Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Πριν μερικές μέρες είχα βρει κάπου στο internet οδηγίες για το πως ελέγχουμε τη γάτα μας για ψύλλους καθώς επίσης και φωτό από ψύλλους στο τρίχωμα γάτας όπως και φωτό από κόπρανα ψύλλου και πως φαίνονται όταν τα αφήσουμε να διαλυθούν σε βρεγμένο πανί-χαρτί.
Το θεώρησα πολύ χρήσιμο γιατί πολλοί από εμάς, που δεν έχουμε ιδέα, ενημερωνόμαστε και βλέπουμε πως μοιάζουν τα ύποπτα σημάδια πριν πάμε στον κτηνίατρο. Θα έκανα και post το link αλλά δεν θυμάμαι που το βρήκα και (κακώς) δεν το σημείωσα!
Έχει κάνεις πρόχειρο κανένα link που να έχει και φώτο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Γιούλη το Milbemax το χάπι είναι μικρό σε μέγεθος;Εγώ για τα ενδοπαράσιτα, χρησιμοποιώ το Milbemax σε χάπι, κατόπιν σύστασης του κτηνιατρου μου (εδώ και 2 χρόνια).
Έχει διαφορά με το drontal που πιστεύω ότι είναι πιο γνωστό, ή είναι θέμα απλά άλλης εταιρίας?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eleni211
Νεοφερμένο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος

ιβανα
Επιφανές μέλος
Γιούλη το Milbemax το χάπι είναι μικρό σε μέγεθος;
ναι, αννα, ειναι ενα μικρο καφε

eirini.
Νεοφερμένο μέλος
Το θέμα είναι ότι ήμασταν τελείως άπειροι σε αυτό το θέμα...βλέπαμε το γατί να κάνει κωλοτούμπεςγια να γλείψει τη ράχη του και εγώ διάβαζα σε κάτι αγγλικά άρθρα ότι έχει stress.....Το δυσάρεστο είναι ότι μετά από 1,5 μπουκάλι frontline kai αμπούλα που σκοτώνει και τα αυγά....βρήκαμε ξανά ψύλλο ζωντανό να έχει πέσει από το γατούλι.....Ο γάτος είναι απομονωμένος.....το κρεβάτι του το πετάξαμε και έχουμε πλήρη έλεγχο του χώρου....Τον ξαναψέκασα λοιπόν προχθές με άλλο ένα μπουκαλάκι frontline και βρήκαμε μετά από 2 ώρες άλλο ένα ζωντανό ψύλλο στο πάτωμα.....
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ????????? Τον λυπόμαστε άλλο ψέκασμα δε μπορεί να γίνει....του έχουμε αδειάσει 2,5 μπουκαλάκια...μία αμπούλα ....και τον κάνουμε κάθε μέρα μετο ψειρότεχνο......αΥΤΉ ΤΗ στιγμή δε βρίσκουμε κάτι αλλά πως θα είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει ώστε να τον αφήσουμε ξανά στο σπίτι ελευθερο???
crazycat
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας!Θα ήθελα τη συμβουλή σας! Έχω ένα γάτο 3 χρόνων ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ από το σπίτι! Δυστυχώς μάλλον μεταφέραμε κάποιο ψύλλο απέξω με αποτέλεσμα το γατί να κολλήσει ψύλλους! Είχαμε παραλείψει να του βάλουμε την αμπούλα επειδή δε βγαίνει ποτέ έξω και είμαστε ψηλά σε όροφο.....θεωρήσε λοιπόν η μαμά μου ότι είμαστε καλλυμένοι (έτσι την πάτησαμε!).....
Το θέμα είναι ότι ήμασταν τελείως άπειροι σε αυτό το θέμα...βλέπαμε το γατί να κάνει κωλοτούμπεςγια να γλείψει τη ράχη του και εγώ διάβαζα σε κάτι αγγλικά άρθρα ότι έχει stress.....Το δυσάρεστο είναι ότι μετά από 1,5 μπουκάλι frontline kai αμπούλα που σκοτώνει και τα αυγά....βρήκαμε ξανά ψύλλο ζωντανό να έχει πέσει από το γατούλι.....Ο γάτος είναι απομονωμένος.....το κρεβάτι του το πετάξαμε και έχουμε πλήρη έλεγχο του χώρου....Τον ξαναψέκασα λοιπόν προχθές με άλλο ένα μπουκαλάκι frontline και βρήκαμε μετά από 2 ώρες άλλο ένα ζωντανό ψύλλο στο πάτωμα.....
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ????????? Τον λυπόμαστε άλλο ψέκασμα δε μπορεί να γίνει....του έχουμε αδειάσει 2,5 μπουκαλάκια...μία αμπούλα ....και τον κάνουμε κάθε μέρα μετο ψειρότεχνο......αΥΤΉ ΤΗ στιγμή δε βρίσκουμε κάτι αλλά πως θα είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει ώστε να τον αφήσουμε ξανά στο σπίτι ελευθερο???
καλησπέρα,ειμαι νέα γαομαμα κι εγω αλλά αναρωτιέμαι....το χωρο που εχετε το γάτο τον απολυμανατε??οι ψύλοι τα τσιμπουρια και τα αυγά τους ζουν εως 18 μήνες στο φυσικό περιβάλλον οπότε μπορεί να έχει μείνει κάτι εκε'ι που τον είχες η σε κάποιο αλλο χώρο που βρίσκεστε εσεις συχνα.......αν δηλαδή πας εξω κάπου και πάει κάτι πάνο στα ρούχα σου λμόλις τριφτεί ο γάτος θα μείνει πανω του....
επίσης ίσως βοηθήσει ενα περιλέμιο απο τα ειδικά που υπάρχουν για γάτες στα κτηνιατρια εχουν ενα ειδικό άρωμα που αποθεί τα ζουζουνια οπότε αν υπάρχουν τριγύρο δεν θα πανε πάνω του...!!!!!!δεν μου ερχεται κάτι άλλο μετα μονο στο γιατρό αν είναι να σου προτείνει!!!!!!!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Γεια σας!Θα ήθελα τη συμβουλή σας! Έχω ένα γάτο 3 χρόνων ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ από το σπίτι! Δυστυχώς μάλλον μεταφέραμε κάποιο ψύλλο απέξω με αποτέλεσμα το γατί να κολλήσει ψύλλους! Είχαμε παραλείψει να του βάλουμε την αμπούλα επειδή δε βγαίνει ποτέ έξω και είμαστε ψηλά σε όροφο.....θεωρήσε λοιπόν η μαμά μου ότι είμαστε καλλυμένοι (έτσι την πάτησαμε!).....
συνεχιστε με αμπουλες και χρησιμοποιηστε καποιο flea bomb ή fogger για το σπιτι οπως αυτο: https://www.killsbugsdead.com/fop_fkpf.asp
Επισης σκουπιζε τα παντα με την ηλεκτρικη σκουπα για μερικες μερες και να πετας αμεσως την σακουλα μετα απο καθε σκουπισμα. Αν εχεις και μηχανημα με ατμο ακομα καλυτερα. Μετα απο καθε σκουπισμα ψεκαζε τα παντα με εντομοκτονο σπρευ που να σκοτωνει τους ψυλλους. Αφου τα κανεις ολα αυτα και εχεις βαλει αμπουλα στην γατα, βαλε το fogger και φυγε απο το σπιτι μαζι με την γατα για μερικες ωρες.
Υπομονη και θα τους ξεφορτωθεις. Ξερω ποσο ασχημα ειναι γιατι εγω ειχα παθει κατι παρομοιο με κοριους που ηρθαν απο το διπλανο διαμερισμα
eirini.
Νεοφερμένο μέλος
.....η κτηνίατρος μου λέει συνεχώς ότι μετά πό τόσο ψέκασμα δε γίνεται να έχει ακόμα ψύλλους.....και όντως δε βρίσκαμε τίποτα για 2 μέρες ούτε με ψειρότεχνο ούτε στο χώρο....πήραμε την κτηνίατρο και μας λέει είναι οκ αφήστε το.....αλλά λέω εγώ....κάτσε να του κάνω άλλο ένα ψέκασμα και μετάτον αφήνω ξανά στο σπίτι....και όντως μετά το ψέκασμα πετάχτηκε από πάνω του ένας ψύλλος ζωντανός......Να δοκιμάσω περιλαίμιο ε? Η κτηνίατρος σηκώνει τα χέρια ψηλά.............
crazycat
Νεοφερμένο μέλος
Ναι....έχουμε τρελαθεί στην ηλεκτρική σκούπα....πετάμε εννοείται τη σακούλα μετά....και αγοράσαμε και τη μεγάλη συσκευασία frontline και ψεκάσαμε και το χώρο....Ο γατούλης μου ο καημένος είναι μία βδομάδα κλεισμένος σε ένα δωμάτιο....στην απομόνωση.....η κτηνίατρος μου λέει συνεχώς ότι μετά πό τόσο ψέκασμα δε γίνεται να έχει ακόμα ψύλλους.....και όντως δε βρίσκαμε τίποτα για 2 μέρες ούτε με ψειρότεχνο ούτε στο χώρο....πήραμε την κτηνίατρο και μας λέει είναι οκ αφήστε το.....αλλά λέω εγώ....κάτσε να του κάνω άλλο ένα ψέκασμα και μετάτον αφήνω ξανά στο σπίτι....και όντως μετά το ψέκασμα πετάχτηκε από πάνω του ένας ψύλλος ζωντανός......
Να δοκιμάσω περιλαίμιο ε? Η κτηνίατρος σηκώνει τα χέρια ψηλά.............
Ετσι όπως μου τα λές δεν έχεις και πολές επιλογες......
βαλε το περιλαίμιο και πάρε και ένα σαμπουαν που είναι ειδικά για ψύλους...κανε μπανακι το γατουλι σου χτενισέ το κάλα με ψιλή χτένα να φύγουν και τα αυγα και μετα φορα του το περιλαίμιο.....Εγώ οταν βρήκα τη μικρή μου είχε κατι ψύλους πιο μεγάλους απο αυτ'ην πάνω της είχε πλήγες απο τα τσιμπίματα την έλουσα με αυτό το σαμπουαν και μετα περιλαίμιο....
εφυγαν τα παντα αλλα ξυνότανε 2 μέρες μετα απο συνήθεια μέχρι να το καταλάβει!!!!!
τωρα 2 μήνες μετα δεν έχω δει το παραμικρό πανω τηςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eirini.
Νεοφερμένο μέλος
fidele
Εκκολαπτόμενο μέλος
crazycat
Νεοφερμένο μέλος
Iσως να παρεις και μια αλλη γνωμη απο αλλο γιατρο(δεν ξερω αν το εχεις κανει ηδη)αλλα και το μπανιο με το ειδικο σαμπουαν θα βοηθησει πολλυ αν τα καταφερεις να τον πεισεις να κατσει λιγο ησυχος(αααααα και με ζεστο νερο οχι παγωμενο εε???Θα δοκιμάσω το περιλαίμιο....μπάνιο δε μπορώ να του κάνω......τρελαίνεται.....μόνο αν του δώσω ηρεμιστικό και πάλι.....μίλησα ξανά με κτηνίατρο και μου είπε ότι πρόκειται για ανθεκτικούς ψύλλους....Σε μία βδομάδα ξανά αμπούλα....και θα δοκιμάσω και το περιλαίμιο....Τι να πω....ευχαριστώ....
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

eirini.
Νεοφερμένο μέλος
Μετά από δύο βδομάδες στην απομόνωση τρία μπουκάλια frontline δύο αμπούλες frontline combo και.......κουρεμα.....ο γάτος μου καθάρισε και αφέθηκε ελεύθερος........Το πρόβλημα είναι ότι τα χαλιά πιθανότατα κάτι έχουν γιατί με το που βγάλαμε το γάτο έξω και περπατάει σε αυτα όλο και κάτι βρίσκουμε i πάνω του. Ευτυχώς με το κούρμα το βρίσκουμε αμέσως και το απομακρύνουμε.....
ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? Πέρα από ηλεκτρική που κάνουμε κάθε μέρα...τα ψέκασα με frontline.......τι άλλοπρέπει νακάνω??????????????????????????????????
EL GATO
Διάσημο μέλος
Γεια σας και πάλι!
Μετά από δύο βδομάδες στην απομόνωση τρία μπουκάλια frontline δύο αμπούλες frontline combo και.......κουρεμα.....ο γάτος μου καθάρισε και αφέθηκε ελεύθερος........Το πρόβλημα είναι ότι τα χαλιά πιθανότατα κάτι έχουν γιατί με το που βγάλαμε το γάτο έξω και περπατάει σε αυτα όλο και κάτι βρίσκουμε i πάνω του. Ευτυχώς με το κούρμα το βρίσκουμε αμέσως και το απομακρύνουμε.....
ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? Πέρα από ηλεκτρική που κάνουμε κάθε μέρα...τα ψέκασα με frontline.......τι άλλοπρέπει νακάνω??????????????????????????????????
Σε περιπτωση που εχεις παλι το ιδιο θεμα (ελπιζω πως οχι), χρησιμοποιησε Stronghold!
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα σε όλους.
Ψέκασα την Μπιζού μου με Frontline για να καθαρίσει από τους ψύλλους και θέλω να ρωτήσω αν πειράζει να το γλείψει πρώτον και δέυτερον για πόσο διαστημα είναι προστατευμένη???:greycat:
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool