Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Η απορία μου είναι γιατί ανεβαίνουν επάνω του εφόσον είναι αποπαρασιτωμένος..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ριάνα μου αυτό που περιγράφεις, δεν μου φαίνεται ασυνήθιστο... Και τα δικά μου ξύνονται που βγαίνουν μόνο μέχρι το μπαλκόνι...
Τον έχεις ψάξει και έχεις δει ψύλλους πάνω του;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πάντως αυτό με το ξύσιμο μια-δυο φορές τη μέρα το έχουμε κι εμείς, στην αρχή ανησυχούσα, αν και το έκαναν και το χειμώνα που δεν είχαν πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο! Οπότε δεν νομίζω πως συντρέχει λόγος ανησυχίας!

Dafnic
Νεοφερμένο μέλος
Οτι και να ειναι αφου ειναι πανω σε ολα πρεπει να αποπαρασιτωθουν καλα, πηγαινε τα σε καποιον κτηνιατρο να σου δωσει το καταλληλο αντιπαρασιτικο για να ξεμπερδεψεις γρηγορα και σιγουρα.
Tελικα ηταν ψυλλοι και εχω αγχωθει πολυ για το σπιτι.Εκτος απο ψεκασμα και ηλεκτρικη σκουπα τι αλλο μπορω να κανω? Γνωριζει κανεις? Σημερα ειδα εναν πανω στο κρεβατι μου και μαλλον μου τσιμπησε τα ποδια γιατι ειχα κατι κοκκινιλες. Μπορουν οι ψυλλοι να ζουν απ'το αιμα των ανθρωπων κ να κανουν παρτυ στο δωματιο μου? HELPPPP
Καλό τίναγμα σεντονιών/σκεπασμάτων και στρώματος, άφησέ τα μερικές ώρες στον ήλιο να αεριστούν. Όσα πλένονται στο πλυντήριο πλύν' τα, κατά προτίμηση σε βαθμούς από 50 και πάνω. Μόλις σκουπίσεις πολύ καλά πέτα τη σακούλα της σκούπας στα σκουπίδια. Βάλε δαφνόφυλλα και φύλλα λεβάντας κάτω από μαξιλάρια καναπέδων, στρώματα κλπ... Επιπλέον βάζε στα γατσούλια αμπούλα frontline combo που σκοτώνει και τα αυγά που υπάρχουν στον χώρο... Καλή επιτυχία!
ΥΓ: Ρίξε μια ματιά και σε αυτό εδώ το άρθρο.
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας!
Εδώ και λίγες μέρες η γάτα μου ξύνεται συνεχώς εκεί κάτω απο το στόμα. Την έπιασα και την έλεγξα και είδα κάτι πολύ πολύ μικρά μαύρα ζωήφια που δεν έχω ιδέα τι είναι να βρισκονται στο τρίχωμα της. Δεν κινούνταν τόσο, πιο πολύ έμεναν σταθερά και μου έκανε εντύπωση που ήταν τόσο τόσο μικροσκοπικα που σχεδόν δεν φαίνονταν. Χθες πήρα μια αμπούλα Frontline Combo και της την έβαλα όπως έλεγαν οι οδηγίες εκεί στο σβέρκο αλλά σήμερα συνέχισε να ξύνεται και όταν την έλεγξα πάλι είχε πάλι απο αυτά. Πριν ένα μήνα την είχα πάει στον κτηνίατρο για τον ίδιο λόγο και της έβαλε την ίδια αμπούλα και σταμάτησε το πρόβλημα αλλά δε μου εξήγησε ακριβώς τι ήταν αυτά που είχε πάνω της. Τώρα που επανεμφανίστηκαν αναρωτίεμαι μήπως είναι ψείρες και φοβάμαι μήπως κολλήσω κι εγώ!
'Εχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι αυτά και αν είναι μεταδοτικό στον άνθρωπο; Μήπως να δοκιμάσω κάποιο spray;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
η αμπουλα θελει χρονο για να δρασει περιμενε 1-2 μερες. και φροντισε να μη βρεχτει η γατα για αρκετες μερες απο τοτε που βαλατε την αμπουλα. λογικα θα κανει τη δουλεια της. αν οχι συμβουλεψου τον κτηνιατρο μην βαλεις κατι αλλο τοσο συντομα μονη σου και παθει τιποτα η γατα.
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Τελικά βρήκα κάτι μεγαλύτερο να περπατάει πάνω της και με δυσκολία της το έβγαλα. Εκείνα τα μικροσκοπικά μαύρα που έλεγα πριν μάλλον αυγά θα είναι ή προνύμφες :S Γενικά έχω φρικάρει λίγο και ανησυχώ μήπως και έχει γεμίσει το σπίτι αυγά ή ζωήφια και δεν απαλλαγούμε ποτέ.
Φυσικά καθαρίζω πολύ συχνά, σήμερα σφουγγάρισα όλο το σπίτι με χλωρίνη, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Πήρα τηλ το γιατρό αλλά είναι κλειστός σήμερα, μάλλον θα την πάω αύριο και με συμβουλέψει τι να κάνω γιατί φοβάμαι και για το ζώο μήπως και μολυνθει 
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Παιδια βοήθεια.. Έχω πανικοβληθεί με το θέμα ψύλλοι..Πήρα τη γάτα μου σήμερα στο γιατρό γιατί παρατήρησα πως είχε ψύλλους και ξυνόταν συνεχώς παρότι της είχα βάλει αμπούλα frontline combo πριν 2 μέρες και μου είπε πως είναι καλύτερο το frontline σε spray όταν έχει ψύλλους και να της το βάλω μετά απο 4 μέρες. Πάνω στο τρίχωμα της υπάρχουν περιττώματα ψύλλων και αυτό με ανησυχει πιο πολύ καθώς και τα αυγά που πιθανόν να κρύβονται μέσα στο σπίτι. Μήπως ξέρει κανείς αν οι ψύλλοι και τα περιττώματα τους είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο?? Φοβάμαι μήπως πάθω καμιά μόλυνση από τους ψύλλους ή αν πέσουν τίποτα περιττώματα τους στο φαγητό μου καταλάθος. Έχω διαβάσει για κάτι αρρώστιες που μεταδίδονται με τους ψύλλους και τρόμαξα..κάτι για δερματόφυτα (μύκητες) κτλ..Πως θα εξαλείψω με βεβαιότητα αυγά ψύλλων στο σπίτι και να εμποδίσω τη γάτα να ξανακολλήσει?
Please help..
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Πρέπει δυστυχώς να ταλαιπωρηθείς λίγο με την καθαριότητα του σπιτιού

Που σημαίνει:
1. Τίναγμα όλων των υφασμάτων και πλύσιμό τους, δε χρειάζεται να τα πλύνεις σε πολύ υψηλή θερμοκρασία απ' όσο ξέρω, το απορρυπαντικό σκοτώνει μια χαρά τα αυγά και τους ψύλλους. Μην αφήνεις τη γατούλα σου για λίγο καιρό να ξαπλώνει στο κρεβάτι σου αλλιώς θα πρέπει να τα πλένεις όλα συνέχεια. Γενικά, θα πρέπει να κάνεις επαναλήψεις πλυσίματος περιοδικά, κάθε 3 μέρες ας πούμε.
2. Σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα. Συχνό σκούπισμα, σε φάση μέρα παρά μέρα, δυστυχώς. Νομίζω ότι για 2-3 βδομάδες πρέπει να το κάνεις αυτό. Ένα τιπ για να μην πετάς συνέχεια τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας, είναι να την ψεκάζεις με σπρέι για τους ψύλλους ή να βάλεις μέσα 1-2 αντιψυλλικά κολλάρα. Αυτό θα σου επιτρέψει ίσως να τη χρησιμοποιήσεις λίγες φορές πριν την πετάξεις. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το μέγεθος του προβλήματος. Αν έχετε γεμίσει ψύλλους, δυστυχώς θα πηγαίνει σκούπισμα και πέταγμα της σακούλας.
3. Αγοράζεις κάποιο σπρέι για ψύλλους (πχ frontline) και ψεκάζεις τα υφάσματα της γατούλας σου (κουβερτάκια, μαξιλαράκια κλπ) αφού τα πλύνεις. Άστα να στεγνώσουν στον ήλιο και τον αέρα για να ξεμυρίσουν και λίγο, το φροντλαιν βρωμάει λίγο. Επανάληψη του πλυσίματος κάθε 3 μέρες και ξανά ψέκασμα.
4. Αγοράζεις γη διατόμων. Σωτήριο πράγμα. Είναι το μοναδικό αποτελεσματικό εντομοκτόνο σπιτιού για την περίπτωση αυτή, καθώς θα εξαφανίσει ψύλλους και αυγά χωρίς να βλάψει τη γατούλα σου όπως θα έκανε οποιοδήποτε άλλο χημικό. Είναι σε μορφή λευκής σκόνης και πρόκειται για ένα 100% φυσικό ορυκτό.
5. Χτένισε καλά τη γατούλα σου και ψέκασέ τη με το frontline έξω στο μπαλκόνι, ώστε ό,τι είναι να πέσει, να πέσει έξω και όχι μέσα στο σπίτι σου.
Γενικά, ηρεμία! Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο το θέμα ψύλλοι ούτε εγκυμονεί τόσους κινδύνους όσους φαντάζεσαι. Χρυσός κανόνας: δε διαβάζουμε για αρρώστιες στο ίντερνετ αλλιώς θα τρελαθούμε!

Πρόσεχε λίγο παραπάνω και μην τρελαίνεσαι με τα περιττώματα των ψύλλων, το βρίσκω πάρα πολύ τραβηγμένο. Επίσης, άσχετο, τα περιττώματα των ψύλλων φαίνονται με γυμνό μάτι; Εδώ καλά καλά δε φαίνονται οι ίδιοι οι ψύλλοι, τι στο καλό.
https://www.richsoil.com/flea-control.jsp δες κι αυτό, τα λέει ωραία.
Α, αναφορικά με το πώς να μην ξανακολλήσει η γάτα σου, υποθέτω πρέπει να την ψεκάζεις κάπως πιο συχνά, φαντάζομαι μια φορά το μήνα είναι οκ για μια γατούλα που μένει μόνο μέσα. Αυτό καλύτερα συζήτησέ το με τον κτηνίατρό σου, να σου προτείνει το καταλληλότερο σχήμα για σας.
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Υπο αλλες συνθηκες δε θ'αντιδρούσα έτσι αλλά επειδή είμαι φοιτήτρια και έχω εξεταστική δεν τα προλαβαίνω όλα αυτα και μ'εχει πιασει πανικος
Βασικά δεν έχω δει ψύλλους να περπατάνε στο σπίτι μόνο πάνω στη γάτα και ταυτόχρονα έχει και αυτα τα περιττώματα και προνύμφες, έτσι μου είπε ο γιατρός που την είδε. Θα την ψεκάσω με spray frontline αλλά πρέπει να περιμένω κάποιες μέρες γιατί είχα βάλει αμπούλα προχθές. Απορώ γιατί δεν πεθαναν όλες οι προνύμφες με την αμπούλα την 1η φορά και ξαναγέμισε ψύλλους και χρειάστηκε 2η..? Εν τω μεταξύ το spray σκοτώνει και τα αυγά και τις προνύμφες εκεί που θα ψεκάσω ή μόνο τους ενήλικους ψύλλους?
Επίσης η ηλεκτρική μου σκούπα είναι για επισκευή, η αυτοκόλλητη ταινία που χρησιμοποιούμε για τα ρούχα δεν κάνει για να καθαρίζω τον καναπέ και το κρεβάτι από αυγά,περιττώματα κτλ?
Και μια τελευταία ερώτηση..που θα βρω γη διατόμων?
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Την ηλεκτρική τη χρειάζεσαι για να σκουπίζεις ενδελεχώς όλο το σπίτι. Στο σπίτι δύσκολα να δεις ψύλλους να τρέχουν, πάνω στη γάτα θα τους δεις κυρίως. Όπως και να 'χει, το να ρίξεις ένα σκούπισμα παραπάνω και να σκορπίσεις και γη διατόμων δε θα κάνει κακό. Επίσης χώσε τα υφασματάκια της γάτας σου τουλάχιστον στο πλυντήριο οπωσδήποτε και μετά ψέκασέ τα με φροντλαιν. Και σε λίγες μέρες ξανά το ίδιο. Ίσως να μη χρειάζεται να πλύνεις όοοολα τα υφάσματα του σπιτιού σου, αυτό εσύ θα το κρίνεις ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Αλλά τα προικιά της γατούλας σου πρέπει οπωσδήποτε να πλένονται μέρα παρά μέρα αλλιώς δυστυχώς κάνεις μια τρύπα στο νερό.
Δηλαδή, εσύ θα την ψεκάζεις, θα σκοτώνονται κάμποσοι ψύλλοι, αυτή θα ξαπλώνει στο μαξιλάρι της. Εκεί θα μένουν και κάποιοι ζωντανοί ψύλλοι. Θα ξανακολλάνε πάνω της. Και ούτω καθεξής. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Γενικά τα προικιά της γάτας δεν το γλιτώνεις το να τα πλένεις μέρα παρά μέρα, δυστυχώς.
Γη διατόμων βρίσκεις σε γεωπόνους ή σε καταστήματα που προμηθεύουν χημικούς. Φαντάζομαι πιο εύκολο είναι να το βρεις σε κανέναν γεωπόνο ή όπου πουλάνε λιπάσματα και τέτοια.
Τέλος, το σπρέι τα σκοτώνει όλα, μην ανησυχείς.
Επίσης εγώ στη θέση σου θα άλλαζα με τη μία όλα τα σεντόνια και τα ριχτάρια και θα περιόριζα για λίγες μέρες τη γάτα πχ εκτός υπνοδωματίου, ώστε να έχω ένα δωμάτιο σίγουρα καθαρό, που να μη χρειάζεται να το απολυμαίνω συνέχεια.
Το πρόβλημα είναι σίγουρα τόσο χοντρό ώστε να αγχώνεσαι τόσο πολύ; Μήπως απλά η γατούλα είχε λίγους ψύλλους οι οποίοι με το φροντλαιν θα εξαφανιστούν αμέσως και δε χρειάζεται να γίνει όλη αυτή η ανελωμή στο σπίτι, παρά μόνο μια πιο προσεχτική καθαριότητα για λίγες μέρες; Ο κτηνίατρος τι οδηγίες σου έδωσε;
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Ναι η αλήθεια δεν είδα πολλούς ψύλλους πάνω της αλλά έχει πολλά αυγά μάλλον κολλημένα γι'αυτό ξαναγεμίζει. Το σπίτι μου εδώ στην Αθήνα είναι γενικά πολύ καθαρό, τους ψύλλους τους κόλλησε το Πάσχα που πήγα στο πατρικό μου στην Κύπρο γιατί εκεί έχουμε κήπο με λολούδια και χορτάρια και μάλλον τους μεταφεραμε στο σπίτι με τα παπούτσια μας. Τότε της βάλαμε frontline combo αλλά φαίνεται δεν πέθαναν όλα γιατί εδώ το βρίσκω λίγο δύσκολο να κολλησε αφού δε βγαίνει έξω.
Τώρα όσον αφορά δικά της υφάσματα και ρούχα, δεν έχει εκτός από ένα μικρό ονυχοδρόμιο που κι αυτο το ψέκασα με frontline. Ανεβαίνει και κοιμάται πιο πολύ στο κρεβάτι μου και στον καναπέ. Καθόταν και στο μοναδικό χαλί που είχα στο σπίτι αλλά σήμερα το έδωσα σε καθαριστήριο για απολύμανση. Να σημειώσω πως σήμερα έκανα όόόόλο τον καναπε και το σαλόνι με ηλεκτρική σκούπα πολύ σχολαστικα αλλά δεν πρόλαβα να κάνω και το δικό μου δωμάτιο γιατί προέκυψε ένα πρόβλημα με την σκούπα γιατί είναι παλιά και τώρα την έστειλα για επισκευή. Ο γιατρός μου είπε να κάνω spray σε λίγες μέρες και να βάζω σκούπα..δεν πρόλαβα να τον ρωτήσω πολλά γιατί βιαζόταν να πάει σε κάποιο σεμινάριο. Τα δικά μου υφάσματα στο υπνοδωμάτιο θα τα πλύνω μια και καλή τη μέρα που θα ψεκάσω τη γάτα γιατί τώρα είναι ανώφελο, γεμίζει η παπλωματοθήκη μου συνεχώς αυτά τα μικρα μαύρα περιττώματα όταν ανεβαίνει πάνω η γάτα και τα βγάζω με αυτοκόλλητη ταινία. Δυστυχώς δεν μπορώ να την αποκλείσω από το υπνοδωμάτιο μου. Θα πρέπει να πάρω και μια ειδική χτένα για ψύλλους για να ξεκολλήσω αυτά που έμειναν πάνω της και παράλληλα θα σκουπίζω και θα ψάξω για γη διατόμων ή κάποιο άλλο μη τοξικό εντομοκτόνο και ελπίζω να τελειώσει γρήγορα όλη αυτή η ταλαιπωρία!
Σ'ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου!
Τα δικά μου υφάσματα στο υπνοδωμάτιο θα τα πλύνω μια και καλή τη μέρα που θα ψεκάσω τη γάτα γιατί τώρα είναι ανώφελο, γεμίζει η παπλωματοθήκη μου συνεχώς αυτά τα μικρα μαύρα περιττώματα όταν ανεβαίνει πάνω η γάτα και τα βγάζω με αυτοκόλλητη ταινία.
Μπορείς τουλάχιστον να τα τινάζεις καθημερινά, μέχρι να τα πλύνεις όπως λες!
Θα βοηθήσει κι αυτό, κι αν μπορείς να τα αερίζεις για μερικές ώρες στον ήλιο ακόμη καλύτερα! 
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Οκ θα το δοκιμάσω, ελπίζω να βοηθάει και μετά όλα για πλύσιμο!

stetha
Νεοφερμένο μέλος
Χαίρετε σε όλη την όμορφη γατοπαρέα.
Έχω μια γατούλα ενός έτους, στειρωμένη που ζει μόνιμα μέσα στο σπίτι. Είμαστε στον πρώτο όροφο και βγαίνει στο μπαλκόνι καθημερινά.
Τις τελευταίες μέρες γέμισε ψύλλους και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως. Δεν έχουμε γλάστρες ούτε τριγύρω έχει δέντρα και φυτά. Της έβαλα αμπούλα on spot neem oil χθες αλλά δεν βλέπω κανένα τρομερό αποτέλεσμα...Πραγματικά έχω τρελαθεί, δεν μπορώ να καταλάβω από που κόλλησε.... καμιά ιδέα??
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Χαίρετε σε όλη την όμορφη γατοπαρέα.
Έχω μια γατούλα ενός έτους, στειρωμένη που ζει μόνιμα μέσα στο σπίτι. Είμαστε στον πρώτο όροφο και βγαίνει στο μπαλκόνι καθημερινά.
Τις τελευταίες μέρες γέμισε ψύλλους και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως. Δεν έχουμε γλάστρες ούτε τριγύρω έχει δέντρα και φυτά. Της έβαλα αμπούλα on spot neem oil χθες αλλά δεν βλέπω κανένα τρομερό αποτέλεσμα...Πραγματικά έχω τρελαθεί, δεν μπορώ να καταλάβω από που κόλλησε.... καμιά ιδέα??
Αρχικά θέλω να σε ρωτήσω αν είσαι σίγουρη ότι το neem oil είναι καλή ιδέα στη φάση που είναι η γατούλα (δηλαδή με ψύλλους και αυγά ψύλλων πάνω της). Εντάξει να χρησιμοποιείται προληπτικά (αν και δεν ξέρω κατά πόσο έχει αποτέλεσμα έστω και έτσι) αλλά θεραπευτικά, όταν ήδη υπάρχει θέμα με ψύλλους, δεν ξέρω αν θα το επέλεγα. Θα πρότεινα να ζητήσεις από τον κτηνίατρό σου να σου προτείνει κάτι άλλο.
