Ψέκασμα αρσενικού γάτου

Παιδιά καλησπέρα!εδώ και ενα μήνα τουλαχιστον ο αστείρωτος ακόμα Yoda μας ψεκάζει ανελέητα και κανει σαν παλαβός.
Φωνάζει συνεχεια, τρέχει απο παράθυρο σε μπαλκονόπορτα - μένουμε σε ιςογειο και δε βοηθάει καθόλου- τα αδέσποτα γατίνια κάνουν παρέλαση απ εξω και του φωνάζουν, τρωει δυο μπουκιές και τρέχει ξανά στα παράθυρα και δωστου φωνή.,,αλλα το μεγάλο προβλημα ειναι τα ούρα!
Κατουράει όπου βρει ρε παιδιάαααα!σε σημείο, κάθε μερα που παω στην αμμο του να μη μυρίζουν καθολου τσίσα!!
Εν τω μεταξυ πεθαίνουμε στη μπόχα!
Είναι φυσιολογικό;εννοώ οταν στειρωθεί, γιατι το κανονίζουμε τωρα το Μάιο, θα επιστρέψει στην αμμολεκάνη;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά καλησπέρα!εδώ και ενα μήνα τουλαχιστον ο αστείρωτος ακόμα Yoda μας ψεκάζει ανελέητα και κανει σαν παλαβός.
Φωνάζει συνεχεια, τρέχει απο παράθυρο σε μπαλκονόπορτα - μένουμε σε ιςογειο και δε βοηθάει καθόλου- τα αδέσποτα γατίνια κάνουν παρέλαση απ εξω και του φωνάζουν, τρωει δυο μπουκιές και τρέχει ξανά στα παράθυρα και δωστου φωνή.,,αλλα το μεγάλο προβλημα ειναι τα ούρα!
Κατουράει όπου βρει ρε παιδιάαααα!σε σημείο, κάθε μερα που παω στην αμμο του να μη μυρίζουν καθολου τσίσα!!
Εν τω μεταξυ πεθαίνουμε στη μπόχα!
Είναι φυσιολογικό;εννοώ οταν στειρωθεί, γιατι το κανονίζουμε τωρα το Μάιο, θα επιστρέψει στην αμμολεκάνη;;;;
Θα επιστρέψει στο φυσιολογικό ξανά αφού στειρωθεί, μόνο που θα ήταν καλύτερα να είχε στειρωθεί πριν ξεκινήσει αυτή την συμπεριφορά. Γιατί τώρα, αφ' ενός μπορεί να αργήσει να επανέλθει η συμπεριφορά του στο φυσιολικό και αφ' ετέρου κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές μπορεί ακόμα και να τις διατηρήσει από συνήθεια.
Χωρίς βέβαια τίποτα να είναι απόλυτο.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα επιστρέψει στο φυσιολογικό ξανά αφού στειρωθεί, μόνο που θα ήταν καλύτερα να είχε στειρωθεί πριν ξεκινήσει αυτή την συμπεριφορά. Γιατί τώρα, αφ' ενός μπορεί να αργήσει να επανέλθει η συμπεριφορά του στο φυσιολικό και αφ' ετέρου κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές μπορεί ακόμα και να τις διατηρήσει από συνήθεια.
Χωρίς βέβαια τίποτα να είναι απόλυτο.:hmm:
Εχουμε προγραμματίσει τη στείρωση τη πρωτη εβδομαδα του Μαΐου..ξερετε αν το urine off που κυκλοφορεί στο εμπόριο θα μας βοηθήσει;ή άδικος κόπος;;

Εχουμε προγραμματίσει τη στείρωση τη πρωτη εβδομαδα του Μαΐου..ξερετε αν το urine off που κυκλοφορεί στο εμπόριο θα μας βοηθήσει;ή άδικος κόπος;;
Θα ήταν καλύτερα να ρωτήσετε τον κτηνίατρο. Παρ' όλο που το έχω περάσει με τον γάτο που έχω τώρα, δεν ξέρω να σας πω σίγουρα. ' Ισως κάποιος άλλος χρήστης να γνωρίζει, πάντως αυτό που ξέρω είναι πως τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Αλήθεια αφού έχει ξεκινήσει το ψέκασμα και όλα αυτά, γιατί δεν την κάνετε πιο σύντομα την στείρωση και περιμένετε μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία;

Θα ήταν καλύτερα να ρωτήσετε τον κτηνίατρο. Παρ' όλο που το έχω περάσει με τον γάτο που έχω τώρα, δεν ξέρω να σας πω σίγουρα. ' Ισως κάποιος άλλος χρήστης να γνωρίζει, πάντως αυτό που ξέρω είναι πως τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Αλήθεια αφού έχει ξεκινήσει το ψέκασμα και όλα αυτά, γιατί δεν την κάνετε πιο σύντομα την στείρωση και περιμένετε μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία;
Για οικονομικούς λόγους, ειμαστε λιγο στριμωγμένοι, κ ειναι τα παντα προγραμματισμένα για να τα εχουμε όλα τακτοποιημένα..

Δεν θα μπορούσατε να κανονίσετε με τον κτηνίατρο να τον στειρώσει τώρα και να τον πληρώσετε την άλλη βδομάδα; Το έχω κάνει αρκετές φορές γιατί έχω πάθει πολλές... νίλες να τις πω...
΄Εχω χάσει δυό γατούλες επειδή δεν είχα λεφτά να τις πάω στο κτηνιατρείο. Θα έλεγα να τον ρωτήσετε αν γίνεται για να ησυχάσετε.

Δεν θα μπορούσατε να κανονίσετε με τον κτηνίατρο να τον στειρώσει τώρα και να τον πληρώσετε την άλλη βδομάδα; Το έχω κάνει αρκετές φορές γιατί έχω πάθει πολλές... νίλες να τις πω...
΄Εχω χάσει δυό γατούλες επειδή δεν είχα λεφτά να τις πάω στο κτηνιατρείο. Θα έλεγα να τον ρωτήσετε αν γίνεται για να ησυχάσετε.
Δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια...

Κανει δουλεια, αλλα πρεπει να ψεκαζεις απλοχερα. Κανε ακριβως αυτα που θα σου πω γιατι ειχα και εγω μεγαλο προβλημα και τωρα ειμαστε μια χαρα. Θα αγορασεις τουλαχιστον 1 λιτρο urine off για τους τοιχους και τις αλλες μη υφασματινες επιφανειες. Αν κατουραει και καναπεδες, τοτε αγορασε ακομα μεγαλυτερη ποσοτητα. Αν ξερεις που ψεκαζει, καλως, αν οχι κατεβασε ρολα, παρε ενα φακο με λαμπα UV και λιγα κερματα ή κορδελες ή συνδετηρες ή κατι αλλο και οπου φεγγεις με τον φακο και φωσφοριζει θα βαζεις και απο ενα κερμα για να σημαδευεις τα σημεια που θελουν καθαρισμα.

Εκει λοιπον που εχει ουρα θα ψεκασεις με το καθαριστικο, θα το αφησεις για περιπου μιση ωρα μεχρι να στεγνωσει και μετα σε ενα μπουκαλι-σπρευ θα βαλεις καυτο νερο και θα ψεκασεις καλα ολα τα σημεια που ψεκασες με το προηγουμενο σπρευ και επειτα θα τα σκουπησεις καλα. Επειτα θα ψεκασεις καλα για αλλη μια φορα με το καθαριστικο και θα το αφησεις να στεγνωσει.

Για καλυτερα αποτελεσματα μπορεις να αγορασεις ενα σπρευ feliway και να ψεκασεις οπου πηγαινε περισσοτερο, αφου φυσικα εχεις καθαρισει καλα ολες τις επιφανειες με τον παραπανω τροπο.

Για επιμονους λεκεδες ριξε μπολικο καυτο νερο μεχρι να φυγουν οι περισσοτερες οσμες και μετα ακολουθησε την παραπανω διαδικασια.

Υπαρχει πιθανοτητα 20% να το συνεχισει, γι' αυτο και θα πρεπει να καθαριστει το σπιτι οσο το δυνατον καλυτερα. Αν του μυριζει θα συνεχισει να λερωνει σε συγκεκριμενα σημεια. Υπαρχουν ομως και αλλες λυσεις, οποτε προς το παρον τον στειρωνεις και καθαριζεις τα παντα και επειτα βλεπουμε. Προτεινω να καθαρισεις την ημερα που θα γινει η στειρωση για να μη στρεσσαριστει πριν την εγχειρηση και μαρκαρει ακομα περισσοτερο.

Για οικονομικούς λόγους, ειμαστε λιγο στριμωγμένοι, κ ειναι τα παντα προγραμματισμένα για να τα εχουμε όλα τακτοποιημένα..

Εγω θα τον πηγαινα σημερα κιολας. Η ζημια που μπορει να σου κανει μπορει να σου κοστισει πολυ περισσοτερο απο το να περιμενεις μεχρι τον αλλο μηνα. Σκεψου να σου κατουρησει τον υπολογιστη ή την οθονη ή το κινητο σου. Κανε συμφωνια με τον κτηνιατρο και αν χρειαστει δωσε ενα μικρο ποσο προκαταβολη και τα υπολοιπα του τα δινεις αργοτερα. Αν του εξηγησεις την κατασταση πιστευω θα σε καταλαβει.

Θα συμφωνήσω με όσα ήδη ειπώθηκαν φίλη μου, η συμπεριφορά του είναι εντελώς αναμενόμενη από τη στιγμή που παραμένει αστείρωτος και είναι κρίμα να ταλαιπωρείται έτσι τόσο ο γατούλης όσο κι εσείς βέβαια! Και η μυρωδιά αυτή όσο έχει ορμές ειδικά το ξέρω ότι δεν παλεύεται...Όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο πιο πολύ μειώνεις τις πιθανότητες να συνεχίσει το ψέκασμα ως συνήθεια! Κι όντως όσο το καθυστερείς μπορεί να σου κοστίσει...ακριβά αυτή η κατάσταση (παθούσα βλέπεις, αφού ένας γατούλης μας που κατά καιρούς ψεκάζει, μας χάλασε πλάσμα 30αρα - 300 ευρώ ζημιά! Άλλη περίπτωση βέβαια η δική μας και πιο σπάνια, αφού είναι από μικρός στειρωμένος και άρχισε να ψεκάζει στα έξι του χρόνια...
ΥΓ: Nelliel πολύ χρήσιμες οι συμβουλές για το urine off, θα το πάρω και θα το εφαρμόσω σε δύο σημεία που τα προτιμάει φανατικά ο άτιμος αυτός γατούλης μου κατά καιρούς....

Τελευταία επεξεργασία:
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!ειναι ολα όσα μου λέτε πολύ χρήσιμα!
Σημερα μολις ανοίξει ο κτηνιατρος θα κλείσω ραντεβού κ ελπιζω να κανουμε τη στείρωση αυριο κιόλας !

Άντε με το καλό, να ξενοιάσετε κιόλας!
149fs887355.gif

Παιδιά, κάναμε τη Πεμπτη το βραδυ τη στείρωση!
Όλα καλά, και το αγοράκι μας παει στην αμμο του κανονικά προς το παρόν!

Καλη αναρρωση και ευχομαι να συνεχισει να πηγαινει στην αμμο του! Θα δεις τρομερη διαφορα απο εδω και στο εξης, ειδικα στην διαθεση του. Θα γινει πιο ευδιαθετος και δεν θα ψαχνει τοιχους να μαρκαρει! Τα ουρα του σε λιγες ημερες θα σταματησουν να μυριζουν. Σιγουρεψου οτι εχεις καθαρισει καλα ολες τις περιοχες που μαρκαρε για να μην εχεις ατυχηματα. Προσεχε ομως λιγο με την διατροφη του και κυριως να μη παρει βαρος. Το κοριτσακι μου εγινε σαν μπαλα μετα την στειρωση, παρολο που ηταν ακομα στην αναπτυξη, και τωρα της κανουμε διαιτα :( Δεν ξερω τι τροφες του δινεις, αλλα καλο ειναι να τρωει συχνα κονσερβες για να μην αποκτησει προβληματα με το ουροποιητικο του.

Ευχαριςτούμε!!!
Πριν λιγο καιρό ξεκινήσαμε κονσέρβα ως επι το πλείστον, γιατί του Αρεσε!όντως ειναι καλυτερα η κονσέρβα;;

Μπράβο Yoda, καλωσήρθες στο κλαμπ των στειρωμένων και.."σιδερένιος"!
smiley-happy096.gif

Από δω και πέρα τέρμα οι ..."ερωτικές αγωνίες" ;) και καλή αρχή για μια καινούργια, "υγιή σχέση" με την ...κλασική αμμολεκάνη! :P

Και το μόνο που απομένει είναι η σταδιακή μετάβαση από την πλήρη τροφή, σε κροκέτες για στειρωμένα (πληροφορίες εδώ κι εδώ)
προκειμένου να είμαστε και ωραίοι και..fit!
t09058.gif

Πριν λιγο καιρό ξεκινήσαμε κονσέρβα ως επι το πλείστον, γιατί του Αρεσε!όντως ειναι καλυτερα η κονσέρβα;;
Η υγρή τροφή (κονσέρβα) είναι καλή για στειρωμένους γάτους για την καλή λειτουργία του ουροποιητικού τους συστήματος
και την πρόληψη από ασθένειες που σχετίζονται με αυτό (ουρολιθιάσεις κυρίως). Ωστόσο δεν συνιστάται να είναι η κύρια τροφή τους, όχι μόνο διότι προσθέτουν αρκετές θερμίδες, αλλά και γιατί δεν ασκούν τα δοντάκια τους (όπως μασώντας την ξηρή) με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να παρουσιάσουν προβλήματα με ούλα/οδοντοστοιχία (πέτρα) με την πάροδο του χρόνου.
Αυτό που θα σου συνιστούσα είναι να βρεις τη "χρυσή τομή". Δηλαδή κονσέρβα για στειρωμένα (διαθέτουν τα καλά pet shops)
ένα μέρος της διατροφής, αλλά η κυρίως διατροφή να είναι με κροκέτες για στειρωμένα γατιά (που περιέχουν όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο γατίσιος οργανισμός, αλλά με πολύ μειωμένο λίπος).

Καλή σας μέρα και καλή συνέχεια:flowers:

Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ παρα πολύ!θα τα μελετήσω!!!

Victoria.84 αυτά που περιγράφεις τα έζησα κι εγώ για τρία χρόνια με τον γάτο μου στο προηγούμενο μας σπίτι. Αν και στειρωμένος, ψέκαζε συνέχεια στο σαλόνι επειδή έβλεπε ξένους γάτους απ ' έξω, κάτι που τον στρέσαρε και θέλοντας να μαρκάρει την περιοχή του, μη μπορώντας να το κάνει στην αυλή, ψέκαζε στο σαλόνι. Όταν ένας γάτος που είναι σκλάβος της ρουτίνας του δεν μπορεί να ελέγξει το περιβάλλον του στρεσάρεται. Είναι ανώφελο λοιπόν να τιμωρήσει κάποιος ένα στρεσαρισμένο γάτο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αφαιρέσεις την αιτία που τον σπρώχνει σ' αυτή την φυσιολογική συμπεριφορά.
Δεν ξέρω αν θα λυθεί το πρόβλημά σας τώρα που έχει στειρωθεί, το σίγουρο όμως είναι πως θα εξακολουθεί να αισθάνεται στρες, κάτι που μπορεί να του προκαλέσει πολλά προβλήματα. Αυτό που θα σου συνιστούσα να κάνεις είναι να τον εμποδίσεις από το να βλέπει έξω, καλύπτοντας το κάτω μέρος των παραθύρων ή παραθυρόπορτων με διακοσμητική κολλητική ταινία ή πολλά φυτά
84055-flower-pattern-decorative-frosted-effect-interior-privacy-safety-window-film-3459-p.jpg

και να βρεις feliway diffuser που απελευθερώνει φερομόνη κάτι που ηρεμά τους γάτους.
CEVA_FELIWAY20DIFFUSER_WS.png

Το Feliway diffuser μπορεί να το βρεις ίσως σε κάποια κτηνιατρεία ή να το παραγγείλεις από την Amazon
https://www.feliway.com/uk/Feliway/Feliway-Diffuser

Καλή επιτυχία :)

Victoria.84 πολύ καλά κάνατε και δεν καθυστερησατε τη στείρωση άλλο! Εύχομαι στο εξής να μην ξανααντιμετωπίσετε θέμα με ψεκασμούς..που είναι και το πιθανότερο βέβαια! Οι γάτες κατά κόρον καταφεύγουν σ΄αυτή τη συνήθεια λόγω ορμών!
Πάντως θέλω να σημειώσω ότι εμείς δοκιμάσαμε το urine off τις τελευταίες μέρες που ένα γατούλης μου ψέκαζε σε δύο σημεία και τα αποτελέσματα προς το παρόν είναι θεαματικά..δεν έχει πάει καθόλου και προτιμά και πάλι την αμμολεκάνη του! Το συστήνω λοιπόν κι εγώ ανεπιφύλακτα..:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back