Ψέκασμα αρσενικού γάτου

Να ρωτήσω, πώς καταλαβαίνουμε πως ο γάτος έχει ψεκάσει ? Εκτός απο τη δυσοσμία εννοώ. Έχει χρώμα και υφή διαφορετική απο τα ούρα του ?
Κατ' αρχας το ψεκασμα ειναι μια μικρη ποσοτητα δεν ειναι κανονικη ουρηση, το καταλαβαινεις απο τη μυρωδια και αν πας εκει κοντα που εχει γινει και πιασεις με το χερι σου, εχει μια υφη γλιστερη, αυτο ειναι ολο. Αν δεν στειρωθει γρηγορα μετα απο αυτο θα γινει ετσι ολο το σπιτι και υπαρχει πιθανοτητα να αρχισει ο γατος να εχει τασεις φυγης. Ο δικος μου ευτυχως δεν το ειχε αυτο, μονο ψεκαζε. Ισως γιατι τον πηρα πολυ μωρο και δεν ειχε μαθει καθολου το εξω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πρόβλημα με γάτο (Ψέκασμα)

Ευχαριστώ πολύ ! Μικρή ποσότητα ε? Μάλλον είχα στο μυαλό μου πώς ψεκάζουν οι πάνθηρες :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eυχαριστώ Έφη. Άσχετο. Μετά τη στείρωση ο μικρός σου συνέχισε να αναπτύσεται κανονικά έτσι ? Στειρώνω δε σημαίνει κόβω κάτι απο την αναπτυξή του ?! Σωστά?

εχω 2 αρσενικους!!
ο ενας στειρωθηκε 8 μηνων και εγινε κανονικος και ο αλλος στειρωθηκε 5.5 μηνων κι εγινε ενας τεραστιος γατος με κατι πατουσαρες και πολυ μυωδης!!

ειναι αναλογα το γατι και ποτε δεν μπορεις να ξερεις!! παντως προσωπικη μου αποψη (και του γιατρου μου) ειναι οτι αν ενα γατι ειναι να γινει μεγαλοσωμο θα γινει ειτε το στειρωσεις ειτε οχι! το μονο που δεν μπορεις να πετυχεις με τη στειρωση(εκτος απο εξαιρεσεις) ειναι το μεγαλο κεφαλι!!

αλλωστε ποσα αστειρωτα αρσενικα αδεσποτα βλεπουμε με ενα τεραστιο κεφαλι και σωμα αρκετα μικρο για αρσενικο?

Απάντηση: Ψέκασμα αρσενικού αστείρωτου γάτου

Καλησπερα!. εχω ενα γατο 3 χρονων και τον στειρωσα πριν και ενα μηνα, αφου βεβαια ειχε αρχισει να ψεκαζει ενα χρονο τωρα (απο τοτε που ηρθε στο σπιτι ο δευτερος γατος). Ενω ομως στειρωθηκε συνεχιζει να ψεκαζει σχεδον σε καθημερινη βαση. Διαβασα παραπανω οτι κανει γυρω στους 6 μηνες να καθαρισει ο οργανισμος του απο τις ορμονες. τι λετε θα σταματησει μετα απο το 6μηνο το ψεκασμα ή θα εχω μια ζωη τον καναπε με το πλαστικο καλυμμενο??? Υ.Γ. και οι δυο γατοι ειναι αποκλειστικα μεσα σε διαμερισμα και βγαινουν λιγο στο μπαλκονι και ο μικρος οποιος ειναι 1ετους αστειρωτος ουτε ψεκαζει ουτε ορμες ουτε τιποτα, σαν μωρο. Ευχαριστω!!!!!

Δυστυχως οταν ενας γατος ψεκαζει για αρκετο καιρο,πολλες φορες συνεχιζει να ψεκαζει και μετα τη στειρωση,γιατι του μενει ως συνηθεια.Βεβαια το ψεκασμα του μυριζει σταδιακα λιγοτερο,αλλα νομιζω οτι αυτο δεν ειναι πολυ παρηγορο...Θα σου ελεγα να στειρωσεις εγκαιρως τον δευτερο για να μην εχεις τα ιδια.

Ευχαριστω πολυ!!!

Ο γάτος μου αφήνει ούρα σε όλο το σπίτι!

καλησπερα σας
εχω εδω κ 13 χρονια εναν γατο σιαμ πολυ ηρεμο κ φιλικο που ποτε δν ειχε δημιουργησει θεματα για αρσενικο γατι. στειρωση δεν του εχουμε κανει με την εννοια της εγχειρησης παρα μονο 2 φορες του χαμε κανει ενεση συμφωνα με τν κτηνιατρο του κ εκτοτε δν ειχε ξαναζητησει εδω κ 11 χρονια!! τωρα τελευτεα ομως κατουραει σε διαφορα σημεια του σπιτιου σαν ''ψεκασμα'' κ το κανει ξανα κ ξανα! δν μπορω να καταλαβω αν ειναι λογο ορμονων η λογο της περιοδου ζευγαρωματος ( αν ειναι τωρα)
να ανησυχησω για θεμα υγειας λογω ηλικιας??:(

Πιθανότατα ψεκάζει επειδή ακριβώς είναι αστείρωτος...
Βέβαια, δεν ξέρω εάν σε αυτήν την ηλικία ενδείκνυται να του γίνει στείρωση αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να του είχε γίνει νωρίτερα.
Δεν γνώριζα ότι υπάρχουν ενέσεις και για αρσενικούς, γνώριζα ότι υπάρχουν μόνο για θηλυκές αλλά έχω ακούσει να κατηγορούνται για διάφορα πιθανά προβλήματα υγείας στο μέλλον... :/:

Άμα ένας αστείρωτος γάτος ξεκινά να ψεκάζει το πρόβλημα είναι πολύ πιθανόν να παραμείνει και μετά τη στείρωση. Σ' αυτή την περίπτωση όπως καταλαβαίνω, ο γάτος είναι αρκετά μεγάλος πια και δεν μπορεί μάλλον πια να στειρωθεί..; :hmm:
Έγιναν κάποιες αλλαγές μήπως στη ζωή του που τον στρέσαραν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

του ειχαμε κανει τις 2 ενεσεις ανα 2 χρονια οποτε του ερχοτανε η ''αισθηση ζευγαρωματος'' να το πω γτ συμφωνα με τον κτηνιατρο του ειναι καλυτερες απο οτι η στειρωση με την εγχειρηση!!Γενικοτερα για αρσενικος ειναι πολυ ηρεμος κ φιλικοςς απο οτι μας εχουνε πει ουτε ζημιες κανει ουτε τπτ!!αλλαγες στη ζωη του δν εχουν γινει!! ειναι υγιεστατος σε θεμα υγειας! τον προσεχουμε παρα πολυ γτ τον υπερλατρευουμε στην οικογενεια μας :) :) παντως γενικα μ ειπανε πως μαλλον λογω εποχης ζευγαρωματος γτ κ στη γειτονια οι γατες δν εχουν ηρεμια!!
σας ευχαριστω παραα πολυ για τις απαντησεις σας! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Του ηρθε του γατου να παει με γατα μετα απο τοσα χρονια με αντι-κουκου του ξυπνησε! Έστω στα γεραματα Τι προβλημα εχετε! :pfff:
Ξυπνησε μεσα του ο εραστης! Βρειτε του μια θυληκια να παει χορτατος (οταν ερθει η ωρα του)! :hump: :P

Βρε παιδιά παίζει να ψεκάζει μια αρσενική στειρωμένη γατα;; Ο πατέρας μου είπε ότι το κλιμακοστάσιο του γραφείου μυρίζει κατρουλίλα ... Αλλα ο Φωκάς είναι είτε στο γκαράζ τα βραδιά είτε μεσα στο γραφείο όλη μέρα...!

Νομίζω πως αν ψέκαζε προττού στειρωθεί υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσει για λίγο καιρό ακόμα.
Επίσης ψάξε μήπως έρχεται κανένας απρόσκλητος επισκέπτης ...

Βρε παιδιά παίζει να ψεκάζει μια αρσενική στειρωμένη γατα;; Ο πατέρας μου είπε ότι το κλιμακοστάσιο του γραφείου μυρίζει κατρουλίλα ... Αλλα ο Φωκάς είναι είτε στο γκαράζ τα βραδιά είτε μεσα στο γραφείο όλη μέρα...!

ναι παιζει..αλλα αλλο η κατρουλιλα και αλλο η μυρωδια του ψεκασματος..εχει τεραστια διαφορα..μηπως εχει στρεσαριστει με κατι?

Είναι όντως πιθανόν να ψεκάζει ένας στειρωμένος γάτος κυρίως λόγω στρες ή κάποιας πρόσφατης αλλαγής στο χώρο ή στις συνθήκες διαβίωσής του στο περιβάλλον που είναι.
Ίσως νιώθει ότι κάτι απειλεί την "κυριαρχία" του στο χώρο;

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Κατ'αρχήν δεν είμαι κοντά του και δεν μπορώ να ξέρω πώς ακριβώς μυρίζει... αλλά όντως ο Φωκάς άλλαξε κάποιες συνήθειες, δηλαδή σπιτώθηκε, στειρώθηκε και πλέον ο μπαμπάς μου τον ανεβάζει στο γραφείο στον πρώτο, αντί να τον αφήνει στο γκαράζ. Λέει ότι όταν φτάνει το πρωί τον υποδέχεται με μεγάλη χαρά και νιαουρίσματα. Τρώει, και μετά του ανοίγει ο πατέρας μου την πόρτα στο κλιμακοστάσιο, καλώντας τον να τον ακολουθήσει στο γραφείο. Στη διαδρομή, λέει, αράζει σε 1-2 γωνίες και πρέπει ο πατέρας μου να του πει "Έλα Φωκά", αλλά γενικά θα είχε δει αν ψέκαζε, όχι;;
(Είμαι τελείως άσχετη, μέχρι πριν ένα χρόνο δεν ήξερα καν τι είναι το ψέκασμα)

Έκανε τουαλέτα το σπίτι μας

Ο γάτος μας είναι περίπου 6 μηνών, έδω και μια εβδομάδα κάνει τα τσίσα σου πάνω στα ρούχα του άντρα μου !!
Τι μπορώ να κάνω?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Καλησπέρα και καλωσήρθες στην παρέα μας, ο γατούλης σας προφανώς άρχισε να έχει ορμές και "μαρκάρει" το χώρο, δυστυχώς στην προκειμένη βρήκε τα ρούχα του άντρα σου...Καλό θα ήταν να στειρωθεί σύντομα... Επίσης στο σημείο που πήγε προσπάθησε να μη μείνει ίχνος οσμής από τα τσίσα του, γιατί έχουν πολύ ισχυρή όσφρηση και αμα τους μυρίσει ξαναπάνε εκεί εύκολα...Επιπλέον μπορείτε να δοκιμάσετε να του αλλάξετε μάρκα άμμου γιατί συμβαίνει καμιά φορά να μην προτιμάνε κάποιες και να πηγαίνουν αναγκαστικά αλλού. Ωστόσο στην ηλικία που είναι ο μικρούλης σας το πιθανότερο είναι αυτή η κακή συνήθεια να οφείλεται καθαρά στις ...σεξουαλικές του αναζητήσεις! Βέβαια προσωπικά αν και θεωρείται πλέον κατάλληλη γενικώς η ηλικία του για στείρωση, θα έκανα λιγάκι υπομονή μέχρι να φτάσει 8 μηνών τουλάχιστον για να τον στειρώσω, συζήτησέ το και με τον κτηνίατρό σας αυτό. Ενημέρωνέ μας για την εξέλιξη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Πήρα την κτηνίατρο και έκλεισα ραντεβού για να τον στειρώσω αυρίο!Μου είπε όμως ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα σταματήσει να το κάνει αυτό!!Φοβάμαι, ότι αν συνεχίσει να το κάνει θα μείνει ο σύζυγός χωρίς ρούχα.:)

Μετά τη στείρωση πιστεύω ότι σίγουρα θα το σταματήσει, αν όχι το πρώτο διιάστημα, που όσο να ναι κάποιες ορμόνες παραμένουν, έπειτα δε θα χετε τέτοιο θέμα, θα το δεις. Απλά αν θέλεις άλλαξέ του και άμμο όπως είπα και φρόντισε να την καθαρίζεις τακτικά (κι αυτό παίζει ρόλο για να την προτιμάνε, ειδικά ορισμένα γατόνια που σιχαίνονται ακόμη περισσότερο). Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη στείρωση αύριο και αν τυχόν το συνεχίσει (που ειλικρινά δεν το πιστεύω), εδώ είμαστε για να το ξανασυζητήσουμε και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε με βάση πάντα την εμπειρία μας βέβαια...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back