Θάθελες να μας εξηγήσεις λίγο περισσότερο για την διαφορετικότητα στην σχέση σου με τον γάτο σου όπως γράφεις παραπάνω?Νομίζω θα ήταν ενδιαφέρον...
Καλημερα,
Πηρα το γατο στο σπιτι οταν ηταν 4 μηνες.
Οταν προσαρμοστηκε μετα απο 1-2 μηνες και εφοσον τα βασικα τα γνωριζε, οπως που ειναι η τουαλλετα του, το φαγητο κλπ αρχισα μια επικοινωνια μαζι του στην αρχη δειλα γιατι οι κτηνιατροι μου ειχαν πει οτι οι γατες δεν ειναι σαν του σκυλους.
Αρα δεν θα ακουει το ονομα του η δεν θα υπακουει σε εντολες.
Μεχρι να περασει ενας χρονος τον ειχα και με ειχε εκπαιδευσει.
Δεν τον εβλεπα απλα σαν ενα πετ αλλα σαν ανθρωπο οσο βεβαια αυτο μπορει να ειναι εφικτο.
Του μιλαγα συνεχεια και συνεχεια.
Οταν πηγε 1 1/2 χρονο ειχε ολοκληρωθει η ολη σχεση μας.
Δεν θα μπορεσω εξ ολοκληρου να το εξηγησω μιας και ολα εγιναν στη πορεια και χωρις καποιο σχεδιασμο.
Παντα ομως για ολα του μιλαγα μεχρι να με καταλαβει.
Ετσι απο τοτε μεχρι και σημερα, τον φωναζω οταν του βαζω φαγητο.
πχ του λεω σεβαχ ελα να φας... συνηθως αν δεν βαριεται θα ερθει τρεχωντας στη κουζινα και θα παει κατευθειαν στο πιατακι του που ξερει οτι του εβαλα φαγητο.
Μερικες αλλες φορες που καθεται καπου στο καναπε αραχτος τον φωναζω και του λεω, ελα να σου πω κατι, και ερχεται στη αγκαλια μου και γουργουριζει.... αυτο δεν ειναι παντα σιγουρο οτι θα το κανει παιζει και να βαριεται οποτε κανει ενα νιαου και μου γυρναει τη πλατη.
Προσφατα μετακομισα σε μονοκατοικια απο πολυκατοικια μεσα σε ολα τα καλα, βγηκε ενα καινουριο προβλημα. Μολις ανοιγα την εξωπορτα ηθελε να βγει εξω.
Του το ξεκοψα απο την αρχη και αναγκαστηκα να το πω 2-3 φορες μεχρι να το δεχτει.
Συμφωνησαμε οτι θα βγαινει εξω απο την πορτα αλλα θα καθεται στο χαλακι να κοβει κινηση και να παιρνει τον αερα του. Οτι δεν θα παταει σε πεζοδρομιο η δρομο σε καμια περιπτωση.
Εδω και λιγους μηνες αφηνω την πορτα ανοικτη χωρις προβλημα οτι θα τον ψαχνω. (απο νοεμβρη βεβαια το εκοψα λογω χειμωνα)
Πχ παω σουπερ μαρκετ που ειναι σχεδον απεναντι αφηνω την πορτα μισανοικτη (βλεπετε ειναι και γειτονια και ετσι παιζει εδω - α ναι μενω κοντα στο κεντρο της αθηνας και οχι επαρχια) και δεν φευγει αλλα με περιμενει να γυρισω.
Και επειδη ρωτας πιο συγκεκριμενα θα σου πω και το πιο προχωρημενο.
Περυσι ημουν ετοιμος να παρω την αδεια μου για διακοπες και δεν ειχα που να τον αφησω αλλα ουτε μπορουσε καποιος να ερθει σπιτι να τον φυλαει. Ετσι αναγκαστικα με το ζορι - χωρις περιθωριο αλλης επιλογης πια - να το παρω μαζι μου σε καμπινγκ.
Του εβαλα εξω απο την σκηνη το νερο του και το φαγακι του εκανε και μερικους κυκλους γυρω απο το νεο σπιτι και την αραξε εξω.
Τα πρωινα ηταν λιγο φορτικος μιας και εξυνε την σκηνη για καλημερες αλλα οκ του ελεγα σε λιγο...
Ενα βραδυ που τον μυριστηκε ενα σκυλος μπηκε κατευθειαν μεσα στη σκηνη και κοιμοταν πια σε μια γωνια για ασφαλεια.
Τα πρωινα μας, αφου τρωγαμε ενα πρωινο περναμε πετσετες, ομπρελλες και πηγαιναμε στη παραλια. Επιανε μια καλη θεση στη σκια και λιαζοταν μεχρι που καποια στιγμη νιαουριζε γιατι βαρεθηκε και σκουνταγε να παμε να φυγουμε....
Ποτε δεν εφυγε μονος του να παει καπου η ποτε δεν με ανησυχησε οτι πρεπει να τον ψαχνω, ακομα και αν ηταν η παραλια, μπαρ η ταβερνα που τρωγαμε.
Ειναι πολυ ηρεμος γατος, καθολου φοβικος, τεμπελης, και τελικα αρκετα συνεννοησιμος....
Επισης με τα σκυλια τα παει καλα αρκει να μην του επιτεθουν.
Ειχα μια φιλη που ειχε ενα μηνων πιτ μπουλ που ειναι πολυ κινητικα και παιζανε μαζι με ενα μπαλακι. Για λιγο βεβαια γιατι το βαριοταν και το πιτ μπουλ να στεναχωριεται που δεν παιζει.
Καποια στιγμη που τον επρηξε να παιξουν του κοπανησε ενα σλουρππππ με την γλωσσα στα μουτρα και πηγε να παθει συγκοπη.... απο τοτε τον εδιωχνε....
Ολα καλα μεχρι εδω, στο κατουρημα με εχει γραψει σχετικα αν και εδω και 2 μερες το εκοψε, θα το δω το θεμα αν το εκοψε τελειως η θελει να του το πω και αλλη φορα.....
Το λαθος μου ηταν οτι την πρωτη φορα που το εκανε, δεν του ειπα κατι παρα μονο σφουγγαριζα. Ετσι μαλλον τωρα εχει μπερδευτει.
Πιστευω οτι αν το ειχα κανει απο την αρχη τωρα δεν θα υπηρχε προβλημα και θα δυσκολευτω να το φερω βολτα....
Μπορω να γραφω απειρα για αυτο που ρωτησες, αλλα νομιζω οτι αυτα φτανουν για να σε κατατοπισουν σχετικα.