aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχω βρει ένα πουλάκι που έπεσε από ένα δέντρο. Πολύ μωρό. Τι το ταΐζω βρε παιδιά και νερό; Και σε τι θερμοκρασία το βάζω; Κατά πάσα πιθανότητα είναι κοράκι. Αύριο θα τηλ. σε μια υπηρεσία εδώ για πουλιά, αλλά δεν ξέρω αν θα το δεχτούν σίγουρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Αν ξέρεις την γλώσσα ίσως θα έπρεπε να πας σε ένα πετ σοπ να ρωτήσεις αυτοί θα ξέρουν καλύτερα κ θα έχουν κ τροφέςγεια σας φίλοι μου. Σας γράφω από βουδαπέστη και "χρειαυομαι" επείγοντος την πολύτιμη βοήθεια σας. Μην με παρεξηγήσετε που γράφω με αγγλικούς χαρακτήρες αλλα δεν υπάρχουν εδώ ελληνικοί και επειδή είναι επείγον ξέρω θα με καταλάβετε.
Έχω βρει ένα πουλάκι που έπεσε από ένα δέντρο. Πολύ μωρό. Τι το ταΐζω βρε παιδιά και νερό? και σε τι θερμοκρασία το βάζο. Κατά πασα πιθανότητα είναι κοράκι. Αύριο θα τηλ σε μια υπηρεσία εδώ για πουλια αλλα δεν ξέρω εάν θα το δεχτούν σίγουρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Να φροντίσεις να το έχεις κάπου ζεστά όμως. Σε κανένα χαρτοκούτι με καμιά λάμπα να καίει από πάνω (όχι πολύ κοντά στο χαρτοκούτι για να μην πιάσει φωτιά!).
Δοκίμασε κι αυτό το λινκ, μήπως και βρεις καμιά άκρη. Είναι το κέντρο στην Αίγινα, όπου στέλνουν όλα τα τραυματισμένα κλπ. πουλιά.
https://www.ekpazp.gr/
Raisa
Περιβόητο μέλος
Πιστέυω ότι πρέπει να είναι κάπου ζεστά....νερό δεν νομίζω να χρειάζεται αν είναι μωρό...εγώ κάποτε που είχα βρει σπουργιτάκι μωρό του έδινα μπανάνα λιωμένη και την έπλαθα σαν σκουλικάκι και την έδινα
....δως του κάτι να φάει πριν πας για ύπνο και μετά το πρωί πάλι....ελπίζω να βοήθησα και να βρεις άκρη αύριο!
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
...Vampi...
Νεοφερμένο μέλος
toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορείς να δώσεις και γάλα με σύριγγα, μέχρι να βρεθεί ο χυλός που γράφει η vampi.
Αλίκη, έγραψα με greeklish για να μπορεί να το διαβάσει η aiorasky εφόσον έχει πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
συγνώμη για τα κεφαλαία
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
συνταγή τρωφής για μικρά καναρήνια που είχα παλιά και που καμιά φορά παράταγε η μαμά τους

1 κρόκο αυγού (βρασμένο σφηχτό)
1 κουταλιά του γλυκού σημιγδάλι ψιλό
το αραιώνεις προσθέτοντας νερό ώστε να γίνει χυλός, όχι πολύ νερουλό αλλά να βγαίνει από σύριγκα (χωρίς την βελόνα)
του σφυρίζεις ή του σκουντάς το ράμφος με την άκρη της σύρηγκας, ανοίγει το στόμα και του αδειάζεις την τροφή
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Αυτά είναι τα πιο δύσκολα στο µεγάλωµα. Στο εµπόριο κυκλοφορούν, στα µεγάλα pet shop, σκευάσµατα σε µορφή σκόνης που γίνονται κρέµα και µε αυτά µπορεί κανείς να ταΐσει το πουλάκι χρησιµοποιώντας σύριγγα. Το καλύτερο είναι να βρεθεί το σκεύασµα για ανατροφή σποροφάγων (καναρίνια κλπ.) αλλά συνήθως διατίθεται ένα αντίστοιχο για µωρά παπαγάλους (Exact). Εναλλακτική τροφή το ασπράδι αυγού. Αποφεύγουµε την ξηρά τροφή για γάτες αν και εναλλακτικά µπορούµε να τη χρησιµοποιήσουµε, επειδή είναι µεγάλης περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη.
εδω περισσοτερες πληροφοριες για διατροφη των πτηνων
www.wild-anima.gr
https://pets.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=4473
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος

Raisa
Περιβόητο μέλος
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Το πουλάκι ήταν απίστευτα μικρό και δεν υπήρχε περίπτωση να αναγνωριστεί εύκολα τι είναι. Ημερών μιλάμε χωρίς τρίχωμα και με κλειστά ματια και με τους mis να φαίνονται ακόμη.
Επειδή πεινούσε σαν τρελό, έπρεπε να το ρισκάρω για να μην χαθεί χρόνος και αποφάσισα να του δώσω αυγό. Κάθε 2 ώρες, αυγό βραστό και νερό με σύριγγα.
μαζί με μια φιλί ψάξαμε στο internet χθες από το απόγευμα και καταλήξαμε να υποθέτουμε ότι είναι η κοράκι η ένα είδος πουλιού που τραγουδάει που υπάρχει εδώ, κάτι σαν σπουργίτι αλλα μεγαλύτερο και μαύρο με πιτσιλιές. ήταν δύσκολη να manterseis δεν φαινόταν καλά τι μπορεί να είναι.
Το είχα ήδη ταΐσει και αυτό που μάθαμε είναι ότι αυτά τα δυο πουλια πρέπει να ακολουθήσουν εντελώς διαφορετική διατροφή αλλιώς εάν τα ταΐσεις αντίθετα πεθαίνουν. αλλα επίσης ότι εάν αργήσεις πάνω από 2 ώρες να τα ταΐσεις απ την στιγμή που τα βρήκες πάλι πεθαίνουν. χρονικά λοιπόν ήμουν σωστά αλλα εάν ήταν κοράκι...το σκότωσα.
Συνέχισα με αυγό και νερό μέχρι το πρωί χωρίς ύπνο. επίση το έβαλα μέσα σε ένα μπολάκι με μια καλτσα από κάτω και μια πάνω και το ζέσταινα όλο το βραδυ με την αναπνοή , γιατί έμοιαζε να κρυώνει και μαυτό ήταν καλιtερα
στις 11 το πρωί ήρθαμε σε επαφή με μια ορνιθολόγο και τα νέα?
Το πήγαμε σήμερα στον ζωολογικό κήπο τις βουδαπέστης και το δεχτήκανε!υπάρχει ένα "καταπλιτκτικο" τμήμα ορνιθολογίας εκεί, απίστευτο.
Σώθηκε και είναι στα καλυτερότερα χερια,μέσα σε ένα περιβάλλον με ειδικούς και ένα μέρος γεμάτο με απίστευτα πουλια.
ήταν το πουλί που keladaei και το αυγό ήταν η σωστή επιλογή. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό και σας χαιρετώ με αγάπη.

ευχάριστο πολύ για τις συμβουλές αν και μετά δεν μπόρεσα να επιστρέψω και να τις διαβάσω, με βοηθησε η τύχη.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool