sevaxx
Νεοφερμένο μέλος
Το ονομα του μπορεις να το δεις απο το nickname μου.
Δεν θα εφτιαχνα αλλο nick περα απο τον γατο μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sevaxx
Νεοφερμένο μέλος
Φιλοι ετων που φυσικα θα ξερω ανα πασα στιγμη αν υπαρχει προβλημα.
Σορρυ αλλα δεν καταλαβα πως εγινα ξαφνικα ανευθυνος επειδη οντως ειναι αληθεια οτι το φαινομενο αυτο ευδοκιμει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roulsydney
Διάσημο μέλος
"Σόρρυ" κι απο μένα αλλά ποιός σε είπε "ανεύθυνο"?Μπαίνεις σε ένα φόρουμ ρωτάς και παίρνεις απαντήσεις.Την τελική ευθύνη επιλογής την έχεις εσύ...μα οταν λεω γνωστους δεν εννοω τυχαιους.
Σορρυ αλλα δεν καταλαβα πως εγινα ξαφνικα ανευθυνος επειδη οντως ειναι αληθεια οτι το φαινομενο αυτο ευδοκιμει.
ruko
Διάσημο μέλος
μα οταν λεω γνωστους δεν εννοω τυχαιους.
Δεν είπα ότι είσαι ανεύθυνος.
Αλλά δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι υπεύθυνοι όλοι οι άλλοι - αυτό είπα μόνο. Και όταν φεύγει το γατάκι απ' τα χέρια σου, δεν μπορείς να το ελέγξεις, αυτή είναι η πικρή αλήθεια.Αν π.χ. κάποιος σου πει ότι "ξέρεις, δεν μπορώ τις τρίχες/εμφάνισα ξαφνικά αλλεργία και σκέφτομαι να δώσω το γάτο αλλού ή να τον πάω στο χωριό", τι θα κάνεις; Θα το πάρεις πίσω;
Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν συνέχεια. Το να πιστεύεις ότι δεν θα σου συμβούν είναι σαν να πιστεύεις ότι, ξέρω γω, το παιδί σου δεν θα μπλέξει ποτέ με άσχημες παρέες. Είναι δυνατόν να ελέγχεις τα πάντα συνέχεια;
Δεν στο λέω για να σε προσβάλλω, αλλά απο αγάπη για τα ζώα, επειδή αυτές οι ιστορίες έχουν συχνά άσχημη κατάληξη.
sevaxx
Νεοφερμένο μέλος
Αν π.χ. κάποιος σου πει ότι "ξέρεις, δεν μπορώ τις τρίχες/εμφάνισα ξαφνικά αλλεργία και σκέφτομαι να δώσω το γάτο αλλού ή να τον πάω στο χωριό", τι θα κάνεις; Θα το πάρεις πίσω;
ναι γιατι οχι?? τι θα παθω??
Ισως προσπαθησω να του βρω αλλο σπιτι, ισως τελικα να μεινει μαζι μου.
Παντως να το πεταξω δεν το κανω.
Οταν αναλαμβανεις μια ευθυνη πρεπει να την αναλαμβανεις μεχρι το τελος οποιο και αν ειναι αυτο.
Και τα νεωτερα,
Απο χθες εχει αρχισει να το κοβει, ισως επιασε "η συνομιλια μας" και αν χρειαστει θα την συνεχισω.
Εφαγα 1-2 ωρες στο πως και το γιατι και εδω και 24 ωρες δειχνει να χρησιμοποιει μονο την αμμο του.
Ειπα οτι εχω αλλη σχεση με τον γατο μου και το εννοω.
Δεν λειτουργω ποναει κατι, αρα το κοβω.
Απλα ρωτωντας εδω μεσα ηθελα να παρω παραπανω εμπειρια απο πιο εμπειρους χρηστες στο θεμα.
Αν τελικα το συμπερασμα ειναι να του κανω στειρωση αυτο ειναι γνωστο και σε ασχετους.
roulsydney
Διάσημο μέλος
ναι γιατι οχι?? τι θα παθω??
Ισως προσπαθησω να του βρω αλλο σπιτι, ισως τελικα να μεινει μαζι μου.
Παντως να το πεταξω δεν το κανω.
Οταν αναλαμβανεις μια ευθυνη πρεπει να την αναλαμβανεις μεχρι το τελος οποιο και αν ειναι αυτο.
Και τα νεωτερα,
Απο χθες εχει αρχισει να το κοβει, ισως επιασε "η συνομιλια μας" και αν χρειαστει θα την συνεχισω.
Εφαγα 1-2 ωρες στο πως και το γιατι και εδω και 24 ωρες δειχνει να χρησιμοποιει μονο την αμμο του.
Ειπα οτι εχω αλλη σχεση με τον γατο μου και το εννοω.
Δεν λειτουργω ποναει κατι, αρα το κοβω.
Απλα ρωτωντας εδω μεσα ηθελα να παρω παραπανω εμπειρια απο πιο εμπειρους χρηστες στο θεμα.
Αν τελικα το συμπερασμα ειναι να του κανω στειρωση αυτο ειναι γνωστο και σε ασχετους.
Θάθελες να μας εξηγήσεις λίγο περισσότερο για την διαφορετικότητα στην σχέση σου με τον γάτο σου όπως γράφεις παραπάνω?Νομίζω θα ήταν ενδιαφέρον...
aramis
Εκκολαπτόμενο μέλος
ο γατος εχει την εντυπωση του χορτασμου (μαλλον)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roulsydney
Διάσημο μέλος
Αμφισβητείται τόσο η αποτελεσματικότητά του όσο και η ασφάλεια χρήσης του κατά τον κτηνίατρό μου..Tο προβλημα με τα ουρα το αντι μετωπιζω που και που με το μπαμπα βρεταννικο αλλα μου ειπε η εκτροφεας του δικου μου οτι πουλανε στα πετ ενα προιον που ειναι κατι παρομοιο στην εμφανιση με το baygon για τα κουνουπια και το βαζουμε στην μπριζα, το ονομα ειναι FELIWAY, δεν το εχω βρει στα πετ της περιοχης μου αλλα οταν παω στην Αθηνα, θα κοιταξω. Ουσιαστικα, αυτη η συσκευη εκπεμπει κατι που μυριζει σαν θηληκες (γατησιες) ορμονες και ετσιο γατος εχει την εντυπωση του χορτασμου (μαλλον)
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Tο προβλημα με τα ουρα το αντι μετωπιζω που και που με το μπαμπα βρεταννικο αλλα μου ειπε η εκτροφεας του δικου μου οτι πουλανε στα πετ ενα προιον που ειναι κατι παρομοιο στην εμφανιση με το baygon για τα κουνουπια και το βαζουμε στην μπριζα, το ονομα ειναι FELIWAY, δεν το εχω βρει στα πετ της περιοχης μου αλλα οταν παω στην Αθηνα, θα κοιταξω. Ουσιαστικα, αυτη η συσκευη εκπεμπει κατι που μυριζει σαν θηληκες (γατησιες) ορμονες και ετσιο γατος εχει την εντυπωση του χορτασμου (μαλλον)
https://www.feliway.com/gb
Αυτο ειναι το χρησιμοποιω κι εγω.
Εκκρινει φερορμονες οπου ηρεμουν τη γατα και δημιουργουν ενα οικειο περιβαλλον...
Διαβασε για τις χρησεις του

Υπαρχει και σε σπρει.
Στην Αθηνα υπαρχει σε αρκετα Pet shops

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
τι ακριβως λεει ο γιατρος σου? Μας λες σε παρακαλω?Αμφισβητείται τόσο η αποτελεσματικότητά του όσο και η ασφάλεια χρήσης του κατά τον κτηνίατρό μου..
sevaxx
Νεοφερμένο μέλος
Θάθελες να μας εξηγήσεις λίγο περισσότερο για την διαφορετικότητα στην σχέση σου με τον γάτο σου όπως γράφεις παραπάνω?Νομίζω θα ήταν ενδιαφέρον...
Καλημερα,
Πηρα το γατο στο σπιτι οταν ηταν 4 μηνες.
Οταν προσαρμοστηκε μετα απο 1-2 μηνες και εφοσον τα βασικα τα γνωριζε, οπως που ειναι η τουαλλετα του, το φαγητο κλπ αρχισα μια επικοινωνια μαζι του στην αρχη δειλα γιατι οι κτηνιατροι μου ειχαν πει οτι οι γατες δεν ειναι σαν του σκυλους.
Αρα δεν θα ακουει το ονομα του η δεν θα υπακουει σε εντολες.
Μεχρι να περασει ενας χρονος τον ειχα και με ειχε εκπαιδευσει.
Δεν τον εβλεπα απλα σαν ενα πετ αλλα σαν ανθρωπο οσο βεβαια αυτο μπορει να ειναι εφικτο.
Του μιλαγα συνεχεια και συνεχεια.
Οταν πηγε 1 1/2 χρονο ειχε ολοκληρωθει η ολη σχεση μας.
