Χορτοφαγία

" αυστηρή χορτοφαγία (veganism) είναι μια ιδιαίτερη μορφή χορτοφαγίας που αποκλείει τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το μέλι

Μια ερώτηση: Το μέλι γιατί αποκλείεται?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν το έχω ψάξει αυτό αλλά υποθέτω γιατί προέρχεται από τις μέλισσες. Παράγωγο της μέλισσας(που είναι ζώο).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σέβομαι απόλυτα τις πεποιθήσεις σας, και μακάρι να μπορούσα να το κάνω κι εγώ... Δυστυχώς έχω πρόβλημα μιζέριας στη διατροφή (τεράστιο)... Πάντως κρέας τρώω σπάνια (κάθε 2 μήνες π.χ.), οπότε τουλάχιστον είμαι μη-κρεατοφάγος!

Ήθελα να σας ρωτήσω κορίτσια, επειδή είστε πολύ ενημερωμένες, τί έγινε τελικά με το θέμα των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας, που επηρεάζει πιο άμεσα τους vegans απ' όσο ξέρω, κυρίως λόγω της μεταλλαγμένης σόγιας (που νομίζω χρησιμοποιείται για πρωτείνη, αντικαθιστώντας το κρέας); Το έλυσαν το θέμα; Τουλάχιστον στην Ευρώπη γνωρίζω ότι υπάρχει ένα κίνημα που μάχεται εναντίον των μεταλλαγμένων τροφίμων... Το είχα δει σε μια σελίδα. Έχουν απαγορευτεί ή ακόμα;

Βεβαίως και είναι παράγωγο, αλλά οι μέλισσες δεν βασανίζονται ούτε γίνονται θύματα εκμετάλλευσης. Δεν ξέρω αν ακούγεται αστεία αυτή η συζήτηση, αλλά έχω μιλήσει με μελισσοκόμο και κατάλαβα ότι η δουλειά τους ξεκινά από τον απόλυτο σεβασμό προς τις μέλισσες.
Και μια και μιλάμε γι'αυτό, όποιος ενδιαφέρεται να βρει πηγές πρωτεϊνών εναλλακτικές του κρέατος, ας δοκιμάσει τη γύρη που είναι μελισσοκομικό προϊόν και 30-35γρ ημερήσιας κατανάλωσης καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεϊνες και άλλες θρεπτικές ουσίες. Δεν έχω κάποια σχέση με το αντικείμενο, αλλά τελευταίως προσπαθώ και εγώ να κάνω μια υγιή (και υγιέστερη για τα ζωάκια!) διατροφή.

Υπαρχουν ζωοτροφες στη θεσσαλονικη και αθηνα που εχουν φυτικες πρωτεινες και με καποια προσθετα σε ταυρινη και αλλα οι γατες χορτοφαγων βιγκαν ζουν μια χαρα ....
Να ρωτήσω την ταυρίνη από πού την παίρνουν?:hmm::confused:

Να ρωτήσω την ταυρίνη από πού την παίρνουν?:hmm::confused:
Από το κρέας, Raisa μου... από το κρέας και μόνο από το κρέας.

Υπάρχει άλλο παλιότερο ανάλογο θέμα στο φόρουμ. Αν κόψεις στη γάτα το κρέας, την έχεις χαντακώσει. Καλύτερα πάρε κουνελάκι, να μη σε βάζει και σε πειρασμό. Οι κτηνίατροι αλλά και οι ίδιοι οι χορτοφάγοι λένε και ξαναλένε πως η γάτα είναι αποκλειστικά σαρκοβόρο ζώο. Υπάρχουν σχετικές τεκμηριωμένες πληροφορίες σε εκείνο το παλιότερο θέμα.
Όσοι αμφιβάλλουν, ας ρωτήσουν τον/την κτηνίατρό τους.
Όσο για τον άνθρωπο, είναι παμφάγος. Όπως η αρκούδα και (σε μεγάλο βαθμό) ο σκύλος.

Από το κρέας, Raisa μου... από το κρέας και μόνο από το κρέας.

Υπάρχει άλλο παλιότερο ανάλογο θέμα στο φόρουμ. Αν κόψεις στη γάτα το κρέας, την έχεις χαντακώσει. Καλύτερα πάρε κουνελάκι, να μη σε βάζει και σε πειρασμό. Οι κτηνίατροι αλλά και οι ίδιοι οι χορτοφάγοι λένε και ξαναλένε πως η γάτα είναι αποκλειστικά σαρκοβόρο ζώο. Υπάρχουν σχετικές τεκμηριωμένες πληροφορίες σε εκείνο το παλιότερο θέμα.
Όσοι αμφιβάλλουν, ας ρωτήσουν τον/την κτηνίατρό τους.
Όσο για τον άνθρωπο, είναι παμφάγος. Όπως η αρκούδα και (σε μεγάλο βαθμό) ο σκύλος.

Καλά, μην είσαι απόλυτη ότι ο άνθρωπος είναι παμφάγο ζώο!!! Δες λίγο την οδοντοστοιχία σου και σύγκρινέ την με την οδοντοστοιχία του σκύλου σου. Δες και το βιντεάκι που είπαμε πιο πάνω.

Κι εγω ειχα την ιδια απορια με τη Νικολετα,την ταυρινη που προσθετουν στις τροφες,που τη βρισκουν;Μπορεις να την παρεις απο το κρεας,αρα παλι καταληγεις σε καταναλωση ζωου.Κατασκευαζεται χημικα;

Εμένα πάλι αυτό το σαρκοφάγο και παμφάγο κάπως μου κάνει, και μόνο ετοιμολογικά με χαλάει, δεν μπορώ να φάω σάρκες! και σίγουρα δεν μπορώ να φάω τα πάντα (φαντάζομαι φίδια ακρίδες κλπ όταν ακούω παμφάγο).. συγνώμη για τους λάτρεις του κρέατος αλλά μόνο στην ιδέα χαλιέμαι (σα Ζουλού νιώθω:P)

Απλά μια άποψη από μια άλλη οπτική γωνία:blink:

Κι εγω ειχα την ιδια απορια με τη Νικολετα,την ταυρινη που προσθετουν στις τροφες,που τη βρισκουν;Μπορεις να την παρεις απο το κρεας,αρα παλι καταληγεις σε καταναλωση ζωου.Κατασκευαζεται χημικα;

Γι' αυτό ακριβώς ρωτάω...τι ουσία έχει τότε σε τροφές τάχα ειδικές για χορτοφαγία στις γάτες:blink::blink:

Δες λίγο την οδοντοστοιχία σου και σύγκρινέ την με την οδοντοστοιχία του σκύλου σου.
Ακριβώς σ' αυτές τις διαφορές στηρίζω κι εγώ την δανεισμένη από εγκυκλοπαίδειες και κτηνιάτρους άποψή μου. Γι' αυτό δεν έχω ανάγκη να δω και το βίντεο. Ούτε να πάρω και σκύλο, εξ άλλου.

Εμένα πάλι αυτό το σαρκοφάγο και παμφάγο κάπως μου κάνει, και μόνο ετοιμολογικά με χαλάει, δεν μπορώ να φάω σάρκες! και σίγουρα δεν μπορώ να φάω τα πάντα (φαντάζομαι φίδια ακρίδες κλπ όταν ακούω παμφάγο).. συγνώμη για τους λάτρεις του κρέατος αλλά μόνο στην ιδέα χαλιέμαι (σα Ζουλού νιώθω:P)

Απλά μια άποψη από μια άλλη οπτική γωνία:blink:

Εμμ.. άλλοι τρώνε και σίδερα και ποντίκια και την γάτα τους ακόμα αν λάχει!
Τι να κάνουμε.. είναι παμφάγοι.
Ήθελα ν άξερα αφού είναι τόσο περήφανοι που είναι παμφάγοι, αν τους δίναμε κρέας να φάνε, και μετά τους λέγαμε ότι είναι γάτα(Μιλάω για τους λάτρεις των γατιών, αφού είμαστε και σε σάιτ που αναφέρετε σε γάτες - θα μπορούσε να ήταν φίλοι των σκύλων) τι θα κάνανε! Θα το ευχαριστιόντουσαν; Θα τους άρεσε νομίζω.. Θα λέγανε "Μμμ.. νόστιμο είναι!". Είμαι σίγουρη.

Σέβομαι ξαναλέω τους ανθρώπους που τρώνε κρέας. Είναι επιλογή τους. Γι αυτό είμαστε κι εμείς εδώ, για να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε την Χορτοφαγία και να εξηγήσουμε στον κόσμο ΓΙΑΤΙ να γίνουν χορτοφάγοι.

Για τους περήφανους παμφάγους του είδους μου.. δεν θέλω να αναφερθώ. Τα αυτιά τους είναι κλειστά καθώς και τα μάτια τους, και εγώ δεν πρόκειται να χαλάσω ούτε δευτερόλεπτο από τον χρόνο μου για να τους τα ανοίξω. Πιστεύω πως μόνοι τους κάποια στιγμή θα καταλάβουν, γιατί πρέπει να γίνουν χορτοφάγοι. Κ επιπλέον θα κατάλαβουν όλο αυτό το κέρδος, το χρήμα που κρύβεται πίσω από τα ζώα καθώς και την εκμετάλλευση που έχουν υποστεί τα ζώα.
Τα σκέφτομαι και λυπάμαι.

Ακριβώς σ' αυτές τις διαφορές στηρίζω κι εγώ την δανεισμένη από εγκυκλοπαίδειες και κτηνιάτρους άποψή μου. Γι' αυτό δεν έχω ανάγκη να δω και το βίντεο. Ούτε να πάρω και σκύλο, εξ άλλου.

Αφού δεν βλέπεις αυτό το βίντεο, πάρε δες ΑΥΤΟ https://www.youtube.com/watch?v=93TkKnctWGc&feature=PlayList&p=09E7603B61B1C3D3&index=0&playnext=1
και πες μας την γνώμη σου.

Αφού δεν βλέπεις αυτό το βίντεο, πάρε δες ΑΥΤΟ https://www.youtube.com/watch?v=93TkKnctWGc&feature=PlayList&p=09E7603B61B1C3D3&index=0&playnext=1
και πες μας την γνώμη σου.
ΑΥΤΟ το λινκ που έστειλες δεν βγάζει πουθενά. Το σύμπαν ήδη σου δίνει ένα μήνυμα κι είθε να προστατεύει τις γάτες των φανατικών χορτοφάγων από την πολιτικά ορθή διατροφή που τους επιβάλλουν τα αφεντικά τους.
Σας αποχαιρετώ από αυτό το θέμα διότι κουράζομαι να συζητώ για κάτι τόσο αυτονόητο.

ΑΥΤΟ το λινκ που έστειλες δεν βγάζει πουθενά. Το σύμπαν ήδη σου δίνει ένα μήνυμα κι είθε να προστατεύει τις γάτες των φανατικών χορτοφάγων από την πολιτικά ορθή διατροφή που τους επιβάλλουν τα αφεντικά τους.
Σας αποχαιρετώ από αυτό το θέμα διότι κουράζομαι να συζητώ για κάτι τόσο αυτονόητο.

https://www.youtube.com/results?search_type=search_playlists&search_query=china+eats+dogs+and+cats
Πήγαινε εδώ τότε και δες το πρώτο.

Με την ίδια λογική που αποκλείεται κ το γάλα λόγο εκμετάλλευσης. βέβαια εδώ έχω τις ενστάσεις μου αντί να αρνούμαστε να καταναλώσουμε κάποια προϊόντα λόγο των άθλιων συνθηκών που επικρατούν δεν θα ήταν καλύτερο να μπει σαν αίτημα η βελτίωση των συνθηκών αυτών; Γιατί όπως είπα κ πιο πριν κρεας έχω σταματήσει να τρώω καθαρά για λόγους αρχής, όμως γάλα τυρί κλπ δεν μπορώ να σταματήσω να τα τρωω κ επι της ουσίας δεν υπάρχει κ λόγος να σταματήσουμε να τα τρώμε (εννοώ δεν θανατώνεται το ζώο)

Μην χαλάς φαιά ουσία άδικα, εξάλλου το θέμα είναι, χορτοφάγοι ενωθήτε, ας επικεντρωθούμε σε αυτό, ας αλληλοενημερωθούμε - εγώ ήδη έμαθα πράγματα γύρω από τη χορτοφαγία που αγνοούσα - και ας αφήσουμε όσουν θεωρούν ότι οι οδοντοστοιχία μας είναι για να "ξεσκίζουμε σάρκες και να ξεκοκοκαλλίζουμε" αθώα κατσικάκια, κουνελάκια και λοιπά ζωάκια να το κάνουν. :mad:
Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Το φορουμ έχει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα εκτός από αυτό, όσοι λοιπόν δεν συμφωνούν με την Χορτοφαγία, no problem, θα χαρούμε να συζητήσουμε για κάτι που συμφωνούμε σε άλλο θέμα.

