/watch?v=4vaYWiy9aFE το έχω ήδη ξεκινήσει και θα βάλω αναλυτικό κοστολόγιο αλλά και αναλυτικό φωτορεπορτάζ και περιγραφη εργασιων για όποια/όποιον θέλει να το μελετήσει
. Δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω βέβαια οτι ο diego παρακολουθεί απο πολύ κοντά τις εργασίες
....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τελεια!!Αναμενουμε με ανυπομονησια τις φωτο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnnie p.
Νεοφερμένο μέλος
Aς αρχίσω λοιπόν την περιγραφή μιας και η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί και απομένει το ντύσιμο της .......
Ο πάντα περίεργος diego λέει : Τι κουβαλάει πάλι αυτός στο σπίτι

Τα ξύλα που χρειάστηκαν για την κατασκευή κόστισαν 32 ευρώ αγορασμένα απο αποθήκη με ξύλα, φυσικά δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο ξύλο μιας και όλη η κατασκευή θα ντυθεί με μοκέτα και σχοινί sizal οπότε μια απλή μελαμίνη είναι ότι καλύτερο και οικονομικότερο. Κόστος ξυλείας 32 ευρώ. Εδώ λοιπόν με τα ξύλα και τον diego να επιβλέπει πάντα απο πολύ κοντά
......
Για να μην σας κουράσω με διαστάσεις κλπ.. αν κάποια/κάποιος θέλει να τις μάθει μπορεί να μου στείλει ένα pm και με χαρά μου θα τις δώσω μιας και έχω κρατήσει τα πάντα σε σημειώσεις .... Εδώ λοιπόν κάνουμε τον σχεδιασμό για το που θα γίνουν οι τρύπες για τα πόδια στην βάση .......
Johnnie p.
Νεοφερμένο μέλος
Μετά τοποθετούμε το πάτωμα του πρώτου ορόφου .....
και προχωράμε στην συναρμολόγηση του σπιτιού...
Johnnie p.
Νεοφερμένο μέλος
πράγμα που θα εκτόξευε το κόστος αποφάσισα να τα κάνω απο ξύλο άρα και τετράγωνα. Προχωράμε λοιπόν στην συναρμολόγηση του παρατηρητηρίου και την τοποθέτηση αυτού πάνω στο πιό μεγάλο ξύλο της κατασκευής 
Εδώ λοιπόν έχουμε μια πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα της κατασκευής και περνάμε στο 2ο και πιό δύσκολο κομμάτι που είναι το ντύσιμο της με μοκέτα...Το be continued .......
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
δουλεία πάντως που χρειάζεται...
nifadoulis
Νεοφερμένο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Γιαννη εισαι φοβερος!!!
Πανεμορφο θα γινει!!
Υγ.Με απασχολει μονο κατι.Ο επανω οροφος,ειναι τερμα δεξια.Εισαι σιγουρος οτι αν ανεβει..θα ειναι σταθερη η κατασκευη και δεν θα γυρει;;Το εχεις δοκιμασει;

Johnnie p.
Νεοφερμένο μέλος
Απλά του ανταποδίδω την αγάπη που μας έχει χαρίσει
... Είναι αρκετά βαριά η κατασκευή και πίστεψε με έχω βάλει πολλεεεεεεες βίδες και στηρίγματα που δεν νομίζω να γίνει τίποτα κακό. Άλλωστε η βάση της κατασκευής είναι αρκετά μεγάλη επίτηδες για να εξασφαλίσω την σταθερότητα της, είναι κατα κάποιον τρόπο ανάλογη του ύψους αν γίνομαι κατανοητός.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Ευχομαι να την τελειωσεις γρηγορα και ειμαι σιγουρος οτι θα γινει το καλυτερο στεκι.
Εχω φτιαξει κι εγω ενα γατοδενδρο στον Τζιμι μου και θα σε συμβουλευα στις επιφανειες του ξυλου που θα παταει και θα ξαπλωνει ο γατος, καλο ειναι πριν τις ντυσεις με το υφασμα να στερεωσεις απο κατω κατι σαν λαστιχο.
Αυτο που χρησιμοποιησα εγω ειναι αυτο το ρολο που πουλανε διαφορα μαγαζια για το σπιτι ή ακομα και χρωματοπωλεια.
Ειναι σχετικα φτηνο και μπορεις να το κοψεις στις διαστασεις που θελεις.
Το πλεονεκτημα ειναι οτι στα αλματα του ο γατος βρισκει μια ελαστικη επιφανεια που του προσφερει σταθεροτητα και στηριξη (φρενο). Διαφορετικα, οσο τεντωμενο και να ειναι το υφασμα θα γλυστραει στο κοντρα πλακε οταν ο γατος πηδαει με φορα.
Ετσι θα προσπαθει να κρατηθει με τα νυχια και το υφασμα μετα απο λιγο θα γινει κροσια.

Και βεβαια δεν παιζεται και στο θεμα ανεση, για ανεμελους υπνους!
Δες τι του εχω φτιαξει
Δυο χρονια τωρα με σκληρη χρηση απο τον 6μιση κιλα Τζιμακο και δεν εχει παθει τιποτα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μπραβο Γιαννη για την ωραια κατασκευη.
Ευχομαι να την τελειωσεις γρηγορα και ειμαι σιγουρος οτι θα γινει το καλυτερο στεκι.
Εχω φτιαξει κι εγω ενα γατοδενδρο στον Τζιμι μου και θα σε συμβουλευα στις επιφανειες του ξυλου που θα παταει και θα ξαπλωνει ο γατος, καλο ειναι πριν τις ντυσεις με το υφασμα να στερεωσεις απο κατω κατι σαν λαστιχο.
Αυτο που χρησιμοποιησα εγω ειναι αυτο το ρολο που πουλανε διαφορα μαγαζια για το σπιτι ή ακομα και χρωματοπωλεια.
Το πλεονεκτημα ειναι οτι στα αλματα του ο γατος βρισκει μια ελαστικη επιφανεια που του προσφερει σταθεροτητα και στηριξη (φρενο). Διαφορετικα, οσο τεντωμενο και να ειναι το υφασμα θα γλυστραει στο κοντρα πλακε οταν ο γατος πηδαει με φορα.
Ετσι θα προσπαθει να κρατηθει με τα νυχια και το υφασμα μετα απο λιγο θα γινει κροσια.
Δες τι του εχω φτιαξει
![]()
Δυο χρονια τωρα με σκληρη χρηση απο τον 6μιση κιλα Τζιμακο και δεν εχει παθει τιποτα.
Βασιλη...ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!!!!!Βρε συ,δεν ηξερα οτι εχεις φτιαξει τετοιο πραγμα.

kiss bill
Δραστήριο μέλος
Βασιλη...ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!!!!!Βρε συ,δεν ηξερα οτι εχεις φτιαξει τετοιο πραγμα.![]()
Πραγματι ειναι υπεροχο Εφη. Αξιζει καθε σταγονα ιδρωτα που εχυσα. Ευχαριστω.
Αυτο που το κανει να ξεχωριζει, πιστευω πως ειναι το υφασμα.
Ολα τα λεφτα.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Bρε συ μιλαμε οτι ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ πραγματικα!!Επαθα πλακα που το ειδα!

kiss bill
Δραστήριο μέλος
Εχω σκεφτει και την πιθανοτητα να του προσθεσω ενα ακομα επιπεδο αλλα ειμαι ακομα στις στατικες μελετες.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ο Τζιμ να δεις πλακα που επαθε. Τη μιση του ζωη εκει πανω την περναει. Και μαλιστα στον τελευταιο οροφο. Χα χα
Εχω σκεφτει και την πιθανοτητα να του προσθεσω ενα ακομα επιπεδο αλλα ειμαι ακομα στις στατικες μελετες.![]()
Ευτυχως που του αρεσει.Φανταζεσαι να ειχες κανει τοσο κοπο,και να το εφτυνε;;

kiss bill
Δραστήριο μέλος
και μετα 
Χα χαχα
Johnnie p.
Νεοφερμένο μέλος
Μπραβο Γιαννη για την ωραια κατασκευη.
Δες τι του εχω φτιαξει
![]()
Βασίλη πρώτα απο όλα να σε συγχαρώ για την πραγματικά πολύ ωραία κατασκευή σου !!!!!! Σήμερα αγόρασα την μοκέτα που θα ντύσω την κατασκευή οπότε πάνω στην ώρα ήρθε η συμβουλή σου !!!! Θα κάνω τις δοκιμές μου και προχωράμε !!!!
Το σχοινί που έχεις βάλει τι πάχος έχει ??? Νούμερο πάνω απο 11 πρέπει να είναι !!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Αυτο που σου ειπα το θεωρω πολυ σημαντικο.
Αφου θα κανεις και δοκιμες θα εχεις την ευκαιρια να διαπιστωσεις τη διαφορα.
Το σχοινι το ειχα παρει απο τον Πειραια, που εχει τετοιου ειδους μαγαζια και το διαλεξα με το ματι. Δεν ξερω αν εχουν νουμερα. Το δικο μου τωρα που το μετρησα εχει παχος 2 ποντους και περιμετρο 5.
Θελει πολυ σφιχτο τυλιγμα και το στερεωνεις πολυ απλα με μια ξυλοβιδα στην αρχη και στο τελος.
Μετα απο λιγο καιρο θα χαλαρωσει και θα χρειαστει να μαζεψεις τα μποσικα. Αυτο το εκανα συνολικα δυο φορες.
Αντε καλη επιτυχια και περιμενουμε φωτο.
Θα χαρω να βοηθησω αν χρειαστεις οτιδηποτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool