Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ψυλλοι!!!!!

.....Χωρια την πλακα...ψυλλοι ειναι.ή ψειρες ....(προφανως).δεν τον ψεκαζεις με το ειδικο σκευασμα;;θα πρεπει να πας στον κτηνιατριο..να σου πει τι ακριβως να του βαλεις.Οχι μονος σου απο φαρμακειο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cat's Miaow
Νεοφερμένο μέλος
Μου ειπαν πως υπαρχει για προληψη υπάρχει και για αμα έχει ήδη απάνω του.
Ε προφανώς για να μου το λες έχει ήδη.
Μου ειπαν έχει αμπουλα , ψεκαστηρι και σκόνη. Πήρα σκόνη του έβαλα λίγη ,
αλλά προφανώς θέλει και άλλη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ποιος σου το ειπε..ο γιατρος;;
Cat's Miaow
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό εδώ χρησιμοποιω :
https://www.petmania.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=60
Αλλά είτε βάζω λίγο είτε δεν το βαζω σωστα.
Εκτος από τον γάτο πρέπει να ραντίσω και το πάπλωμα ;
Εχω βγάλει μερικες κουβέρτες και σεντονια εξω στο κρύο γιατι
διάβασα πως κάτω από 25 βαθμους δεν ζουν οι ψυλλοι.
Τι αλλο να κανω ;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μαλλον δεν ειναι καλο το φαρμακο....ενα θα σου πω,υπαρχει πασιγνωστο σπρευ και αμπουλα για τους ψυλλους και τις ψειρες,(frontline.)που τις δινει ο κτηνιατρος ομως....μια φορα βαζεις..και τελειωσες...,μετα το επαναλαμβανεις καθε 3 μηνες..αναλογα με το αν το γατι βγαινει εξω.Αυτο που μου εδειξες..ποτε δεν το εχω δει σε κτηνιατρειο..και εκ του αποτελεσματιος φαινεται οτι δεν ειναι καλο.Κτηνιατρο λοιπον..και θα σου πει αυτος..

ΥΓ..φαντασου οτι εγω...ποτε δεν εχω ψεκασει σε στρωματα κλπ..ποτε..και ομως οθ ψυλλοι εξαφανιζονται,διοτι θα πανε αναγκαστικα πανω στο γατο..και θα πεθανουν..
Kalliastar
Διάσημο μέλος
Γενικά μην εμπιστεύεσαι σκευάσματα από pet shop. Εμένα μου έδωσαν φυτικό σπρέυ για απομάκρυνση ψύλλων που τελικά ήταν animal stop για να απομακρύεται το γατάκι από εκεί που δεν επιθυμούσα να πηγαίνει. Τον ψέκασα η χαζή χωρίς να διαβάσω οδηγίες, και δεν μου μυριζε τίποτα και δεν στέγνωνε όπως τα κανονικά αποπαρασιτικά
Ευτυχώς το κατάλαβα πολύ γρήγορα και έτσι ο Πάρης έκανε το πρώτο του μπάνιο (σε ζεστό νεράκι πάντα) σε ηληκία 1,5 μηνών και κρύωσε παρόλο που τον στεγνωσα με το σεσουαρ
Ήταν η πρωτη και η τελευταία φορά που εμπιστεύτηκα pet shop

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Γενικά μην εμπιστεύεσαι σκευάσματα από pet shop. Εμένα μου έδωσαν φυτικό σπρέυ για απομάκρυνση ψύλλων που τελικά ήταν animal stop για να απομακρύεται το γατάκι από εκεί που δεν επιθυμούσα να πηγαίνει. Τον ψέκασα η χαζή χωρίς να διαβάσω οδηγίες, και δεν μου μυριζε τίποτα και δεν στέγνωνε όπως τα κανονικά αποπαρασιτικάΕυτυχώς το κατάλαβα πολύ γρήγορα και έτσι ο Πάρης έκανε το πρώτο του μπάνιο (σε ζεστό νεράκι πάντα) σε ηληκία 1,5 μηνών και κρύωσε παρόλο που τον στεγνωσα με το σεσουαρ
![]()
Ήταν η πρωτη και η τελευταία φορά που εμπιστεύτηκα pet shop![]()
Και παρα πολυ καλα κανεις.Το λεω και το ξαναλεω..δεν ειναι γιατροι οι ανθρωποι...εμποροι ειναι.

elenidn
Νεοφερμένο μέλος
παιδια γεια σας ... θελω για αλλη μια φορα τη συμβουλή σας ... η γάτα μου δε βγαίνει έξω απο το σπίτι ... καθόλου ... εδώ ομως και ενα μήνα ξύνεται ... ήμερα λοιπον τη κοίταξα σχολαστικα κ βρήκα πάνω της κατι ζουζούνια που περπατανε σχετικα γρήγορα ...υπέθεσα πως ειναι ψύλλοσς ... δε ξέρω αν έχει πολλους ..τι να πω ...
το θέμα ειναι και πως το κολλησε μιας κ κανουμε αμπούλα και απο που μιας και εξω δε βγαίνει ....
σήμερα θα τη παω σε κτηνίατρο ... ωστόσο πωσ γίνεται να καθαρίσει αν εχει ?? ανησυχώ ...
το μόνο που μπορώ να σκεφτ'ω ειναι πωσ το κόλλησε ειτε στο πλοιο οταν ταξιδευάμε ειτε απο το σκύλο μας που βγαίνει ...εκτοσ του οτι της εχει κανει κατι σαν εκζεμα απο το πολυ ξύσιμο φαντάζομαι ...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η αμπούλα απ'όσο ξέρω σκοτώνει μόνο τους ενήλικες ψύλλους μπορεί να υπήρχαν αυγά ψύλλων. Γενικά η αμπούλα θέλει επανάληψη σε 20 μέρες για να αντιμετωπιστούν και τυχόν αυγά ψύλλων που υπάρχουν. Αλλά από την στιγμή που θα την πας σε κτηνίατρο φαντάζομαι θα σου τα πει καλύτερα

elenidn
Νεοφερμένο μέλος
ειναι σιχαμεροιιιιιιι.............:@Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι σιχαμεροί δεν λες τίποτα!
Στον αγύριστο να πάνε εύχομαι 
elenidn
Νεοφερμένο μέλος

evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν έχεις ξύλινα πατώματα και χαλιά θεωρητικά ναι. Εμένα όταν μου το είπαν έπαθα 7 εγκεφαλικά. Θεωρητικά ναι αλλά είναι κάτι σπάνιο γιατί και λογικά που το σκέφτομαι αν ήμουν ψύλλος σιγά μην άφηνα την γούνα για να την βγάλω στο χαλί! Απλά όταν βάλεις την αμπούλα κάντο στο μπάνιο να μην είσαι κοντά σε χαλιά, κουβέρτες και τέτοια. Ακόμα και στο σπίτι να έχεις στην χειρότερη περίπτωση οι ψύλλοι φαίνονται απλά θα κάνεις μια απεντόμωση. Εγώ πάντως που ο δικός μου είχε ψύλλους και έχω ξύλινα πατώματα και κυκλοφορούσε και στις κουβέρτες το τέρας δεν είχα πρόβλημα

elenidn
Νεοφερμένο μέλος
ποπο ...ασε που δε ξέρω ..ο κτηνιατρος αν εχει θα τουσ δει ??? την αμπουλα ο κτηνιατρος θα τη ΄βαλει .... απλα δύσκολο μετα να τη κλείσω στο μπανιο πχ ....αφενος γτ τη λυπάμαι αφετέρου γτ δε θα καθήσει .... καλα ασε εχω φρικάρει .... ασε π απο το ξύσιμο εχει κανει στο δερμα της πληγη....δε μπορωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω ..................................
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.

Καταρχην..μην πανικοβαλλεσαι....θα δεις τι θα σου πει ο γιατρος για την αμπουλα...ομως βρε παιδια...και τα αβγα τα σκοτωνει..τουλαχιστον αυτη που εβαζα εγω..και δεν ηθελε καμια επαναληψη.
Οσον αφορα το σπιτι...και παλι θα πω οτι εμενα οσες φορες κολλησαν..ΠΟΤΕ δεν πηγε πουθενα ο ψυλλος..και δεν γεμισε το σπιτι...και δεν εκανα απολυτως τιποτε..εκτος απο το να βαλω αμπουλα στα μικρα μου.
Τωρα το πως κολλησε...παρα πολυ πιθανο απο τον σκυλο,στο καραβι..αν μπηκε στα κλουβια που εχουν τα καραβια..και εκει ειναι πιθανο ....Εμενα μια φορα ο μπουκακος κολλησε ...απο ενα κτηνιατριο που τον ειχα παει(οχι αυτο που πηγαινω τωρα)..διοτι τον εβαλε επανω στο τραπεζι..χωρις να εχει καθαρισει καθολου.
Επισης καμια φορα..μπορει να τυχει και απο τα παπουτσια.Μην αγχωνεσαι...αυτοι οι ψυλλοι..εχω την εντυπωση οτι δεν μπορουν να ζησουν εκτος των γατιων...παντως σου ξαναλεω οτι και τα δυο μου γατακια οταν τα εβαλα σπιτι(σε διαφορετικες χρονικες περιοδους) ουτε τα απομονωσα..ουτε ψεκασα το σπιτι...τιποτα,απλα τους εβαλα την αμπουλα..και ομως ποτε δεν πηγε αλλού ψυλλος..

ΥΓ..θα πρεπει οπωσδηποτε να πατε στο γιατρο...για να κοιταξει και την πληγουλα του..
elenidn
Νεοφερμένο μέλος
καταρχην με καθησυχασε και μου εξηγησε πωςειναι λιγο απιθανο να εχει γεμίσει το σπίτι ψύλλους .... κατα δευτερον,επειτα απο δικό μου πρήξιμο τη ψέκασε και μας έδωσε μια αμπούλα να της τη κάνουμε είπε αύριο μιας και αποψε τη ψεκάσαμε ....
μ είπε να την επαναλάβω μετα απο έναμιση μηνα κ ολα καλα ... για το έκζεμα μας εδωσε μια αλοιφούλα κ μ είπε να της βάζω κ πρωι βράδυ λιγο μπενταντιν ....
αντε να δούμε αν θα έχει αποτέλεσμα ολο αυτο για τους ψύλλους...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Και ψεκασμα..και αμπουλα;;; καπως υπερβολικο μου φαινεται..
..τεσπα...αφου το ειπε ο γιατρος...Θα φυγουν καλε..μην αγχωνεσαι...σε ολους μας εχει τυχει αυτο..

elenidn
Νεοφερμένο μέλος
αντε να δουμε ...καλα αν δειτε τι εκζεμα τησ εχει κανει .... κ τώρα η καημενούλα καθεται ...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
κατα τη γνωμη μου..κσκως..για να μη θελει ο γιατρος..κατι ξερει...ο κτηνιατρος δεν ηθελε να την ψεκασει ... αλλα εγω επέμενα ...χαχα ...τον έπριξα .....αντε να δουμε ...καλα αν δειτε τι εκζεμα τησ εχει κανει .... κ τώρα η καημενούλα καθεται ...
![]()

elenidn
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool