vickymoon
Διάσημο μέλος
τον επικουρο τον ειχε στο νουμερο 80 ή 90 καπου εκει.Ο Επίκουρος δεν παίζει;;; Θα 'πρεπε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alice
Πολύ δραστήριο μέλος

Καλα ειπε ο Λαζοπουλος, εγω αυτον αν τον ψηφιζα θα τον ψηφιζα αναμεσα στους 100 χειροτερους Ελληνες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Θα σταματήσει στην τελευταία δεκάδα, την οποία θα παρουσίασει αργότερα πολύ αναλυτικά και από την οποία θα ψηφιστεί ο Μεγαλύτερος Ελληνας.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Μόλις τελείωσε και το δεύτερο μέρος που παρουσίασε τους 90 Μεγαλύτερους Ελληνες ξεκινώντας απο τον 100 και τελειώνοντας στον 11(Μίκη Θεοδωράκη, αν και πιστεύω προσωπικά οτι άξιζε να μπεί στην δεκάδα)
Με βάση πάντα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έγινε.Και τώρα η τελευταια δεκάδα θα παρουσιαστεί αναλυτικά, δηλαδή καθε βδομάδα και από ένα πρόσωπο και μετά από ψηφοφορία θα βγεί ο "Μεγαλύτερος Ελληνας όλων των εποχών".

Με αλφαβητική σειρά οι τελευταία δεκάδα είναι οι εξής
1. Μέγας Αλέξανδρος
2. Αριστοτέλης
3. Ε. Βενιζέλος
4. Ι. Καποδίστριας
5. Κ. Καραμανλής
6. Θ. Κολοκοτρώνης
7. Γ.Παπανικολάου
8. Περικλής
9. Πλάτων
10. Σωκράτης
Νομίζω οτι θα μπορούσε να είναι καλύτερη η δεκάδα.

Εγώ πάντος θα ψηφίσω αυτόν που θεωρώ Μεγαλύτερο Ελληνα εδώ και 5.000 χρόνια ιστορίας περίπου, ακόμη και αν δεν έμπαινε στην δεκάδα
Τον Αριστοτέλη

Εσείς ποιόν θα ψηφίζατε?
Υ.Γ Αν και πίστευω οτι θα βγεί τελικά ο Μέγα Αλέξανδρος

lilian
Δραστήριο μέλος

Zbeebz
Περιβόητο μέλος

elvenstar
Επιφανές μέλος

Stavros2
Νεοφερμένο μέλος
Stavros2
Νεοφερμένο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

Τον Παπανικολαου θα ψηφιζα...

Desdemona
Διάσημο μέλος
Και θα συμφωνήσω με τον φίλο που έγραψε παραπάνω: με ποια κριτήρια επιλέγουμε τον σημαντικότερο έλληνα όλων των εποχών; ο Πλάτων δεν ήταν έλληνας, ήταν αθηναίος πολίτης. Ήταν πολίτης μιας πόλης-κράτους, η κουλτούρα της οποίας δεν ενέκειτο ούτε στο ελάχιστο σε μια μητρόπολη (βλέπε "ελλάδα", η οποία ως έννοια δεν υπήρχε βέβαια τον 5ο αιώνα π.Χ.)
Αν υπερπηδήσουμε αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες, συμφωνώ κι εγώ ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

elvenstar
Επιφανές μέλος
Aφου δε βγηκε ο Ζαγορακης στη δεκαδα παλι καλα...
Τον Παπανικολαου θα ψηφιζα...![]()
Γεια στο στόμα σας. Η Βουγιουκλάκη κ ο Λαζόπουλος δίπλα στον Αριστοτέλη κ στον Θαλή κ ο Σημίτης, ο Παπαδόπουλος, ο Χορν κ πολλοί άλλοι διασκεδαστές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δίπλα από ανθρώπους που έβαλαν τις βάσεις των μαθηματικών κ γενικότερα των επιστημώνΠιστεύω ότι η κατοστάδα είχε σημαντικές ελλείψεις και αδικαιολόγητες παρουσίες. Βουγιουκλάκη, Παπαδόπουλος, Ζαγοράκης, Λαζόπουλος, ακόμα και ο Βέγγος, τι δουλειά έχουν στους μεγαλύτερους έλληνες όλων των εποχών; Και μια άλλη, πιανίστα, ονόματι Μουζάλα... Είκοσι χρόνια κάνω κλασική μουσική, ούτε μια φορά δεν την άκουσα. Κι άντε πες ότι εγώ την είχα ακούσει. Από πού κι ως πού στη λίστα των 100 μεγαλύτερων ελλήνων, την ώρα που λείπει, για παράδειγμα, το όνομα της Σοφίας Βέμπο;
Και θα συμφωνήσω με τον φίλο που έγραψε παραπάνω: με ποια κριτήρια επιλέγουμε τον σημαντικότερο έλληνα όλων των εποχών; ο Πλάτων δεν ήταν έλληνας, ήταν αθηναίος πολίτης. Ήταν πολίτης μιας πόλης-κράτους, η κουλτούρα της οποίας δεν ενέκειτο ούτε στο ελάχιστο σε μια μητρόπολη (βλέπε "ελλάδα", η οποία ως έννοια δεν υπήρχε βέβαια τον 5ο αιώνα π.Χ.)
Αν υπερπηδήσουμε αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες, συμφωνώ κι εγώ ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Shakespeare
Δραστήριο μέλος
η κατοστάδα βγηκε με ψηφοφορια απο τους Νεοελληνες...ο,τι κι αν αυτο μπορει να σημαινει...![]()
Aυτό σημαίνει... άγνοια σε όλο της το μεγαλείο.
Και ο μεγαλύτερος Έλληνας θα είναι Έλληνας της άγνοιας. Ας ευχηθούμε να μη βγει ο Ρουβάς.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
ΝΙΚΙ τοειδα κι εγω, πως και που θα ψηφισουμε; ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ενας και μοναδικος !![]()
Λοιπόν μπορείτε να ψηφίσετε στο
https://greatgreeks.skai.gr/content/kentriki-selida?response=f1a7754b7cf198062530f0dd4e1bb540
ή μέσω σταθερού τηλεφώνου (90011 405 040)
ή με SMS στο 19400 γράφοντας Ε και το όνομα της προσωπικότητας που επιλέγεται.
Εγώ ψηφίσα ήδη(τον Αριστοτέλη)
Μέχρι στιγμής πρώτος είναι ο Μ.Αλέξανδρος και δεύτερος ο Γ.Παπανικολάου και τρίτος ο Αριστοτέλης.

Να σας βάλω και μία ερώτηση κουίζ.

Ποιόν πιστεύετε οτι ψήφισαν οι Βρετανοί στην αντίστοιχη δική τους ψηφοφορία σαν τον μεγαλύτερο Βρετανό όλων των εποχών?
Julia αν το διάβασες στο Κ της Καθημερινής μην το μαρτυρίσεις.

Σήμερα ο Σκαι στις 22.00 παρουσίαζει την πρώτη προσωπικότητα τον Ι.Καποδίστρια.

Desdemona
Διάσημο μέλος
Τον Τσώρτσιλ; Το Δαρβίνο;Ποιόν πιστεύετε οτι ψήφισαν οι Βρετανοί στην αντίστοιχη δική τους ψηφοφορία σαν τον μεγαλύτερο Βρετανό όλων των εποχών?

vickymoon
Διάσημο μέλος

Desdemona
Διάσημο μέλος

vickymoon
Διάσημο μέλος
και εγω γι αυτο το ειπα.Ικανούς τους έχω![]()

γιατι δλδ μονο εμεις βαλαμε το ζαγορακη

μεσα στους 100 οι αγγλοι τι ειναι σοβαροτεροι?

πως δε βαλαμε και τον πανταζη να γελασει καθε πικραμενος

Desdemona
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool