Χάθηκε η γατούλα μου!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

zoi-podilato

Νεοφερμένο μέλος

Η zoi-podilato αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Είμαι πολύ θλιμμένη γιατί χάθηκε η γατούλα μου!! Έχω στο σπίτι τον Τέσλα μου, ενός έτους πια και από τον Νοέμβριο την Αμίρα. Στην αρχή η Αμίρα έμενε στην αυλή, σε προστατευμένο χώρο, μπαινόβγαινε από ένα άνοιγμα που μόνο αυτή χώραγε (αφού ήταν μικρούλα) και είχε σπιτάκι, τροφή, νερό. Ο Τέσλα ήταν επάνω,σπίτι. Μετά όμως τα έφερα σε επαφή (με πολύ δυσκολία) και έπαιζαν, έτρεχαν μαζί, έκαναν μπάνιο μαζί, έκαναν κουλούρα, πλακονώντουσαν, είχαν πολύ πλάκα...ήμουν χαρούμενη γιατί και ο Τεσλούλης δεν ήταν μόνος και η Αμίρα ήταν ένα ταλαιπωρημένο γατάκι που νιαούριζε επί ώρες μια ημέρα του Νοεμβρίου και ήθελε λίγη αγάπη. Ήταν ένα μικροσκοπικό γατάκι που με το που το άγγιζες γουργούριζε για ώρες. Μπορούσε να κοιμάται και να γουργουρίζει συνέχεια.
Την Παρασκευή δεν γύρισε σπίτι για φαγητό. Ο Τέσλα ήρθε μόνος. Ούτε όταν βγήκα το απόγευμα κάνοντας θόρυβο με την γατοτροφή που πάντα το άκουγε και ερχόταν όπου και αν ήταν...Παρένθεση: δεν ξέρω τελικά αν είναι καλό ή κακό, αλλά τα άφηνα στην αυλή να παίζουν το πρωί και το μεσημέρι-απόγευμα τα έβαζα μέσα. Δεν μπορώ να τα έχω μέσα, τα λυπάμαι, δεν ξέρω τελικά...
Ούτε σήμερα Κυριακή ήρθε. Το παράξενο είναι πως την Δευτέρα (4 μέρες πριν)ο Τέσλα ήταν άρρωστος: διάρροια, εμετό, ούτε φαί, ούτε νερό, όλη την ημέρα. Φοβάμαι μήπως κάποιος τον δηλητηρίασε και την γλύτωσε ελαφρώς, αλλά η Αμίρα όχι.
Θα έρθει η Αμίρα; Υπάρχει περίπτωση να πήγε κάπου αλλού και να ξανάρθει; Έπρεπε να βγω να την ψάξω; Πώς;;;

Κλαψ, συνέχεια σκέφτομαι όλες τις φορές που την μάλωνα για γρατσουνιές που έκανε, τις αγκαλίτσες που έκανε, τα ατέλειωτα γουργουρητά, την φροντίδα μετά από την στείρωση, τα εμβόλια, τόση αγάπη και πήγε χαμένη; Ούτε ενός χρόνου δεν ήταν...

Βρήκα υπολείμματα εμετού του Τέσλα, υπάρχει περίπτωση να τα πάω κάπου να μου πουν αν ανιχνεύεται δηλητήριο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εννοεις οτι χαθηκε η Αμιρα ενω ο Τεσλα που ειναι σπιτι εκανε εμετο αφου γυρισε?
Καποια στιγμη παντως - εφοσον τις ειχε εξω χωρις επιβλεψη - κατι θα συνεβαινε, λυπαμαι που το λεω αλλα ειναι η τραγικη αληθεια...
Ελπιζω να τη βρεις παντως συντομα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χάθηκε η Αμίρα και ο Τέσλα ήταν άρρωστος 4 μέρες πριν. Απλά φοβάμαι μήπως έφαγαν κάτι και ο Τέσλα την γλύτωσε με εμετούς και η Αμίρα όχι...:(
Τώρα διαβάζω στο φόρουμ για γάτες, κακοποιήσεις και άλλες άσχημες ή ευχάριστες ιστορίες από γάτες που χάθηκαν και δεν βρέθηκαν-:(- ή από άλλες που βρέθηκαν!!
Δηλαδή να μην τον αφήνω στην αυλή; Του αρέσει πάρα πολύ...ήταν πάντα μαζί με την Αμίρα, δεν χάνονταν ποτέ. Θα ήθελα να μπορώ να την περιφράξω να μην μπορούν να βγουν έξω, μάλλον θα το κάνω.

Αν μπορεις να κανεις περιφραξη - με ειδικο τροπο σε σχημα γαμμα- διοτι τα γατουνια θα βρουν να σκαρφαλωσουν ειναι οτι καλυτερο. Αν δεν εχεις τη δυνατοτητα μπορεις να βγαινεις μαζι τους και να τα επιβλεπεις αλλιως μπορεις να παρεις ενα σαμαρακι για το καθενα -λουρακι ειδικο- και να βγαινετε εξω και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.:)
Η Αμιρα δηλαδη χαθηκε 4 μερες πριν?