Οι χορτοφαγοι βιγκανς τρεφονται μονο με βιολογικα προιοντα σογιας ( οργανισμοι ΔΗΩ και ΒΙΟ Ηελλας κανουν ελεγχο) η αλλα εκ πεποιθήσεως κι επειδη ως γνωστον τα χορταρικα χορταινουν αμεσως τρωνε λιγα και καλα
Σέβομαι απόλυτα τις πεποιθήσεις σας, και μακάρι να μπορούσα να το κάνω κι εγώ... Δυστυχώς έχω πρόβλημα μιζέριας στη διατροφή (τεράστιο)... Πάντως κρέας τρώω σπάνια (κάθε 2 μήνες π.χ.), οπότε τουλάχιστον είμαι μη-κρεατοφάγος!

Ήθελα να σας ρωτήσω κορίτσια, επειδή είστε πολύ ενημερωμένες, τί έγινε τελικά με το θέμα των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας, που επηρεάζει πιο άμεσα τους vegans απ' όσο ξέρω, κυρίως λόγω της μεταλλαγμένης σόγιας (που νομίζω χρησιμοποιείται για πρωτείνη, αντικαθιστώντας το κρέας); Το έλυσαν το θέμα; Τουλάχιστον στην Ευρώπη γνωρίζω ότι υπάρχει ένα κίνημα που μάχεται εναντίον των μεταλλαγμένων τροφίμων... Το είχα δει σε μια σελίδα. Έχουν απαγορευτεί ή ακόμα;

Τα ατομα που επενειλημμενα δηλωνουν οτι δε συμγωνουν με τη χορτοφαγια μια και ειναι προκατηλειμενα και οχι ανοιχτα σε συζητηση καλυτερα να αποφευγουν το θεμα, συμφωνω. Οσοι αντιθετα θελουν να λυσουν αποριες ευχαριστως.
Πχ υπαρχει κακοποιηση και στις μελισσες για οσους δεν το γνωριζουν. Δευτερον υπαρχει τεραστια διαφορα αναμεσα στο να ενδιαφερεσαι για τις συνθηκες πριν πεθανει ενα ζωο και στο να θεωρεις οτι δεν θα επρεπε καθολου να ειναι εκει ποπυ ειναι η να πεθανει. Το κινημα των animal welfare ναι μεν βελτιωνει ελαχιστα τις συνθηκες σφαγης η τα κλουβια των ζωων αλλα συμφωνει οτι πρεπει αν τα τρωμε, το κινημα της φιλοζωικης χορτοφαγιας θεωρει ολα τα ζωα κατοικιδια και εαν μας δινουν και κατι πχ κανενα αυγο η γαλα απο μονα τους, ε αυτο ειναι οτι μας κανουν εξυπηρετηση και χαρη, ειναι κατα της εκμεταλευσης των ζωων τελειως.

Μην χαλάς φαιά ουσία άδικα, εξάλλου το θέμα είναι, χορτοφάγοι ενωθήτε, ας επικεντρωθούμε σε αυτό, ας αλληλοενημερωθούμε - εγώ ήδη έμαθα πράγματα γύρω από τη χορτοφαγία που αγνοούσα - και ας αφήσουμε όσουν θεωρούν ότι οι οδοντοστοιχία μας είναι για να "ξεσκίζουμε σάρκες και να ξεκοκοκαλλίζουμε" αθώα κατσικάκια, κουνελάκια και λοιπά ζωάκια να το κάνουν. :mad:
Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Το φορουμ έχει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα εκτός από αυτό, όσοι λοιπόν δεν συμφωνούν με την Χορτοφαγία, no problem, θα χαρούμε να συζητήσουμε για κάτι που συμφωνούμε σε άλλο θέμα.

Σωστή. ;););)

Να ρωτήσω κάτι τώρα; Η ομοιοπαθητικός μου μου είπε ότι η Σόγια δεν είναι καλή για μένα.. Αλλά ξέχασα να την ρωτήσω γιατί. Σε ποιες περιπτώσεις οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν Σόγια και σε ποιές όχι; Ξέρει κανείς;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back