Δεν θα μπορεσω εξ ολοκληρου να το εξηγησω μιας και ολα εγιναν στη πορεια και χωρις καποιο σχεδιασμο.
Παντα ομως για ολα του μιλαγα μεχρι να με καταλαβει.
Ετσι απο τοτε μεχρι και σημερα, τον φωναζω οταν του βαζω φαγητο.
πχ του λεω σεβαχ ελα να φας... συνηθως αν δεν βαριεται θα ερθει τρεχωντας στη κουζινα και θα παει κατευθειαν στο πιατακι του που ξερει οτι του εβαλα φαγητο.
Μερικες αλλες φορες που καθεται καπου στο καναπε αραχτος τον φωναζω και του λεω, ελα να σου πω κατι, και ερχεται στη αγκαλια μου και γουργουριζει.... αυτο δεν ειναι παντα σιγουρο οτι θα το κανει παιζει και να βαριεται οποτε κανει ενα νιαου και μου γυρναει τη πλατη.
Προσφατα μετακομισα σε μονοκατοικια απο πολυκατοικια μεσα σε ολα τα καλα, βγηκε ενα καινουριο προβλημα. Μολις ανοιγα την εξωπορτα ηθελε να βγει εξω.
Του το ξεκοψα απο την αρχη και αναγκαστηκα να το πω 2-3 φορες μεχρι να το δεχτει.
Συμφωνησαμε οτι θα βγαινει εξω απο την πορτα αλλα θα καθεται στο χαλακι να κοβει κινηση και να παιρνει τον αερα του. Οτι δεν θα παταει σε πεζοδρομιο η δρομο σε καμια περιπτωση.
Εδω και λιγους μηνες αφηνω την πορτα ανοικτη χωρις προβλημα οτι θα τον ψαχνω. (απο νοεμβρη βεβαια το εκοψα λογω χειμωνα)
Πχ παω σουπερ μαρκετ που ειναι σχεδον απεναντι αφηνω την πορτα μισανοικτη (βλεπετε ειναι και γειτονια και ετσι παιζει εδω - α ναι μενω κοντα στο κεντρο της αθηνας και οχι επαρχια) και δεν φευγει αλλα με περιμενει να γυρισω.
Και επειδη ρωτας πιο συγκεκριμενα θα σου πω και το πιο προχωρημενο.
Περυσι ημουν ετοιμος να παρω την αδεια μου για διακοπες και δεν ειχα που να τον αφησω αλλα ουτε μπορουσε καποιος να ερθει σπιτι να τον φυλαει. Ετσι αναγκαστικα με το ζορι - χωρις περιθωριο αλλης επιλογης πια - να το παρω μαζι μου σε καμπινγκ.
Του εβαλα εξω απο την σκηνη το νερο του και το φαγακι του εκανε και μερικους κυκλους γυρω απο το νεο σπιτι και την αραξε εξω.
Τα πρωινα ηταν λιγο φορτικος μιας και εξυνε την σκηνη για καλημερες αλλα οκ του ελεγα σε λιγο...
Ενα βραδυ που τον μυριστηκε ενα σκυλος μπηκε κατευθειαν μεσα στη σκηνη και κοιμοταν πια σε μια γωνια για ασφαλεια.
Τα πρωινα μας, αφου τρωγαμε ενα πρωινο περναμε πετσετες, ομπρελλες και πηγαιναμε στη παραλια. Επιανε μια καλη θεση στη σκια και λιαζοταν μεχρι που καποια στιγμη νιαουριζε γιατι βαρεθηκε και σκουνταγε να παμε να φυγουμε....
Ποτε δεν εφυγε μονος του να παει καπου η ποτε δεν με ανησυχησε οτι πρεπει να τον ψαχνω, ακομα και αν ηταν η παραλια, μπαρ η ταβερνα που τρωγαμε.
Ειναι πολυ ηρεμος γατος, καθολου φοβικος, τεμπελης, και τελικα αρκετα συνεννοησιμος....
Επισης με τα σκυλια τα παει καλα αρκει να μην του επιτεθουν.
Ειχα μια φιλη που ειχε ενα μηνων πιτ μπουλ που ειναι πολυ κινητικα και παιζανε μαζι με ενα μπαλακι. Για λιγο βεβαια γιατι το βαριοταν και το πιτ μπουλ να στεναχωριεται που δεν παιζει.
Καποια στιγμη που τον επρηξε να παιξουν του κοπανησε ενα σλουρππππ με την γλωσσα στα μουτρα και πηγε να παθει συγκοπη.... απο τοτε τον εδιωχνε....
Ολα καλα μεχρι εδω, στο κατουρημα με εχει γραψει σχετικα αν και εδω και 2 μερες το εκοψε, θα το δω το θεμα αν το εκοψε τελειως η θελει να του το πω και αλλη φορα.....
Το λαθος μου ηταν οτι την πρωτη φορα που το εκανε, δεν του ειπα κατι παρα μονο σφουγγαριζα. Ετσι μαλλον τωρα εχει μπερδευτει.
Πιστευω οτι αν το ειχα κανει απο την αρχη τωρα δεν θα υπηρχε προβλημα και θα δυσκολευτω να το φερω βολτα....
Μπορω να γραφω απειρα για αυτο που ρωτησες, αλλα νομιζω οτι αυτα φτανουν για να σε κατατοπισουν σχετικα.

sevaxx
Νεοφερμένο μέλος
Εδω στη παραλια μετα το μπανακι.....
sevaxx
Νεοφερμένο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

melic
Νεοφερμένο μέλος
sevaxx
Νεοφερμένο μέλος
χμμμ εχει 4+1 στο κεντρο.
Μαλλον κλασικος γατος ειναι.
Παντως μεχρι στιγμης η συμπεριφορα του δειχνει κανονικη.
Πιστευω οτι η επικοιωνια μας αποκατασταθηκε.
roulsydney
Διάσημο μέλος
O γιατρός μου δεν συμφωνεί απλά με την χρήση του παρά μόνο όταν υπάρχει σημσντικός λόγος...Γενικότερα υπάρχουν διιστάμενες απόψεις.Οι γιατροί μας εδώ άραγε τι γνώμη έχουν?τι ακριβως λεει ο γιατρος σου? Μας λες σε παρακαλω?
sevaxx
Νεοφερμένο μέλος
Μακάρι να μπορούσα να πάρω και εγώ τα πέντε γατάκια μου και να πάω διακοπές .......αλλα μου φαινεται άπιαστο όνειρο ....διακοπές τι είναι αυτό?? Τυχερός είσαι και ο γάτος σου βέβαια!
πεντε??

τι θα εκανα στην παραλια με πεντε γατια??? ποιο να πρωτομαζεψω???
με ενα και παλι εφαγα 2 χρονια μεχρι να φτασει εδω που εφτασε....
Τωρα για τις διακοπες μην λεω και υπερβολες, τον πηρα εξ αναγκης και οσο να ειναι, υπαρχει μια δεσμευση. Φυσικα και αν εβρισκα καπου να τον παω δεν θα τον επαιρνα μαζι μου, αλλα οταν δεν βρισκω τοτε παμε μαζι πακετο για μπανια.....
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sevaxx
Νεοφερμένο μέλος
εμενα μου φαινεται περιεργη η συμπεριφορα του γατου. Ξερω οτι οταν μαρκαρει το κανει σε καθετες επιφανειες και αφηνει μικρη ποσοτητα ουρων, αλλα πηγαινει κανονικα στην αμμο του. Αυτο που διακρινω στον γατο σου ειναι separation anxiety. Απο οτι καταλαβα ειπες οτι ειναι συνεχως κοντα σου (παραλια, camping) δεν φευγει εξω απο τον κηπο και κατουραει οπου βρει. Προσωπικα πιστευω οτι η γατα δεν εκπαιδευεται σε σημειο που να τις λες να μεινει στην αυλη και να μην φευγει παραπερα και μαλιστα να το κανει μονο με την ομιλια.
Καλημερα,
πηγαινει κανονικα στη αμμο του δεν ειναι θεμα.
Απλα κατουραει και στις γωνιες της κουζινας προσεχωντας να μην το κανει σε χαλι η μοκετα παρεα μονο σε μαρμαρο.
Τι ειναι αυτο το separation anxiety??
Οσο για το αν καθεται εκει που του λεω, γενικως ναι.
Βεβαια ειναι σκανταλιαρης και θελει να κανει το δικο του (φυσιολογικο για γατα) αλλα στο τελος υποχωρει.
Τον ανταμειβω με μια λιχουδια περισσοτερο για να του αποσπασω την προσοχη.
Οσο για την παραλια εβαλα ηδη μια φωτο αλλα εχω και αλλες πιο ενδεικτικες. Μπορεις να τον δεις να λιαζεται στον ηλιο αναποδα και να κοιμαται στην πετσετα.
Το μονο προβλημα που ειχα ηταν οταν ειχε κυμα γιατι τον φοβιζε ο φοβος αλλα οπως και να εχει αμα ειχε κυμα τα μαζευαμε και φευγαμε μιας και δεν βολευε για μπανιο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool