Ψέκασμα αρσενικού γάτου

κοντα 5 μήνες περάσαν απ την στείρωση του ρίου κι ακομα κατουράει. εχει σταματήσει να ραντίζει ΟΛΟ το σπίτι όπως πριν, αλλα έχει βάλει στο μάτι το καλάθι των άπλυτων!!!! Δε τολμάω να πετάξω ρούχα μέσα! αμέσως θα πάει!!!! το έχω πλέον καταργήσει και βάζω τα άπλυτα μεσα στο πλυντήριο!!!!

Εχεις ψαξει να δεις μηπως τον ενοχλει κατι? Μηπως δεν του αρεσει η αμμος ή δεν τον βολευει η λεκανη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχεις ψαξει να δεις μηπως τον ενοχλει κατι? Μηπως δεν του αρεσει η αμμος ή δεν τον βολεύει η λεκανη?
δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. μια χαρά πάει στη λεκάνη του. απλά έχει κόλλημα με το καλάθι άπλυτων. βασικά δεν ειναι καν καλάθι. μια πτυσσόμενη υφασμάτινη κυλινδρική κατασκευή είναι. κανα μήνα μετά τη στείρωση ίσως και παραπάνω εξακολουθούσε να μαρκάρει. (ποση τετσοστερονη ειχε μείνει πια!!!????) αλλά πλέον το μόνο κόλλημα ειναι το καλάθι... (ισως δοκιμάσω άλλο καλάθι)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: SOS!Ψεκάζει και κατουράει παντού!

Και εγω εχω κατι αναλογο με την μια μου γατουλα..την πουπυ.Που και που την πιανει να κατουραει ..κυριως πανω σε μαξιλαρια,παπλωματα,ακομα και τον καναπε!!Καποιο διαστημα κυριολεκτικα δεν προλαβαινα να πλενω...ενα παπλωμα δε,που ειχα στο κρεβατι..πουπουλενιο...το κατουρησε 2 φορες(αιωνια του η μνημη..)
Αυτο που εκανα ηταν να κλεινω πλεον την πορτα της κρεβατοκαμαρας οταν δεν ημουν μεσα..και να μαζευω παντα το μαξιλαρι που εχω στην καρεκλα του γραφειου..διοτι μετα εβαλε αυτο στο ματι.Καποια στιγμη συνηδητοποιω..οτι πηγαινε στον νιπτηρα και κατουρουσε εκει.Ε λοιπον...δεν της φωναξα...την αφησα κανονικα(διοτι στον νιπτηρα ΔΕΝ με ενοχλει...τον πλενω επιτοπου και τελειωσε η υποθεση.Το αποτελεσμα ειναι οτι τωρα..οποτε την πιανει να κατουρησει εκτος αμμολεκανης..παει στον νιπτηρα...και εχω ξενοιασει απο τα υπολοιπα.
Μπορεις να δοκιμασεις να κλεινεις την πορτα οπου υπαρχει το καλαθι..για να μην εχει προσβαση εκει.Βεβαια..δεν ξερω μηπως μετα παει καπου αλλου.Αλλα μπορει και να το σταματησει.:)

Απάντηση: SOS!Ψεκάζει και κατουράει παντού!

το καλάθι είναι στο μπάνιο. εκει ειναι και η άμμος. δε μπορώ να κλείσω τπτ... απλα βάζω πιο συνχα πλυντήριο αχαχαχ

Απάντηση: Ο γάτος μου με κατούρησε!!!

Συμφωνώ απόλυτα!Η στείρωση είναι κάτι που πρέπει να γίνεται από νωρίς...

Ψέκασμα αρσενικού γάτου

ποιος τρόπος υπάρχει για να φύγει η οσμή του ψεκάσματος του αστείρωτου αρσενικού γάτου απο το σπίτι ?

Απάντηση: Ψέκασμα αρσενικού γάτου

Kαλησπερα.
Μπορεις να δοκιμασεις Vanish,ειδικα στα υφασματα δουλευει περιφημα.

Κάπου διάβασα ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις, σαν μια πιο οικολογική λύση και αποτελεσματική, σε επιφάνειες και τοίχους κυρίως, ξύδι ή σκέτο ή διαλυμένο μέσα σε νερό.

Δεν κανει τιποτα το ξυδι,το εχουμε δοκιμασει κι εμεις...

Ψέκασμα αρσενικού στειρωμένου γάτου

Δε μου λέτε ρε παιδιά... Ο δικός μου γάτος είναι πλέον 2 χρονών. Ήτανε πάντα ελεύθερο γατί με την έννοια ότι μένω σ' ένα σπίτι που έχει πρόσβαση στη γειτονιά. Οπότε έκανε τις βόλτες του και γύριζε. Όσο ήταν καλοκαίρι έκανε την ανάγκη του έξω από το σπίτι. Τον χειμώνα αν δεν έβγαινε λόγω καιρού, έτρωγε κάτι κολλήματα και κατουρούσε επάνω σε κρεβάτια και καναπέδες (εκνευριστικό..). Όταν άρχισε να "ψεκάζει" και τα έπιπλα για να μαρκάρει την περιοχή του, αποφάσισα να τον στειρώσω (και για άλλους λόγους βέβαια..). Νοείς εσύ τώρα ότι στο σπίτι υπάρχουν όλα τα καλά... Μέχρι και κλειστή τουαλέτα. Ενώ λοιπόν είχε θυμηθεί πώς είναι να σκαλίζει την άμμο της τουαλέτας κι ήμασταν όλοι ευτυχείς, τελευταία έχει φάει ένα σκάλωμα και 2 - 3 φορές κατούρησε πάλι επάνω στο κρεβάτι! Όπως καταλαβαίνετε τα έχω πάρει!

Any ideas?..
γατομαμάδες και γατομπαμπάδες βοήθεια!
ευχαριστώ... :)

Καλησπερα και καλωσηρθες.:)
Δεν διευκρινιζεις αν ειναι στειρωμενος ο γατος.Αν οχι..απλα οριοθετει την περιοχη του..οποτε το καλυτερο ειναι η στειρωση.:)

Καλησπέρα,
Μια και είναι εφτά χρονών δεν μου μοιάζει να φταίει ότι δεν είναι στειρωμένος. συνήθως αλλάζει η συμπεριφορά τους όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. καλύτερα να μιλήσεις με τον κτηνίατρο να σου αποκλίσει κάποιο πρόβλημα.

Καλησπέρα,
Μια και είναι εφτά χρονών δεν μου μοιάζει να φταίει ότι δεν είναι στειρωμένος. συνήθως αλλάζει η συμπεριφορά τους όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. καλύτερα να μιλήσεις με τον κτηνίατρο να σου αποκλίσει κάποιο πρόβλημα.
2 χρονων λεει οτι ειναι..και δεν ειναι δεδομενο οτι τους στειρωνουν ολοι.:)

Παιδια λεει ο ανθρωπος στο ποστ του οτι ειναι στειρωμενος ο γατουλης.
Ισως του εχει μεινει σαν συνηθεια,ή τροπος αντιδρασης.Δυστυχως δε γινεται να γινει κατι,γι'αυτο λεμε να στειρωνονται νωρις,για να μην αποκτουν τετοιες συνηθειες...Δοκιμασε να καθαρισεις τα σημεια οπου ουρει με καθαριστικο που δεν εχει αμμωνια,και να ασχολεισαι περισσοτερο μαζι του ωστε να του αποσπας την προσοχη.

Παιδια λεει ο ανθρωπος στο ποστ του οτι ειναι στειρωμενος ο γατουλης.
Ισως του εχει μεινει σαν συνηθεια,ή τροπος αντιδρασης.Δυστυχως δε γινεται να γινει κατι,γι'αυτο λεμε να στειρωνονται νωρις,για να μην αποκτουν τετοιες συνηθειες...Δοκιμασε να καθαρισεις τα σημεια οπου ουρει με καθαριστικο που δεν εχει αμμωνια,και να ασχολεισαι περισσοτερο μαζι του ωστε να του αποσπας την προσοχη.
Ναι..εχεις δικιο...συγνωμη..διαβαζα βιαστικα..:(

Μα δυο ανθρωποι εγραψαν σε αυτο το post, ο ενας εχει εναν 7χρονο αστειρωτο γατο κι ο αλλος ενα 2χρονο στειρωμενο, διαφορετικες περιπτωσεις.
Η πρωτη περιπτωση του γατου που κατουρησε και ειναι αστειρωτος και δε θελει καθολου να καθεται στο σπιτι εδω και καποιες μερες σα μαρκαρισμα μου ακουγεται και εμενα.

Ίσως να είναι θέμα συμπεριφοράς τελικά, αν και είναι πολύ πολύ τυχερός γάτος... Από θέμα αγάπης, φροντίδας, παρέας κ.τ.λ. . Δυόμισι είναι για την ακρίβεια και τον στείρωσα πριν από έναν χρόνο. Όσο για το αν σταματά τις κακές συνήθειες με τη στείρωση, δεν μπορώ να το πω με σιγουριά.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
έχετε νιαουρίσματα απ' τον Γάλλο (τον γάτο..) ;)

Δεν εχει να κανει με την περιποιηση,αλλα με τη φυση της γατας.Δεν το κανει ουτε για να σε εκδικηθει,ουτε απο αχαριστια,το θεωρει κατι φυσιολογικο πλεον μαλλον.Τι να πω,καθαριζε καλα τα σημεια που μαρκαρει,ωστε να μη μενει μυρωδια,και υπομονη...

Την πάτησα κι εγώ 2-3 φορές με το γατούλη μου. Πλέον απλώς δεν τον αφήνω στο υπνοδωμάτιο χωρίς επίβλεψη, γιατί μόνο εκεί έκανε τις ατασθαλίες του. Αν θέλω να κοιμηθώ παρέα του, ή διαμαρτύρεται που τον έχω έξω από το δωμάτιό μου, πάω και κοιμάμαι στο μέσα κρεβάτι που δεν το λερώνει. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. :worry:

Ψέκασμα αρσενικού στειρωμένου γάτου

Έχω έναν γατούλη 3.5 ετών ο οποίος ΔΕΝ είχε μαρκάρει ΠΟΤΕ στη ζωή του (είναι στειρωμένος). Τις τελευταίες 10 μέρες όμως έχει μαρκάρει 3 φορές. Θα ανησυχούσα αν το μαρκάρισμα ήταν σε οριζόντια επιφάνεια, αλλά δεν είναι.

Όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκα σε ένα μέρος με έναν πορτοκαλί γατούλη. Ήταν υπερβολικά χαδιάρικο και γουργουριστό γατί και δεν μπορούσες να του αντισταθείς. Έτσι λοιπόν τον άφησα να τρίβεται στα παπούτσια μου, στο παντελόνι μου και στο σακίδιο μου. Όταν επέστρεψα σπίτι άφησα το σακίδιο μου σε μια γωνία δίπλα στον τοίχο. Ο γάτος μου δεν έχασε ευκαιρία, περιτριγύριζε και μύριζε το σακίδιο. Λίγη ώρα αργότερα τον βλέπω να κατουράει το σακίδιο.

Απομάκρυνα το σακίδιο, το καθάρισα και δεν το ξανακατούρησε. Τα έβαλε όμως τώρα με τον τοίχο. Τον έχει μαρκάρει 2 φορές μέσα σε 8 μέρες. Τον καθάρισα καλά (τον τοίχο) και την τελευταία φορά έβαλα και λίγο λεμόνι για να τον αποθαρρύνω.

Υποψιάζομαι ότι αυτή η συμπεριφορά του οφείλεται στην μυρωδιά του άλλου γατούλη (δεν ξέρω αν ήταν στειρωμένος, αλλά μάλλον θα ήταν). Τι πιστεύετε; Θα σταματήσει το μαρκάρισμα όταν εξαφανιστεί η μυρωδιά του άλλου γατιού ή όταν νιώσει ότι δεν απειιλείται η περιοχή του από έναν αόρατο εισβολέα; Τι μπορώ να κάνω για να το σταματήσει; Να υποθέσω ότι αν φέρω 2ο γατί στο σπίτι θα έχουμε θέμα με μαρκάρισμα; (μήπως τελικά είναι κακή ιδέα να σκέφτομαι να του φέρω παρέα, ειδικά όταν φτάνει σε σημείο να στρεσσάρεται ακόμα και από την μυρωδιά; )

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back