Καλησπέρα σας. ΄Ηρθε η ώρα να ζητήσω κι εγώ την βοήθειά σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας...

Αν και με γάτες από το 1992 αυτό που αντιμετωπίζω τώρα δεν το έχω αντιμετωπίσει ποτέ ξανά.
Μέχρι πριν ένα μήνα περίπου, φιλοξενούσα μια γατούλα που ήταν φορέας της λευχαιμίας, μέχρι που υιοθετήθηκε. Λίγες μέρες μετά επικοινώνησε μαζί μου ο νέος της μπαμπάς και μου είπε πως έβλεπε κάτι ανησυχητικά μικροσκοπικά μαυράκια τα οποία όταν τα έβρεχε γινόντουσαν κόκκινα. Μίλησα με την κτηνίατρό μου και μου είπε πως ήταν αίμα από τσιμπήματα ψύλλων. Της έβαλε αμπούλα, ψέκασε και το σπίτι του και ξεμπέρδεψε.
Στην συνέχεια όμως παρατήρησα πως και τα δικά μου γατιά ξυνόντουσαν και έβλεπα κυρίως πάνω στον νιπτήρα που ανεβαίνει ο Κόναν μου για να πιεί νεράκι, τα ίδια σημαδάκια. Παίρνω λοιπόν αμπούλες και βάζω και στα δικά μου και ψεκάζω με ένα σπραίυ που έχω όλο το σπίτι, για καλό και για κακό. Υποτίθεται πως η σωστή αμπούλα καθαρίζει και τον χώρο από τα αυγά αλλά εκείνες τις μέρες ήμουν ταπί και ψύχραιμη κι έτσι τους έβαλα κάτι οικονομικές που έχω πάντα για τα αδέσποτα.
Τα γατιά μου ηρέμισαν και ησύχασα κι εγώ.
Το δωμάτιο που είχα την γατούλα που φιλοξενούσα το είχα κλειστό όλον αυτό τον καιρό γιατί χρειάζεται καλή και σωστή απολύμανση για να μπορέσω να το ανοίξω και να μπουν τα δικά μου γατιά. Και όλως τυχαίως είχα φοβερά τρεχάματα όλον αυτό τον καιρό και έτσι δεν είχα τον χρόνο να το κάνω. Σήμερα λοιπόν μπήκα στο δωμάτιο για να μπορέσω να βγω στο μπαλκονάκι του και να ποτίσω κάτι φυτά που έχω εκεί. Και αυτό που αντιμετώπισα παιδιά ήταν σχεδόν από ταινία τρόμου...
Το δωμάτιο έχει γεμίσει ψύλλους οι οποίοι με το που μπήκα στο δωμάτιο ανέβηκαν επάνω μου και άρχισαν να με τσιμπάνε. Γέμισαν τα ρούχα μου και τρελλάθηκα...
Μέσα σ' αυτό το δωμάτιο έτυχε να έχω ένα σπραίυ που καθαρίζει τον χώρο από τους ψύλλους. ' Αρχισα λοιπόν να ψεκάζω σαν τρελλή μια το δωμάτιο όπου τους έβλεπα, μετά τον εαυτό μου και τελικά όλο το δωμάτιο και οπουδήποτε μπορούσα να σκεφτώ. Βγήκα από το δωμάτιο ψεκάζοντας ακόμα και την πόρτα και την χαραμάδα από κάτω αλλά και όλο το υπόλοιπο σπίτι μου.
Πάω στο μπάνιο να πλύνω τα χέρια μου και βλέπω ψύλους να πηδάνε ακόμα επάνω μου, βγάζω τα ρούχα μου και μόνο που δεν βγήκα τσιτσίδι στο μπαλκόνι να τα τινάξω...

Τέλος πάντων έχω την εντύπωση πως ψέκασα παντού, βέβαια έχω συνέχεια την αίσθηση πως περπατάνε ακόμα επάνω μου και με τσιμπάνε. Πήγα το απόγευμα στο pet shop και αγόρασα καινούργιο φάρμακο για να ψεκάζω το σπίτι γιατί χρειάζεται κάθε 15 μέρες για ένα διάστημα για να εξαφανίσει και τα αυγά. Μόνο που δεν βρήκα τις αμπούλες που παίρνω συνήθως για τα γατιά. Εγώ συνήθως και μετά από υπόδειξη της κτηνιάτρου μου παίρνω τις activyl και αντί γι' αυτές πήρα τις frontline compo που μου είπαν πως κάνουν την ίδια δουλειά.
Το θέμα είναι πως έχω πανικοβληθεί και τρελλαθεί συγχρόνως. Ξέρει κανείς σας αν πρέπει να κάνω και κάτι άλλο; Πλύσιμο των ρούχων με ειδικό τρόπο ας πούμε ή και των υφασμάτων που υπάρχουν στο σπίτι;
Παιδιά εκπέμπω SOS, βοηθήστε μια δύστυχη και πανικόβλητη παλαβή...