Ολοι μας θα θέλαμε να μπορούσαμε να τους παρέχουμε τα πάντα..και αναφέρομαι βέβαια στο να μπορούν να βγαίνουν έξω κλπ.Δυστυχως όμως..είναι πολύ επικύνδινο.Αυτοκίνητα,φόλλες,ανώμαλοι που τα κακοποιούν,αρρώστιες..αλλά ακόμα και να μην γυρίσουν..το κάνουν απαγορευτικό.:/:

Αν θες βάλε και καμία φωτό..πες και την περιοχή που μένεις..μπας και την δει κανένας.Είναι αρκετά απίθανο..αλλά ποτέ δεν ξέρεις.Επίσης καλό θα είναι να τυπώσεις αφίσες με τη φωτό της και να τη βάλεις σε κτηνιατρίο της περιοχής ,μαγαζιά κλπ.
Την έχεις ψάξει καθόλου;

Τελευταία επεξεργασία:
Θα βάλω φωτογραφίες, αλλά δε νομίζω να βγει τίποτα. Γιατί ήταν μια γατούλα που όταν την βρήκα αναγκαστικά έμενε στην είσοδο του σπιτού και μπαινόβγαινε από την πόρτα που δεν είχε τζάμι. Μόνο αυτή χώραγε γιατί ήταν μικρούλα. Όταν μεγάλωσε και έπεισα τον σύζυγο να την πάρουμε σπίτι, της άνοιξα την πόρτα και έμενε πλέον μαζί μας, σπίτι με τον Τέσλα, τον γατούλι 1 χρόνου.
Όμως πριν, για 3-4 μήνες κοιμόταν στο σπιτάκι ης, στην είσοδο του σπιτιού, έβγαινε συνεχώς έξω όποτε ήθελε και έκανε το πρωί παρέα με τον Τέσλα. Είχε μάθει από την αρχή της ζωής της, την αυλή και όλα τα περίχωρα του δικού της κόσμου. Έφευγαν μαζί με τον Τέσλα για εξερευνήσεις και γύρναγαν μαζί. Γιατί δεν έρχεται πάλι σπίτι; Αφήνω κάθε βράδυ φαγητό-νερό και το πρωί λείπει...Τώρα όμως δεν είμαι σπίτι να παραμονέψω να δω ποιός το τρώει...

Πάντως της προσέφερα ό,τι ήθελε: εμβόλια, φαγητό, στείρωση, παιχνίδι με τον γατούλη, πολλά χάδια που της άρεσαν. Γουργούριζε για ώρες...:/:Τι να πω;; Απλώς λυπάμαι για αυτούς τους 3-4 μήνες που νιαούριζε έξω από την πόρτα και δεν έπρεπε να την βάλω μέσα γιατί δεν την ήθελαν. Μου ράγιζε την καρδιά, αλλά μετά ενσωματώθηκε στην οικογένεια!!
Θα σε περιμένω Αμίρα μου!

Έχει πολύ πλάκα να δείτε πώς κάνουν τα γατιά στον κήπο...πώς κυλιούνται στο χώμα, ανεβαίνουν στα δέντρα...κρύβονται στην πρασινάδα, μασουλάνε χόρτα, βρίσκονται στο στοιχείο τους. Θα προσπαθήσω να κάνω μια καλή περίφραξη, προς το παρόν ο γατούλης που μου έμεινε, είναι σπίτι. Ήταν και ο κήπος ένας τρόπος να ξεδώσουν...

λυπάμαι που χάθηκε...και ελπίζω να επιστρέψει...
παρόλα αυτά πρέπει και εσύ να βοηθήσεις την κατάσταση...δεν αρκεί μόνο να αφήνει φαγητό και να χτυπάς την κονσέρβα...
βγες έξω , ψάξτην, μπορεί να είναι τραυματισμένη και να έχει κρυφτεί κάπου, μπορεί όπως είπες να έχει δηλητηριαστεί και να είναι αδύναμη όπως ο γάτος σου, μπορεί αν είχε κάποιο ατύχημα ή να την τρόμαξε κάποιος και έχει χάσει τον δρόμο! βγες στη γειτονιά, κάνε κύκλους γύρω από το σπίτι...
συγγνώμη που στα λέω τόσο έντονα αλλά δεν αρκεί να αφήνεις μόνο το φαγητό!:worry:

Ευχαριστώ για τις συμβουλές!!! Δυστυχώς τίποτα μέχρι τώρα...Να 'ναι καλά όπου είναι η μικρούλα μου! Σνιφ! Ο Τέσλα είναι μοναχούλης του...έχει εμένα όμως και προσκολλήθηκε πάλι πάνω μου. Με ακολουθεί όπου πάω, έχει γίνει η ουρά μου!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back