Το neem oil στο πρότεινε λόγω ύπαρξης κάποιας αλλεργίας/ευαισθησίας; Αν δεν παίζουν τέτοια, το καλύτερο είναι να πάρεις ένα κλασικό frontline spray ή κάποια αμπούλα, για να είσαι σίγουρη ότι θα σκοτωθούν τα ζουζούνια. Ναι μεν αυτά είναι χημικά και άρα όχι ό,τι καλύτερο για συνεχή χρήση, αλλά τώρα που η γατούλα γέμισε ψύλλους προσωπικά πιστεύω ότι μόνο αυτά θα έκαναν δουλειά.
Τώρα τους ψύλλους μπορεί να τους κόλλησε είτε από κάποιο δέντρο που "γλείφει" το μπαλκόνι, αν υπάρχει τέτοιο πράμα, είτε από εσάς, να μεταφέρατε δηλαδή αυγά ψύλλων στο σπίτι με τα ρούχα σας. Επίσης πάντα παίζει να είχε ήδη ψύλλους η γατούλα σου και να μην της έγινε σωστή εξωτερική αποπαρασίτωση με αποτέλεσμα να πλήθυναν οι ψύλλοι. Πόσο καιρό την έχετε τη γατούλα; Παίζει, δηλαδή, να έγινε έτσι;
Όπως και να 'χει μην αγχώνεσαι. Βρες έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο να εξοντώσεις τα φριχτά ζουζούνια, καθάριζε λίγο επίμονα το σπίτι (οδηγίες και άρθρα έχει πολλές σε αυτή τη σελίδα που βρισκόμαστε αλλά και σε προηγούμενες σελίδες) και όλα καλά

stetha
Νεοφερμένο μέλος
χαίρετε και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Το neem oil μου το έδωσε για την καταπολέμιση των ψύλλων άρα να υποθέσω ότι δεν θα κάνει τίποτα....
Ψύλλους δεν είχε ποτέ στο παρελθόν, την έβλεπε και ο κτηνίατρος και πάντα μου έλεγε μπράβο για το πόσο καθαρή και υγειής είναι. Πραγματικά με έχει προβληματίσει ο τρόπος που κόλλησε διότι θέλω να τον αντιμετωπίσω ώστε να μην έχουμε παρόμοιο θέμα στο μέλλον!
ευχαριστώ και πάλι!
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Κοίτα, αυτά που σου λέω για τα frontline και τις αμπούλες είναι δικές μου προτάσεις, δεν είμαι κτηνίατρος όμως. Το καλύτερο θα είναι να τον πάρεις ένα τηλέφωνο, να του πεις ότι η γατούλα έχει ψύλλους και ότι το neem oil δεν έφερε αποτελέσματα και να σου προτείνει αυτός κάτι εναλλακτικό. Απλά το φροντλάιν είναι το στανταρ που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι με γάτες, γι' αυτό το πρότεινα.
Πιθανότατα από εσάς κόλλησε, από αυγά που φέρατε με τα παπούτσια σας ή κάπως έτσι. Επίσης πάντα παίζει να κόλλησε από επίσκεψη στο κτηνιατρείο, μου έχει τύχει στο παρελθόν. Ναι μεν ο κτηνίατρος καθάριζε σχολαστικά το εξεταστικό τραπέζι, αλλά πιθανότατα είχε ο ίδιος πάνω του ψύλλους από κάποιο ψυλλιασμένο ζωάκι. Αλλιώς δεν εξηγούνταν με τίποτα (το γατάκι ήταν μικρούλι, αποπαρασιτωμένο, το κάναμε μπάνιο τακτικά, το είχαμε μόνο μέσα στο σπίτι περιορισμένο σε ένα δωμάτιο κλπ) και θυμάμαι ότι είχαμε καταλήξει σ' αυτήν την εξήγηση.
Γενικά δεν είναι κάτι τρομαχτικό οι ψύλλοι, αν και ακούγονται τρομαχτικοί επειδή είναι μικροί και δεν πολυφαίνονται. Αν κάνετε λίγο πιο σχολαστική καθαριότητα και στο σπίτι και στη γατούλα θα είστε μια χαρά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool