Χάθηκε γατούλα στην περιοχή του Κορυδαλλού

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Βάσω, τόσες μέρες το έβλεπα στο fb, σήμερα το είδα και στο φόρουμ.
Μια συμβουλή και πες την τρελή αν θες: Έχουμε κάνει ρέικι με την ομοιοπαθητικό μας, τόσο στην κουτάβα όσο και σ'ένα ετοιμοθάνατο που φιλοξενούσα (αναστήθηκε). Με την μικρή πλέον κάνω κι εγώ ό,τι έχω μάθει. Αύριο λοιπόν θα της πω για τη Μελίνα και θα κάνω κι εγώ ό,τι μπορώ. Εσύ προσπάθησε να ηρεμήσεις, φέρε στο μυαλό σου εικόνες της και εικόνες απ'το μέλλον μαζί της και πέσε για ύπνο. Ο πιο εύκολος τρόπος να σου πει η Μελίνα αυτά που θέλει είναι την ώρα που κοιμάσαι, αλλά αν είσαι σε ένταση δεν μπορεί ούτε τότε να το κάνει. Κι ό,τι κι αν δεις μην το αγνοήσεις. Ξέρω ότι ίσως ακούγονται τρελά, όπως μου ακούγονταν κι εμένα στην αρχή, αλλά πίστεψέ με, το'χω δει με τα μάτια μου να γίνεται. Το Μελίνι θα έρθει :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

AnnieGr, αν μπορείς πες μας λίγα πράγματα γι' αυτό το ρεϊκι. Είχα την εντύπωση ότι εχει να κάνει με θεραπεία και μου ακούγεται περίεργο όταν ακούω πως βοηθάει να βρεθούν χαμένες γάτες. Μην με παρεξηγήσεις, δεν ειρωνεύομαι, ειλικρινά. Μόνο να καταλάβω προσπαθώ και νομίζω απορίες όσον αφορά το ρέικι έχει και η Βάσω μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Annie για να κανεις ρεικι σε αλλον περα απο τον εαυτο σου πρεπει να εχεις τον 2ο βαθμο(υπαρχουν 3 βαθμοι).. εφοσον τα καταφερνεις τοσο καλα, δεν κοιτας μηπως να τους παρεις? ;)

Seline Kyle εγω προσωπικα δεν μπορω να στο εξηγησω απολυτα, θα ρωτησω τη μαμα μου που τα ξερει αυτα(εχει παρει τον 1ο βαθμο) μηπως μου δωσει απαντηση.. Θυμαμαι μια μερα πριν δωσω πανελληνιες μου εκανε μια φιλη της ρεικι και της ειχε πει οτι αρχικα δεν θα μεινω ευχαριστημενη, αλλα μετα κατι θα γινει και θα κανω αυτο που ηθελα! Οντως, περασα στην Πατρα(ηθελα οπωσδηποτε Αθηνα), στην 2η επιλογη μου που δεν ηθελα, εκανα 10% σε ενα εξαμηνο, τελικα ηρθα στην Αθηνα και καταλαβα οτι αν περναγα στην 1η μου επιλογη δεν θα μου αρεσε καθολου ;)

Σορρυ για το οφφ τοπικ(ισως θα επρεπε να ανοιξουμε καινουριο θεμα)

Αυτό με τους βαθμούς δεν το ήξερα, σήμερα μου το ανέφερε η ομοιοπαθητικός μας, τώρα το άκουσα κι από εσένα Ηλιάννα.
Seline, από τον Φεβρουάριο η κουτάβα μας ταλαιπωριόταν με δερματικά. Αφού είδαμε κι αποείδαμε, απευθυνθήκαμε σ'αυτήν την ομοιοπαθητικό, η οποία πέρα από τα "πρακτικά" έδωσε μεγάλη βάση και στην ψυχολογία, τόσο τη δικιά μας όσο και της μικρής. Κάποια στιγμή λοιπόν, μου έγραψε σ'ένα mail ότι προσπάθησε να συνδεθεί μαζί της αλλά η μικρή ήταν πολύ στρεσαρισμένη, οπότε και πρέπει να την χαλαρώσω. Όλα αυτά μου ακούστηκαν κινέζικα, αλλά πράγματι άρχισα μασάζ, χάδια και ένα απ'αυτά που μου ζήτησε, ήταν εκεί που έχω ηρεμήσει (γιατί κι εγώ αγχωνόμουν με την όλη κατάσταση) είτε να της μιλάω για το μέλλον της μαζί μας, είτε χαϊδεύοντάς την να φέρνω εικόνες απ΄αυτό στο μυαλό μου. Απίστευτο, αλλά με 2-3 προσπάθειες (δεν είναι κι εύκολο) η μικρή έγινε άλλο σκυλί. Από τότε το κάνω συχνά, με όλα τα ζαβά, σου παίρνει μεν ενέργεια και σε φορτίζει πολύ συναισθηματικά (συνήθως καταλήγω να κλαίω), αλλά αξίζει τον κόπο. Εκείνο το διάστημα φιλοξενούσα από φιλοζωικό ένα σκυλί άρρωστο και καταταλαιπωρημένο , το οποίο όμως για οικονομικούς λόγους δεν μπορούσε να κάνει θεραπεία. Της το είχα αναφέρει και μια μέρα ο Θόδωρας (έτσι τον λένε) ήταν λες κι είχε πεθάνει, δεν σηκωνόταν, δεν έτρωγε, παραδομένος. Αφού τους ενημέρωσα στο σωματείο, το έγραψα και σ'αυτήν, με φωτογραφίες του κλπ και μου είπε μετά από λίγες μέρες ότι συνδέθηκε μαζί του κι ότι τον σκέφτεται συνεχώς. Με καμία αλλαγή στο σκυλί -διατροφική,κλπ- ο σκύλος αναστήθηκε και άρχισε να χοροπηδάει σαν το κατσίκι, μέχρι και σήμερα είναι καλά. Σύμπτωση; Μπορεί, για μένα δεν είναι.
Ακούγονται λίγο παράλογα ή κινέζικα και η αλήθεια είναι ότι δεν τα πολυσυζητάω ούτε έχω την μεγάλη εμπειρία (μηδαμινή ίσως), αλλά επειδή πάντα πίστευα στη δύναμη της σκέψης και στο πόσο εύκολα μπορεί να επηρρεάσει το μυαλό και η ψυχολογία τα σωματικά γύρω μας, προσπαθώ να τα κάνω πράξη. Όσοι με ξέρουν λένε ότι έχω τυχερό αστέρι, εγώ πάλι ξέρω ότι το πώς συνδεόμαστε με τις δυνάμεις της φύσης, απόλυτα σοφή και λογική κατ'εμέ, καθορίζει τη ζωή μας ως την πιο μικρή λεπτομέρεια. Για διάφορους λόγους αγνοούμε το υποσυνείδητο, τη διαίσθηση, μπλοκάρουμε, ενώ το πιο "απλό" είναι να χαλαρώσουμε και να ακούσουμε τον εαυτό μας.
Ίσως τέλος να είναι και λίγο θέμα χαρακτήρα, σ'εμάς είναι και λίγο οικογενειακό (να σας πω ιστορίες από την θεία μου, θα σας πέσουν τα μαλλιά -ψήστε με, αλλά σε άλλο θέμα, αυτό είναι του Μελινιού), αλλά όλοι μπορούν με προσπάθεια να το κάνουν. Επειδή όμως η Βάσω είναι σε μεγάλη ένταση και κούραση, το πιο εύκολο είναι όσοι μπορούμε να συγκεντρωθούμε και να στείλουμε τη σκέψη μας στο Μελινάκι, να ησυχάσουμε τον φόβο της και να την στείλουμε σπίτι της επιτέλους, γιατί πολύ σουρτούκεψε και φτάνει. :redface:

ΥΓ. Πηγαίνοντας για κέντρο αύριο θα κάνω μια στάση στο Δαφνί, ξέρω :P

Επειδή όμως η Βάσω είναι σε μεγάλη ένταση και κούραση, το πιο εύκολο είναι όσοι μπορούμε να συγκεντρωθούμε και να στείλουμε τη σκέψη μας στο Μελινάκι, να ησυχάσουμε τον φόβο της και να την στείλουμε σπίτι της επιτέλους, γιατί πολύ σουρτούκεψε και φτάνει. :redface:

ΥΓ. Πηγαίνοντας για κέντρο αύριο θα κάνω μια στάση στο Δαφνί, ξέρω :P

Αυτό είναι αλήθεια, δεν το καταλαβαίνουν όσοι μου λεν να χαλαρώσω και να προσπαθήσω να έρθω σε επαφή μαζί της. Προσπαθώ καθημερινά να το κάνω, για να είμαι ειλικρινής κανείς δεν μου είχε πει έναν τρόπο να το κάνω, χθες η AnnieGr μου πρότεινε έναν τρόπο εύκολο και ξεκίνησα να το προσπαθώ.
Το μόνο που έχει καταφέρει να κάνει όλη αυτή η ιστορία με το ρέικι και γενικά αυτούς τους τρόπους που μου πρότειναν και άλλοι φίλοι, είναι να μου δημιουργηθούν επιπλέον ενοχές που δεν καταφέρνω να το κάνω και να έρθω επιτέλους σε επαφή με το γατί μου για να το φέρω σπίτι πια.:(

΄Οσο γι' αυτό το τελευταίο που λες, δεν θα κάνεις και πολλά πράγματα, οδεύει προς κλείσιμο και υπολειτουργεί...:/:

Αυτό είναι αλήθεια, δεν το καταλαβαίνουν όσοι μου λεν να χαλαρώσω και να προσπαθήσω να έρθω σε επαφή μαζί της. Προσπαθώ καθημερινά να το κάνω, για να είμαι ειλικρινής κανείς δεν μου είχε πει έναν τρόπο να το κάνω, χθες η AnnieGr μου πρότεινε έναν τρόπο εύκολο και ξεκίνησα να το προσπαθώ.
Το μόνο που έχει καταφέρει να κάνει όλη αυτή η ιστορία με το ρέικι και γενικά αυτούς τους τρόπους που μου πρότειναν και άλλοι φίλοι, είναι να μου δημιουργηθούν επιπλέον ενοχές που δεν καταφέρνω να το κάνω και να έρθω επιτέλους σε επαφή με το γατί μου για να το φέρω σπίτι πια.:(

΄Οσο γι' αυτό το τελευταίο που λες, δεν θα κάνεις και πολλά πράγματα, οδεύει προς κλείσιμο και υπολειτουργεί...:/:

Βάσω μου εσύ δύσκολα θα μπορέσεις να ηρεμήσεις αρκετά ώστε να το κάνεις, θέλει καθαρή σκέψη κι είσαι ήδη πολύ κουρασμένη. Οπότε ενοχές δεν χρειάζεται να νιώθεις, εδώ εμείς με ένα προβληματάκι υγείας και είχαμε πελαγώσει και πού να συγκεντρωθούμε, φαντάσου εσύ, είναι λογικό. Το Μελίνι θα έρθει σε σένα, μην αγχώνεσαι :hug:

Κρίμα, και θα είχα τζάμπα φαγητό :( :P

Εγω προσωπικά δεν εχω ιδέα απο ρεικι. Πρωτη φορα το ακουω αλλα ειτε πιστεύει καποιος σε τετοια ειτε οχι το θεμα ειναι κυρίως η θετική σκέψη. Ξερω ειναι αδύνατο να ξεχάσεις τον πόνο και την στενοχώρια σου και να σκεφτεις θετικά..αλλα προσπάθησε οσο μπορεις. Πίστεψε πραγματικά οτι θα γινει αυτο που θες και θα γυρίσει το Μελινακι σου. Καθημερινα κοιτάω το θέμα και εύχομαι να διαβάσω μήνυμα σου οτι επέστρεψε. Μπορει οι γύρω να μην καταλαβαινουν πως νιωθεις αλλα εμεις ειμαστε εδω

Μακάρι κάποιο άτομο που γνωρίζει καλά την πρακτική του ρέικι, να μπορούσε να επισκεφτεί τη Βάσω, ή έστω, να μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο για να τη βοηθήσει..

Παιδιά συνέβη κάτι παράξενο και θέλω την γνώμη σας.
΄Εχω έναν φίλο στο facebook εδώ και αρκετό καιρό. Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ προσωπικά με μηνύματα και σπάνια σε σχόλια. Ασχολούμαστε και με διαφορετικά πράγματα, εγώ κυρίως με τα ζώα και εκείνος βάζει διάφορες φωτογραφίες με κείμενα είτε δικά του, είτε ρήσεις κάποιων γνωστών. Δεν ανταλλάσουμε ούτε καν like τακτικά. Ξέρω από το προφίλ του πως είναι κι αυτός Κορυδαλλιώτης αλλά δεν είχα ιδέα που ακριβώς μένει, δεν είναι και μικρός ο Κορυδαλλός...
Μου στέλνει σήμερα ένα μήνυμα και μου λέει πως με είδε μια μέρα που κολλούσα αφίσσες, πέρασε λέει από δίπλα μου την ώρα που μιλούσα με κάποια κυρία σε μπαλκόνι. Μου έγραψε σε ποιόν δρόμο μένει και είναι πολύ κοντά μου, είμαστε σχεδόν γείτονες και μου είπε πως θα έχει κι εκείνος τον νου του και κατέληξε, "θα κοντεύεις να τρελλαθείς ε;".
Του απάντησα πως τον ευχαριστώ και ότι όντως κοντεύω να τρελλαθώ.
Και μου απάντησε πως θα τακτοποιήσει λέει την μάνα του και τον αδελφό του, ότι κι αν σημαίνει αυτό και θα βγει να κοιτάξει εκεί που ταίζουν γατούλες. Λες κι εγώ κάνω άλλη δουλειά από τότε που χάθηκε η Μελίνα...
Και καταλήγει,"κάνε υπομονή, ο Θεός είναι μεγάλος. Κουράγιο".
Από εκείνη την ώρα μου έχει μπει η ιδέα πως βρήκε την Μελίνα και χωρίς να ξέρει πως είναι δική μου την κράτησε.
΄Εχω παρανοήσει τελείως;:redface:

Βάσω μου, μια μικρή παράνοια ποιος δε θα την πάθαινε στη θέση σου;; Για να σου "κόλλησε" όμως η ιδέα πως κάτι δεν πάει καλά, μπορεί όντως κάτι να μην πηγαίνει καλά. Ίσως π.χ. να μην την έχει αλλά να την έχει δει. Δε θέλω να σου βάλω ιδέες εννοείται! Ίσως να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα και απλώς να είναι ο ίδιος λίγο παράξενος και γι΄αυτό να σου δημιούργησε αυτή την άίσθηση...
Στο διαταύτα, υπάρχει τρόπος να διασταυρώσεις αν τρέχει κάτι; Από κοινό φίλο π.χ. που να μιλάς περισσότερο;

Επειδή εσύ μίλησες μαζί του καλή μου, εσύ είσαι αυτή που ένοιωσε κάτι. Εμένα αυτό που μου δίνει ελπίδα είναι που από το πουθενά βρέθηκε αυτή η ψυχή να σε βοηθήσει. Κάποιες φορές γίνονται τα πιο περίεργα πράγματα και ίσως να σημαίνουν κάτι. Κι όταν γράφω να σημαίνουν κάτι, εννοώ πως ίσως αυτός ο άνθρωπος βοηθήσει με τον άλφα ή βήτα τρόπο, κάτι που εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου! Περιμένουμε όλοι μας τόσο καιρό..

Από εκείνη την ώρα μου έχει μπει η ιδέα πως βρήκε την Μελίνα καιχωρις να ξέρει πως είναι δική μου την κράτησε.
΄Εχω παρανοήσει τελείως;:redface:

:eek:καλε μακαρι να ειναι ετσι,και να σου την φερει πισω

ειμαι στη δουλεια τωρα
ααααααααααχχχχ μακαρι να μπω αργοτερα και να ειναι οντως ετσι και να διαβασω οτι το κοριτσακι ειναι πισω στην αγκαλια σου:/:

Στο διαταύτα, υπάρχει τρόπος να διασταυρώσεις αν τρέχει κάτι; Από κοινό φίλο π.χ. που να μιλάς περισσότερο;
Δεν υπάρχει δυστυχώς. Από τους 8 κοινούς που έχουμε, το βρωμοφέισμπουκ μου δείχνει μόνο 3 και δεν έχω σχέσεις μαζί τους.
Πάντως δεν κάθομαι, πήγα από τον δρόμο που μου είπε πως μένει και έψαχνα ώρα. Φώναζα συνέχεια Μελίνα, Μελινάκι. Με ρώτησαν κανά δυό τι ψάχνω και τι είναι αυτά που κολλάω στις κολώνες και τους είπα. Δυό γιαγιούλες μου είπαν πως θα έχουν τον νου τους και μάλιστα κράτησαν και το τηλέφωνο μου μαζί με μια αφίσσα. Η μία μου είπε πως είναι σίγουρη πως θα την βρω και όταν γίνει αυτό να πάω να της το πω για να χαρεί.
Μιλάμε τον κόσμο που έχω γνωρίσει με αυτή την ιστορία, δεν περιγράφεται.:confused:

Βάσω μου ξέχασέ το αυτό με τον γείτονα, γιατί να την έχει πάρει τη γάτα και να μην το λέει; Και αν όπως λες αρχικά δεν το ήξερε, τώρα το ξέρει και θα στο είχε πει. Το να στο αποκρύψει δεν το βλέπω πιθανό, άσε που άμα κάθεσαι να κάνεις τέτοια ακραία σενάρια τότε δε θα ησυχάζεις λεπτό, εκτός αυτού δε βοηθάνε πουθενά αυτές οι σκέψεις, δεν προάγουν τίποτα. Προς το παρόν άσε τις αναζητήσεις των κοινών γνωστών και ξεκουράσου, πρέπει να προσέχεις την υγεία σου και να είσαι καλά.

Βάσω μου μη βάζεις σενάρια στο μυαλό σου που σε εξουνθενώνουν ακόμα περισσότερο, πόσο μάλλον τώρα που χρειάζεσαι όλη τη δύναμη, όχι μόνο για να συνεχίσεις την προσπάθεια να βρεις τη Μελίνα, αλλά και να κρατηθείς γερή ώστε να φροντίζεις και τ'άλλα σου γατούλια που σ'έχουν ανάγκη.
Ο τύπος από το f/b , απλά με τα λόγια του εννοούσε οτι είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν να σε βοηθήσει κι αυτό είναι καλό:)
Η Ριάνα πιο πριν τα είπε καλύτερα από εμένα και βέβαια συμφωνώ απόλυτα μαζί της:yes:
Παράλληλα άκου και τη "φωνή" της" kouki" από πάνω.. Είναι η φωνή της λογικής:)
Ψυχραιμία, υπομονή και, προπάντων, θετική σκέψη κι όλα θα γίνουν:)

18 μέρες σήμερα που λείπει. Μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση πως δεν θα ξαναδώ το όμορφό μου κοριτσάκι ξανά.
Είχα αρχίσει να το συνειδητοποιώ και πριν 9 μέρες και μετά πέσανε οι ιστορίες με το ρέικι που την ένοιωθαν λέει, να είναι καλά στην υγεία της και απλά λίγο αποπροσανατολισμένη στην καλύτερη περίπτωση με μπλοκαρισμένη και κάτι να την εμποδίζει να γυρίσει σε μένα, στην χειρότερη.
Κουράστηκα... Και δεν εννοώ την σωματική κούραση γιατί δεν την λογαριάζω, εννοώ την ψυχική. Να ξυπνάω κάθε πρωί μετά από ελάχιστες ώρες ύπνου με μια τρελλή ελπίδα, πως ίσως σήμερα είτε θα την βρω, είτε θα γυρίσει εκείνη σε μένα. Και η μέρα να τελειώνει τις πρώτες πρωινές ώρες με ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση απ' ότι η προηγούμενη γιατί έχει προστεθεί άλλη μια μέρα απουσίας της.
Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό που βρίσκεται εκεί έξω (αν είναι ακόμα ζωντανή δηλαδή), αυξάνει τον κίνδυνο να της συμβεί κάτι κακό, αν δεν της έχει συμβεί ήδη.
Δεν θα τα παρατήσω, συνεχίζω το ψάξιμο, την αφισσοκόληση και όλα όσα κάνω μέχρι τώρα. ΄Ομως χωρίς ελπίδα πια, οπότε αν δεν βρεθεί ποτέ, να μην βουλιάζω κάθε βράδυ και περισσότερο, δεν το αντέχω. Και αν γίνει κάποιο θαύμα και βρεθεί ή γυρίσει μόνη της, τότε η χαρά μου θα είναι πολύ μεγαλύτερη μια και θα είναι ανέλπιστη.
Φαίνεται πως δεν ήταν γραφτό να έχω ένα τόσο όμορφο και ιδιαίτερο γατάκι. Κι ένοιωθα τόσο περήφανη γαμώτο για κείνη και που ήταν πια δική μου...

Το να κάνουμε ένα αγώνα χωρίς να ταυτιζόμαστε με το αποτέλεσμα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα που μπορούμε να αποκτήσουμε. Βέβαια, θα μου πεις, δεν θα πάρω, ευχαριστώ, εγώ το κορίτσι μου θέλω.
Πόσο σε καταλαβαίνω και πονώ μαζί σου. Έχεις εξαντληθεί ψυχολογικά και την ελπίδα δεν τη θες πια, έχει γίνει εχθρός σου. Γιατί πάντα σου τάζει τη Μελίνα αλλά ποτέ δεν σου τη φέρνει. Δεν μπορεί όμως να την κατάπιε η γη.. δεν γίνεται. Γιατί νιώθω τόση θετικότητα όσον αφορά τη Μελίνα; Δεν ξέρω. Νιώθω ότι είναι ζωντανή και όι θα επιστρέψει. Χωρίς να θέλω να σου κάνω ζημιά τώρα. Απλά έτσι νιώθω. Απλούστατα, είχες γράψει σε προηγούμενο ποστ, η Τασούλα αν έφευγε, ή ο Κόναν, μέχρι την αυλή θα πήγαιναν και θα επέστρεφαν. Αυτή όμως;Είναι πιο ανήσυχο και απρόβλεπτο γατί (δεν είναι όλα τα ίδια). Οπότε δεν γύρισε γιατί περιπλανήθηκε, αποσπάστηκε, βρήκε φαγητό, μάλλον περνά και καλά η γαϊδούρα και κάποια καλή μέρα θα σου κατεβεί. Δηλαδή άμα ψάχνεις ένα γατί μέσα στην πόλη δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση να πέσεις πάνω του. Τι χαρακτήρας ήταν Βάσω μου; Κοιμόταν πολύ; Ήταν λαίμαργη ή όχι; Της άρεσε το παιγνίδι; Τι θα μπορούσε να κάνει εκεί έξω; :hmm:

Βάσω, άσε τα ρέικι και τις μεταφυσικές ιστοριες για αγριους και τους τρελους του φεησμπουκ και συνέχισε να ψάχνεις. Μην τα παρατάς και μην απελπίζεσαι. Αφισάκια, κοινοποιήσεις, ψάξιμο και αισιοδοξία. Έχουν βρεθεί ζωάκια που ήταν χαμένα μήνες ολόκληρους. Πίστη και υπομονή, για χάρη της μελίνας σου.

Απλούστατα, είχες γράψει σε προηγούμενο ποστ, η Τασούλα αν έφευγε, ή ο Κόναν, μέχρι την αυλή θα πήγαιναν και θα επέστρεφαν. Αυτή όμως;Είναι πιο ανήσυχο και απρόβλεπτο γατί (δεν είναι όλα τα ίδια). Οπότε δεν γύρισε γιατί περιπλανήθηκε, αποσπάστηκε, βρήκε φαγητό, μάλλον περνά και καλά η γαϊδούρα και κάποια καλή μέρα θα σου κατεβεί. Δηλαδή άμα ψάχνεις ένα γατί μέσα στην πόλη δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση να πέσεις πάνω του. Τι χαρακτήρας ήταν Βάσω μου; Κοιμόταν πολύ; Ήταν λαίμαργη ή όχι; Της άρεσε το παιγνίδι; Τι θα μπορούσε να κάνει εκεί έξω; :hmm:
Η Τασούλα δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει ποτέ, πρώτον είναι γριούλα και το μόνο που την ενδιαφέρει εκτός από το φαγητό της και τα χάδια της, είναι να βγαίνει στο μπαλκόνι, να κάθεται σε ένα από τα μαξιλαράκια που τους έχω και να κοιμάται. Και δεύτερον δεν ήταν ποτέ της του έξω. Μια φορά στη ζωή της κατέβηκε κάτω από το μπαλκόνι, τότε που δεν είχαμε ακόμα περίφραξη και αυτό μόνο και μόνο για να ζευγαρώσει με έναν αδέσποτο γάτο.
Ο Κόναν (για να μην προκαλέσω καμμιά μοίρα λέγοντας το ίδιο μια και είναι αρκετά νέος ακόμα), είναι εξαιρετικά απίθανο να φύγει. Ποτέ του δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για το έξω, εκτός από το μπαλκόνι που του αρέσει κι εκείνου να κάθεται και να κοιμάται εκεί, ή να χαζεύει τα πουλιά και τις αδέσποτες γάτες. Κυρίως όμως να κοιμάται και να χαζεύει τα πουλιά.
΄Αλλα γατιά μου ήταν αυτά που έβγαιναν έξω, ο Κόκος για αρχή που είχε μανία με τις απόπειρες απόδρασης αλλά δεν πήγαινε μακρυά. Στην πυλωτή της απέναντι πολυκατοικίας πήγαινε, όχι όμως εδώ που μένουμε τώρα, εκεί που μέναμε όταν τον βρήκα και εκεί που μεγάλωσα τα περισσότερα γατιά μου. Δυό τετράγωνα μας χωρίζουν όλα κι όλα αλλά εγώ είχα τρομερό άγχος όταν μετακομίσαμε εδώ και δεν τα άφηνα να βγουν στο μπαλκόνι για μήνες, ευτυχώς ήταν καταχείμωνο και δεν πείραζε και πολύ. Και μετά όμως για αρκετούς μήνες, έβγαιναν έξω για λίγο και μόνο με αυστηρή επίβλεψη, η οποία εξασθένησε όταν γέρασαν πια.
Η Μελίνα τώρα, λαίμαργη δεν ήταν. Είχε υγιή όρεξη και έτρωγε όσο χρειαζόταν για να χορτάσει την πείνα της. Κοιμόταν επίσης φυσιολογικά, ίσως λίγο περισσότερο από όσο χρειαζόταν μια και για αρκετούς μήνες περνούσε πολλές ώρες στο δωμάτιό της μόνη της. Είναι βλέπεις που είμαι μόνη μου πλέον και δεν γίνεται να είμαι σε 3-4 μεριές συγχρόνως. Είχα μέχρι τις γιορτές την δουλειά μου, μέχρι πριν λίγες μέρες τα μαθήματα που έκανα και έχω εκτός από τις δουλειές του σπιτιού και τα μωρά που μου προέκυψαν τον Μάρτη που μου έτρωγαν αρκετό χρόνο και αρκετές εξωτερικές υποχρεώσεις λόγω της περίεργης κατάστασης στην οποία έχω βρεθεί από πέρισυ.
Αυτό λοιπόν είχε σαν συνέπεια να κοιμάται ίσως λίγο περισσότερο από το κανονικό μια και δεν είχε τι άλλο να κάνει. Χαδιάρα δεν ήταν μέχρι πρότινος, τολμώ να πω πως πριν την πιάσει ο οίστρος δεν θυμάμαι να ήρθε ποτέ μόνη της για χάδια, εγώ την χάιδευα και έβλεπα πως δεν της πολυάρεσε. Προτιμούσε το παιχνίδι, είτε με μένα, είτε με τον Κόναν, ή ακόμα και μόνη της. Πολύ παιχνιδιάρα όμως και πολύ ζημιάρα. Το δωμάτιο που την είχα είναι το δωμάτιο που ήταν και ο White, ένα δωμάτιο που το χρησιμοποιούσαμε καθαρά για αναψυχή. ΄Εχει μέσα μια μεγάλη βιβλιοθήκη που πιάνει έναν τοίχο, πολλά ράφια που είχε βάλει ο άντρας μου με βιβλιά και βιντεοκασσέτες επάνω. Τα είχε γκρεμίσει όλα, έριξε τα περισσότερα ράφια, ανέβηκε παντού, έριξε κάτω μέχρι την τηλεόραση που είχαμε πάρει λίγο πριν πεθάνει ο άντρας μου.
΄Οσο για το τι θα μπορούσε να κάνει εκεί έξω, ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Παιχνιδιάρα ναι, αλλά στην ασφάλεια του σπιτιού και με τα παιχνιδάκια της ή εξερευνώντας και την παραμικρή αν και απρόσιτη, γωνιά του σπιτιού.

Όλ' αυτά που γράφεις για τη Μελίνα, καθρεφτίζουν μια γάτα που θα λάτρευε το έξω. Την ελευθερία, την εξερεύνηση. Αναφέρεις επίσης ότι δεν ήταν λαίμαργη. Ένα αδεσποτάκι εκεί έξω θα συνηθίσει με λιγότερη τροφή. Προφανώς και η Μελίνα. Αυτά εμένα με πείθουν ότι ζει. Την έχει βρει εκεί έξω αλλά κάποια στιγμή θα γυρίσει. Γράφω θα γυρίσει γιατί είναι πολλές οι ιστοριες που θέλουν τις γάτες να επιστρέφουν από μόνες τους μετά από καιρό. Τι θα την κάνει να αποφασίσει δεν ξέρω. Ποιος μπορεί να τις καταλάβει τις γάτες 100%; Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα θέλει να επισκεφθεί τη γνώριμη, ασφαλή της φωλίτσα, τη μανούλα της και τ' αδέρφια της.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back