Κορίτσια, ρίξτε μια ματιά κι εδώ:
https://www.feliway.com/gb
Βάζοντας στη πρίζα ένα feliway diffuser και αφήνοντάς το αναμένο, απελευθερώνεται στο χώρο η μυρωδιά της συνθετικής ορμόνης φερομόνης, κάτι που ελαχιστοποιεί το στρες στις γάτες.
Μια άλλη σκέψη Μαρία μου είναι να βάλεις πυκνές γλάστρες έξω από τα παράθυρά σου, κάτι που με φυσικό τρόπο θα τον αποκλείσει από τον έξω κόσμο που τόσο τον προκαλεί και αν εξακολουθεί να μπορεί να δει έξω, θα ναι μέσα από τα πυκνά φυλλώματα, κάτι που δεν θα τον κάνει να αισθάνεται τόσο εκτεθιμένος..
Γεια σου Ριάνα!...
Σε πολλά σημεία υπάρχουν γλάστρες, αυτό δεν εμποδίζει τα εξω γατιά να ανεβαίνουν στα παραθυρα βεβαια...
Το θέμα είναι ότι ο Σούλιο δεν περνάει πολύ ωρα χαζευοντας έξω..
Ψιλοβαριεται γενικά, πιο πολύ αραζει και κοιμάται...
π.χ. πριν λίγο, ενω ηταν στο καθιστικό και κοιμόταν, αποφάσισε να ερθει στο δωμάτιο, πήγε σε κατι κουτιά που εχω στο πάτωμα, τα μυρισε και μπροστα μου πήγε να τα κατουρησει.. Τον πρόλαβα μόλις που πρόλαβε να ψεκασει λίγο, του φωναξα και εφυγε.. πήγε στην αμμο του, την οποία είχε προσπεράσει για να ερθει στο δωμάτιο!
Να φταίει που σημερα ανεβηκε στην ταρατσα και μυρισε εξω κόσμο;
Κριμα να μην τον βγαζω καθόλου με τετοιο καιρό...
Το αρωμα δεν το εχω δοκιμάσει, θα το πάρω να δω αν αλλάξει κατι...
Πάντως δεν ειναι γατος με στρες ρε παιδιά, δεν μπορεί να πέφτω τόσο έξω...
Μουλαράκος είναι, δεν την χαλάει την ζαχαρένια του...
Έως και αγενής...
Μαρία μου αν δοκίμαζες τις συμβουλές που σου δίνω στο ποστ αρ.49

Μπορείς επίσης να σκεπάσεις τους καναπέδες με χοντρά ριχτάρια που μπορείς να πλένεις άμα κάνει τη ζημιά..παρά να αφήσεις τον καναπέ να τραβήξει τη βρώμα
Καλά, εννοείται ότι εχω βαλει ριχτάρια!
Ούτε να φανταστω το σαλόνι χωρίς αυτά, την κατσαμε!...
Καιρό εχει να κάνει "ζημιά" κατά εκεί, ας μην το γρουσουζέψω...