MARKOS1
Νεοφερμένο μέλος
Το Σάββατο το μεσημέρι, βρήκα το γάτο μου Μάρκο στο πατάκι της εισόδου μου χτυπημένο από αυτοκίνητο. Είχε συρθεί ως εκεί μόνος για να ζητήσει βοήθεια. Αιμορραγούσε από τα μάτια και από το στόμα και ήταν ημιλιπόθυμος. Ο κτηνίατρος είπε πως το χτύπημα ήταν μετωπικό. Δεν είχε βλάβη σε κανένα από τα άλλα του όργανα, ούτε εσωτερική αιμορραγία. Το αίμα στα μάτια προερχόταν από τραυματισμό του επιπεφυκότα, και από το στόμα από τραυματισμό με τα ίδια του τα δόντια κατά το χτύπημα.. Του χορηγήθηκαν σταγόνες για τα μάτια, ενέσιμη αντιβίωση, ενέσιμο αντιφλεγμονώδες- παυσίπονο και ηρεμιστικό χάπι σε περίπτωση εγκεφαλικής αιμορραγίας. Εχθές του βάλαμε και ορό γιατί άρχισε να αφυδατώνεται. Το καλό είναι πως σήμερα το απόγευμα η αιμορραγία σταμάτησε σχεδόν τελείως. Το κακό όμως είναι πως ο γάτος δεν δείχνει σχεδόν κανένα σημάδι κινητικότητας. Κοιμάται συνεχώς και σπάνια σέρνεται για να αλλάξει θέση. Δεν δέχεται τροφή, και σήμερα προσπάθησα να του δώσω πολτοποιημένο κοτόπουλο με τη σύριγγα. Δυσανασχέτησε και κατάπιε ελάχιστο, ίσως επειδή το στόμα του πονάει πολύ. Όταν πηγαίνουμε στον κτηνίατρο, μάλλον επειδή φοβάται, δείχνει πιο ενεργητικός. Δηλ κρατάει το κεφάλι του όρθιο, και ίσως νιαουρίσει ελαφρά. Το υπόλοιπο διάστημα όμως στο σπίτι, μένει κοιμισμένος. Ξέρω πως αντιλαμβάνεται την παρουσία μου, επειδή η ανάσα του αλλάζει. Ο γιατρός λέει πως αφού πέρασαν οι 24 ώρες, και δεν είναι κόμμα, η εγκεφαλική αιμορραγία αρχίζει να αποκλείεται. Θεωρεί πως βρίσκεται σε σοκ επειδή το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό και πιστεύει πως μάλλον θα τα καταφέρει. Δεν ξέρω τι μπορώ να περιμένω όμως...

Ο Μάρκος είναι 2,5 χρονών με ιδιαίτερα μεγάλη σωματική διάπλαση και είναι περίπου 8 κιλά. Το μεγάλο του μέγεθος ήταν άλλωστε αυτό που τον έσωσε μέχρι στιγμής… Στη φωτογραφία είναι μόλις λίγων μηνών.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
menia
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν έχω καταλάβει τι συμβουλή ζητάς; Μήπως ζητάς μια επιβεβαίωση ότι θα γίνει καλά και δεν θα έχει πρόβλημα;
Αφού ο ιατρός σου, σε βεβαιώνει ότι αποκλείεται η εγκεφαλική αιμορραγία, τότε έτσι θα είναι. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι το χτύπημα είναι πιο "αθώο" και ότι ο γάτος σου έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει καλά.
Τώρα για το ότι κοιμάται, σκέψου ότι και ένας άνθρωπος σε μια παρόμοια κατάσταση και με φάρμακα, το ίδιο θα έκανε.
Εύχομαι να έχει ταχεία και ανάρρωση και να γίνει πάλι ο γατούλης που ήξερες.

MARKOS1
Νεοφερμένο μέλος
MARKOS1
Νεοφερμένο μέλος
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρει ο κούκλος σου.
Δεν έχω καταλάβει τι συμβουλή ζητάς; Μήπως ζητάς μια επιβεβαίωση ότι θα γίνει καλά και δεν θα έχει πρόβλημα;
Αφού ο ιατρός σου, σε βεβαιώνει ότι αποκλείεται η εγκεφαλική αιμορραγία, τότε έτσι θα είναι. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι το χτύπημα είναι πιο "αθώο" και ότι ο γάτος σου έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει καλά.
Τώρα για το ότι κοιμάται, σκέψου ότι και ένας άνθρωπος σε μια παρόμοια κατάσταση και με φάρμακα, το ίδιο θα έκανε.
Εύχομαι να έχει ταχεία και ανάρρωση και να γίνει πάλι ο γατούλης που ήξερες.![]()
Δεν ξέρω αν κάποιος (μακάρι οχι) είχε αντιμετωπίσει χτύπημα σε κεφάλι και ίσως να γνωρίζει την εξέλιξη... Αν όλη αυτή η αντίδρασή του είναι φυσιολογική..Ισως και να είναι αυτό που λές, να χρειάζομαι επιβεβαίωση. Όταν μοιράζεσαι, γίνεται πιο εύκολο. Μακάρι να γίνει όπως το λες.

julia
Διακεκριμένο μέλος
Περαστικά και απο μένα! Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και απο το ιντερνετ ακόμα πιο δύσκολα να πούμε κάτι. Αφού είσαι σε επικοινωνία με έναν γιατρό που εμπιστεύεσαι.. δεν μπορούμε να πούμε και πολλά!
Και πάλι κουράγιο.. οι πρώτες 48 ώρες είναι κρίσιμες.. μην σε ανησυχεί ότι δεν τρώει..είναι απο το σοκ, τον πόνο.. μπορεί να έχει σπάσει και το σαγονάκι του... έχει αποθέματα.. ορό για την αφυδάτωση είναι σημαντικό.
Ακτινογραφία κάνατε?
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ξέρω αν κάποιος (μακάρι οχι) είχε αντιμετωπίσει χτύπημα σε κεφάλι και ίσως να γνωρίζει την εξέλιξη... Αν όλη αυτή η αντίδρασή του είναι φυσιολογική..Ισως και να είναι αυτό που λές, να χρειάζομαι επιβεβαίωση. Όταν μοιράζεσαι, γίνεται πιο εύκολο. Μακάρι να γίνει όπως το λες.![]()
Σίγουρα είναι πιο εύκολο, όταν μοιράζεσαι το πρόβλημά σου. Επειδή παίρνω σαν δεδομένο τη διάγνωση του ιατρού, ότι δεν έχει αιμάτωμα, να σου πω ότι το λιγότερο που παθαίνει κάποιος από ένα βίαιο χτύπημα στο κεφάλι, είναι μια εγκεφαλική διάσειση. Και μόνο αυτό φτάνει για να είναι σε λήθαργο και σε μια κατάσταση ζάλης, που τον αναγκάζει να κοιμάται περισσότερες ώρες.
Σίγουρα θα έχει ανεβάσει και δέκατα ( αν όχι πυρετό), συν ο πόνος που έχει...Πως σου φαίνεται τώρα αυτή η εικόνα; Δεν μπορεί να δικαιολογήσει την κατάσταση του γατούλη σου;
Στα λέω, για να σε ηρεμήσω λίγο. Βέβαια αν κοιμάται συνέχεια, κάνε αυτό που κάνουμε στους ανθρώπους. Ξύπνα τον κάθε 2 ώρες. Πρέπει να ξυπνάει, αλλιώς υπάρχει σοβαρότατο και άλυτο πρόβλημα...
Ακούμπησε τον να δεις ότι αντιδρά. Αν τα αντανακλαστικά του δηλαδή είναι φυσιολογικά. Αν είναι όλα ΟΚ., τότε θα περιμένεις το χρόνο που θέλει ο γατούλης σου, για να παλέψει και να ανακτήσει τις δυνάμεις του.
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
MARKOS1
Νεοφερμένο μέλος
Αχ ασπρόμαυρος ΘΕΟΣ...
Περαστικά και απο μένα! Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και απο το ιντερνετ ακόμα πιο δύσκολα να πούμε κάτι. Αφού είσαι σε επικοινωνία με έναν γιατρό που εμπιστεύεσαι.. δεν μπορούμε να πούμε και πολλά!
Και πάλι κουράγιο.. οι πρώτες 48 ώρες είναι κρίσιμες.. μην σε ανησυχεί ότι δεν τρώει..είναι απο το σοκ, τον πόνο.. μπορεί να έχει σπάσει και το σαγονάκι του... έχει αποθέματα.. ορό για την αφυδάτωση είναι σημαντικό.
Ακτινογραφία κάνατε?
Ευχαριστω... ακτινογραφία δεν κάναμε αλλά δεν έχει σπάσει τίποτα.
MARKOS1
Νεοφερμένο μέλος
περαστικα ευχομαι να ειναι!!!παντως αν δεν τρωει και δεν πινει και νερο μηπως θα επρεπε να του βαλετε ορο για λιγες μερες?
του βάζουμε μια ποσοτητα ορου κάθε μερα δηλ εχθες και σήμερα. Αυριο αν συνεχίσει έτσι, ίσως να τον αφήσω λίγες ώρες στον κτηνίατρο να πάρει μεγαλύτερη δόση ορού. Ελπίζω οχι.. Ευχαριστώ!!
moukelis
Επιφανές μέλος
Εγω πιστευω οτι οντως μπορει να ειαι το σοκ,εδω ο δικος μου μικρουλης ειχε πεσει απο το μπαλκονι μας στη βεραντα,κι εκανε μια ολοκληρη μερα να φαει και να πιει νερο,ενω τις πρωτες ωρες δεν αντιδρουσε σε ερεθισματα,οχι ο δικος σου που επαθε τοσο σοβαρο σοκ...
elvenstar
Επιφανές μέλος
MARKOS1
Νεοφερμένο μέλος
Περαστικά και από μένα, Ίσως θα έπρεπε να πάρεις τον γιατρό σου κ να του πεις ότι το γατάκι ούτε τρώει ούτε πίνει κ υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης ίσως πραγματικά για μερικές μέρες θα ήταν καλύτερα να τον κρατήσει ο γιατρός για να του κάνει κ την αντιβίωσης σε ενέσιμη μορφή ίσως συνέλθει πιο γρήγορα. Να ρωτήσω κάτι ακόμα χωρίς να θέλω να σε ανησυχήσω μήπως χτύπησε κ κάπου αλλού εχουν γίνει όλες οι εξετάσεις;
Ευχαριστώ. Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία μαζί του, ουσιαστικά τον εχω ζαλίσει τον ανθρωπο. Ασε που χθες που εβρεχε, γλυστρισε και εσπασε το χερι του...(ο γιατρος). Του δώσαμε ορό για σήμερα, του δίνω και νερό με σύριγγα, λιγο λιγο. Η αντιβίωση ήδη δίνεται σε ενέσιμη μορφή καθημερινά. Εκτός απο το κεφάλι δεν έχει χτυπήσει πουθενά αλλου, αλλά δυστυχώς και αυτό απο μόνο του είναι παραπάνω απο αρκετο...
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
roulsydney
Διάσημο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Ναι σίγουρα είναι παραπάνω από αρκετό, απλά σε ρώτησα μήπως η άρνηση της τροφής δεν οφείλεται μόνο σε σοκ, για να αποκλείσεις τις άλλες περιπτώσεις, Αν κ είναι κάπως νωρίς να το ρωτήσω, παρόλα αυτά έχει δείξει κάποιο σημάδι βελτίωσης;Ευχαριστώ. Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία μαζί του, ουσιαστικά τον εχω ζαλίσει τον ανθρωπο. Ασε που χθες που εβρεχε, γλυστρισε και εσπασε το χερι του...(ο γιατρος). Του δώσαμε ορό για σήμερα, του δίνω και νερό με σύριγγα, λιγο λιγο. Η αντιβίωση ήδη δίνεται σε ενέσιμη μορφή καθημερινά. Εκτός απο το κεφάλι δεν έχει χτυπήσει πουθενά αλλου, αλλά δυστυχώς και αυτό απο μόνο του είναι παραπάνω απο αρκετο...
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
τιποτα καλε!!!τι ευχαριστεις?γι'αυτο ειμαστε εδω!!μακαρι να μπορουσα να βοηθησω περισσοτερο!!του βάζουμε μια ποσοτητα ορου κάθε μερα δηλ εχθες και σήμερα. Αυριο αν συνεχίσει έτσι, ίσως να τον αφήσω λίγες ώρες στον κτηνίατρο να πάρει μεγαλύτερη δόση ορού. Ελπίζω οχι.. Ευχαριστώ!!
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Αν τυχόν δεις κάτι ασυνήθιστο, βουρ στον κτηνίατρο. Νομίζω πως είναι φυσιολογικό να μη θέλει να φάει ακόμα.
Γρήγορα περαστικά του! Σας εύχομαι τα καλύτερα!

πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool