Ψάχνω μεγάλο ονυχοδρομιο

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Θα με ενδιέφεραν και εμένα ιδέες για να φτιάξω ονυχοδρόμιο ή γατόδεντρο ή τελος πάντων αυτό το τρομερό παιχνίδι γαι τη γάτα μου και τα μωράκι της που σύντομα θα περπατήσουν και θα θέλουν παιχνίδια!
Συμφωνώ ,με την effie και παρακαλώ την ladycat να μας δώσει τα φώτα της!
Επίσης αν βρείτε κάτι τέτοιο σε Θεσαλονίκη, θα με ενδιέφερε πολύ!Για Αθήνα λίγο δύσκολα!;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απελπίστηκα. Ετοιμαζόμουν να παραγγείλω ένα γατόδεντρο από το γερμανικό eBay αλλά κατέληξα ότι τα μεταφορικά είναι πολύ ακριβά (γύρω στη μισή τιμή του προϊόντος).

Αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Μίλησα με έναν επιπλοποιό και θα το φτιάξει σύμφωνα με τα σχέδια και τις οδηγίες μου. Σκέφτομαι κάτι αποτελούμενο από 2-3 ψηλά παλούκια (ένα από τα οποία θα φτάνει στο ταβάνι) καλυμμένα με σχοινί σιζάλ και ραφάκια/κλαδάκια κλπ. Επίσης, θα φτιάξω και ένα απλό ονυχοδρόμιο, μικρότερο (περί τα 85 εκ.) και χοντρότερο, σε σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου και βάση με λακαρισμένο ξύλο και επικάλυψη ψάθα σιζάλ (αν καταφέρω να βρω και δεν κάνει μια περιουσία), το οποίο θα βάλω στο σαλόνι (γι΄αυτό και θα πρέπει να είναι κάπως ευπρόσωπο).

Αν ενδιαφέρεται κανείς, θα στείλω περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες όταν με το καλό κατασκευαστούν.

Νομίζω ότι κάποιος με βασικές γνώσεις DIY θα καταφέρει να το κάνει μόνος του. Το βασικό είναι να βρει μια βαριά βάση ώστε το ονυχοδρόμιο να μην παλαντζάρει (αλλιώς η γάτα ούτε θα το ξαναπλησιάσει) και να το κάνει αρκετά ψηλό ώστε η γάτα να μπορεί να τεντώσει όλο της το σώμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επειδη τα χερια μου δεν πιανου,μπορει να μου πει κανεις που μπορω να βρω σε μαγαζι εδω στην αθηνα?καθοτι φοιτητρια,μαλλον θα βαλω το φιλο μου να μου το αγορασει δωρο για τα γενεθλια μου:up:

Natcat όταν μπορέσεις στείλε λεπτομέρειες.. ενδιαφέρομαι για τέτοια κατασκευή....:hmm:

ερωτηση : εγω του εχω παρει ενα νυχοδρομιο αλλα καμια σχεση με ολο αυτο που ειδα στην πρωτη σελιδα.. ειναι ενα απλο ισιο ..
το θεμα ειναι οτι δε το χρησιμοποιει καθολου... γιαυτο και δεν μπηκα σε κοπο να παρω ενα πολυ μεγαλυτερο και αρκετα πιο ακριβο..
οπως το πηρα ετσι ειναι, δεν το εχει χρησιμοποιησει ουτε μια φορα..
αυτο σε τι μπορει να ωφειλετε? εχετε παρομοια συμπεριφορα? μου αρεσουν πολυ αυτα τα μεγαλα νυχοδρομια αλλα αν ειναι να το παρω και να μη το χρησιμοποιει..τζαμπα τα χρηματα..

Πάντως όποιος έχει φτιάξει ή θα φτιάξει, αν θέλει ας ανεβάσει οδηγίες να το προσπαθήσουμε και οι υπόλοιποι. Κι εγώ θέλω να πάρω ένα (έχει αρχίσει να βογγάει ο καναπές και είναι και καινούργιος) αλλά εδώ είναι πανάκριβα και απέξω τα μεταφορικά τσούζουν.

Σκεφτηκα πως εαν μπορουσαμε να βρουμε εναν ψηλο κορμο δεντρου (1.50) με παχια κλαδια και τον περιτυλιγαμε με σχοινι θα ηταν οτι επρεπε. Και με καποιο τροπο να τον στερεωναμε στο πατωμα. Βαση απο τσιμεντο ισως. Απο την αλλη θα στεκει σαν αγγουρι αυτο το πραγμα μεσα στο σπιτι και αυτο ειναι που με προβληματιζει....

Η γιούκα είναι το τέλειο (και πολύ εμφανίσιμο) ονυχοδρόμιο για τη Νιάρα... ;)

αθανασια εννοεις το φυτο σωστα...??
παντως και μενα με ενδιαφερει αν βρειτε καμια λυση γιατι θα ηθελα να του εχω παιχνιδια, προφανως αυτο το νυχοδρομιο που εχει του φαινεται βαρετο, αλλιως δε μπορω να καταλαβω γιατι δε το χρησιμοποιει..

προς το παρον μονο με ποντικια παιζει..(εκτος απο μενα δηλ)

Καπου εδω μεσα διαβασα (αλλα δεν μπορω να το ξαναβρω) οτι καποιος ετριψε στο ονυχοδρομιο που πηρε ΚΑΤΖΕΝ ΜΙΝΖΕ ενα βοτανο που ελκει με τη μυρωδια του τις γατες. Αυτο θα το κανω σε ενα μηνα που περιμενουμε τους καινουργιους καναπεδες. Οι τωρινοι ειναι ενα μεγαλο και τελειο ονυχοδρομιο πια!

Καπου εδω μεσα διαβασα (αλλα δεν μπορω να το ξαναβρω) οτι καποιος ετριψε στο ονυχοδρομιο που πηρε ΚΑΤΖΕΝ ΜΙΝΖΕ ενα βοτανο που ελκει με τη μυρωδια του τις γατες. Αυτο θα το κανω σε ενα μηνα που περιμενουμε τους καινουργιους καναπεδες. Οι τωρινοι ειναι ενα μεγαλο και τελειο ονυχοδρομιο πια!

μαλλον εννοεις το catnip;)

"Ειχαμε το ιδιο προβλημα,οταν αλλαξαμε σπιτι και πεταξαμε τον τον χιλιομαδημενο καναπε μας.Ψεκασαμε τον καινουργιο καναπε με σπρει 'Stay away' και πηραμε ονυχοδρομιο που πανω του τριψαμε ενα βοτανο για το οποιο ξετρελενονται οι γατες, Κatzen-minze εγραφε το κουτι.Ο Τουλης Λακης δεν ξεκολαγε απο το ονυχοδρομιο,εμαθε να το χρησιμοποιει και ο καινουργιος καναπες εμεινε...καινουργιος.Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο."

To εγραψε ο χρηστης lucky.

πωπω, τελειο αν υπαρχει τετοιο πραγμα...

που το βρισκουμε μας ειπε?

λογικα σε μαγαζι με βοτανα εε? ή μηπως σε Pet shop..?

αθανασια εννοεις το φυτο σωστα...??
**

Ναι, ναι! Έχω δύο, πανύψηλες, τις σκαρφαλώνει και ξύνεται μια χαρά! Μόνη της το διάλεξε, δεν την πήγαμε πουθενά με το ζόρι για ξύσιμο.
Μόνο από τους καναπέδες τη διώχνουμε κακήν κακώς :D. Πάει σπανίως το χρυσό μου... Ξύνεται επίσης και σ'ενα παλιό χαλί (το φοιτητικό μου) στον ξενώνα! Την αφήνουμε στις γιούκες και στο χαλί και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Δε γίνεται να μην την αφήνεις πουθενά!

Ισμήνη, με το καλό οι νέοι καναπέδες (ελπίζω να μην πήρες άσπρους, γιατί εκτός από το ξύσιμο θα'χεις κι άλλα...)

Εγω θα το ψαξω σε pet shop αλλα καλυτερα να ρωτησουμε τον ιδιο το Lucky.
Sαββατο θα τους παραγγειλω τους καναπεδες μπεζ-καφε σκεφτομαι.

Τελικά βρήκαμε ένα ονυχοδρόμειο για τα γατουλάκια μας. Ισως όχι το μεγάλο που ήθελα αλλα για την ώρα είναι καλό. Τους το πηγα σπίτι χθες το βράδυ και τους άρεσε αρκετά. Το μυρίζαν για αρκετή ώρα, μπήκαν μέσα , ξαπλώσαν , γρατζουνίσαν και ρίξαν και κανέναν υπνάκο :D.

Εχει ύψος 1,10 - 1,20. Φωλίτσα στο κάτω μέρος και 3 επίπεδα (ενα πάνω από τη φωλιά και άλλα δύο), όλοι οι πάσαλοι εχουν επένδυση sisal σκηνιου για γρατζούνισμα.
Το βρήκαμε στα Pet Champion και έκανε περίπου 50 ευρώ.

Αυτή είναι φωτογραφία του (αν και το βρήκαμε μόνο σε μπεζ χρώμα με μαύρες γατοπατουσίτσες πανω). Ειναι αρκετά μεγαλύτερο απ οσο φαίνεται εδω αφού δεν υπάρχει μετρο συγκρισης σε αυτή τη φωτο.Οταν θα βγάλω και το δικό μας με τα γατάκια θα βάλω φωτογραφίες :up:

cat_tree_azurit_beige.jpg

τα pet champion που ακριβως ειναι??

Το συγκεκριμένο είναι στο Χαλάνδρι (κοντά στα Σίδερα), Παπανικολή 40. Βεβαια η πινακίδα λέει Pet Champion αλλά η κάρτα τους Pet City (οπότε πάιζει να συγχωνευτήκαν και να έχουν ακόμα το παλιό όνομα.

Εκεί ψωνίζω και εγώ για τον Μαντού όταν ανεβαίνω Αθήνα, έχει όμορφα σχέδια και καλές τιμές για ονυχοδρόμια, μέχρι 100 ευρώ το ακριβώτερο είχα δει.

Θα παω κι εγω να κοιταξω εκει. Ειχα παρει ενυδρειο απο κει καποτε αλλα τωρα ειναι στην αποθηκη γιατι τα ψαρια μου πεθαναν και δεν προκειται ποτε να ξαναπαρω!
Καλα ολοι στο ιδιο pet shop παμε?

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back