Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Λοιπόν, από τον Ιούνιο έχω υιοθετήσει ένα τρομερό γάτο, τον Ρωμαίο, ο οποίος περιπλανιώταν στο δρόμο φοβισμένος. Τώρα έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ παιχνιδιάρη γατο 9 μηνών σχεδον πια και τον αγαπώ σαν παιδί μου.
Ένας φίλος που είμαστε μαζί από μικρά παιδιά ήρθε στο σπίτι και από την παρατήρησα οτι ήταν κάπως "άγαρμπος" με το γατάκι και του έκανα αρκετές παρατηρήσεις ζητώντας του να είναι πιο τρυφερός με το ζωάκι. Κατά την τελευταία του επίσκεψή του στο σπίτι, κάνοντας μια επιθετική αλλα υποτίθεται παιχνιδιάρικη κίνηση προς το Ρωμαίο, εκείνος μάλλον φοβήθηκε και τον γρατζούνισε στο χέρι.Η ντίδρασή του ήταν να κλωτσήσει το Ρωμαίο τόσο δυνατά που ούρλιαξε και κρύφτηκε ο καημένος κάτω από τον καναπέ παραμένοντας εκεί κάμποσα λεπτά.
Είμαι ήρεμος άνθρωπος που δεν μπλέκω σε καβγάδες αλλά η οργή μου ήταν τέτοια που έβαλα τετοιες φωνές που μάλλον με άκουσαν σε όλη την πολυκατοικία
. Για να μην τα πολυλογώ μόνο που δεν πιαστήκαμε στα χέρια και τον έδιωξα από το σπίτι, μην μπορώντας να ελέγξω το θυμό μου.Αυτό που με εξόργισε ήταν όχι μόνο η βία σε ένα ζώο που θεωρώ απαράδεκτη, αλλα το οτι το έκανε στο δικό μου γατάκι, κάνοντας με να νιωθω όπως αν κλωτσαγανε το παιδί μου.με ποιό δικαίωμα το έκανε δηλαδή. το οτι επικαλέστηκε την γρατζουνιά που αιμοραγούσε και το "για ενα γατι κανεις ετσι, δεν επαθε τιποτα" για μένα είναι γελοία
Το αποτέλεσμα είναι οτι μετα απο μια εβδομαδα δεν μιλαμε, αν και εκανα προσπαθεια να του στειλω καποιο μήνυμα.
Έτσι σκέφτομαι μήπως ήμουν υπερβολικός στην αντίδραση μου, αλλα αν γινόταν και τώρα, το ίδιο θα έκανα. Τον αγαπώ τον μικρό διαβολάκο!
Αυτά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και καλώς μας ήρθατε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Προσωπικά αν πάθαινε ζημιά το ζώο θα έφτανα μέχρι μήνυση, και ακόμα κι αν δεν το έκανα θα απαιτούσα να πληρώσει τα έξοδα της θεραπείας, να τον τσούξει να δούμε αν θα τολμούσε να ξανακλωτσήσει ζωάκι. Αν έκανε κάτι τέτοιο στη γάτα του φίλου του, τι θα έκανε σε μια ξένη που θα του είχε κάνει το ίδιο; Δεν τολμώ να σκεφτώ.

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Πολλοί φοβίζουν τα ζώα γιατί τους αρέσει να προκαλούν φόβο και το διασκεδάζουν, κάποιοι το κάνουν και σε μικρά παιδιά. Συνήθως το εμφανίζουν σαν αστείο που δεν τρέχει τίποτα, αν τους κάνεις παρατήρηση αντιδρούν σαν να νοιώθουν ότι τους θεωρείς κατώτερα όντα και μοιάζει να αισθάνονται φθόνο γι αυτό που υπερασπίζεσαι. Κάποιες φορές τα αστεία τους είναι επικίνδυνα και απέναντι σε ανθρώπους φίλους κλπ, επίσης μπορεί να εκθέσουν κάποιον σε κίνδυνο και να του ρίξουν και φταίξιμο αν πάθει κάτι, ενώ μπορεί να νοιώσουν κολακευμένοι που χωρίς να κάνουν ιδιαίτερη προσπάθεια πέτυχαν τέτοιο αποτέλεσμα γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατοί.
ladycat
Διάσημο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
!!ουτε εγω βρισκω υπερβολικη την αντιδραση σου,εχει τυχει το ιδιο σ'εμενα με φιλη και συγγενεις κι η αντιδραση μου ηταν η ιδια με τη δικια σου.θεωρω αγενεια τετοια συμπεριφορα προς το ζωακι μας τη στιγμη που τους εχουμε δεχτει σπιτι μας.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος

Ελένη1
Εκκολαπτόμενο μέλος

rotonda
Δραστήριο μέλος
σκέφτομαι μήπως ήμουν υπερβολικός στην αντίδραση μου, αλλα αν γινόταν και τώρα, το ίδιο θα έκανα. Τον αγαπώ τον μικρό διαβολάκο!![]()
Αυτά...
Μερικοί άνθρωποι φέρονται άγαρμπα στα ζώα επειδή δεν είχαν ποτέ επαφές μαζί τους, από άγνοια (κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι άγαρμποι και στις χειρονομίες τους προς άλλους ανθρώπους). Αυτό δεν σημαίνει ούτε κακία ούτε κακή πρόθεση. Απλώς χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει με το φίλο σου. Αν το θέμα δεν σε απασχολούσε καθόλου, θα σου έλεγα να αφήσεις τα πράγματα όπως έχουν. Από τη στιγμή όμως που σε απασχολεί (γι' αυτό άλλωστε και το έγραψες στο forum), γιατί δεν τον παίρνεις εσύ ένα τηλέφωνο και να του εξηγήσεις ήρεμα την αντίδρασή σου; Τι έχεις να χάσεις; Ή θα ανταποκριθεί -μπορεί να έχει στενοχωρηθεί κι αυτός- ή όχι. Αλλά τότε πια θα ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις. Και στο μέλλον, όταν έρχεται σπίτι σου, αν δεις ότι επιχειρεί να πειράξει πάλι άγαρμπα τον γατούλη, απλώς περιόρισέ τον (τον γατούλη, όχι τον φίλο σου!) σε ένα άλλο δωμάτιο.
aspasiapef
Διάσημο μέλος

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ πολύ απλά θα έριχνα κλωτσιά στον φίλο. ΟΥΣΤ.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
Η γνωμη μου για το φιλο σου ειναι οτι δεν σεβαστηκε κατι που εσυ αγαπας.
Απο εκει και περα εσυ θα κρινεις εαν ειναι σωστο ή οχι να τα ξαναβρειτε, ζυγιζοντας τα υπερ και τα κατα του ανθρωπου αυτου.
(Παντως εγω φρικαρω και μονο που ακουω να κατηγορουν τα ζωα...)
Γωγω
Δραστήριο μέλος
δωσε του να καταλαβει οτι ειναι το ιδιο οπως αν πχ εσυ χτυπουσες καποιο δικο του μελος της οικογενειας..
πολλοι ανθρωποι που δεν ειχαν ποτε εμπειρια απο ζωα, δεν μπορουν να καταλαβουν...και ειναι λογικο..
αν μετα απο ολα αυτα, δεν θελησει να καταλαβει το λαθος του ή δεν δωσει τοπο στην οργη..ε τοτε..μαλλον δεν ηταν φιλος σου ή ειναι παραπανω εγωιστης απο οτι φιλος..οποτε σε καθε περιπτωση εισαι καλυτερα..
Θα εισαι και ησυχος με σενα, με τον εαυτο σου εφοσον θα εχεις προσπαθησει να τα ξαναβρειτε...
Αυτα απο μενα...
κουκλος ο γατουλης σου, ελπιζω να μην επαθε κατι απο το επεισοδιο.
Καλως ήρθες...

Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μερικοί άνθρωποι φέρονται άγαρμπα στα ζώα επειδή δεν είχαν ποτέ επαφές μαζί τους, από άγνοια (κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι άγαρμποι και στις χειρονομίες τους προς άλλους ανθρώπους). Αυτό δεν σημαίνει ούτε κακία ούτε κακή πρόθεση. Απλώς χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει με το φίλο σου. Αν το θέμα δεν σε απασχολούσε καθόλου, θα σου έλεγα να αφήσεις τα πράγματα όπως έχουν. Από τη στιγμή όμως που σε απασχολεί (γι' αυτό άλλωστε και το έγραψες στο forum), γιατί δεν τον παίρνεις εσύ ένα τηλέφωνο και να του εξηγήσεις ήρεμα την αντίδρασή σου; Τι έχεις να χάσεις; Ή θα ανταποκριθεί -μπορεί να έχει στενοχωρηθεί κι αυτός- ή όχι. Αλλά τότε πια θα ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις. Και στο μέλλον, όταν έρχεται σπίτι σου, αν δεις ότι επιχειρεί να πειράξει πάλι άγαρμπα τον γατούλη, απλώς περιόρισέ τον (τον γατούλη, όχι τον φίλο σου!) σε ένα άλλο δωμάτιο.
Συμφωνώ με rotonda.
Δε θα κλε΄ισουμε την πόρτα μας σε φίλους επειδή έχουμε κατοικίδια.
Ούτε όλοι ξέρουν πώς να τους φερθούν.
Η αντίδραση του φίλου σου ήταν καθαρά σπασμωδική, μετά τη γρατζουνιά. Μπορεί να δικαιολογείς το ζώο για τη γρατζουνιά, αλλά να δικαιολογείς και τον -άσχετο- φίλο για την κλοτσιά.
Η διαφορά είναι ότι στο φίλο μπορείς να εξηγήσεις ήρεμα (εκείνη την ώρα δεν ήταν ήρεμα φυσικά, όλοι αντιδράσατε σαν το ζώο "σπασμωδικά") ενώ στο γατί όχι. Υποθέτω ότι ο φίλος δε θα το ξανακάνει για όποιο λόγο! Είτε γιατί κατάλαβε είτε γιατί δε θέλει να "ξαναμπλέξει"! Κι αφού είδε πόσο σε πειράζει...
Το ζήτημα είναι ότι θα'ναι κρίμα να χάσεις ένα φίλο έτσι... Κι αυτός θα΄ναι θυμωμένος τώρα, που τον βάζεις πάνω από το ζώο. Ειδικά αν έχει μεγάλο εγωισμό (εσύ τον ξέρεις, σκέψου)
Πάρτον τηλέφωνο, ζήτα συγγνώμη αρχικά -ναι, μη φωνάζετε οι "φανατικοί ζωόφιλοι", γίντε και λίγο "ανθρωπόφιλοι"- για την υπερβολική αντίδρασή σου και βρεθείτε να τα πείτε για να έχεις την ευκαιρία να του εξηγήσεις πόσο λάθος ήταν η κλοτσιά και πόσο ήρεμα και χαλαρά πρέπει να προσεγγίζει το γάτο. Με το ζόρι δε γίνεται! Τρομάζει και αμύνεται, αυτό να του πεις! Όπως ακριβώς κι αυτός τρόμαξε και "αμύνθηκε" με την κλοτσιά, αλλά αφού έχει παραπάνω μυαλό να καταλάβει ας μην το ξανακάνει! Ας μην τον ζορίσει από την αρχή για να μην έχετε τον ίδιο φαύλο κύκλο: ζόρισμα γάτου, γρατζουνιά, κλοτσιά, οργή, φωνές και έξω απ'το σπίτι...
Όλα αυτά αν είναι καλός φίλος και δεν έψαχνες ευκαιρία να τον ξεφορτωθείς χε χε χε!
anabou
Διάσημο μέλος
Εννοείται ότι σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι ο φίλος σου δεν σεβάστηκε μια ψυχούλα!!!
Στην Mici το είχαν κάνει οι πεθεροί μου, μόνο και μόνο να την βγάλουν έξω από το σπίτι ή να την εμποδίσουν να μπει μέσα. Το πως ένιωσα δεν λέγεται, μου ήρθε να τους πλακώσω στις σφαλιάρες. Μόνο και μόνο όταν είδαν ότι ενοχλήθηκα, δεν το ξανακάνανε.
Ο φίλος σου, πάντως έπρεπε να καταλάβει ότι ένα ζωάκι είναι. Δεν το έκανε από κακία. Τώρα δεν ξέρω τι να πω εκείνον. Εάν είναι κολλητός σου, καλό θα ήταν να μιλήσετε και να δώσεις μια εξήγηση.
Εδώ ο κουμπάρος μας, μια μέρα ήθελε να παίξει μαζί της, του γρατσούνισε το χέρι του αλλά δεν είπε τίποτα. Γιατί ήξερε, πως πήγαινε γυρεύοντας αλλά αγαπάει πολύ τα ζώα και την συγχώρησε, από τότε όταν έρχεται στο σπίτι μας, χαϊδεύεται πάνω του
Την στιγμή όμως, όταν τον γρατσούνισε, την πήρα και της είπα: "ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ;" με δυνατή και σταθερή φωνή και την περιόρισα έξω για λίγο.Ότι και να αποφασίσεις για τον φίλο σου είναι δική σου υπόθεση και με το πως νιώθεις. Θα του έδινα μια εξήγηση για το πως ένιωσα από εκεί και πέρα θα περιμέναμε για την εξέλιξη της φίλιας μας, εάν θα υπάρξει.
Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον στην περίπτωσή μου, πιστεύω το θέμα θα ξεχαστεί.

ΥΓ. Ο καημένος ο Ρωμαίος τον είχε συμπαθήσει από την αρχή τον Γιάννη και αυτό ήταν που με πείραξε λίγο παραπάνω.

ΥΓ2. Σε λίγη ώρα τον πάω για στείρωση (Τον Ρωμαίο, όχι τον Γιάννη!
) και αν και διάβασα ακόμα και από εδώ όλα τα σχετικά άρθρα, έχω ένα άγχος!
Οσο για τον φιλο σου, το εκανε απο αντιδραση!Βεβαια, δεν επρεπε να αντιδρασει ετσι!Ηταν κατι αυθορμιτο!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool