Ψάχνουμε μαμά γάτα...

lenagr

Νεοφερμένο μέλος

Η lenagr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Βρέσθενα (Λακωνία). Έχει γράψει 41 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους! Αν και κλασσική σκυλομαμά εδώ και χρόνια, το Σάββατο βρήκα ένα άμοιρο γατάκι θηλυκό στον κήπο της πολυκατοικίας μου το οποίο νιαούριζε απελπισμένα από το πρωί. Περίμενα μέχρι το απόγευμα, η μαμά του δεν εμφανίστηκε και το μάζεψα στο σπίτι (χωρίς σκύλο βέβαια). Πήρα ειδικό γάλα από το Pet Shop, το έχω σε ένα κουτάκι με θερμάστρα και μπουκάλι με ζεστό νερό, τρώει κανονικά και κάνει και τις ανάγκες του, φαινομενικά κανονικά. Έχει ακόμη κλειστά τα ματάκια του και κυρίως έρπει, δεν περπατά, οπότε μάλλον είναι λιγότερο από εβδομάδας. Εάν υπάρχει κάποιος με μαμά γάτα με μωρά λιγότερο των 15 ημερών και θα μπορούσε να το φροντίσει κι αυτό, θα ήταν καλό γιατί όσο νά'ναι είναι πολύ μικρό και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε. Εννοείται ότι μόλις πάρει τα πάνω του θα το ξαναπάρω πίσω. Περιμένω θετικά νέα, για να δούμε γατόφιλη κοινότητα! :-)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακόμα κι αν δεν βρεθεί μαμά για το μικρό,αφού το έχεις ζεστά και το ταίζεις θα ζήσει.Βάλτου και μια πάνα από μωρά από κάτω να κοιμάται πάνω (εγώ έτσι μεγάλωσα τρία)για να μαζεύει τα τσίσα αλλά να μην αισθάνεται βρεγμένο..ζέστη.φαγητό,και μακριά από υγρασία στο κορμάκι του..Καλή του τύχη.:):):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλή ιδέα!

Ακόμα κι αν δεν βρεθεί μαμά για το μικρό,αφού το έχεις ζεστά και το ταίζεις θα ζήσει.Βάλτου και μια πάνα από μωρά από κάτω να κοιμάται πάνω (εγώ έτσι μεγάλωσα τρία)για να μαζεύει τα τσίσα αλλά να μην αισθάνεται βρεγμένο..ζέστη.φαγητό,και μακριά από υγρασία στο κορμάκι του..Καλή του τύχη.:):):):)

Πολύ καλή η ιδέα για την πάνα, έτσι θα είναι και μαλακά και στεγνά! Νομίζω τα πάει καλά, αν και χρειάζεται χρόνο ακόμα. Ένα σχετικό άγχος το έχουμε πάντως, γίναμε ξαφνικά γατογονείς! Λες να έχει πρόβλημα αν δεν το ταϊσω ενδιάμεσα στο βράδυ, αλλά τρώει συνολικά την ποσότητα που χρειάζεται; Να'σαι καλά πάντως!

Κανονικά θέλει τάισμα κάθε τρείς ώρες περίπου αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς τάισε το όσο πιο αργά μπορείς το βράδυ πριν πας για ύπνο, εγώ το τάιζα 12.30 το βράδυ ή και πιο αργά το τελευταίο του γεύμα και το πρωί στις 7 που σηκωνόμουνα για δουλειά.Το σκέπαζα και με μια μαλακή κουβερτούλα..βάλτου και την θέρμανση του και όλα θα πάνε καλά.:):)Καθάριζε το από τα κακάκια με μωρομάντηλα μέχρι να μεγαλώσει λίγο.

Κανονικά θέλει τάισμα κάθε τρείς ώρες περίπου αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς τάισε το όσο πιο αργά μπορείς το βράδυ πριν πας για ύπνο, εγώ το τάιζα 12.30 το βράδυ ή και πιο αργά το τελευταίο του γεύμα και το πρωί στις 7 που σηκωνόμουνα για δουλειά.Το σκέπαζα και με μια μαλακή κουβερτούλα..βάλτου και την θέρμανση του και όλα θα πάνε καλά.:):)Καθάριζε το από τα κακάκια με μωρομάντηλα μέχρι να μεγαλώσει λίγο.
Μπες στο internet και πάτα litle cat drinking milk και θα δείς ένα ασπρόμαυρο γατσουλίνι να πίνει ένα μπουκάλι γάλα μόνο του...άμα μεγαλώσει και το δικό σου με το καλό έτσι θα κάνει κι αυτό.. σαν παιδί!!:lol::lol::lol:

