Χόρτο γάτας

Απάντηση: Πρασινάδα για τα γατάκια μας

Κυρία κυρία να πω;; :hehe:
Εύκολο, λοιπόν βρέχουμε βαμβάκι το βάζουμε στο κάτω μέρος από ένα κεσεδάκι, από πάνω ρίχνουμε φακές και πάνω από τις φακές πάλι ένα βρεγμένο κομμάτι βαμβάκι.. Αφού μεγαλώσουν λίγο μπορείς να τις βάλεις σε χώμα όχι πολύ βαθιά όμως.. Μην ξεχνάς να τις ποτίζεις.. Μικρή είχα γεμίσει τον κήπο με φακές :whistle: :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν νομιζω πως βαζουμε και απο πανω βαμβακι...
και εγω μικρος ειχα γεμισει παντου μπολακια με φακιες και καναμε αγωνα με το παιδι τους διπλανου μπαλκονιου ποιος ειχε ποιο ωραιες!

τωρα τις εβαλα σε χωμα..σε λιγες εμρες θα ειναι ετοιμες!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κυρία κυρία να πω;; :hehe:
Εύκολο, λοιπόν βρέχουμε βαμβάκι το βάζουμε στο κάτω μέρος από ένα κεσεδάκι, από πάνω ρίχνουμε φακές και πάνω από τις φακές πάλι ένα βρεγμένο κομμάτι βαμβάκι.. Αφού μεγαλώσουν λίγο μπορείς να τις βάλεις σε χώμα όχι πολύ βαθιά όμως.. Μην ξεχνάς να τις ποτίζεις.. Μικρή είχα γεμίσει τον κήπο με φακές :whistle: :P

Ωωωω θυμηθηκαμε τα χρονια τα ξεγνιαστα τα παιδικα.....Φακες στο βρεγμενο μπαμπακι.....Μου ερχονται οι μυρωδιες της ανοιξης στο μυαλο,της εποχης που συνηθως φυτευαμε φακες για το παραθυρο του σχολειου..:clapup::clapup::clapup:

Τωρα που μεγαλωσαμε τις φυτευουμε κατ ευθειαν στο χωμα,σε γλαστρα.:):):)

δεν νομιζω πως βαζουμε και απο πανω βαμβακι...
και εγω μικρος ειχα γεμισει παντου μπολακια με φακιες και καναμε αγωνα με το παιδι τους διπλανου μπαλκονιου ποιος ειχε ποιο ωραιες!

τωρα τις εβαλα σε χωμα..σε λιγες εμρες θα ειναι ετοιμες!!!

Βάζουμε κι από πάνω βρε! :D Πήγα σε ένα δημοτικό πριν το Πάσχα για εργασία και είχαν στο παράθυρο και τις είδα :P:P

Ωωωω θυμηθηκαμε τα χρονια τα ξεγνιαστα τα παιδικα.....Φακες στο βρεγμενο μπαμπακι.....Μου ερχονται οι μυρωδιες της ανοιξης στο μυαλο,της εποχης που συνηθως φυτευαμε φακες για το παραθυρο του σχολειου..:clapup::clapup::clapup:

Τωρα που μεγαλωσαμε τις φυτευουμε κατ ευθειαν στο χωμα,σε γλαστρα.:):):)

Άλλη γλύκα έχει το βρεγμένο βαμβάκι στο μπολάκι και τη μαμά να φωνάζει γιατί δεν έχει μπολ να κάνει τη δουλειά της! :hehe:

και το χορταρακι ειναι τροπος αποβολης τριχομπαλων?
ειναι εμετικο η χεστ@#κο?
αντε βρε παιδια απαντηστε καποιος

αληθεια? γμτ εχω στρωμενα χαλια και δεν θελω να κανει εμετο,ιδιεταιρα αν δεν ειναι απαραιτητο μιας και ειναι κοντοτριχος και τον χτενιζω συχνα

αληθεια? γμτ εχω στρωμενα χαλια και δεν θελω να κανει εμετο,ιδιεταιρα αν δεν ειναι απαραιτητο μιας και ειναι κοντοτριχος και τον χτενιζω συχνα

ακου....εμενα αυτη τη φορα που τους εβαλα...καθολου εμετο δεν μου εκαναν..οποτε μπορει να μην σου κανει...αλλα το χορτο τους κανει καλο ουτως ή αλλως,τους παρεχει και καποιες βιταμινες που δεν τις παιρνουν απο αλλου...σε αυτες τις περιπτωσεις εννοειται οτι πρωτα σκεφτομαστε το καλο του ζωο μας...ε...αν λερωθει και κανενα χαλακι..το καυθαριζουμε..'η αλλιως μαζεψε τα..καλοκαιρι ειναι πια..:)..το οτι ειναι κοντοτριχος καμμια σημασια δεν εχει..και τα κοντοτριχα κανουν τριχομπαλρες...λιγοτερες..αλλα τις κανουν..

εχεις δικιο, αλλα δεν το ηξερα οτι και τα κοντοτριχα εχουν τις ιδιες αναγκες, καθως επισης οτι το χορταρακι εχει βιταμινες.
παω να φυτεψω φακουλες λοιπον:)

εχεις δικιο, αλλα δεν το ηξερα οτι και τα κοντοτριχα εχουν τις ιδιες αναγκες, καθως επισης οτι το χορταρακι εχει βιταμινες.
παω να φυτεψω φακουλες λοιπον:)

μας βλεπω ολους....γεωργους!!!!!!!!!:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

ασε και δεν ειμαι και παιδι της φυσης,τις προαλλες που μεταφυτευα κατι γλαστρουλες και παραγεμιζα με χωμα μετα απο κανα δυωρο βλεπω στο μπαλκονι να γυρνοβολαει ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκουλικι:sick::sick::sick::wacko::wacko::wacko:
τα ειδα ολα και δεν ηταν σπιτι το μποι να το μαζεψει,ασε...
:D

Χαιρετε και απο μένα!Επειδή δεν έχω ξαναφυτέψει έχω μερικές απορίες.Οι φακές σε τι χώμα θα πρέπει να φυτευτούν; Χρειάζεται μήπως κάποιου συγκεκριμένου μεγέθους-τύπου γλάστρα για να βολεύονται τα παιδιά; Πόσα γραμμάρια σπόρων είναι αρκετά για τρία κοπριτάκια; Μήπως να φυτέψω την κατσαρόλα να ξεμπερδεύω;

Δεν ήξερα ότι τους αρέσουν οι φακές...για να δοκιμάσω για τα δικά μου.:hmm:

γεια σας κι απο μενα .. να σας πω και γω το προβλημα μου με το φυτεμα (φακες και γατοχορτο), κι ελπιζω να ξερει καποιος...
καπου στον χειμωνα ειχα φυτεψει φακες για την δικια μου,αλλα δεν ενθουσιαστηκε ιδιαιτερα..
καποια στιγμη ειδα οτι οι φακες ειχαν πιασει μουχλα απο κατω..συγκεκριμενα στο κατω μερος του μπολ εκει που ηταν το βαμβακι..της ειχα αρκετο καιρο μπορω να πω, και της κουρευα (και τις ακρουλες της εβαζα στο φαι της γατας μου).. μετα τη μουχλα ομως, τελος οι φακες!
πριν κανα μηνα, αγορασα αυτο το ετοιμο το χατοχορτο, αλλα επισης δεν ενθουσιαστηκε.. και με τον καιρο μου εγινε κιτρινωπο και ξερο (δεν ηξερα οτι πρεπει να το κουρευω) και σημερα που πηγα να το κοιταξω μηπως και το σουλουπωσω ειδα πως στις ριζες εκει στο χωμα ειχε μαζευτει μπολικο πραμα απο μυγακιαα...πολλα μυγακια...και βρηκα κι ενα μαμουνι.. αντιο και στο γατοχορτο λοιπον!
μπορει καποιος-α να με κατατοπισει για το τι κανω λαθος? την βλεπω που ζηταει το χορτορακι της, αλλα μαλλον το βρισκει απεξω..αλλα φοβαμαι οτι δεν ειναι παντα ευκολο, οποτε καλο ειναι να χει και καμια φακη (φακες λεω να βαλω μιας και ειναι καλυτερες)... περιμενω τα φωτα σας (παλι)!! ευχαριστωωω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα.:)
Όταν λες ότι με τον καιρό κιτρίνισε..σε πόσο καιρό δηλαδή;Γιατι έτσι γίνεται με το γατόχορτο.Δεν το παίρνουμε μια φορά και διαρκεί για πάντα.Περίπου 10 μερες κρατούν..και μετα παιρνεις καινούργιο.
Τα δικά μου ξετρελαίνονται πάντως.:)

ΥΓ...Α..προφανώς το φύτεψες στο χώμα εσύ.Χμ...Για το χώμα δεν γνωρίζω.Ομως και στα κεσεδάκια είναι πολύ βολικό.Γιατί δεν δοκιμάζεις τα κεσεδάκια..εφόσον στο χώμα δυσκολεύεσαι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σου πουπουλινα..θενξ για την αμεση αποκριση..:) δικο μου λαθος οπως το ειπα, πηρα το ετοιμο, αυτο δλδ που το αναποδογυριζεις,ανοιγεις τρυπες να φευγει το νερο και μετα ξεκινας το ποτισμα..μου κρατησε ισως και λιγο παραπανω απο 10μερες..χμ...αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ηταν επαρκες το διαστημα για να το συνηθισει η γατα..και τωρα φοβαμαι να ξαναπαρω μηπως δε το πλησιασει παλι... αυτο με τις φακες καμια ιδεα??

Καλησπέρα !!
Εμένα μιά φορά δεν το τρώνε το έτοιμο στο κεσεδάκι ,
ενώ το φυτεμένο από σπόρο .....το ταράζουν :P:P
Είναι πιστεύω σημαντικό όμως , το να φυτευτούν 2 γλαστράκια
με διαφορά 10-15 μέρες.

Βάζω και φώτο τον σπόρο που πήρα από φυτόριο (αν απαγορεύεται ...συγνώμη)

Συνημμένα

• γ 1 005 [640x480].jpg
    γ 1 005 [640x480].jpg
    51,7 KB · Εμφανίσεις: 89
  • γ 1 007 [640x480].jpg
    γ 1 007 [640x480].jpg
    62,6 KB · Εμφανίσεις: 84
  • γ 1 009 [640x480].jpg
    γ 1 009 [640x480].jpg
    71,9 KB · Εμφανίσεις: 60
  • γ 1 010 [640x480].jpg
    γ 1 010 [640x480].jpg
    69,6 KB · Εμφανίσεις: 110
  • γ 1 011 [640x480].jpg
    γ 1 011 [640x480].jpg
    92,2 KB · Εμφανίσεις: 107

Εμενα παλι..ποτε δεν μου φυτρωσε ο σπορος!!:hehe::hehe::hehe: Τι να πω;;Όσες φορες και αν φυτεψα..ακαρπες οι προσπαθεις.:/:

χαχαχαχ μαλιστα... οι αποψεις δυιστανται..τι να πω!! ισως παιζει ρολο και η περιοχη..και το χωμα, ξερω γωω...παντως εχω καταληξει στο να φυτεψω φακες μια ακομα φορα..αλλα ξερει κανεις να μου πει τι να κανω ωστε να διατηρηθουν και να μη μουχλιασουν?? ή δεν διατηρουνται..?

Από φακές δεν ξέρω !!

Για το χορτάρι όμως , να σας πώ .

Γλαστρούλα μικρή , περίπου 12-15 cm το επάνω μέρος.
Χώμα για φυτά εξωτερικού χώρου.
Γεμίζω την γλάστρα κατά τα 3/5
Ρίχνω μερικούς σπόρους
Σκεπάζω με χώμα , ώστε να φτάσει τα 4/5 και πιέζω ελαφρά.
Ποτίζω μέρα παρά μέρα .
Φροντίζω οι γλαστρούλες να είναι σε μέρος που το βλέπει ήλιος

Σε 2-4 μέρες βγαίνουν τα πρώτα φυλλαράκια .:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back