Απελπίστηκα. Ετοιμαζόμουν να παραγγείλω ένα γατόδεντρο από το γερμανικό eBay αλλά κατέληξα ότι τα μεταφορικά είναι πολύ ακριβά (γύρω στη μισή τιμή του προϊόντος).
Αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Μίλησα με έναν επιπλοποιό και θα το φτιάξει σύμφωνα με τα σχέδια και τις οδηγίες μου. Σκέφτομαι κάτι αποτελούμενο από 2-3 ψηλά παλούκια (ένα από τα οποία θα φτάνει στο ταβάνι) καλυμμένα με σχοινί σιζάλ και ραφάκια/κλαδάκια κλπ. Επίσης, θα φτιάξω και ένα απλό ονυχοδρόμιο, μικρότερο (περί τα 85 εκ.) και χοντρότερο, σε σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου και βάση με λακαρισμένο ξύλο και επικάλυψη ψάθα σιζάλ (αν καταφέρω να βρω και δεν κάνει μια περιουσία), το οποίο θα βάλω στο σαλόνι (γι΄αυτό και θα πρέπει να είναι κάπως ευπρόσωπο).
Αν ενδιαφέρεται κανείς, θα στείλω περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες όταν με το καλό κατασκευαστούν.
Νομίζω ότι κάποιος με βασικές γνώσεις DIY θα καταφέρει να το κάνει μόνος του. Το βασικό είναι να βρει μια βαριά βάση ώστε το ονυχοδρόμιο να μην παλαντζάρει (αλλιώς η γάτα ούτε θα το ξαναπλησιάσει) και να το κάνει αρκετά ψηλό ώστε η γάτα να μπορεί να τεντώσει όλο της το σώμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.