Ψέκασμα αρσενικού γάτου

Απάντηση: ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Ευχαριστώ!Θα τον πάμε το απόγευμα στην κτηνίατρο για να είναι σίγουρη ότι δεν θα φάει τίποτα.Και το πρωί θα γίνει το χειρουργείο, μας είπε ότι θα μπορέσουμε να τον πάρουμε σπίτι αύριο το απόγευμα.Ελπίζω ότι όλα θα πάνε κάλα!! Η κτηνίατρος ,μου είπε ότι είναι ένα χειρουργείο που δεν υπάρχει κίνδυνος !!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όλα μια χαρά θα πάνε, ειδικά στους αρσενικούς είναι πολύ πολύ απλό το χειρουργείο,μην αγχώνεσαι κθ! Εντάξει θα είναι λίγο υποτονικός αύριο, μπορεί και μεθαύριο το πολύ, έπειτα θα βρει και πάλι τον παλιό καλό του εαυτό και θα είναι σίγουρα πιο ήρεμος απαλλαγμένος από τις ορμές και ό,τι συνεπάγονται αυτές ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Ωραία όποτε αύριο θα σας πω τα νεότερα!Διότι τα παιδιά μου (9 & 12 ετών ), άρχισαν να γκρινιάζουν και να θέλουν να το συζητήσουμε λίγο καλύτερα για την στείρωση! (Δηλ. να μην γίνει ποτέ..!!!) Τους έδωσα και διαβάσανε τα μηνύματα και ηρέμισαν . Οπότε όλοι μαζί το απόγευμα θα τον συνοδεύσουμε στην κτηνίατρο.

Α, πολύ χαίρομαι :D Εντάξει τώρα είναι λογικό να αντιδρούν λιγάκι τα παιδιά γιατί νομίζουν ότι θα ταλαιπωρηθεί το ζωάκι τους, αλλά δε χωράει συζήτηση και αργότερα θα συνειδητοποιήσουν ότι του κάνετε μεγάλο δώρο με τη στείρωση..ένα δώρο ζωής που μπροστά του αυτή η μικρή ταλαιπωρία δεν είναι απολύτως τίποτα :yes:
Με το καλό λοιπόν να τον πάτε το απόγευμα συνοδεία όλης της οικογένειας, όπως του αρμόζει βεβαίως βεβαίως ;)
Θα περιμένουμε τα νέα σας!

Σε καλοσωρίζω στη συντροφιά μας :)
΄Οπως ακριβώς σου είπε και η Μαρία, η στείρωση των αρσενικών είναι μια σχετικά απλή επέμβαση η οποία όμως είναι αναγκαία, πρωτίστως για την υγεία του γατούλη σας. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσετε τη σωματική και κατά συνέπεια την ψυχική του ηρεμία. Ειδάλλως θα ψάχνει να βρει τρόπους να το σκάσει με κάθε τρόπο, θα είναι ανήσυχος, θα λερώνει παντού, ενώ στον οργανισμό του θα συσσωρεύονται ορμόνες που αργά η γρήγορα θα φέρουν βλάβες και στην υγεία του:worry:
Αυτό νομίζω θα χρειαστεί να εξηγήσεις στα παιδιά σου, προκειμένου να πάψουν να έχουν αμφιβολίες. Το να του εξασφαλίσετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής προφυλαγμένης από παντός είδους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ψάχνοντας να ζευγαρώσουν, είναι η καλύτερη και συγχρόνως η μόνη επιλογή και αξίζει να ταλαιπωρηθεί λίγες ώρες. Επαναλαμβάνω, η στείρωση στα αρσενικά είναι μια εύκολη διαδικασία, πολύ πιο ασφαλής και αναίμακτη από εκείνη των θηλυκών (αν και για τους κτηνίατρους είναι επεμβάσεις ρουτίνας).
Ωστόσο, μπορείς κοιτάξεις και εδώ για τυχόν απορίες που έχεις σχετικά με τη διαδικασία.
Άντε με το καλό και περιμένουμε τα νέα σας :)

Μόλις μας πήρε η κτηνίατρος , όλα πηγάν τέλεια!!!Έδειξε για ακόμα μία φορά τον άψογο χαρακτήρα του (όσο ήταν ναρκωμένος!!)Διότι ώσπου να καταφέρουν να τον ναρκώσουν ,τους καταγρατζούνισε , τους κατούρησε και τους έφτησε.:redface:

Μόλις μας πήρε η κτηνίατρος , όλα πηγάν τέλεια!!!Έδειξε για ακόμα μία φορά τον άψογο χαρακτήρα του (όσο ήταν ναρκωμένος!!)Διότι ώσπου να καταφέρουν να τον ναρκώσουν ,τους καταγρατζούνισε , τους κατούρησε και τους έφτησε.:redface:

:clapup: Σιδερένιος λοιπόν ο μικρούλης σας :flowers:, που απ΄ ό, τι φαίνεται είναι και πολύ καλού χαρακτήρα :P Ε τώρα όσο για την αντίδραση πριν από τη νάρκωση, τί να κάνει κι αυτός, είχε τα δίκια του εδώ που τα λέμε :whistle:
Με το καλό να τον παραλάβετε και στο σπίτι :)

Όλα καλά, όλα ανθηρά λοιπόν και καλώς μας ήρθε στο κλαμ των στειρωμένων!
smiley-happy096.gif

Του εύχομαι ταχύτατη ανάρρωση, να'ναι πάντα γερός, δυνατός και
τους καταγρατζούνισε , τους κατούρησε και τους έφτησε.
...τσαμπουκαλής!:hehe: :P

ΚΑΙ τους έφτυσε; Μα πώς το κατάφερε αυτό ο μικρούλης; :eek: Πολλά περαστικά σας! :D

Θεός ο μικρός!! Να τον χαίρεστε :hehe: Γατί που φτύνει έχει τον απόλυτο σεβασμό μου! :worship::worship::worship::worship:
ΜΟΙΡΑ μου, είναι πολύ πιθανόν να σταματήσει το μαρκάρισμα μετά την στείρωση. Αν όμως όχι, θα πρέπει ν' ανακαλύψετε γιατί το κάνει. Μόνο και μόνο τότε θα καταφέρετε να επιλύσετε το πρόβλημα εφόσον βέβαια απομακρύνετε την αιτία. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Στο προηγούμενο μου σπίτι, ο γατούλης μου ο Disney, ξεκίνησε ξαφνικά να ψεκάζει, στα 3 του χρόνια κι ενώ ήταν στειρωμένος, στο σαλόνι, στους καναπέδες, μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχαμε (ατύχημα βασικά). Με δύο λόγια, για 3 χρόνια τον άφηνα να βολτάρει έξω και τον έκλεινα στο σπίτι μόνο συγκεκριμένες ώρες. Όταν κόντεψα να τον χάσω μετά από ατύχημα, τον έκλεισα στο σπίτι και δεν τον ξανάφησα έξω ποτέ ξανά. Τότε άρχισαν οι επίμονοι ψεκασμοί. Περίφραξα την πίσω μου αυλή για να βγαίνει, τον φρόντιζα με ζήλο, αλλά αυτός το βιολί του. Μέχρι σε Cat Behavior Counselor αποτάθηκα.. εκείνη μου έστειλε ένα μεγάλο ερωτηματολόγιο. Ήθελε να ξέρει τα πάντα. Εντόπισε λοιπόν ότι το πρόβλημα ήταν το εξής: Στο σαλόνι μας, είχαμε μεγάλες παραθυρόπορτες. Ο Disney έβλεπε στην μπροστινή αυλή άλλους γάτους, δεν μπορούσε να πάει για να τους διώξει, έτσι ψέκαζε μέσα στο σαλόνι. Δοκίμασα τα πάντα. Αρωμάτισα τον χώρο με συνθετικές φερομόνες, έβαλα ψηλά φυτά μπροστά από τα παράθυρα κτλ. Το πρόβλημα περιορίστηκε αλλά δεν επιλύθηκε 100% ποτέ. Βλέπεις, γύρω από την αυλή μας πίσω, μαζεύονταν όλα τα γατιά της γειτονιάς και ο δικός μου αισθανόταν συνεχώς στρες. Αυτό το στρες τον ωθούσε στο μαρκάρισμα της περιοχής του γιατί ήταν το μόνο που του απέμενε εφόσον δεν μπορούσε να διώξει τους γάτους από την περιοχή του. (οι γάτοι δεν αντιλαμβάνονται τον όρο περιοχή όπως εμείς. Γι' αυτούς οι περιοχή τους δεν τελειώνει στα σύνορα της αυλής μας). Όταν μετακομίσαμε στο καινούριο μας σπίτι, δικαιολογημένα, φοβόμουν ότι ο Disney θα ξεκινούσε τα ψεκάσματα και θα μου κατέστρεφε όλα μας τα καινούρια έπιπλα, εφόσον οι μυρωδιές θα ήταν όλες ξένες. Είμαστε εδώ κοντά 4 μήνες τώρα και δεν έχει ψεκάσει ούτε μια φορά. Ούτε μια φορά τους τελευταίους 4 μήνες ενώ ψέκαζε καθημερινά για πέντε χρόνια! Ο λόγος είναι εμφανέστατος! Η αιτία που τον έσπρωχνε σ' αυτή την φυσική συμπεριφορά δεν υπάρχει πια! Οι τοίχοι της αυλής μας είναι πολύ ψηλοί, η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και οι ξένοι γάτοι δεν έχουν λόγο να πλησιάσουν το σπίτι μας. Αυτή η περιπέτεια με δίδαξε πολλά.
Να θυμάσαι ένα πράγμα: ποτέ μην τιμωρήσεις το γατάκι σου επειδή ψεκάζει. Δεν θα αντιληφθεί γιατί το κάνεις και η μεταξύ σας σχέση θα υποφέρει. Η εμπιστοσύνη του προς εσένα θ' αρχίσει να κλονίζεται. Δεν ψεκάζει επειδή είναι "κακό γατί", ούτε για να σας εκδικηθεί. Πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά που εμφανίζεται όταν ο γάτος αισθάνεται την ανάγκη, συνήθως λόγο στρες, να αφήσει το στίγμα του σε μια περιοχή. Καθάρισε καλά τα σημεία όπου το έχει κάνει, γιατί τα κατάλοιπα της μυρωδιάς (που εσύ μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι, όμως εκείνος μπορεί) τον ωθούν στο να επιστρέψει σε συγκεκριμένα σημεία. Και ψάξε για την αιτία! Τυχόν αλλαγές στη ζωή του, από την πιο μικρή στην πιο μεγάλη. Προσπάθησε να σκεφτείς σαν γάτα και όχι σαν άνθρωπος. Χρειάζεται να διαβάσεις πολλά για την ψυχολογία τους και να παρατηρείς συνέχεια.
Εύχομαι βέβαια ολόψυχα, το πρόβλημα να λυθεί άμεσα με την στείρωση, ούτως ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε καθόλου! Σιδερένιος!

Ευχαριστώ για τις ευχές σας και για τις συμβουλές.Ο γατούλης είναι πολύ κάλα και μάλλον του λέιψαμε , αφού δεν ξεκολάει απο την αγκαλία μας !!Εως τώρα , μυρίζει τα πάντα άλλα δεν έχει ψεκάσει κάπου . Τον παρακαλουθούμε συνεχώς ......!!!!

Καλησπερα σε όλους! Εδω και 3 ημέρες εχω σοβαρό θέμα με τον 6 μηνών γατούλη μου! Μένω σε μονοκατοικία. Εξω υπαρχουν κάποια γατιά άγρια αρςενικα που ψεκάζουν παντού! Στα έπιπλα στην παπουτσοθηκη στο χαλι παντού!! . Δεν ξέρω τι να κανω για μην έρχονται! Το θέμα ειναι οτι ο μαξ ο γάτος μου π ειναι μονο μεσα στο σπιτι εχει αρχίζει να ψεκάζει την άμμο του. Διοτι μυρίζει πολυ άσχημα το μπάνιο... Χθες και σήμερα μ ξέφυγε και άρχισε να τρέχει στην αυλή, μύριζε παντού τα παντα... Τωρα αυτη την στιγμή κλαίει συνέχεια, μίλησα με τον κτηνίατρο κ μ ειπε οτι εινΑι μικρός για στείρωση, και κανει έτσι επειδη μυρίζει τους γάτους.... Εσείς τι γνώμη έχετε? λέτε οτι ειναι μικρός ακομα., 7 μηνών θα γίνει τελος Απριλίου! Τι να κανω? .... :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στη θέση σου, κι αφού είναι έτσι τραγική η κατάσταση, θα έπαιρνα τον γατούλη και θα επισκεπτόμαστε και άλλο/η κτηνίατρο, μήπως και έχει διαφορετική γνώμη σχετικά με τη στείρωση. Διότι οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν για τα αρσενικά να στειρώνονται γύρω στον όγδοο μήνα. Έλα μου όμως που υπάρχουν και εξαιρέσεις που βιάζονται να γίνουν "άντρες"!:P
Για να μην υποφέρετε λοιπόν κι ο γατούλης, κι εσείς και τα διάφορα έπιπλα και αξεσουάρ του σπιτιού, το καλύτερο θα ήταν να στειρωθεί, αφού, απ'ο,τι δείχνει έχει πρώιμα σημάδια σεξουαλικής αφύπνησης. Πόσο μάλλον που μένετε σε μονοκατοικία και ο κίνδυνος να σου φύγει και να τον ψάχνεις, ενώ εκείνος θα γυρεύει να ζευγαρώσει, είναι υπαρκτός:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φευγεις τρεχοντας στον κτηνιατρο για στειρωση γιατι αν μαθει να μαρκαρει μπορει να μη το κοψει ποτε. Μια χαρα ειναι 6 μηνων. Σε αυτη την ηλικια στειρωσα την μικρη μου και μεσα σε 24 ωρες επανηλθε πληρως και ετρεχε σαν να μην ειχε συμβει τιποτα. Στα αρσενικα η επεμβαση ειναι πολυ πιο απλη, οποτε δεν υπαρχει καποιος λογος να την καθυστερησεις.

