Χορτοφαγικές συνταγές

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
μηπως ξερετε κανενα καλο site με χορτοφαγικες συνταγες(κατα προτιμηση στα ελληνικα)?λεω να το επιχειρησω:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

https://www.thelo.gr/directory/default.asp?id=520&parentID=513
https://xortosyntages.blogspot.com/

Λιγο δυσκολο να βρεις πολλες ελληνικες σελιδες. Βεβαια εγω δεν ειμαι και χορτοφαγος, τα κοριτσια που ειναι θα ξερουν περισσοτερα:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

To σαιτ της vicky.v.
(Θα σε βοηθησει σε οτι θες περι χορτοφαγιας;) )

Ενωση χορτοφαγων
(Κι αυτη θα σε βοηθησει σε οτι θες κι εχει και πολυ ωραια αρθρα;) )

μηπως ξερετε κανενα καλο site με χορτοφαγικες συνταγες(κατα προτιμηση στα ελληνικα)?λεω να το επιχειρησω:redface:

Τιιι εγινε;:hmm::P

εδω και μερικες μερες τα εχω καταφερει:rolleyes: τωρα αρχιζω σιγα-σιγα να οργανωνομαι:rolleyes: ,να διαβαζω και να μαθαινω με τι μπορεις να αντικαταστησεις διαφορα φαγητα,που βρισκονται τα χορτοφαγικα στα σουπερ-μαρκετ κτλ.π.χ. θ'αρχισω να πινω γαλα αμυδγαλου:P σημερα παντως ημουν πολυ χαρουμενη που ενω οι υπολοιποι ετρωγαν κοτοπουλο α λα κρεμ(μ'αρεσε παρα πολυ το κοτοπουλο)εγω εφαγα λιγκουινι με πολυχρωμες πιπεριες,μανιταρια,ελιες κι αγκιναρες:up:

Καταρχήν να σε συνχαρώ για την απόφαση σου να γίνεις χορτοφάγος..
Υπάρχουν πάρα πολλά είδη που μπορείς να φάς αντί για κρέας. Θέλει λίγο ψάξιμο και φαντασία στο μαγείρεμα.
εγώ δεν φανταζόμουνα ότι υπήρχαν τόσα πολλά άλλα φαγητά που δεν έχουν σαν βάση το κρέας..
Φαντασία λοιπόν και όλα γίνονται...;)

ετσι ειναι,νομιζω οτι ειναι απλα θεμα αποφασης.αν τα καταφερεις και την παρεις,απο'κει και περα το ψαχνεις και βρισκεις τις εναλλακτικες.ενα επισης καλο που εχω διαπιστωσει οτι εχουν οι χορτοφαγοι,ειναι οτι ξερουν πολλα πραγματα για τη διατροφη.σε αντιθεση μ'εμας τους υπολοιπους που απλα τρωγαμε χωρις να το πολυψαχνουν,εκεινοι κοιτανε τι τους προσφερει το καθε τι που τρωνε;)

ενα καλο βεβαια ειναι οτι ετσι θ'αναγκαστω να μαθω επιτελους να μαγειρευω για να φτιαχνω τα δικα μου οταν οι αλλοι θα τρωνε κρεας:lol:

και εγω εχω αρχισει εδω και δυο εβδομαδες να κοβω το κρεας εκανα μια λιστα με τις αλλες κατηγοριες π.χ οσπρια,ζυμαρικα κ.τ.λ το μονο που εφαγα λιγο κοτοπουλο απο την σουπα και αισθανομαι υπεροχα ενα μεγαλο ευχαριστω στο φορουμ και σε εσας που ειδα πραγματα που δεν υπηρχαν στο μυαλο μου ασυναισθητα αγοραζα το κρεας σαν λυση στο τι θα φτιαξω χωρις να σκεφτω την διαδικασια ......δοκιμαστε το ολοι περιοριστε το κρεας οσο μπορειτε :up:

Μπραβο σας βρε παιδια! Μπραβο σε ολους σας που το καταφερατε! Οδυσσεα, Μαριελ, ειστε βεγγαν ή χορτοφαγοι;:) Εγω, εγινα χορτοφαγος μολις ειδα το θεμα (και μπηκα στο λινκ) Το πιο διεστραμμενο σαιτ για γατες που εχω δει ποτε. Αυτο, που παριστανε τις γατες ως γευμα και προτεινε διαφορους τροπους μαγειρεματος. Με το που το ειδα αυτο συγχιστηκα και σκεφτηκα: Γιατι αναστατωνομαι τοσο οταν τρωω πχ αγελαδα... Απο εκεινη τη στιγμη λοιπον εκοψα ξαφνικα το κρεας. Το σιχαινομαι τοσο που να φανταστειτε οτι στο ονειρο μου με βλεπω να τρωω κρεας και ξυπναω κλαιγοντας...:( :sick:
Την τσικνοπεμπτη παλι ολοι στην ταξη μου με πειραζαν λεγοντας: Ελα Φενια, σημερα ειναι η καλυτερη σου μερα! Θα φας παιδακια μπριζολες... Ειχα εκνευριστει φοβερα...Αλλα οταν μπηκε η κυρια των Αγγλικων στην ταξη και δηλωσε χαρουμενη οτι μολις τοτε θυμηθηκε οτι ηταν τσικνοπεμπτη, μου εδωσε το τελικο χτυπημα! Σκεφτηκα το ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν το οτι τρωνε κρεας! Το ποσο χαιρονται που το τρωνε και ποσο χαιρονται να ξεκοιλιαζουν την αγγελαδα...:cry: Οταν λοιπον τα σκεφτηκα ετσι ολα αυτα αρχισα να κλαιω και να κλαιω για ολο το μαθημα... Κι ερχοντουσαν τα παιδια και μου ζητουσαν συγγνωμη... Μονο που το ειπαν, δεν δειχνει κατι για τους ανθρωπους; Κι απο την αλλη γιατι να πειραζεις ετσι εναν χορτοφαγο; Το κανουν πολυ συχνα... Δεν το καταλαβαινω...:(

Σκεφτηκα το ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν το οτι τρωνε κρεας! Το ποσο χαιρονται που το τρωνε και ποσο χαιρονται να ξεκοιλιαζουν την αγγελαδα...:cry: Οταν λοιπον τα σκεφτηκα ετσι ολα αυτα αρχισα να κλαιω και να κλαιω για ολο το μαθημα... Κι ερχοντουσαν τα παιδια και μου ζητουσαν συγγνωμη... Μονο που το ειπαν, δεν δειχνει κατι για τους ανθρωπους; Κι απο την αλλη γιατι να πειραζεις ετσι εναν χορτοφαγο; Το κανουν πολυ συχνα... Δεν το καταλαβαινω...:(
Νιάου μου, η Τσικνοπέμπτη δεν είναι μια μέρα που "γιορτάζουμε το ότι τρώμε κρέας, το ότι ξεκοιλιάζουμε την αγελάδα κλπ". Η Τσικνοπέμπτη είναι κατ'αρχήν μέρος της παράδοσής μας. Είναι η τελευταία Πέμπτη πριν τη Σαρακοστή και εθιμικά τρώει ο κόσμος κρέας για να αντέξει τη νηστεία που επακολουθεί.
Το οτι επέλεξες να είσαι χορτοφάγος μπράβο σου, αν και διαφωνώ λογω της ηλικίας σου, αλλά καλό θα είναι αν θες οι υπολοιποι να σεβονται τις επιλογές σου, να σέβεσαι κι εσύ τις δικές τους.
Σκεφτηκα το ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν το οτι τρωνε κρεας!
Αν έγραφε ένας κρεατοφάγος στο φόρουμ "Σκεφτηκα το ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν το οτι τρωνε χόρτα και λαχανικά!" τι θα γινόταν εδώ μέσα? Θα του την πέφτατε οι χορτοφάγοι να τον "φάτε"?
Καταλαβαίνω την οργή και τη στενοχώρια σου. Δεν είναι ευχάριστο στα 13 σου να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα και να σε κοροιδεύουν για τις επιλογές σου. Όμως κάνεις κι εσύ το ίδιο...
Τελείως φιλικά όλα τα παραπάνω.;)

Νιάου μου, η Τσικνοπέμπτη δεν είναι μια μέρα που "γιορτάζουμε το ότι τρώμε κρέας, το ότι ξεκοιλιάζουμε την αγελάδα κλπ". Η Τσικνοπέμπτη είναι κατ'αρχήν μέρος της παράδοσής μας. Είναι η τελευταία Πέμπτη πριν τη Σαρακοστή και εθιμικά τρώει ο κόσμος κρέας για να αντέξει τη νηστεία που επακολουθεί.
Το οτι επέλεξες να είσαι χορτοφάγος μπράβο σου, αν και διαφωνώ λογω της ηλικίας σου, αλλά καλό θα είναι αν θες οι υπολοιποι να σεβονται τις επιλογές σου, να σέβεσαι κι εσύ τις δικές τους.
Σκεφτηκα το ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν το οτι τρωνε κρεας!
Αν έγραφε ένας κρεατοφάγος στο φόρουμ "Σκεφτηκα το ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν το οτι τρωνε χόρτα και λαχανικά!" τι θα γινόταν εδώ μέσα? Θα του την πέφτατε οι χορτοφάγοι να τον "φάτε"?
Καταλαβαίνω την οργή και τη στενοχώρια σου. Δεν είναι ευχάριστο στα 13 σου να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα και να σε κοροιδεύουν για τις επιλογές σου. Όμως κάνεις κι εσύ το ίδιο...
Τελείως φιλικά όλα τα παραπάνω.;)