Ξέχασα να σου πω να βράζεις και να αποστειρώνεις καλά το μπιμπερό και τα εξαρτήματά του γιατί τα μωρά είναι ευαίσθητα στις μολύνσεις.Και να κοιτάς συνεχώς μήπως και του παρουσιαστεί διάροια.Το καλύτερο γάλα νομίζω είναι το baby cat milk της royal canin (εγώ με αυτό κατάφερα να μεγαλώσω 3)ενώ με ένα άλλο δεν τα κατάφερα.Καλή επιτυχία.:):)Μια φίλη μου που και τα δικά της έζησαν τους έβαζε μέσα στο γάλα και μια μυτούλα γιαούρτι (έχει φιλικά βακτήρια)για το στομαχάκι τους.:):)

Ευχαριστώ!

Λοιπόν, επιστρέφω για νεότερα για τη μικρή χοντρομπαλίτσα.. Η όρεξή της είναι αστείρευτη, έχει ήδη φτάσει τα 185 γρ, βάρος που αντιστοιχεί σε γατάκι 2-3 εβδομάδων.. Δεν ξέρω τι ηλικία έχει αλλά τα ματάκια της δεν έχουν ανοίξει ακόμα, πράγμα που απ'όσο ξέρω γίνεται γύρω στις 15-20 ημέρες.. Της έχω αραιώσει λίγο τα ταϊσματα και τρώει περίπου 40 ml γάλα το 24ωρο. Ανέβασα και 2 φωτογραφίες της, όσο μπορώ να την πάρω γιατί όταν είναι ξύπνια όλο κουνιέται και δεν είναι εύκολο. Στην πρώτη είναι όταν την βρήκα, το προηγούμενο Σάββατο, και στην δεύτερη είναι χτες, κοιμισμένη μέσα στο κουτί από παπούτσια όπου την φυλάω προς το παρόν για να είναι ζεστή και ταχτοποιημένη.

DSC01464.jpg
[/IMG].
DSC01480.jpg
[/IMG]

Όσον αφορά το γάλα, πήρα το Ormilac την πρώτη μέρα που τη βρήκα και όλα πάνε καλά απ'ό,τι φαίνεται. Βέβαια ο κτηνίατρος μου είπε πως αν δεν περάσει τις 25 μέρες δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι θα επιζήσει, γιατί πολλές φορές κολλάνε μικρόβιο από την κοιλιά της γάτας και πεθαίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Θεωρητικά σε μια βδομάδα ακόμη, 10 μέρες, θα είμαστε εντάξει :happy: Άντε να δούμε.. Επιφυλάσσομαι και για επόμενες καλύτερες φωτογραφίες αν όλα πάνε καλά. Α, και το κόλπο με το γιαούρτι ακούγεται καλό! Ευχαριστώ :up::up:

Φωτογραφίες

Λοιπόν, για όσους από εσάς έχουν διαβάσει τα προηγούμενα μηνύματα, κάνω μία νέα ενημέρωση σχετικά με το γατάκι. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, έχει μεγαλώσει αρκετά (πλησιάζει τις 3 εβδομάδες) και μετά τα γεύματα την βγάζουμε από το κουτί για να αρχίσει να αναπτύσσει το εξερευνητικό της ένστικτο. Το Σάββατο πρωτοάνοιξε τα μάτια της (είναι ακόμα μισόκλειστα στις άκρες) και ακούει λίγο απ'ό,τι φαίνεται.. Μάλλον τα πάμε καλά, σύμφωνα με τον κτηνίατρο, αν ξεπεράσουμε τις 25 μέρες είμαστε 100% εντάξει... Άντε να δούμε.. Α, και το όνομα αυτής Μπέλλα (από το όμορφη, λογικό, αλλά και από το belly, δηλ. κοιλιά στα αγγλικά, μιας και έχει αστείρευτη όρεξη και η κοιλιά της είναι σαν μπαλίτσα :)).
Αυτά! Και μόλις μεγαλώσει λίγο ακόμη, θα ψάχνουμε μάλλον για σπίτι (αν δεν υποκύψουμε να την κρατήσουμε..!)

Συνημμένα

• DSC01554.jpg
    DSC01554.jpg
    181,8 KB · Εμφανίσεις: 80
  • DSC01555.jpg
    DSC01555.jpg
    237,9 KB · Εμφανίσεις: 99
  • DSC01559.jpg
    DSC01559.jpg
    192,2 KB · Εμφανίσεις: 72
Ω,μια εκπληκτικη ταρταρουγα!Δεν υπαρχει περιπτωση να τη δωσετε,ειναι απιστευτο πλασμα,αφηστε που τα ταρταρουγακια φερνουν και τυχη (και στα ιδια απο οτι φαινεται,και στους γυρω τους)

Τι πανέμορφο μωρό που είναι..και θα τα πάει ακόμα καλύτερα από δω και πέρα..συγχαρητήρια που το μεγάλωσες (είναι πολύ δύσκολο έτσι μικρό)δεν θα μπορείς να το αποχωριστείς θα δείς ειδικά αφού το μεγάλωσες εσύ με το μπιμπερό..Βάλε μας καμια φωτο την ώρα του ταίσματος να την χαρούμε λίγο την λιχούδα..:):):):)

Αχ έχει και άσπρο στις πατούσες..θα τρελαθώωωωω:lol::lol::lol::lol::lol:

Χοντρουλίνι

Λοιπόν, μετά από ευγενική προτροπή της Άννας, ορίστε και η μικρή επί το έργον, τρώγοντας! Και για να μη νομίζετε ότι είμαι υπερβολική, μόλις τη ζύγισα και είναι ... 270 γρ... Και δεν είναι καν 3 εβδομάδων! :cool:

Συνημμένα

• DSC01576.jpg
    DSC01576.jpg
    131,8 KB · Εμφανίσεις: 69
  • DSC01578.jpg
    DSC01578.jpg
    76,2 KB · Εμφανίσεις: 70
  • DSC01582.jpg
    DSC01582.jpg
    77,1 KB · Εμφανίσεις: 70
Λοιπόν, μετά από ευγενική προτροπή της Άννας, ορίστε και η μικρή επί το έργον, τρώγοντας! Και για να μη νομίζετε ότι είμαι υπερβολική, μόλις τη ζύγισα και είναι ... 270 γρ... Και δεν είναι καν 3 εβδομάδων! :cool:
Κι αλλο στρουμπουλο ταρταρουγακι!Γλύκα!:rolleyes:

Αγκαλιάζει το μπουκάλι με τα χεράκια της σαν μωρό..Χοντρομπαλού θα γίνει...πάει αυτή τώρα ξεπετάχτηκε..δεν έχει ανάγκη!!!:):):)Καλή της όρεξη.:lol::lol::lol:

Tι ζουζουνάκι!!!!!:inlove::inlove::inlove:

τι γλυκο μωρακι που ειναι!!!!!:) και ειμαι σιγουρη οτι θα το κρατισεις γιατι το να ταιζεις ενα μωρακι ειναι το πιο ωραιο συναισθημα του κοσμου...ετσι μεγαλωσα και εγω τα 3 μου με το μπιπερο και τωρα ειμαι η μητερα τους:)

Μπράβο που το ξεπέταξες το μωράκι, είναι πολύ δύσκολο να επιζήσουν τόσο μικρά, άρα αυτό δείχνει πως είσαι άψογη μαμά! :up:

Ξετρελενομαι με μωρακια...στην αρχη ειναι λιγο ασχημουλικα αλλα μετα ειναι γλυκα.Μπραβο που το κρατας και το φροντιζεις και θα σου προτινα να το κρατησεις εσυ.:D:up:

Λέτε?

Να'στε καλά όλοι για τα καλά σας λόγια! Χτες είχαν έρθει κάτι φίλοι να την δουν, και έπαθαν πλάκα όταν είδαν πόσο μικρούλα είναι! Και που να φανταστούν πώς ήταν πριν 2,5 εβδομάδες..! Αλλά επίσης εντυπωσιάζει με την δύναμή της, σκαρφαλώνει κανονικά, πάνω μου, και άμα πιάσει σβέρκο εκεί που κάθομαι στον καναπέ, χώνεται στα μαλλιά, κάνει πατουσάκια και γουργουρίζει, απίστευτη είναι! Και αν και ασχημούλα, επιφυλάσσομαι γιατί σε 10 μέρες θα είναι απίστευτο σκανταλιάρικο γατόνι! Και μουτράκι πολύχρωμο! Παρεπιπτόντως, εξακολουθώ να την έχω σε ζέστη μέσα σε μια μεγάλη κούτα τις περισσότερες ώρες της ημέρας για να κοιμάται. Πότε πιστεύετε ότι πρέπει να της πάρω άμμο και καλαθάκι? Πρέπει να είναι 3 εβδομάδων περίπου τώρα.. :happy:

Ναι,σιγα σιγα θα μαθει στην αμμο αν τη βαζεις εκει και της δειχνεις πως να σκαβει με το χερακι της.
Μην τη λες ασχημη,οι ταρταρουγες μεγαλωνοντας γινονται απιστευτες,ειναι απλα που ειναι μικρο το σωματακι της και ειναι μαζεμενα τα χρωματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back