Φόνος......

marinaekl

Νεοφερμένο μέλος

Ο marinaekl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γειά σας!Είμαι νέο μέλος και θέλω να ζητήσω τη συμβουλή σας για κάτι που μου συνέβη.Χθες βράδυ, μπροστά στο σπίτι μου η γατούλα μου,ετών τεσσάρων,έπεσε θύμα άγριας επίθεσης δυο σκύλων ράτσας pitbul,τα οποία συνοδεύονταν απο τα αφεντικά τους.Δυστυχως η Ριρή σκοτώθηκε :( ενώ οι κύριοι είχαν το θράσσος να πούν ότι η επίθεση ήταν κάτι φυσιολογικό αφού ένας τέτοιος σκύλος,λόγω ενστίκτου, είναι λογικό να επιτεθεί.Οι σκύλοι ήταν μεν δεμένοι με λουρί αλλά τα αφεντικά τους δεν έκαναν καμία κίνηση να απεγκλωβίσουν τη Ριρή απο τα δόντια των "Φονιάδων".Στο τέλος και αφου εγώ και η αδερφή μου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας,φωνάζαμε και κλαίγαμε οι κύριοι φύγαν κυριολεκτικά τρέχοντας στο άκουσμα οτι θα καλέσουμε την αστυνομία.Υπάρχει κάποιος τρόπος να δικαιωθεί η μνήμη της Ριρής,με το να επιβληθούν κάποιες κυρώσεις σε αυτούς όπως το να κυκλοφορούν τα σκυλιά τους με φύμωτρο?Καμία υλική αποζημίωση από αυτούς εννοείται πως δεν θα γίνει απαιτητή ή δεκτή!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλα τι μλκς ανθρωποι ειναι αυτοι?? :mad: Να φανε τα σκυλια τους τα παιδια τους και να δουμε αν θα τους αρεσει!!! :down: Αν ειναι δυνατον να μην κανουν τπτ, να στεκονται και να κοιτανε! Και εσεις οι καημενοι τα ειδατε ολα, ειδατε την γατουλα σας να πεθαινει? :cry: :cry: :cry: Πραγματικα θα ειχα παθει καμια κριση αν συνεβαινε σε μενα!! Δεν ξερω αν γινεται κατι, σου ευχομαι ομως να μπορεις να κανεις οτι ειναι δυνατον!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφου εχεισ μαρτυρες καντουσ να το πληρωσουν μη κολας στον εισαγγελεα υπηρεσιας κατευθειαν η στο αυτοφορο οταν ειναι τετοια επειγοντα να ξερετε

ΚΑταρχήν να σου πω πως λυπάμαι απίστευτα για αυτό που έγινε. Εγινε μάλιστα και μπροστά σου και φαντάζομαι πως νιώθεις....:/:
Κουράγιο.

Σχετικά με τις κυρώσεις χωρίς να είμαι βέβαιη, λογικά μπορείς να κινήσεις νομικές διαδικασίες εναντίον τους. Το θέμα είναι αν θες να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία.

Σαφώς και μπορείς να κάνεις μήνυση στα ποινικά δικαστήρια και αγωγή σε αστικό δικαστήριο για αποζημίωση. Το θέμα είναι κατά πόσο θες να μπεις σε τέτοια διαδικασία, όπως προείπαν.

Αν είναι δυνατόν!!! :blink::blink::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Φυσικά και να τους κυνηγήσεις, φαντάζομαι ότι σίγουρα θα υπάρχει κάποιος κανονισμός/νόμος/διάταξη που να σε δικαιώνει.

Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι????? Δεν μπορώ να το πιστέψω!

Κρίμα για τη γατούλα σου.. Πρέπει να ήταν πολύ οδυνηρό :bye:

Απ'όσο γνωρίζω, η χρήση φίμωτρου στα pitbull είναι υποχρεωτική μιας κι έχουν κριθεί επικίνδυνα. Ψάξτο λίγο γιατί το σίγουρο είναι ότι αν έχουν μάθει τα σκυλιά τους να επιτήθονται και δεν κάνουν τίποτα για να τα ελέγξουν τότε την επόμενη φορά θα επιτεθούν σε κανένα παιδάκι. Οπωσδήποτε κάντε με την αδελφή σου καταγγελία στην αστυνομία. Μπορείτε να πείτε έστω και ψέματα ότι σας επιτέθηκαν κι εσάς μπας και φιλοτιμηθούν να κάνουν κάτι... Τους γνωρίζετε αυτούς που είχαν τα pitbull?

Στεναχωρήθηκα πολύ για τη Ριρή.:cry:
Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με Ασπασία, οι ιδιοκτήτες φέρουν την ευθύνη που δεν έχουν εκπαιδεύσει τα σκυλιά τους και τα ενθαρρύνουν να επιτίθενται. Αν επιτεθούν σε ένα παιδάκι, θα μπορέσουν να τα συγκρατήσουν; Να πάτε οπωσδήποτε στην αστυνομία.

ειλικρινά λυπάμαι για τη γατούλα σου...:cry: θα πρέπει να ήταν πολύ οδυνηρο για σένα που το έβλεπες κιόλας...φυσικά και φέρουν ευθύνη! πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στην αστυνομία να το καταγγείλετε γιατί την επομενη φορά μπορεί να μην είναι γατούλα!:mad: Συγκεκριμένα το έψαξα και βρήκα ότι:
"για ζημίες που προκαλούνται από σκύλους, το αρ. 2, παρ. 5 του νόμου 3170/2003, εισάγει παρέκκλιση από το άρθρο 924 ΑΚ, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες ή συνοδοί σκύλων, ευθύνονται για κάθε ζημία που προκαλούν οι σκύλοι σε ανθρώπους ή ζώα (αντικειμενική ευθύνη). "

Μα είναι δυνατόν να βλέπουν τα σκυλιά τους να σκοτώνουν τη γατούλα και να μην προσπαθήσουν να τα σταματήσουν; :mad:
Είχα κι εγώ ένα παρόμοιο περιστατικό με την σκυλίτσα μου τη Μπουμπού, η οποία δεν ζει πια. Η Μπουμπού ήταν πολύ μικρόσωμη αλλά και πολύ μαγκάκι. Μια μέρα,λοιπόν, τόλμησε να επιτεθεί σε ένα λυκόσκυλο.Το αποτέλεσμα ήταν να την αρπάξει. Ακούγοντας τις φωνές μου το αφεντικό της βγήκε έξω και μόλις της φώναξε την άφησε αμέσως κάτω.Θα την είχε σκοτώσει τη μικρή.
Δεν υπήρχε, λοιπόν,περίπτωση να πουν στα σκυλιά τους να σταματήσουν και να μην το έκαναν, δεδομένου ότι από τη φύση τους είναι υπάκουα στα αφεντικά τους.
Κατά τη γνώμη μου, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν.Εγώ, στη θέση σου, θα συμβουλευόμουν κάποιο δικηγόρο.
Συλλυπητήρια, για τη γατούλα σου!!! :(

Λυπαμαι για το γατακι.....
:( :(
Αν θες να το κυνηγησεις ως θεμα, ισως την επομενη φορα βαλουν φυμωτρο και γλυτωσεις κανενα αλλο ατυχο ζωακι που θα βρεθει μπροστα τους.....
Κριμα

Συλλυπητήρια για το γατάκι σου. :bye: :bye: Αυτή η κατάσταση με τους μάγκες και τα pit bull μου την έχει δώσει τελείως. :mad: :mad: :mad:

Σαφώς και μπορείς να κάνεις μήνυση στα ποινικά δικαστήρια και αγωγή σε αστικό δικαστήριο για αποζημίωση. Το θέμα είναι κατά πόσο θες να μπεις σε τέτοια διαδικασία, όπως προείπαν.
Το ίδιο απαντώ κι εγώ...

Δεν βρίσκω χαρακτηρισμό για τέτοιους ανθρώπους:mad: .

και εγω συμφωνω πως πρεπει οπωσδηποτε να κανεις κατι συμβουλεψου τον δικηγορο σου.
κριμα το γατακι να σκοτωθει επειδη δεν μπορεσαν να συγκρατησουν τα σκυλια τους!!!:mad: :mad:

Γιατί φίμωτρο παιδιά; Πάλι ζώο θα την πληρώσει; Αφού αυτοί αδιαφορήσαν αυτοί είναι οι φταίχτες που δεν το εμπόδισαν. Μπορεί και να το παρότρυναν κιόλας, γνωστό είναι ότι μερικοί θέλουν τέτοια σκυλιά για να κάνουν χάζι όταν σκοτώνουν. Αυτοί, ένιωσαν άντρες.
Δεν φταίνε που δεν είχε φίμωτρο το σκυλί, αλλά γιατί δεν το εμπόδισαν. Δεν μπόρεσαν; Δεν μας ενδιαφέρει ας μπορούσαν. Ο παλιός γείτονας μου είχε τέτοιο σκυλί και όταν περνούσαν μπροστά από το σπίτι ήθελε να κυνηγήσει το γατούλη αλλά το κράταγε και δεν το άφηνε.

Ο κάθε ένας που έχει αμφιβολίες για τον ανδρισμό του ή την προσωπικότητα του εφαρμόζει από κάτι για να τον επιβεβαιώσει. Άλλος κάνει σούζες με τη μηχανή του άλλος τρέχει με χίλια άλλος ντουφεκίζει άλλος έχει άγρια σκυλιά άλλος τα κάνει όλα μαζί…. Με το δρεπάνι να τους θερίζεις δεν τελειώνουν αυτοί.

Κάνε μηνυση.Το πιθανότερο να μη φτάσει καν στα δικαστήρια και απο το φοβο τους να τα βρειτε με ..διαπραγματευση... .Ετσι θα παρουν και ενα μαθημα οτι δεν ειναι ζουγκλα οι δρομοι και αυτοι και τα σκυλια τους οι κυνηγοί...

Αυτο που εθιξε ο Θανασης, ηθελα να το πω κι εγω. Μη τη πληρωσουν τα σκυλακια αλλα οι ιδιοκτητες. Δικο τους ειναι το φταιξιμο

Όπως και να έχει παιδιά, είναι υποχρεωτική η χρήση φίμωτρου σε τέτοια σκυλιά τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό γιατί έχουν θεωρηθεί επικίνδυνα, οπότε εκτός από το ότι είναι μλκς που άφησαν τα σκυλιά τους να σκοτώσουν τη γατούλα, είναι και ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, άρα πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρηθούν για να μην το ξανακάνουν....:mad: :down: :down:

Αν είναι δυνατόν! Καταρχήν συλλυπητήρια για την γατούλα σου. Τι θα πει είναι στη φύση του σκυλιού να επιτεθεί στη γάτα, αν αντί για γάτα ήταν παιδάκι το ίδιο θα έλεγαν; Και τότε στη φύση του σκυλιού δεν θα ήταν;

Το συζήταγα προ ολίγου με τον άνδρα μου ο οποίος ζούσε τα τελευταία 19 χρόνια Γερμανία και μου είπε ότι αν έχεις pitbull και σε πιάσουν χωρίς λουρί ή φίμωτρο σ'εχουν γμσ. Πας μέσα με τη μία... Κι εδώ φοβόμαστε να καταγγείλουμε τέτοια περίπτωση όπως τη θανατηφόρα επίθεση στη γάτα μας. Τι να πούμε...:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back