Καλημέρα! Αυτο θα κανω... Θα τον παω αυριο για στείρωση... Όλο το βράδυ έκλαιγε! Γιατι το κανει? φωνάζει τα θηλυκά? και τωρα συνεχίζει και κλαει!!!

Βεβαια δεν εχει ψεκάσει πουθενα στο σπιτι μονο η άμμος του μυρίζει λιγο...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δεν υπάρχει "στάνταρ" μήνας για στείρωση το θέμα είναι τα γεννητικά του όργανα να είναι πλήρως αναπτυγμένα. Εγώ τον στείρωσα στους 7 μήνες και αν κατά τη διάρκεια των έξι μηνών δεν τρέχαμε με κάποιες ιωσούλες αντιβιώσεις κτλ κτλ θα είχε γίνει από τον 6ο μήνα καθώς είχε ήδη αρχίσει να καβαλάει ότι έβρισκε μπροστά του :D

Επίσης όπως είπε η alcyone τώρα που ήρθε σε σεξ ωρίμανση και είσαι σε μονοκατοικία πολλή προσοχή στο "έξω" γιατί θα έχει τάσεις φυγής.
Ο δικός μου ήταν σε τέτοια κατάσταση που φοβόμουν μη βουτήξει από τον 3ο όροφο πάνω στη φούρια του γιαυτό δεν τον έβγαζα καθόλου έξω.

Καλημέρα Χριστίνα! Εύχομαι να γίνει η στείρωση με το καλό αύριο και να ηρεμήσει ο μικρούλης σου, ο οποίος παρεπιπτόντως είναι ΚΟΥΚΛΟΣ ! Η ηλικία του πλέον είναι κατάλληλη, ειδικά από τη στιγμή που άρχισε ήδη να έχει ορμές! Λόγω αυτού μυρίζει έτσι η άμμος του και είναι καλό βέβαια που δεν έχει αρχίσει να ψεκάζει τον χώρο γενικότερα, γιατί όντως όπως λέει και η Nelliel αν αρχίσει να το κάνει υπάρχει κίνδυνος να του μείνει ως συνήθεια. Το ότι φωνάζει δε σημαίνει πάντως ότι καλεί το θυληκό, απλώς ενοχλείται από τις ανικνοποίητες ορμές του και παραπονιέται! Περιμένουμε νέα σας :)

Αχ το καημενουλι μου!! Σήμερα δεν εχει σταματήσει το κλάμα! Τωρα εχει βγάλει έξω το τσουτσουνι του κ το γλύφει! Μα ειναι δυνατόν?εχει ηδη παει 5 φορές στην άμμο του μεσα σε 5 λεπτα σκάβει κ κλαίει! Λέτε να ειναι κατι άλλο? εδω κ 4 μερες κανει έτσι!! Πολυ απότομα! Ελπιζω αυριο να μπορει ο γιατρός για την στείρωση δεν μπορω να τον ακούω να κλαιει.... :( :( :(

ο μαξ στην αυλή με την φιλη του και ο μαξ με παρακολουθεί...

Συνημμένα

• 20150316_121937.jpg
    20150316_121937.jpg
    1,3 MB · Εμφανίσεις: 112
  • 20150328_013859.jpg
    20150328_013859.jpg
    935,5 KB · Εμφανίσεις: 204
Άντε, με το καλό και η στείρωση και θα πάψει να βασανίζεται ο πανέμορφος μικρούλης. :)

124144274_PCL5_JZ_1427652053.jpg

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back