Ευχαριστώ!Θα τον πάμε το απόγευμα στην κτηνίατρο για να είναι σίγουρη ότι δεν θα φάει τίποτα.Και το πρωί θα γίνει το χειρουργείο, μας είπε ότι θα μπορέσουμε να τον πάρουμε σπίτι αύριο το απόγευμα.Ελπίζω ότι όλα θα πάνε κάλα!! Η κτηνίατρος ,μου είπε ότι είναι ένα χειρουργείο που δεν υπάρχει κίνδυνος !!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ωραία όποτε αύριο θα σας πω τα νεότερα!Διότι τα παιδιά μου (9 & 12 ετών ), άρχισαν να γκρινιάζουν και να θέλουν να το συζητήσουμε λίγο καλύτερα για την στείρωση! (Δηλ. να μην γίνει ποτέ..!!!) Τους έδωσα και διαβάσανε τα μηνύματα και ηρέμισαν . Οπότε όλοι μαζί το απόγευμα θα τον συνοδεύσουμε στην κτηνίατρο.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Εντάξει τώρα είναι λογικό να αντιδρούν λιγάκι τα παιδιά γιατί νομίζουν ότι θα ταλαιπωρηθεί το ζωάκι τους, αλλά δε χωράει συζήτηση και αργότερα θα συνειδητοποιήσουν ότι του κάνετε μεγάλο δώρο με τη στείρωση..ένα δώρο ζωής που μπροστά του αυτή η μικρή ταλαιπωρία δεν είναι απολύτως τίποτα 
Με το καλό λοιπόν να τον πάτε το απόγευμα συνοδεία όλης της οικογένειας, όπως του αρμόζει βεβαίως βεβαίως

Θα περιμένουμε τα νέα σας!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

΄Οπως ακριβώς σου είπε και η Μαρία, η στείρωση των αρσενικών είναι μια σχετικά απλή επέμβαση η οποία όμως είναι αναγκαία, πρωτίστως για την υγεία του γατούλη σας. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσετε τη σωματική και κατά συνέπεια την ψυχική του ηρεμία. Ειδάλλως θα ψάχνει να βρει τρόπους να το σκάσει με κάθε τρόπο, θα είναι ανήσυχος, θα λερώνει παντού, ενώ στον οργανισμό του θα συσσωρεύονται ορμόνες που αργά η γρήγορα θα φέρουν βλάβες και στην υγεία του

Αυτό νομίζω θα χρειαστεί να εξηγήσεις στα παιδιά σου, προκειμένου να πάψουν να έχουν αμφιβολίες. Το να του εξασφαλίσετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής προφυλαγμένης από παντός είδους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ψάχνοντας να ζευγαρώσουν, είναι η καλύτερη και συγχρόνως η μόνη επιλογή και αξίζει να ταλαιπωρηθεί λίγες ώρες. Επαναλαμβάνω, η στείρωση στα αρσενικά είναι μια εύκολη διαδικασία, πολύ πιο ασφαλής και αναίμακτη από εκείνη των θηλυκών (αν και για τους κτηνίατρους είναι επεμβάσεις ρουτίνας).
Ωστόσο, μπορείς κοιτάξεις και εδώ για τυχόν απορίες που έχεις σχετικά με τη διαδικασία.
Άντε με το καλό και περιμένουμε τα νέα σας

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Μόλις μας πήρε η κτηνίατρος , όλα πηγάν τέλεια!!!Έδειξε για ακόμα μία φορά τον άψογο χαρακτήρα του (όσο ήταν ναρκωμένος!!)Διότι ώσπου να καταφέρουν να τον ναρκώσουν ,τους καταγρατζούνισε , τους κατούρησε και τους έφτησε.![]()
Σιδερένιος λοιπόν ο μικρούλης σας
, που απ΄ ό, τι φαίνεται είναι και πολύ καλού χαρακτήρα
Ε τώρα όσο για την αντίδραση πριν από τη νάρκωση, τί να κάνει κι αυτός, είχε τα δίκια του εδώ που τα λέμε 
Με το καλό να τον παραλάβετε και στο σπίτι

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Του εύχομαι ταχύτατη ανάρρωση, να'ναι πάντα γερός, δυνατός και
...τσαμπουκαλής!τους καταγρατζούνισε , τους κατούρησε και τους έφτησε.

Πολλά περαστικά σας! 
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Γατί που φτύνει έχει τον απόλυτο σεβασμό μου! 

ΜΟΙΡΑ μου, είναι πολύ πιθανόν να σταματήσει το μαρκάρισμα μετά την στείρωση. Αν όμως όχι, θα πρέπει ν' ανακαλύψετε γιατί το κάνει. Μόνο και μόνο τότε θα καταφέρετε να επιλύσετε το πρόβλημα εφόσον βέβαια απομακρύνετε την αιτία. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Στο προηγούμενο μου σπίτι, ο γατούλης μου ο Disney, ξεκίνησε ξαφνικά να ψεκάζει, στα 3 του χρόνια κι ενώ ήταν στειρωμένος, στο σαλόνι, στους καναπέδες, μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχαμε (ατύχημα βασικά). Με δύο λόγια, για 3 χρόνια τον άφηνα να βολτάρει έξω και τον έκλεινα στο σπίτι μόνο συγκεκριμένες ώρες. Όταν κόντεψα να τον χάσω μετά από ατύχημα, τον έκλεισα στο σπίτι και δεν τον ξανάφησα έξω ποτέ ξανά. Τότε άρχισαν οι επίμονοι ψεκασμοί. Περίφραξα την πίσω μου αυλή για να βγαίνει, τον φρόντιζα με ζήλο, αλλά αυτός το βιολί του. Μέχρι σε Cat Behavior Counselor αποτάθηκα.. εκείνη μου έστειλε ένα μεγάλο ερωτηματολόγιο. Ήθελε να ξέρει τα πάντα. Εντόπισε λοιπόν ότι το πρόβλημα ήταν το εξής: Στο σαλόνι μας, είχαμε μεγάλες παραθυρόπορτες. Ο Disney έβλεπε στην μπροστινή αυλή άλλους γάτους, δεν μπορούσε να πάει για να τους διώξει, έτσι ψέκαζε μέσα στο σαλόνι. Δοκίμασα τα πάντα. Αρωμάτισα τον χώρο με συνθετικές φερομόνες, έβαλα ψηλά φυτά μπροστά από τα παράθυρα κτλ. Το πρόβλημα περιορίστηκε αλλά δεν επιλύθηκε 100% ποτέ. Βλέπεις, γύρω από την αυλή μας πίσω, μαζεύονταν όλα τα γατιά της γειτονιάς και ο δικός μου αισθανόταν συνεχώς στρες. Αυτό το στρες τον ωθούσε στο μαρκάρισμα της περιοχής του γιατί ήταν το μόνο που του απέμενε εφόσον δεν μπορούσε να διώξει τους γάτους από την περιοχή του. (οι γάτοι δεν αντιλαμβάνονται τον όρο περιοχή όπως εμείς. Γι' αυτούς οι περιοχή τους δεν τελειώνει στα σύνορα της αυλής μας). Όταν μετακομίσαμε στο καινούριο μας σπίτι, δικαιολογημένα, φοβόμουν ότι ο Disney θα ξεκινούσε τα ψεκάσματα και θα μου κατέστρεφε όλα μας τα καινούρια έπιπλα, εφόσον οι μυρωδιές θα ήταν όλες ξένες. Είμαστε εδώ κοντά 4 μήνες τώρα και δεν έχει ψεκάσει ούτε μια φορά. Ούτε μια φορά τους τελευταίους 4 μήνες ενώ ψέκαζε καθημερινά για πέντε χρόνια! Ο λόγος είναι εμφανέστατος! Η αιτία που τον έσπρωχνε σ' αυτή την φυσική συμπεριφορά δεν υπάρχει πια! Οι τοίχοι της αυλής μας είναι πολύ ψηλοί, η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και οι ξένοι γάτοι δεν έχουν λόγο να πλησιάσουν το σπίτι μας. Αυτή η περιπέτεια με δίδαξε πολλά.
Να θυμάσαι ένα πράγμα: ποτέ μην τιμωρήσεις το γατάκι σου επειδή ψεκάζει. Δεν θα αντιληφθεί γιατί το κάνεις και η μεταξύ σας σχέση θα υποφέρει. Η εμπιστοσύνη του προς εσένα θ' αρχίσει να κλονίζεται. Δεν ψεκάζει επειδή είναι "κακό γατί", ούτε για να σας εκδικηθεί. Πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά που εμφανίζεται όταν ο γάτος αισθάνεται την ανάγκη, συνήθως λόγο στρες, να αφήσει το στίγμα του σε μια περιοχή. Καθάρισε καλά τα σημεία όπου το έχει κάνει, γιατί τα κατάλοιπα της μυρωδιάς (που εσύ μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι, όμως εκείνος μπορεί) τον ωθούν στο να επιστρέψει σε συγκεκριμένα σημεία. Και ψάξε για την αιτία! Τυχόν αλλαγές στη ζωή του, από την πιο μικρή στην πιο μεγάλη. Προσπάθησε να σκεφτείς σαν γάτα και όχι σαν άνθρωπος. Χρειάζεται να διαβάσεις πολλά για την ψυχολογία τους και να παρατηρείς συνέχεια.
Εύχομαι βέβαια ολόψυχα, το πρόβλημα να λυθεί άμεσα με την στείρωση, ούτως ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε καθόλου! Σιδερένιος!
spongebob21
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Για να μην υποφέρετε λοιπόν κι ο γατούλης, κι εσείς και τα διάφορα έπιπλα και αξεσουάρ του σπιτιού, το καλύτερο θα ήταν να στειρωθεί, αφού, απ'ο,τι δείχνει έχει πρώιμα σημάδια σεξουαλικής αφύπνησης. Πόσο μάλλον που μένετε σε μονοκατοικία και ο κίνδυνος να σου φύγει και να τον ψάχνεις, ενώ εκείνος θα γυρεύει να ζευγαρώσει, είναι υπαρκτός

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
spongebob21
Νεοφερμένο μέλος
Βεβαια δεν εχει ψεκάσει πουθενα στο σπιτι μονο η άμμος του μυρίζει λιγο...
black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος

Επίσης όπως είπε η alcyone τώρα που ήρθε σε σεξ ωρίμανση και είσαι σε μονοκατοικία πολλή προσοχή στο "έξω" γιατί θα έχει τάσεις φυγής.
Ο δικός μου ήταν σε τέτοια κατάσταση που φοβόμουν μη βουτήξει από τον 3ο όροφο πάνω στη φούρια του γιαυτό δεν τον έβγαζα καθόλου έξω.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

spongebob21
Νεοφερμένο μέλος

spongebob21
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool