CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατι δεν το συζητάς με τη φίλη σου? Να της πεις δλδ πως άρχισε να ψεκάζει και να την ρωτήσεις αν σου δίνει την άδεια να τον στειρώσεις εσύ. Όσο για το οικονομικό, η σχολή σας δεν έχει δικές τις κλινικές? Δεν κάνουν κάποια έκπτωση στους φοιτητές?
Στην αγορά κυκλοφορούν κάτι σπρέυ, τα οποία τα ψεκάζεις σε μέρη που δεν θέλεις να πλησιάσει η γάτα. Είναι άοσμα για μας, όμως τις γάτες τις απομακρύνει. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα τέτοιο και να ψεκάσεις π.χ. στην κρεβατοκάμαρα σου.
Πάντως η στείρωση είναι η μοναδική οριστική λύση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
COSMO MIKE
Νεοφερμένο μέλος
Ειχα ενα γατουλη που τον εχασα προσφατα (σνιφ) που παρ ολο στειρωμενος, που και που εριχνε ενα κατουρημα σε ασχετα μερη. Μου κινησε την περιεργεια οτι το εκανε σπανια (2-3 φορες το μηνα maximum).
Επειδη εχω και αλλη μια γατα μεγαλυτερη του, ψιλιαστικα οτι μπορει να ειναι σιχασιαρης και γι αυτο εβαλα και 2η αμμολεκανη και αρχισα να τις καθαριζω πιο συχνα και τοτε το φαινομενο εξαλειφθηκε... Αυτα εγιναν πριν 3 βδομαδες. Δυστυχως ο γατος ηταν free spirit, την κοπαναγε οποτε εβρισκε ανοιχτη μπαλκονοπορτα και την προηγουμενη βδομαδα μου τον χτυπησε αυτοκινητο, οποτε δε θα μαθουμε ποτε αν ηταν σιγουρα αυτη η λυση.
Απλα δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις...
ΥΓ: Σορρυ για τη δυσαρεστη ιστορια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dim1974
Νεοφερμένο μέλος
Ομως τωρα δεν γινεται για παραπανω...και πρεπει να αραιωσουμε!Θελω τροπους να τα δωσω σωστα οπως και τη γνωμη σας αν με την στειρωση του γατου μου σταματησει εκτος απο το ψεκασμα φυσικα και το νιαουρισμα.Εχω πολλα βραδυα να κοιμηθω σαν ανθρωπος...
Τωρα που ο γατος...εκανε την πραξη του...και η δεσποινις γεννησε ειναι καλυτερα να τα στειρωσω?
Ο κυριος ειναι 3 ετων και η δεσποινις 1 και κατι ψιλα...
aretha
Περιβόητο μέλος
Για να δώσεις τα γατάκια, δες εδώ πού μπορείς να βάλεις αγγελίες.
ruko
Διάσημο μέλος

Για τα μικρά, ρίξε μια ματιά εδώ και εδώ για tips σχετικά με την επιλογή γατογονέων. Θα σου πρότεινα όμως να περιμένεις λίγο ακόμα μέχρι να δώσεις, αφού πρέπει να μείνουν με τη μαμά τους μέχρι περίπου 2,5 μηνών για να κοινωνικοποιηθούν σωστά.
Επίσης να σου πω να έχεις το νου σου στο γάτο σου, γιατί, παρόλο που είναι σπάνιο ένας γάτος να σκοτώσει τα δικά του γατάκια, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να τα τραυματίσει καταλάθος πάνω στο παιχνίδι. Φυσικά, αν ο δικός σου είναι ήσυχος, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.
Τέλος, συμφωνώ κι εγώ πως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να τα στειρώσεις και τα δύο, γιατί αν αφήσεις το ένα αστείρωτο, θα βασανίζεται μέσα στο σπίτι και αυξάνεται ο κίνδυνος να το σκάσει για να ζευγαρώσει. Εύχομαι καλή τύχη στα γατάκια και σε όλη την υπόλοιπη γατοοικογένεια.

Hlianna
Διάσημο μέλος
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα σε όλους-όλες...
Έχω έναν αρσενικό γάτο στο σπίτι μου, τον Καζανόβα, ο οποίος από τοτε που ξεκίνησε ο οίστρος του αφήνει ένα υγρό σε όλο το σπίτι ( κουρτίνες, χαλιά, καναπέδες, σεντόνια, ρούχα, ακόμα και στην τσάντα μου!!) το οποίο βρωμάει απίστευτα!!! Μπορεί να είναι κ ούρα δν ξέρω... Αν και πλέον τον στείρωσα εξακολουθεί να αφήνει αυτο το υγρό με αποτέλεσμα να ντρέπομαι για το σπίτι μου και να μην μπορώ να καλέσω κανέναν.. Τί να κάνω πιά? Δεν αντέχω άλλο....

natalouko
Επιφανές μέλος
Πότε τον στείρωσες???Καλησπέρα σε όλους-όλες...
Έχω έναν αρσενικό γάτο στο σπίτι μου, τον Καζανόβα, ο οποίος από τοτε που ξεκίνησε ο οίστρος του αφήνει ένα υγρό σε όλο το σπίτι ( κουρτίνες, χαλιά, καναπέδες, σεντόνια, ρούχα, ακόμα και στην τσάντα μου!!) το οποίο βρωμάει απίστευτα!!! Μπορεί να είναι κ ούρα δν ξέρω... Αν και πλέον τον στείρωσα εξακολουθεί να αφήνει αυτο το υγρό με αποτέλεσμα να ντρέπομαι για το σπίτι μου και να μην μπορώ να καλέσω κανέναν.. Τί να κάνω πιά? Δεν αντέχω άλλο....![]()

Για ένα διάστημα μετά την στείρωση κάποια αρσενικά συνεχίζουν και ψεκάζουν αλλά μετά το σταματούν...

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Πότε τον στείρωσες???Για ένα διάστημα μετά την στείρωση κάποια αρσενικά συνεχίζουν και ψεκάζουν αλλά μετά το σταματούν...
![]()
αχχχ να σαι καλά με ανακούφισες!! μακάρι.... τί να πώ? σίγουρα πάντως όλα το σταματάνε? τον στείρωσα πρίν 15 μερούλες περίπου....

julia
Διακεκριμένο μέλος
Θα πρέπει να του φύγουν και οι ορμόνες απο το σώμα του. Μπορεί να έφυγε η πηγή... αλλά υπάρχουν ακόμα.

Επίσης μπορείς να πλένεις το σημείο με ξύδι. Αφαιρεί την μυρωδιά καλύτερα.
Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
σε ποια ηλικισ στειρωθηκε?
kounelaki
Περιβόητο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
Παντως οσο νωριτερε στειρωνονται τοσο καλυτερα ειναι.Εμενα ο Σηφης μου στειρωθηκε περιπου 6 μηνων και δεν ψεκασε ποτε.Δεν εχω ιδεα πως ειναι αυτο το υγρο και η μυρωδια του!![]()
Είσαι πολύ τυχερή!!!

kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος

Η γατα μου ειναι 10 χρονων κ την πηρα σε αυτη την ηλικια κ μου ειπαν οτι ειναι εγαλη για να τη στειρωσω.

Για να μην εχουμε σε καποια στιγμη γεννητουρια γιατι υπαρχουν ηδη πολλα γατακια σε ποια ηλικια να γινει η στειρωση?
Κ ξερετε ποσο περιπου κοστιζει?
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
σε ποια ηλικισ στειρωθηκε?
6 μηνων
Παντως οσο νωριτερε στειρωνονται τοσο καλυτερα ειναι.Εμενα ο Σηφης μου στειρωθηκε περιπου 6 μηνων και δεν ψεκασε ποτε.Δεν εχω ιδεα πως ειναι αυτο το υγρο και η μυρωδια του!![]()
πααααρα πολύ τυχερή! δεν υπάρχει χειρότερη μυρωδιά....

Το γατακι μου ειναι αρσενικο 2 μηνων ποτε να το στειρσω?
Η γατα μου ειναι 10 χρονων κ την πηρα σε αυτη την ηλικια κ μου ειπαν οτι ειναι εγαλη για να τη στειρωσω.
Για να μην εχουμε σε καποια στιγμη γεννητουρια γιατι υπαρχουν ηδη πολλα γατακια σε ποια ηλικια να γινει η στειρωση?
6 μηνών περίπου... κοστίζει περίπου 50 Ε..

kakashi-sensei
Δραστήριο μέλος

ουφ παλι καλα μου ειχαν πει για 100 κ δν ηξερα πως να τα μαζεψω!
Σε ευχαριστω!
Voula
Διάσημο μέλος
Έχω διαβάσει ότι αν ο αρσενικός γάτος στειρωθεί πριν του έρθει ο οίστρος, δεν θα υπάρξει πρόβλημα μαρκαρίσματος.
Και ευτυχώς όσες φορές το εφάρμοσα, δεν΄αντιμετώπισα πρόβλημα.
Voula
Διάσημο μέλος
Το γατακι μου ειναι αρσενικο 2 μηνων ποτε να το στειρσω?
Η γάτα σου μπορεί να γεννάει για πολλά χρόνια ακόμη. Άσχετα αν τα γατάκια θα επιζούν. Δεν είναι καθόλου μεγάλη για στείρωση. Σε ποια περιοχή μένεις? Υπάρχουν γιατροί που για θηλυκό γατί ζητούν 100 - 120 €. Μια λογική τιμή είναι γύρω στα 50 με 60 €.
Το αρσενικό γατάκι μπορεί να στειρωθεί άνετα μόλισ φθάσει στον 6ο μήνα. Η στείρωση για τα αρσενικά κοστίζει γύρω στα 40€
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ναι συμφωνω,η Evelyn στειρωσε τη γατα της που ειναι 12 χρονων και ολα πηγαν μια χαρα!Και γεννησε μεχρι και πριν ενα μηνα!Μπορουν να γεννανε ανετα μεχρι 14 χρονων.Αν μπορει να αντεχει τις γεννες σημαινει οτι ο οργανισμος της θα αντεξει και τη ναρκωση.Η γάτα σου μπορεί να γεννάει για πολλά χρόνια ακόμη. Άσχετα αν τα γατάκια θα επιζούν. Δεν είναι καθόλου μεγάλη για στείρωση. Σε ποια περιοχή μένεις? Υπάρχουν γιατροί που για θηλυκό γατί ζητούν 100 - 120 ?. Μια λογική τιμή είναι γύρω στα 50 με 60 ?.
Το αρσενικό γατάκι μπορεί να στειρωθεί άνετα μόλισ φθάσει στον 6ο μήνα. Η στείρωση για τα αρσενικά κοστίζει γύρω στα 40?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool