irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ενώ οι περισσότεροι χορτοφάγοι καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, η αυστηρή χορτοφαγία (veganism) είναι μια ιδιαίτερη μορφή χορτοφαγίας που αποκλείει τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το μέλι, και οποιαδήποτε άλλα τρόφιμα που περιέχουν αυτά ή άλλα ζωικά προϊόντα."
Από https://el.wikipedia.org
Θεωρώ την Χορτοφαγία ως την σημαντικότερη μορφή ακτιβισμού για τα ζώα. Είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε τα ζώα σαν γεύμα. Τα ζώα έχουν δικαιώματα όπως κι εμείς, δυστυχώς όμως είναι ανύμπορα να τα εκφράσουν.
Γίνονται καθημερινά θύματα εκμετάλλευσης του ανθρώπου.
Κάθε φορά που τρώμε κρέας συμβάλλουμε στην βιομηχανία κρέατος καθώς και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των ζώων.
Δείτε κι αυτό : https://www.oikologos.gr/News2006/0359.html
Χορτοφάγοι δώστε παρόν!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι γιατί "απαγορεύεται" η κατανάλωση τυριου κ γάλατος στην χορτοφαγία, υποτίθεται ότι δεν τρώμε κρέας γιατί διαφωνούμε από ηθικής πλευράς έτσι; όμως το γάλα το τυρί το βούτυρο δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι κακό, τα αβγά αν το τραβήξουμε λίγο μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα αρνηθεί να τα φάει αλλά το γάλα γιατί; Διάβασα κάπου ότι οι χορτοφάγοι θεωρούν ότι δεν κάνει καλό η κατανάλωση γάλακτος γιατί δεν είναι από το είδος μας αλλά μέχρι εκεί, δεν νομίζω ότι είναι κάτι άσχημο. Επίσης ο ανθρώπινος οργανισμός θα πρέπει να καταναλώνει κ πρωτείνη, αν λοιπόν δεν τρώμε κρέας θα πρέπει να την πάρουμε από κάπου αλλού, άρα δεν μπορούμε να τα κόψουμε όλα
Θεωρείτε ότι βασανίζεις το ζώο όταν του παίρνεις το γάλα, για να γίνει βούτυρο για να γίνει τυρί. Επιπλέον το αυγό, θα γίνει κοτοπουλάκι.. νομίζω το κατάλαβες αυτό. Λοιπόν, έχει να κάνει με τον βασανισμό των ζώων. Επιπλέον αντιστεκόμαστε σε όλη αυτή τη βιομηχανία των τυριών των γάλατων.. τα ζώα γίνονται θύματα εκμετάλλευσης που πίσω απ όλο αυτό κρύβετε το χρήμα.
Επιπλέον, οι πρωτεϊνες που υπάρχουν στο γάλα, στο κρέας, στο βούτυρο, στο αυγό μπορείς να τις πάρεις από φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς!
arfic
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι γιατί "απαγορεύεται" η κατανάλωση τυριου κ γάλατος στην χορτοφαγία, υποτίθεται ότι δεν τρώμε κρέας γιατί διαφωνούμε από ηθικής πλευράς έτσι; όμως το γάλα το τυρί το βούτυρο δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι κακό, τα αβγά αν το τραβήξουμε λίγο μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα αρνηθεί να τα φάει αλλά το γάλα γιατί; Διάβασα κάπου ότι οι χορτοφάγοι θεωρούν ότι δεν κάνει καλό η κατανάλωση γάλακτος γιατί δεν είναι από το είδος μας αλλά μέχρι εκεί, δεν νομίζω ότι είναι κάτι άσχημο. Επίσης ο ανθρώπινος οργανισμός θα πρέπει να καταναλώνει κ πρωτείνη, αν λοιπόν δεν τρώμε κρέας θα πρέπει να την πάρουμε από κάπου αλλού, άρα δεν μπορούμε να τα κόψουμε όλα
Το θέμα είναι ότι καταναλώνοντας ζωικά προιόντα υποστηρίζεις τη βιομηχανία εκμετάλλευσης τους. Ακόμη κι αν δεν καταναλώσουμε τα ίδια τα ζωα δηλαδη, τα καταδικάζουμε σε μια φρικτή "΄ζωή" και διαιωνίζουμε και αυτές τις τακτικές...
Οσον αφορά στις πρωτείνες, η πρόσληψη τους δεν χρειάζεται να γίνει μέσα απο την κατανάλωση ζωικών προιόντων.Ξηροί καρποί, Οσπρια, σογια, τόφου, ακόμα και κάποια σκούρα λαχανικά είναι πλούσια σε πολύ καλής ποιότητας πρωτείνες που ο οργανισμός μετατρέπει σε ζωικές. Μια σωστή χορτοφαγική διατροφή δεν πρόκειται να βλάψει τον οργανισμό σου.
Συν τις άλλοις οι πρώτοι άνθρωποι δεν κατανάλωναν κ΄ρεας αλλά ήταν καρποφάγοι...Οι αντίξοες συνθήκες που είχαν ώς αποτέλεσμα οι παγετώνες τους ανάγκασαν να στραφούν σε άλλες πηγές τροφής.
Αυτά!

elvenstar
Επιφανές μέλος
sousoulis
Νεοφερμένο μέλος
Παν μετρων αριστον....
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Στους βιγκαν χορτοφαγους δεν υπαρχει καταναλωση αυγων γαλακτος επιπλεον η ζωικων προιοντων γιατι οι συνθηκες που επικρατους για να παραχθουν τα γαλαταμ αυγα κλπ ειναι να μην πω καλυτερα απο ηθικής πλευρας και δευτερον γιατι μια χαρα μπορει καεις αν το ψαξει διατροφικα να ζησει κι ετσι. Προσωπικα ειμαι ενα και χρονο βιγκαν και οι εξετασεις μου ειναι ολες μια χαρα. Αισθανομαι το ιδιο η και περισσοτερο ζωντανη απο πριν .
Πρωτεινες βρισκει κανεις στη μη μεταλλαγμενη σογια, στα ωμά φουντούκια( το γαλα φουντουκιου ειναι πολύ νοστιμο και στον καφε) στη κινοα που ειναι φανταστικη τροφη , σιδηρο στα παντζαρια και το τσαι τσουκνιδας που ειναι και πολύ νοστιμο, ασβεστιο στα ωμά αμυγδαλα.. ενδεικτικα.
Οσοι πιστευουν οτι ειμαστε σαρκοφαγοι στο ιντερνετ κυκλοφορει μια σελιδα που συγκρινει την ανατομια σαρκοφαγων παμφαγων και χορτοφαγων ζωων και εμεις ειμαστε κοντυτερα στα χορτοφαγα,δειτε το βιντεακι να καταλαβετε, αλλωστε δεν τρωμε ωμο κρεας ουτε το σκιζαμε ποτε με τα δοντια μας, κρεας ετρωγε ο ανθρωπος μετα την εποχη της φωτιας, πριν ηταν χορτοφαγος καρποφαγος.
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τους απανταχού κρεατοσαρκοφάγους που καθημερινά τους αντιμετωπίζω.. "δεν τρως κρέας? α δεν είναι σωστό θα αρωστήσετε.." έχω να πω ότι εγώ έκανα από πολύ μικρή πολύ υγιεινή διατροφή, πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και όσπρια. Αυτά από μόνα τους φτάνουν, το γεγονός ότι τρώω και ζυμαρικά, ρύζι, γαλακτοκομικά απλά εμπλουτίζω την διατροφή μου.
Αμάν πια με το κρέας,
αμαν με τα αλλαντικά και μετά τρέχουμε στους γιατρούς και πέφτουμε στα φάρμακα γα να ρίξουμε τη χολιστερίνη και το ουρικό και τα τριγλυκερίδια..Οι εξετάσεις μας είναι άριστες, από ενέργεια άλλο τίποτα, και από κιλά, όχι να το παινευτώ αλλά...
ενώ πριν την χορτοφαγία, πάντα πρόσεχα γιατί κανα δυο κιλάκια τα έβαζα.Αχ τα είπα και ξέσπασα, να'σαι καλά για το θέμα που άνοιξες!!!!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
ωμά ΑΜΎΓΔΑΛΑ,πορτοκάλι, σπαράγγι, παντζάρι, καρότο, λάχανο, κεράσι, φράουλα, σιτάρι, φύτρα, μαγιά μπίρας, λεμόνι, αμύγδαλο, μήλο, κριθάρι, πρόπολη, μαυροράπανο, σέλινο, σταφύλι, γιαούρτι.
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
για την ωστεοπορωση
ωμά ΑΜΎΓΔΑΛΑ,πορτοκάλι, σπαράγγι, παντζάρι, καρότο, λάχανο, κεράσι, φράουλα, σιτάρι, φύτρα, μαγιά μπίρας, λεμόνι, αμύγδαλο, μήλο, κριθάρι, πρόπολη, μαυροράπανο, σέλινο, σταφύλι, γιαούρτι.
Σε ευχαριστώ Yasmin, εκτός από το μαυροράπανο που δεν το ξέρω, όλα τα υπόλοιπα τα καταναλώνουμε, πολλά από αυτά τα τρόφιμα είναι εξαιρετικά στην πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών, πχ ωμά αμυγδαλα κατά του ζαχάρου, μαγιά μπίρας για γερά μαλλιά και νύχια κλπ. ααα και καρύδια για την χολιστερίνη.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Θεωρείτε ότι βασανίζεις το ζώο όταν του παίρνεις το γάλα, για να γίνει βούτυρο για να γίνει τυρί. Επιπλέον το αυγό, θα γίνει κοτοπουλάκι..
Έχω την εντύπωση ότι το γάλα που παράγουν οι αγελάδα και το πρόβατο πρέπει να το αρμέξεις αλλιώς υπάρχει πρόβλημα για το ζώο
....όσο για τα αυγά και πάλι έχω την εντύπωση ότι δεν είναι όλα εν δυνάμει κότες, δεν έχουν δλδ όλα σπέρμα, αυτά που έχουν ούτως ή άλλως τα βάζουν να τα κλωσήσει η κότα...αυτά ισχύουν τουλάχιστον στην αυλή της γιαγιάς μου
irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μα τι λετε? τους κοινοδοντες ο Θεος δεν μας τους εδωσε για ομορφια....ειμαστε σαρκοφαγοι δλδ με αυτη την λογικη θα πρεπει να βαλουμε για πχ τα λιονταρια να τρωνε ριζες και φυτα ?( τις καιμενες τις γαζελιτσες) και εγω οταν βεπω κατι ντοκιμαντερ να ξεσκιζουνε την σαρκα τους τα λυπαμαι τα ζωακια ομως thats life....ας μην γινομαστε υπερβολικοι!!! φηλικα !
Παν μετρων αριστον....
Γεννηθήκαμε Χορτοφάγοι! Δεν γεννηθήκαμε σαρκοφάγοι. Υπάρχει και το βιντεάκι στο ίντερνετ (για το οποίο μιλάει η Γιασμίν) το οποίο συγκρίνει τον χορτοφάγο με τον ΠΑΜΦΑΓΟ και τον ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ. Δεν είμαστε ούτε παμφάγοι ούτε σαρκοφάγοι. Τα ζώα δεν είναι προς εκμετάλλευση με σκοπό το χρήμα.
Εγώ που είμαι χορτοφάγος και τείνω προς βίγκαν οι εξετάσεις μου είναι πάντα καλές. Ωμά αμύγδαλα όπως με συμπληρώσαν οι κοπέλες, αβοκάντο, όσπρια, σκούρα λαχανικά κτλ καλύπτουν τις ανάγκες μας! Είναι πολλά χόρτα τα οποία έχουν περισσότερες βιταμίνες από το κρέας. Πχ ένα μικρό αβοκάντο έχει περισσότερες βιταμίνες και σίδηρο από μια μπριζόλα(αφού η μπριζόλα ψήνεται και χάνονται όλα τα πολύτιμα(!) συστατικά!). Είμαι πιο υγιείς από πριν, δεν φουσκώνω σε σημείο να πω "δεν μπορώ να περπατήσω"--->το οποίο κάνει το κρέας, δεν έχω χοληστερίνες, ούτε γλυκά τρώω-->άρα μείωση και του ζαχάρου και πολλά άλλα!
Ας μην εκμεταλλευόμαστε τα ζώα απλά για να ΦΑΜΕ ΚΑΛΑ.
Έχω ακούσει και το άλλο, και το ακούω συνέχεια "αν δεν φάω κρέας νιώθω ότι δεν τρώω". Μέσα στο μυαλό είναι όλα!
Και το άλλο(το οποίο ξανακούω από εσένα) "τα λυπάμαι τα ζώα αλλά δεν μπορώ να κόψω το κρέας".. υποκρισίες + ψέματα.
Όταν αγαπάς κάτι δεν το τρώς μέχρι να χορτάσεις! Δεν το αφανίζεις. Δεν το ψένεις. Δεν το κηνυγάς.
Επιπλέον, τα λιοντάρια, είναι σαρκοφάγα από την φύση τους..
Εμείς είμαστε Χορτοφάγοι!
irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω την εντύπωση ότι το γάλα που παράγουν οι αγελάδα και το πρόβατο πρέπει να το αρμέξεις αλλιώς υπάρχει πρόβλημα για το ζώο....όσο για τα αυγά και πάλι έχω την εντύπωση ότι δεν είναι όλα εν δυνάμει κότες, δεν έχουν δλδ όλα σπέρμα, αυτά που έχουν ούτως ή άλλως τα βάζουν να τα κλωσήσει η κότα...αυτά ισχύουν τουλάχιστον στην αυλή της γιαγιάς μου
![]()
Πρέπει να την αρμέξεις την αγελάδα φυσικά. Αλλά δεν μπορείς να την ταίζεις μόνο για να της παίρνεις το γάλα.. μετά από κάποιο σημείο και μετά αυτό είναι κατά της αγελάδας. Φαντάζεσαι να την αρμέγουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ; Επιπλέον αυτό συμβάλει στην βιομηχανία και την εκμετάλλευση των ζώων. Τα ταίζουμε μόνο για να παίρνουμε το γάλα τους ή τα αυγά τους, να τα πουλήσουμε και να βγάλουμε λεφτά.
Και τι τα ταϊζουν.. ας μην αναφερθώ καλύτερα.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Γεννηθήκαμε Χορτοφάγοι! Δεν γεννηθήκαμε σαρκοφάγοι. Υπάρχει και το βιντεάκι στο ίντερνετ (για το οποίο μιλάει η Γιασμίν) το οποίο συγκρίνει τον χορτοφάγο με τον ΠΑΜΦΑΓΟ και τον ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ. Δεν είμαστε ούτε παμφάγοι ούτε σαρκοφάγοι. Τα ζώα δεν είναι προς εκμετάλλευση με σκοπό το χρήμα.
Ποιο είναι αυτό το βίντεο, βάλτε κανένα λινκ να το δούμε κι εμείς.

Raisa
Περιβόητο μέλος
Πρέπει να την αρμέξεις την αγελάδα φυσικά. Αλλά δεν μπορείς να την ταίζεις μόνο για να της παίρνεις το γάλα.. μετά από κάποιο σημείο και μετά αυτό είναι κατά της αγελάδας. Φαντάζεσαι να την αρμέγουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ; Επιπλέον αυτό συμβάλει στην βιομηχανία και την εκμετάλλευση των ζώων. Τα ταίζουμε μόνο για να παίρνουμε το γάλα τους ή τα αυγά τους, να τα πουλήσουμε και να βγάλουμε λεφτά.
Και τι τα ταϊζουν.. ας μην αναφερθώ καλύτερα.
Νομίζω είναι άλλο πράγμα να λες ότι είσαι χορτοφάγος από ιδεολογία και άλλο να λες ότι αυτό είναι ο άνθρωπος από τη φύση του. Με το πρώτο συμφωνώ και το καταλαβαίνω, με το δεύτερο δεν συμφωνώ.
Υ.Γ. Άσχετο, αλλά βάλε φωτό το γατουλίνι σου να το δούμε!

irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομίζω είναι άλλο πράγμα να λες ότι είσαι χορτοφάγος από ιδεολογία και άλλο να λες ότι αυτό είναι ο άνθρωπος από τη φύση του. Με το πρώτο συμφωνώ και το καταλαβαίνω, με το δεύτερο δεν συμφωνώ.
Υ.Γ. Άσχετο, αλλά βάλε φωτό το γατουλίνι σου να το δούμε!![]()
https://www.vegansociety.gr/diatrofh.html
https://veganoikologikostroposzois.blogspot.com/
Το δεύτερο λινκ είναι αυτό που λέει ότι γεννηθήκαμε χορτοφάγοι. Δεξιά πάνω.
Και το πρώτο πάντως και το δεύτερο είναι πολύ καλά μπλογκς.
Πάρε και το νινί μου!
Δν είναι βρετανάκι βέβαια, είναι ημίαιμο περσικό, αλλά μοιάζει πάρα πολύ με σίλβερ τάμπυ. Το πρόσωπό της είναι ασημί! Είναι η θεά μου!!!
Είναι λίγο σκοτεινές οι φωτό αλλά νομίζω διακρίνεις! Έχει μεγαλώσει και λίγο..
Συνημμένα
elvenstar
Επιφανές μέλος
Θα συμφωνήσω με την Νικολέτα το οτι εμείς θα επιλέξουμε να μην τρώμε κρέας δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε κ την πραγματικότητα να μην πέφτουμε σε ανακρίβειες γιατί έτσι χάνουμε κ τα επιχειρήματά μας.Νομίζω είναι άλλο πράγμα να λες ότι είσαι χορτοφάγος από ιδεολογία και άλλο να λες ότι αυτό είναι ο άνθρωπος από τη φύση του. Με το πρώτο συμφωνώ και το καταλαβαίνω, με το δεύτερο δεν συμφωνώ.
Υ.Γ. Άσχετο, αλλά βάλε φωτό το γατουλίνι σου να το δούμε!![]()
Υ.Γ.: Το γατουλίνι σου είναι τέλειο
Raisa
Περιβόητο μέλος
Πάρε και το νινί μου!
Δν είναι βρετανάκι βέβαια, είναι ημίαιμο περσικό, αλλά μοιάζει πάρα πολύ με σίλβερ τάμπυ. Το πρόσωπό της είναι ασημί! Είναι η θεά μου!!!
Είναι λίγο σκοτεινές οι φωτό αλλά νομίζω διακρίνεις! Έχει μεγαλώσει και λίγο..
Καλέεεε τι κουκλί είναι αυτό

...μοιάζει πάααααρα πολύ με british tabby....σίγουρα δεν είναι ?

azil
Νεοφερμένο μέλος
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
γιατί έτσι είναι το σωστό.. μεγαλώνοντας κατανάλωνα όσο λιγότερο κρέας μπορούσα, και τελικά το έβγαλα από τη ζωή μου συνειδητά. Φυσικά έπαιξε ρόλο και το ότι ο άντρας μου ήταν χορτοφάγος για πολλά χρόνια και τα βρήκαμε και στην υγειινή διατροφή. Ενας άλλος όμως και πολύ βασικότερος λόγος είναι ότι εγώ δηλώνω ότι αγαπάω ΟΛΑ τα ζώα και σέβομαι τα δικαιώματα τους, δεν μπορώ λοιπόν ενώ είμαι φιλόζωη να τρώω κάποια από αυτά
Και τέλος, και συγχωρέστε με αν γίνομαι σκληρή, έχει ακούσει κανείς από τους φαν του κρέατος (δεν μπορούν λέει να ζήσουν χωρίς κρέας..) το ουρλιαχτό των κουνελιών όταν πεθαίνουν από ανθρώπινα χέρια??? ή τα ουρλιαχτά από τα κατσικάκια??? Ούτε να το σκέφτομαι..
Αλλά είπαμε η χορτοφαγία είναι επιλογή, το ίδιο και η σαρκοφαγία
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool