Ψύλλοι και εξωπαράσιτα

Ελινα!!!

Νεοφερμένο μέλος

Η Ελινα!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 64 ετών. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
:(Η γατουλα μου εχει κατι μαυρα ζουζουνακια στο τριχωμα της[κατω απο τον λαιμο της] τα οποια περπατανε πανω της.προσπαθω να τα βγαλω αλλα δεν με αφηνει.:/:Φοβόμαστε μην κολλησουμε η κολλησει τις αλλες 2 γατες μας .Τι γνωριζεται και τι πρεπει να κανω?

[Η κορη της Ελίνας,Ναταλία]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όπως το περιγράφεις μάλλον πρόκειται για ψύλλους. Μπορείς να αγοράσεις μια αμπούλα για εξωπαράσιτα (Frontline, Stronghold) από έναν κτηνίατρο και εκείνος θα σου πει πώς να τη βάλεις στη γατούλα σου. Μην ανησυχείς, είναι κάτι πολύ απλό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι σιγουρο? μπορει να κολλησει τις αλλες ή εμάς?

Οι άλλες γάτες είναι πολύ πιθανό να κολλήσουν, οι άνθρωποι λίγο δύσκολο. Αποπαρασίτωση πάντως θα πρέπει να κάνετε σε όλες σας τις γάτες, προληπτικά, στα χρονικά διαστήματα που θα σας πει ο κτηνίατρός σας (συνήθως είναι κάθε τρίμηνο αν μένουν μόνο μέσα, ή συχνότερα αν βγαίνουν και έξω). Εκτός από τα εξωτερικά παράσιτα, οι γάτες έχουν και εσωτερικά, για τα οποία τους δίνουμε, επίσης προληπτικά ανά τακτά διαστήματα, ένα χάπι. Ρώτησε τον κτηνίατρό σου και για αυτό.
Μην ανησυχείς πάντως, με το Stronghold θα φύγουν αμέσως τα παράσιτα.:)

Οι άλλες γάτες είναι πολύ πιθανό να κολλήσουν, οι άνθρωποι λίγο δύσκολο. Αποπαρασίτωση πάντως θα πρέπει να κάνετε σε όλες σας τις γάτες, προληπτικά, στα χρονικά διαστήματα που θα σας πει ο κτηνίατρός σας (συνήθως είναι κάθε τρίμηνο αν μένουν μόνο μέσα, ή συχνότερα αν βγαίνουν και έξω). Εκτός από τα εξωτερικά παράσιτα, οι γάτες έχουν και εσωτερικά, για τα οποία τους δίνουμε, επίσης προληπτικά ανά τακτά διαστήματα, ένα χάπι. Ρώτησε τον κτηνίατρό σου και για αυτό.
Μην ανησυχείς πάντως, με το Stronghold θα φύγουν αμέσως τα παράσιτα.:)

Ειναι σίγουρο?ποια ειναι η διαδικασια.τι να κανω προς το παρον μεχρι να την πάμε στον κτηνίατρο?

Είναι σίγουρο ότι με το φάρμακο θα φύγουν τα παράσιτα. Προς το παρόν δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, απλώς αν υπάρχει δυνατότητα απομόνωσε τη γατούλα που έχει τους ψύλλους ώστε να μην κολλήσουν τα άλλα (αν δεν έχουν κολλήσει ήδη).

ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές σας.Ελπιζω να φυγουν απο πανω τις τα ενοχλητικα αυτα, παρασιτα.:)

:)Την καλυτερη δουλεια θα την κανει το Frontline combo που πιανει και τις προνυμφες των ψυλλων και ειναι ιδανικο για ζωα που μενουν και μεσα στο σπιτι γιατι οι ψυλλοι δεν γεννανε αυγα μεσα στο σπιτι οποτε δεν μολυνουν το περιβαλλον. η θεραπεια πρεπει να γινεται ολο το χρονο μια φορα το μηνα και οι ψυλλοι δεν πανε στον ανθρωπο αμα υπαρχει γατα η σκυλος κοντα

Καλημερα John,
Tην κρεμα Badminth (πως τη λενε ακριβως δεν θυμαμαι)που τη βρησκει κανεις εκτως κτηνιατρια?Αυτη δεν ειναι για εσωτερικη αποπαρασιτωση?

Banmith τη λενε τη φρισκεις σε κτηνιατεια και φαρμακεια που εχουν κτηνιατρικα φαρμακα:), αλλο σκευασμα ειναι το Flutelmium paste που μπορεις να χρησιμοποιησεις αλλα το καλυτερο ειναι το Drontal plus για γατες που ειναι χαπι:)

Banmith τη λενε τη φρισκεις σε κτηνιατεια και φαρμακεια που εχουν κτηνιατρικα φαρμακα:), αλλο σκευασμα ειναι το Flutelmium paste που μπορεις να χρησιμοποιησεις αλλα το καλυτερο ειναι το Drontal plus για γατες που ειναι χαπι:)
Υπαρχει η drontal και σε αμπουλα για τα ενδοπαρασιτα που κανει την ιδια δουλεια με το χαπι.Εγω τουλαχιστον αυτη χρησιμοποιω εδω και δυο χρονια που εχω το αστερι μου!

Εγώ για τα ενδοπαράσιτα, χρησιμοποιώ το Milbemax σε χάπι, κατόπιν σύστασης του κτηνιατρου μου (εδώ και 2 χρόνια).
Έχει διαφορά με το drontal που πιστεύω ότι είναι πιο γνωστό, ή είναι θέμα απλά άλλης εταιρίας?

Καμιά διαφορά Γιούλη μου, το ίδιο είναι και τα ίδια παράσιτα πιάνουν, για ενδοπαράσιτα επίσης υπάρχει η αμπούλα Profender για γάτες προβληματικές με τα χάπια.

και με την advocate πιανεις και εσωτερικα και εξωτερικα
:)

καλό και το advocate αλλά πιάνεις μόνο νηματώδη, τα κεστώδη και ειδικά τον εχινόκοκκο όμως δεν τον πιάνεις, βέβαια τα γατιά του σπιτιού δεν έχουν πρόβλημα αλλα αν βγαίνει έξω η γάτα υπάρχει ένα θεμα!

Ευχαριστω και τους δυο μας ιατρους για απαντησεις:)...

για μωράκια πάντως σαν το δικό σου η Banmith ενδεικνυται καθώς δίνεις σύμφωνα με το βάρος του γατακίου ανα περιπου 20 μέρες σε 3 επαναλήψεις. Μπορείς να την προμηθευτείς και από πετ σοπ

Θα παω Νοτα μου γιατι την κτηνιατρο δεν τη βλεπω καλα...ειναι κρεβατομενη απο τοτε που παλευα τη Μελινα..Πανε τωρα δυο μηνες:hmm::hmm::hmm::blink:...

καλο θα ειναι να δει το γατακι σου ενας κτηνιατρος που θα το παρακολουθει και θα σε συμβουλευσει καποια πραγματα για το συγκεκριμενο γατακι και τις αναγκες του και θα ξερει το ιστορικο του κουκλιου σου.Αλλος γιατρος δεν υπάρχει στην περιοχη σου?

Την Advocate μου προτεινε κι εμενα ο κτηνιατρος και για εσωτερικα παρασιτα το flutelmium paste το πρασινο-ασπρο χρωμα (γιατι υπαρχει και κιτρινο αν θυμαμαι καλα...:hmm:) Εμενα μου ειπε οτι ειναι καλυτερο απο το drontal:hmm: :hmm::hmm::hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back