Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mika
Δραστήριο μέλος
https://xortosyntages.blogspot.com/
Λιγο δυσκολο να βρεις πολλες ελληνικες σελιδες. Βεβαια εγω δεν ειμαι και χορτοφαγος, τα κοριτσια που ειναι θα ξερουν περισσοτερα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
(Θα σε βοηθησει σε οτι θες περι χορτοφαγιας
)Ενωση χορτοφαγων
(Κι αυτη θα σε βοηθησει σε οτι θες κι εχει και πολυ ωραια αρθρα
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
μηπως ξερετε κανενα καλο site με χορτοφαγικες συνταγες(κατα προτιμηση στα ελληνικα)?λεω να το επιχειρησω![]()
Τιιι εγινε;

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
τωρα αρχιζω σιγα-σιγα να οργανωνομαι
,να διαβαζω και να μαθαινω με τι μπορεις να αντικαταστησεις διαφορα φαγητα,που βρισκονται τα χορτοφαγικα στα σουπερ-μαρκετ κτλ.π.χ. θ'αρχισω να πινω γαλα αμυδγαλου
σημερα παντως ημουν πολυ χαρουμενη που ενω οι υπολοιποι ετρωγαν κοτοπουλο α λα κρεμ(μ'αρεσε παρα πολυ το κοτοπουλο)εγω εφαγα λιγκουινι με πολυχρωμες πιπεριες,μανιταρια,ελιες κι αγκιναρες
maxi2
Δραστήριο μέλος
Υπάρχουν πάρα πολλά είδη που μπορείς να φάς αντί για κρέας. Θέλει λίγο ψάξιμο και φαντασία στο μαγείρεμα.
εγώ δεν φανταζόμουνα ότι υπήρχαν τόσα πολλά άλλα φαγητά που δεν έχουν σαν βάση το κρέας..
Φαντασία λοιπόν και όλα γίνονται...

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
ενα καλο βεβαια ειναι οτι ετσι θ'αναγκαστω να μαθω επιτελους να μαγειρευω για να φτιαχνω τα δικα μου οταν οι αλλοι θα τρωνε κρεας

georgia-odysseas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω, εγινα χορτοφαγος μολις ειδα το θεμα (και μπηκα στο λινκ) Το πιο διεστραμμενο σαιτ για γατες που εχω δει ποτε. Αυτο, που παριστανε τις γατες ως γευμα και προτεινε διαφορους τροπους μαγειρεματος. Με το που το ειδα αυτο συγχιστηκα και σκεφτηκα: Γιατι αναστατωνομαι τοσο οταν τρωω πχ αγελαδα... Απο εκεινη τη στιγμη λοιπον εκοψα ξαφνικα το κρεας. Το σιχαινομαι τοσο που να φανταστειτε οτι στο ονειρο μου με βλεπω να τρωω κρεας και ξυπναω κλαιγοντας...
Την τσικνοπεμπτη παλι ολοι στην ταξη μου με πειραζαν λεγοντας: Ελα Φενια, σημερα ειναι η καλυτερη σου μερα! Θα φας παιδακια μπριζολες... Ειχα εκνευριστει φοβερα...Αλλα οταν μπηκε η κυρια των Αγγλικων στην ταξη και δηλωσε χαρουμενη οτι μολις τοτε θυμηθηκε οτι ηταν τσικνοπεμπτη, μου εδωσε το τελικο χτυπημα! Σκεφτηκα το ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν το οτι τρωνε κρεας! Το ποσο χαιρονται που το τρωνε και ποσο χαιρονται να ξεκοιλιαζουν την αγγελαδα...:cry: Οταν λοιπον τα σκεφτηκα ετσι ολα αυτα αρχισα να κλαιω και να κλαιω για ολο το μαθημα... Κι ερχοντουσαν τα παιδια και μου ζητουσαν συγγνωμη... Μονο που το ειπαν, δεν δειχνει κατι για τους ανθρωπους; Κι απο την αλλη γιατι να πειραζεις ετσι εναν χορτοφαγο; Το κανουν πολυ συχνα... Δεν το καταλαβαινω...

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Νιάου μου, η Τσικνοπέμπτη δεν είναι μια μέρα που "γιορτάζουμε το ότι τρώμε κρέας, το ότι ξεκοιλιάζουμε την αγελάδα κλπ". Η Τσικνοπέμπτη είναι κατ'αρχήν μέρος της παράδοσής μας. Είναι η τελευταία Πέμπτη πριν τη Σαρακοστή και εθιμικά τρώει ο κόσμος κρέας για να αντέξει τη νηστεία που επακολουθεί.Σκεφτηκα το ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν το οτι τρωνε κρεας! Το ποσο χαιρονται που το τρωνε και ποσο χαιρονται να ξεκοιλιαζουν την αγγελαδα...:cry: Οταν λοιπον τα σκεφτηκα ετσι ολα αυτα αρχισα να κλαιω και να κλαιω για ολο το μαθημα... Κι ερχοντουσαν τα παιδια και μου ζητουσαν συγγνωμη... Μονο που το ειπαν, δεν δειχνει κατι για τους ανθρωπους; Κι απο την αλλη γιατι να πειραζεις ετσι εναν χορτοφαγο; Το κανουν πολυ συχνα... Δεν το καταλαβαινω...![]()
Το οτι επέλεξες να είσαι χορτοφάγος μπράβο σου, αν και διαφωνώ λογω της ηλικίας σου, αλλά καλό θα είναι αν θες οι υπολοιποι να σεβονται τις επιλογές σου, να σέβεσαι κι εσύ τις δικές τους.
Σκεφτηκα το ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν το οτι τρωνε κρεας!
Αν έγραφε ένας κρεατοφάγος στο φόρουμ "Σκεφτηκα το ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν το οτι τρωνε χόρτα και λαχανικά!" τι θα γινόταν εδώ μέσα? Θα του την πέφτατε οι χορτοφάγοι να τον "φάτε"?
Καταλαβαίνω την οργή και τη στενοχώρια σου. Δεν είναι ευχάριστο στα 13 σου να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα και να σε κοροιδεύουν για τις επιλογές σου. Όμως κάνεις κι εσύ το ίδιο...
Τελείως φιλικά όλα τα παραπάνω.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Νιάου μου, η Τσικνοπέμπτη δεν είναι μια μέρα που "γιορτάζουμε το ότι τρώμε κρέας, το ότι ξεκοιλιάζουμε την αγελάδα κλπ". Η Τσικνοπέμπτη είναι κατ'αρχήν μέρος της παράδοσής μας. Είναι η τελευταία Πέμπτη πριν τη Σαρακοστή και εθιμικά τρώει ο κόσμος κρέας για να αντέξει τη νηστεία που επακολουθεί.
Το οτι επέλεξες να είσαι χορτοφάγος μπράβο σου, αν και διαφωνώ λογω της ηλικίας σου, αλλά καλό θα είναι αν θες οι υπολοιποι να σεβονται τις επιλογές σου, να σέβεσαι κι εσύ τις δικές τους.
Σκεφτηκα το ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν το οτι τρωνε κρεας!
Αν έγραφε ένας κρεατοφάγος στο φόρουμ "Σκεφτηκα το ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν το οτι τρωνε χόρτα και λαχανικά!" τι θα γινόταν εδώ μέσα? Θα του την πέφτατε οι χορτοφάγοι να τον "φάτε"?
Καταλαβαίνω την οργή και τη στενοχώρια σου. Δεν είναι ευχάριστο στα 13 σου να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα και να σε κοροιδεύουν για τις επιλογές σου. Όμως κάνεις κι εσύ το ίδιο...
Τελείως φιλικά όλα τα παραπάνω.![]()
Κατερινα σε καταλαβαινω, ομως εχετε παρεξηγησει την εννοια του ''χορτοφαγου''. Και δεν το λεω μονο για σενα Κατερινα...
Εκφρασεις του τυπου: Φαε χορτο, Αντε πηγαινε να βοσκησεις, Εχω ενα λιβαδι κοντα στο σπιτι μου, μπορεις να πας να βοσκησεις...
Χορτοφαγος θεωριεται αυτος που αποκλειει απο τη διατροφη του το κρεας και οχι αυτος που λατρευει να τρωει χορτα...
Οποτε, η φραση που ειπες Κατερινα δεν ισχυει:
Σκεφτηκα ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν οτι τρωνε χορτα και λαχανικα.
Οι χορτοφαγοι δεν εχουν μερα για να γιορταζουν τη διατροφη τους, προσπαθουν ταπεινα να αποκλειουν απο τη διατροφη τους οντα που υποφερουν για να φτασουν στο πιατο τους. Αυτο και μονον. Δεν τρεφονται αποκλειστικα με ''χορτα και λαχανικα'' σε καμια περιπτωση...

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Βέβαια και μια εξέταση αίματος στην αρχή αλλά και στη πορεία δεν θα έβλαπτε, τουλάχιστον μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός τις νέες διατροφικές του συνήθειες.![]()
Μην ανησυχεις Νερινα μου, εκανα εξεταση, ολα καλα
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Νιαου μου, πίστεψε με δεν έχω παρεξηγήσει την έννοια του χορτοφάγου, και ουδέποτε είπα ότι τρώτε μόνο χόρτα. Μετάλλαξα τη δική σου πρόταση για να καταλάβεις ότι με αυτά που λες προσβάλεις ίσως (εμένα ναι) κάποιους κρεατοφάγους, λέγοντας τους ηλίθιους και ποταπούς.Κατερινα σε καταλαβαινω, ομως εχετε παρεξηγησει την εννοια του ''χορτοφαγου''. Και δεν το λεω μονο για σενα Κατερινα...![]()
Εκφρασεις του τυπου: Φαε χορτο, Αντε πηγαινε να βοσκησεις, Εχω ενα λιβαδι κοντα στο σπιτι μου, μπορεις να πας να βοσκησεις...
Χορτοφαγος θεωριεται αυτος που αποκλειει απο τη διατροφη του το κρεας και οχι αυτος που λατρευει να τρωει χορτα...![]()
Οποτε, η φραση που ειπες Κατερινα δεν ισχυει:
Σκεφτηκα ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν οτι τρωνε χορτα και λαχανικα.
Οι χορτοφαγοι δεν εχουν μερα για να γιορταζουν τη διατροφη τους, προσπαθουν ταπεινα να αποκλειουν απο τη διατροφη τους οντα που υποφερουν για να φτασουν στο πιατο τους. Αυτο και μονον. Δεν τρεφονται αποκλειστικα με ''χορτα και λαχανικα'' σε καμια περιπτωση...
Για την ιστορία: οι χορτοφάχοι εχουν μέρα που γιορτάζουν τη διατροφή τους. "Παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας" - 1η Οκτωβρίου (αν και αλλού το βρήκα 1η Νοεμβρίου).
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Νιαου μου, πίστεψε με δεν έχω παρεξηγήσει την έννοια του χορτοφάγου, και ουδέποτε είπα ότι τρώτε μόνο χόρτα. Μετάλλαξα τη δική σου πρόταση για να καταλάβεις ότι με αυτά που λες προσβάλεις ίσως (εμένα ναι) κάποιους κρεατοφάγους, λέγοντας τους ηλίθιους και ποταπούς.
Για την ιστορία: οι χορτοφάχοι εχουν μέρα που γιορτάζουν τη διατροφή τους. "Παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας" - 1η Οκτωβρίου (αν και αλλού το βρήκα 1η Νοεμβρίου).
Κατερινα, συγγνωμη, δεν ηθελα να σε προσβαλλω, αλλα ειπα οτι ηλιθιοι και ποταποι ειναι αυτοι που εφτιαξαν αυτη τη μερα, οταν σφαζονται τοσα ζωα για να τη γιορτασουν οι ανθρωποι σημερα
Και οι χορτοφαγοι, τη μερα που γιορταζουν τη διατροφη τους, γιορταζουν το οτι σεβονται, και δεν τρωνε, αλλα ζωα και οχι οτι τρωνε χορτα...
Απλά τους αγνοείς. Απο τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία να αναφέρεσαι σε αυτούς αποκτούν ταυτόχρονα το δικαίωμα να αναφέρονται σε εσένα. Τη στάση σου απέναντι στα πράγματα τη κατοχυρώνεις εσύ χωρίς αφορισμούς των άλλων. Όταν τους αφήσεις χώρο θα σε σεβαστούν. Όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι. Είμαι κρεατοφάγος. Δε θα μπω όμως ποτέ στη διαδικασία να κρίνω π.χ. την Όλγα γιατί απλά καταθέτει την επιλογή της και δεν με αποκλείει με όρους ηθικής. Εάν όμως κάποιος προσπαθήσει απο θέση κατέχοντος το σωστό, το ηθικό κ.λ.π. να με στήσει απέναντι του τότε θα τον αντιμετωπίσω ανάλογα. Εσύ συνέχισε αυτό που κάνεις, πάλεψε για αυτό, αλλά μην λειτουργείς σαν αυτό να σε κάνει "καλύτερη" απο τους άλλους, γιατί αυτό τους βάζει αυτόματα σε θέση άμυνας και έτσι ο στόχος σου μένει λειψός, γιατί δεν τους πείθεις για την ορθότητα της επιλογής σου, απλά τους στοιχίζεις απέναντι σου. Έχεις δίκιο, πολλές φορές γινόμαστε σκληροί με αυτά που δεν καταλαβαίνουμε.

anabou
Διάσημο μέλος
Το έχω ξαναπεί, ο καθένας κάνει τις επιλογές του αλλά δεν νομίζω ότι οι άλλοι είναι σε θέση να τον κρίνουν γι'αυτές.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Νιαου σου εξήγησα παραπάνω πως φτιάχτηκε αυτή η μέρα. Δεν βγήκε καποιος και είπε "Α ωραία θα φτιάξουμε μια γιορτή για να τρώμε κρέας και να χαιρόμαστε". Έχει μια πολύ συγκεκριμένη βάση, το ότι ακολουθει νηστεία και "παίρνουμε δυνάμεις" για να αντέξουμε τις επομενες 40 μέρες. Αυτά για το πως "δημιουργήθηκε". (Άσχετα το πως τη βλέπουμε σήμερα αυτή τη μέρα, αν και κανένας κρεατοφάγος δεν νομίζω ότι λέει "Α ωραία, Τσικνοπέμπτη σήμερα. Ας γιορτάσουμε την κρεατοφαγία μας")Κατερινα, συγγνωμη, δεν ηθελα να σε προσβαλλω, αλλα ειπα οτι ηλιθιοι και ποταποι ειναι αυτοι που εφτιαξαν αυτη τη μερα, οταν σφαζονται τοσα ζωα για να τη γιορτασουν οι ανθρωποι σημερα![]()
Και οι χορτοφαγοι, τη μερα που γιορταζουν τη διατροφη τους, γιορταζουν το οτι σεβονται, και δεν τρωνε, αλλα ζωα και οχι οτι τρωνε χορτα...
Τώρα στο θέμα...δεν είμαστε όλοι χορτοφάγοι ή μάλλον μη κρεατοφάγοι. Είτε σου αρέσει είτε όχι ζώα σφάζονται καθημερινά για τις διατροφικές ανάγκες μας. Το ότι υπάρχει στην παράδοση μας η Τσικνοπέμπτη δεν νομίζω ότι κάνει τη διαφορά!
Ξαναλέω, μπράβο σου για την επιλογή σου. Όμως καλό θα είναι να σέβεσαι και την επιλογή των άλλων. Των κρεατοφάγων, των κρεοπωλων, των ιδιοκτητών ταβέρνας κλπκλπ. Το ότι διαφωνούν δεν τους κάνει ούτε ηλίθιους ούτε ποταπούς.
ΥΓ:Μαριελ, σορυ που διαλύσαμε το θέμα σου.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν μπορώ να πω το πόσο συμφωνώ....Αρχική Δημοσίευση από NERINA;31195 Είμαι κρεατοφάγος. [B:Δε θα μπω όμως ποτέ στη διαδικασία να κρίνω π.χ. την Όλγα γιατί απλά καταθέτει την επιλογή της και δεν με αποκλείει με όρους ηθικής. Εάν όμως κάποιος προσπαθήσει απο θέση κατέχοντος το σωστό, το ηθικό κ.λ.π. να με στήσει απέναντι του τότε θα τον αντιμετωπίσω ανάλογα[/B]. Εσύ συνέχισε αυτό που κάνεις, πάλεψε για αυτό, αλλά μην λειτουργείς σαν αυτό να σε κάνει "καλύτερη" απο τους άλλους, γιατί αυτό τους βάζει αυτόματα σε θέση άμυνας και έτσι ο στόχος σου μένει λειψός, γιατί δεν τους πείθεις για την ορθότητα της επιλογής σου, απλά τους στοιχίζεις απέναντι σου.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool