Χόρτο γάτας

Έβαζα τους σπόρους σε νερό, φύτρωναν κανονικά και γρήγορα.. Αλλά το ίδιο γρήγορα μαραίνονταν και κιτρίνιζαν κι έπρεπε να τους ανανεώνω.
Δεν χρησιμοποιώ όλο το πακέτο υπ'όψιν, αλλά το μισό που μας φτάνει..
Μετά, κι επειδή είχαμε μια κουβέντα με την κτηνίατρο που το ίδιο κάνει στα δικά της, είπα να βάλω στη γλάστρα χώμα και να τους φυτέψω.
Άργησαν λίγο να σκάσουν μύτη, αλλά διαρκούσαν αρκετά περισσότερο χρονικό διάστημα, κι είπα αυτό είναι, μια χαρά βολευτήκαμε..
Όμως φεύ.. Ξαφνικά το χώμα σάπισε και γεμίσαμε μικρά μυγάκια ενοχλητικά... Τόσο μικρά που νόμισα οτι επρόκειτο για ψύλλους στην αρχή και θορυβήθηκα.. Έτσι πέταξα το χώμα και επιστρέφω στο παλιό και δοκιμασμένο σύστημα μόνο νερό και σπόροι. Μόνο που απαραίτητο σ'αυτή την περίπτωση η γλάστρα ή το δοχείο που θα τοποθετηθούν,να είναι ρηχό (για ευνόητους λόγους)και με τρυπίτσες στη βάση για να φεύγει το περισσευούμενο νερό..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όντως όταν πια το χόρτο δεν είναι πολύ φρέσκο μαζεύει μυγάκια. Μέσα στο δοχείο με το νερό βάζεις βαμβάκι; Λέω να δοκιμάσω και αυτό τον τρόπο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

'Οχι, όπως ακριβώς είναι, σπόροι και νερό τίποτ'άλλο. Απλά φροντίζω να είναι διαρκώς νοτισμένοι οι σπόροι.
Αυτόν τον καιρό χρησιμοποιώ το χόρτο της Trixie: Αδειάζω στο πλαστικό δισκάκι της συσκευασίας το μισό σακουλάκι τα σπόρια, βρέχω και το αφήνω σε φωτεινό και ζεστό μέρος εντός σπιτιού. Σε 3 μέρες περίπου είναι έτοιμο το "γκαζόν" προς..μασούλημα:P

Εμένα πάντως δεν μου έχει πιάσει ποτέ μυγάκια ή άλλα έντομα. Και τα φυτεύω χρόνια τώρα σε γλάστρα με χώμα.:hmm:

Μπορει να εχει να κανει και με την τοποθεσία γιατι και μενα γλάστρες με αλλα φυτά στο μπαλκόνι τυχαινει να πιαΣουν μυγακια

Χθες παρήγγειλα από on line shop σπόρους νεπέτας.
Σε 2-5 μέρες θα είναι εδώ. Θα τους φυτέψω και θα σας πω αποτελέσματα!
Διάβασα πως φυτρώνουν πολύ γρήγορα και σα φυτό είναι ανθεκτικό.
Έχω δει video με γάτες που παθαίνουν "έρωτα" με το συγκεκριμένο αλλά κάπως υπερβολή μου φαίνεται.:hmm:
Άμα αρχίσουν να κάνουν έτσι τα δικά μου, θα πέσει πολύ γέλιο!:D

Να μας πεις από πού να πάρουμε κι εμείς;)

Σ'ευχαριστούμε Ειρηνάκι μας
thankyou.gif

αχ τι μου κανατε!! θα παρω κι εγω απ αυτο το κατνιπ.. δε το χα ξανακουσει, αλλα μου φανηκε πως θα της αρεσει! κι επισης, σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες για το τι χορτο να της δινω... :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back