Κατερινα σε καταλαβαινω, ομως εχετε παρεξηγησει την εννοια του ''χορτοφαγου''. Και δεν το λεω μονο για σενα Κατερινα...;)
Εκφρασεις του τυπου: Φαε χορτο, Αντε πηγαινε να βοσκησεις, Εχω ενα λιβαδι κοντα στο σπιτι μου, μπορεις να πας να βοσκησεις...
Χορτοφαγος θεωριεται αυτος που αποκλειει απο τη διατροφη του το κρεας και οχι αυτος που λατρευει να τρωει χορτα...;)
Οποτε, η φραση που ειπες Κατερινα δεν ισχυει:
Σκεφτηκα ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν οτι τρωνε χορτα και λαχανικα.
Οι χορτοφαγοι δεν εχουν μερα για να γιορταζουν τη διατροφη τους, προσπαθουν ταπεινα να αποκλειουν απο τη διατροφη τους οντα που υποφερουν για να φτασουν στο πιατο τους. Αυτο και μονον. Δεν τρεφονται αποκλειστικα με ''χορτα και λαχανικα'' σε καμια περιπτωση...

Η μεσογειακή κουζίνα μπορεί να είναι ο παράδεισος του χορτοφάγου. Έχει ολη τη σοφία και όλη εκείνη τη γκάμα συνδυασμών υλικών που επιτρέπει να τρώει κάποιος νόστιμα και υγιεινά, ακόμα και εάν αποκλείσει και τα παράγωγα του κρέατος και το ψάρι. Ένα καλό βιβλίο συνταγών αυτής της κουζίνας μπορεί να είναι πολύτιμο άντε και λίγη φαντασία και αυτοσχεδιασμός μετά. Βέβαια και μια εξέταση αίματος στην αρχή αλλά και στη πορεία δεν θα έβλαπτε, τουλάχιστον μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός τις νέες διατροφικές του συνήθειες. :redface:

Βέβαια και μια εξέταση αίματος στην αρχή αλλά και στη πορεία δεν θα έβλαπτε, τουλάχιστον μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός τις νέες διατροφικές του συνήθειες. :redface:

:) Μην ανησυχεις Νερινα μου, εκανα εξεταση, ολα καλα:up:

Κατερινα σε καταλαβαινω, ομως εχετε παρεξηγησει την εννοια του ''χορτοφαγου''. Και δεν το λεω μονο για σενα Κατερινα...;)
Εκφρασεις του τυπου: Φαε χορτο, Αντε πηγαινε να βοσκησεις, Εχω ενα λιβαδι κοντα στο σπιτι μου, μπορεις να πας να βοσκησεις...
Χορτοφαγος θεωριεται αυτος που αποκλειει απο τη διατροφη του το κρεας και οχι αυτος που λατρευει να τρωει χορτα...;)
Οποτε, η φραση που ειπες Κατερινα δεν ισχυει:
Σκεφτηκα ποσο ηλιθιοι και ποταποι μπορει να ειναι οι ανθρωποι για να δημιουργησουν μια μερα για να γιορταζουν οτι τρωνε χορτα και λαχανικα.
Οι χορτοφαγοι δεν εχουν μερα για να γιορταζουν τη διατροφη τους, προσπαθουν ταπεινα να αποκλειουν απο τη διατροφη τους οντα που υποφερουν για να φτασουν στο πιατο τους. Αυτο και μονον. Δεν τρεφονται αποκλειστικα με ''χορτα και λαχανικα'' σε καμια περιπτωση...
Νιαου μου, πίστεψε με δεν έχω παρεξηγήσει την έννοια του χορτοφάγου, και ουδέποτε είπα ότι τρώτε μόνο χόρτα. Μετάλλαξα τη δική σου πρόταση για να καταλάβεις ότι με αυτά που λες προσβάλεις ίσως (εμένα ναι) κάποιους κρεατοφάγους, λέγοντας τους ηλίθιους και ποταπούς.
Για την ιστορία: οι χορτοφάχοι εχουν μέρα που γιορτάζουν τη διατροφή τους. "Παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας" - 1η Οκτωβρίου (αν και αλλού το βρήκα 1η Νοεμβρίου).

Νιαου μου, πίστεψε με δεν έχω παρεξηγήσει την έννοια του χορτοφάγου, και ουδέποτε είπα ότι τρώτε μόνο χόρτα. Μετάλλαξα τη δική σου πρόταση για να καταλάβεις ότι με αυτά που λες προσβάλεις ίσως (εμένα ναι) κάποιους κρεατοφάγους, λέγοντας τους ηλίθιους και ποταπούς.
Για την ιστορία: οι χορτοφάχοι εχουν μέρα που γιορτάζουν τη διατροφή τους. "Παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας" - 1η Οκτωβρίου (αν και αλλού το βρήκα 1η Νοεμβρίου).

Κατερινα, συγγνωμη, δεν ηθελα να σε προσβαλλω, αλλα ειπα οτι ηλιθιοι και ποταποι ειναι αυτοι που εφτιαξαν αυτη τη μερα, οταν σφαζονται τοσα ζωα για να τη γιορτασουν οι ανθρωποι σημερα:/:
Και οι χορτοφαγοι, τη μερα που γιορταζουν τη διατροφη τους, γιορταζουν το οτι σεβονται, και δεν τρωνε, αλλα ζωα και οχι οτι τρωνε χορτα...

"Εκφρασεις του τυπου: Φαε χορτο, Αντε πηγαινε να βοσκήσεις, Εχω ενα λιβαδι κοντα στο σπιτι μου, μπορεις να πας να βοσκησεις..."
Απλά τους αγνοείς. Απο τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία να αναφέρεσαι σε αυτούς αποκτούν ταυτόχρονα το δικαίωμα να αναφέρονται σε εσένα. Τη στάση σου απέναντι στα πράγματα τη κατοχυρώνεις εσύ χωρίς αφορισμούς των άλλων. Όταν τους αφήσεις χώρο θα σε σεβαστούν. Όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι. Είμαι κρεατοφάγος. Δε θα μπω όμως ποτέ στη διαδικασία να κρίνω π.χ. την Όλγα γιατί απλά καταθέτει την επιλογή της και δεν με αποκλείει με όρους ηθικής. Εάν όμως κάποιος προσπαθήσει απο θέση κατέχοντος το σωστό, το ηθικό κ.λ.π. να με στήσει απέναντι του τότε θα τον αντιμετωπίσω ανάλογα. Εσύ συνέχισε αυτό που κάνεις, πάλεψε για αυτό, αλλά μην λειτουργείς σαν αυτό να σε κάνει "καλύτερη" απο τους άλλους, γιατί αυτό τους βάζει αυτόματα σε θέση άμυνας και έτσι ο στόχος σου μένει λειψός, γιατί δεν τους πείθεις για την ορθότητα της επιλογής σου, απλά τους στοιχίζεις απέναντι σου. Έχεις δίκιο, πολλές φορές γινόμαστε σκληροί με αυτά που δεν καταλαβαίνουμε. :redface:

Nιάου μου μην σκέφτεσαι με βάση το σήμερα γι'αυτή τη μέρα. Όπως είπε και η Κατερίνα είναι μέρος της παράδοσής μας. Νομίζεις ότι στο παρελθόν οι άνθρωποι (η πλειοψηφία τους τουλάχιστον) είχαν την ευκαιρία να τρώνε κρέας όποτε ήθελαν; Αραιά και πού. Και επίσης μην ξεχνάς ότι τότε οι νηστίες τηρούνταν σχεδόν απ'όλους. Και αν παρατηρήσεις οι νηστίες καλύπτουν αρκετό μέρος του έτους. ΔΕΝ γιόρταζαν που ξεκοίλιαζαν αγελάδες (που ίσως να ήταν και οι δικές τους αγελάδες) ΑΛΛΑ το ότι σε λίγο ξεκινά η νηστεία και θα έκαναν να ξαναφάνε κρέας μέχρι το Πάσχα.

Το έχω ξαναπεί, ο καθένας κάνει τις επιλογές του αλλά δεν νομίζω ότι οι άλλοι είναι σε θέση να τον κρίνουν γι'αυτές.

Κατερινα, συγγνωμη, δεν ηθελα να σε προσβαλλω, αλλα ειπα οτι ηλιθιοι και ποταποι ειναι αυτοι που εφτιαξαν αυτη τη μερα, οταν σφαζονται τοσα ζωα για να τη γιορτασουν οι ανθρωποι σημερα:/:
Και οι χορτοφαγοι, τη μερα που γιορταζουν τη διατροφη τους, γιορταζουν το οτι σεβονται, και δεν τρωνε, αλλα ζωα και οχι οτι τρωνε χορτα...
Νιαου σου εξήγησα παραπάνω πως φτιάχτηκε αυτή η μέρα. Δεν βγήκε καποιος και είπε "Α ωραία θα φτιάξουμε μια γιορτή για να τρώμε κρέας και να χαιρόμαστε". Έχει μια πολύ συγκεκριμένη βάση, το ότι ακολουθει νηστεία και "παίρνουμε δυνάμεις" για να αντέξουμε τις επομενες 40 μέρες. Αυτά για το πως "δημιουργήθηκε". (Άσχετα το πως τη βλέπουμε σήμερα αυτή τη μέρα, αν και κανένας κρεατοφάγος δεν νομίζω ότι λέει "Α ωραία, Τσικνοπέμπτη σήμερα. Ας γιορτάσουμε την κρεατοφαγία μας")
Τώρα στο θέμα...δεν είμαστε όλοι χορτοφάγοι ή μάλλον μη κρεατοφάγοι. Είτε σου αρέσει είτε όχι ζώα σφάζονται καθημερινά για τις διατροφικές ανάγκες μας. Το ότι υπάρχει στην παράδοση μας η Τσικνοπέμπτη δεν νομίζω ότι κάνει τη διαφορά!
Ξαναλέω, μπράβο σου για την επιλογή σου. Όμως καλό θα είναι να σέβεσαι και την επιλογή των άλλων. Των κρεατοφάγων, των κρεοπωλων, των ιδιοκτητών ταβέρνας κλπκλπ. Το ότι διαφωνούν δεν τους κάνει ούτε ηλίθιους ούτε ποταπούς.

ΥΓ:Μαριελ, σορυ που διαλύσαμε το θέμα σου.

Αρχική Δημοσίευση από NERINA;31195 Είμαι κρεατοφάγος. [B:
Δε θα μπω όμως ποτέ στη διαδικασία να κρίνω π.χ. την Όλγα γιατί απλά καταθέτει την επιλογή της και δεν με αποκλείει με όρους ηθικής. Εάν όμως κάποιος προσπαθήσει απο θέση κατέχοντος το σωστό, το ηθικό κ.λ.π. να με στήσει απέναντι του τότε θα τον αντιμετωπίσω ανάλογα[/B]. Εσύ συνέχισε αυτό που κάνεις, πάλεψε για αυτό, αλλά μην λειτουργείς σαν αυτό να σε κάνει "καλύτερη" απο τους άλλους, γιατί αυτό τους βάζει αυτόματα σε θέση άμυνας και έτσι ο στόχος σου μένει λειψός, γιατί δεν τους πείθεις για την ορθότητα της επιλογής σου, απλά τους στοιχίζεις απέναντι σου.
Δεν μπορώ να πω το πόσο συμφωνώ....

συμφωνω κι εγω απολυτα με τη Νερινα.κι εγω σεβομαι τις επιλογες του καθενος και δεν υπαρχει περιπτωση ποτε να κρινω καποιον για κατι που με βρισκει αντιθετη.καταρχην ακομα δεν θεωρω τον εαυτο μου χορτοφαγο,απλα κανω μια προσπαθεια να δω αν θα αντεξω.αν τελικα τα καταφερω,δε νομιζω οτι θα προσπαθω να μεταπεισω και ολον τον αλλο κοσμο.αν με ρωτησουν τους λογυος που ειχα φυσικα και θα τους αναφερω,ποτε ομως προσπαθωντας να μειωσω η να αλλαξω γνωμη στους αλλους.συμφωνω για οσα ειπωθηκαν περι Τσικνοπεμπτης,κι εγω βγηκα εκεινη τη μερα κι εφαγα κρεας.βλεπω ομως στο χωριο οτι ειναι σαν μια "ιεροτελεστια",οπως ειπε κι η Κατερινα τους προετοιμαζει για τη μεγαλη νηστεια που ακολουθουν(και σκεφτειτε οτι παλια στο χωριο η οικογενεια της μητερας μου λογω ελλειψης χρηματων ετρωγε κρεας-απο δικο τους ζωο-μια φορα το μηνα περιπου).οπως ειχα αναφερει και σε αλλο θεμα,τοσο μια χορτοφαγικη οσο και μια διαιτα που περιλαμβανει κρεας μπορει καλλιστα να ειναι ισορροπημενη και απολυτα υγιεινη προσδιδοντας ευεξια και μη δημιουργωντας κανενα προβλημα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back