Φόλα: S.O.S.

Παιδιά δεν καθόταν ήσυχο, για να του τη δώσω!!! Γρατσουνούσε. Σταματήστε την επίθεση, έλεος...

Νομιζω οτι καθε αλλο παρα σου επιτεθηκα Wolf

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:hug::hug::happy:

Καλησπέρα,

Χτες κάποιος ασυνείδητος έριξε φόλες στη γειτονιά μου. Δεν υπήρξαν πολλά θύματα, καθώς ταΐζω συχνά τις αδέσποτες και δεν είναι πεινασμένες, αλλά δυστυχώς μία γατούλα είναι ήδη νεκρή.
Το απόγευμα ήρθε ακόμα ένας γάτος που έφαγε το δηλητήριο και δεν τον έβρισκα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είχε αίματα στο στόμα και στη μύτη και φαινόταν ζαλισμένος. Έφαγε ξηρά τροφή, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να τον πιάσω γιατί είναι λίγο φοβικός και κρύφτηκε. Παρόλα αυτά πήγα στον κτηνίατρο και μου έδωσε ένεση απομορφίνης αν τυχόν και καταφέρω να τον πιάσω. Εν τέλει τα κατάφερα πριν λίγο και έβαλα το γάτο μέσα στο σπίτι μου, οπότε και του έκανα την υποδόρια ένεση.
Τι να κάνω τώρα; Μπορώ να τον αφήσω να φάει; Αύριο πρωί πρωί θα τον πάρω στον γιατρό, αλλά προς το παρόν τι να κάνω; Φαίνεται ακόμα ζαλισμένος και όταν έτρωγε έβηξε λίγο.

Να προσθέσω πως λογικά, έχει φάει τη φόλα χτες το βράδυ. Μπορώ να ελπίζω ότι θα γίνει καλά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Χωρίς να έχω τη σχετική εμπειρία, στη θέση σου θα τον άφηνα το γατούλη να επιλέξει εκείνος, ότι έχει όρεξη.
Μπράβο σου που έδρασες αστραπιαία και με αποφασιστικότητα. Αυτό και μαζί το γεγονός οτι έφαγε, μάλλον είναι θετικό σημάδι και εμπνέει αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.

Σου παραθέτω εδώ σχετικά με τις δηλητηριάσεις και πώς αντιμετωπίζονται, καθώς και την αντιμετώπιση αχαρακτήριστων όντων που βάζουν φόλες (ή ότι άλλο).

Εύχομαι όλα καλά να πάνε κι ο γατούλης να αναρρώσει πλήρως :flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δηλητηρίαση γάτας

Το καλύτερο θα ήταν μέχρι να πάτε στον κτηνίατρο με τον γατούλη, να μην του δίνατε τίποτα εκτός από νεράκι. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις συνιστούν οι κτηνίατροι αφαγία.
Σχετικά με το αν θα γίνει καλά τώρα, αφού η δηλητηρίαση έγινε χθες και ο γάτος είναι ακόμα ζωντανός, ναι, είμαι σίγουρη πως θα γίνει καλά. Σε άλλη περίπτωση θα είχε πέσει σε κώμα μετά από πάρα πολλούς σπασμούς, πράγμα που σημαίνει πως ίσως να έγλυψε λίγο αλλά δεν έφαγε. Πάντως όπως και να έχει, το γατί έχει σίγουρα πάθει νευρολογικό επεισόδιο από το δηλητήριο, οπότε το καλύτερο είναι να τον δει κτηνίατρος αύριο για να είστε σίγουροι, ίσως χρειαστεί να του κάνουν κάποιες ενέσεις με κατάλληλα φάρμακα, ή ακόμα και να μείνει λίγες ώρες σε ορό για ενυδάτωση.
Σε παρακαλώ πολύ, ενημέρωσέ μας τι έγινε.

Μακάρι να γίνει καλά! Τον φροντίζω πέντε χρόνια τώρα. Τα είχα στειρωμένα, εμβολιασμένα, και έρχεται ένας υπάνθρωπος και τα δηλητηριάζει στα καλα καθούμενα. Αλλά ξέρω ποιος το έκανε (με είχε απειλήσει ένας γείτονας) οπότε αφού βεβαιωθώ πως θα γίνει καλά ο γάτος, θα πάω στην αστυνομία για να κάνω καταγγελία.
Προς το παρόν μάζεψα το φαγητό και έχω αφήσει μόνο νεράκι δίπλα του. Κοιμάται στα ζεστά και φαίνεται ήρεμος.
Μόλις έχω νέα από την επίσκεψη στο γιατρό, θα σας γράψω. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Να'σαι καλά και ο γατούλης το ίδιο.:)
Περιμένουμε νέα του.

Άντε σήμερα κοντεύω να σαλτάρω,βρε τι χαμένα παρτάλια που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και τους κάνουμε και χειραψία.Πόσο εύκολα θα μπορούσα να τους ρίξω κι εγώ μια φόλα .Θα σωθεί ο γατούλης αλλά πες μας οπωσδήποτε την εξέλιξη.

Αφησε τον λιγο να ηρεμισει και ταϊσε τον οταν σταματισει να ειναι πολυ ζαλισμενος για να μην κανει εμετο!Μπραβο που εσωσες τον γατουλη!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back