Bruja
Νεοφερμένο μέλος
γεια χαρά,
έχω μια 4χρονη ημίαιμη Μεην Κουν που απο καιρό σε καιρό αποκτά τη συνήθεια να ξαπλώνει μέσα στην αμμοδόχο της. βγαίνει όταν της το ζητήσω αλλά με δυσθυμία και επειτα προσπαθεί να ξαναμπεί όταν δεν τη βλέπω. εχει κανείς καμιά ιδεα για τους πιθανόυς λόγους;
προβλήματα με ουρα ή κακάκια δεν έχουμε. το μόνο πρόβλημα μας είναι ότι κόλλησε ψείρες και επειδή είναι μακρύτριχη ζοριζόμαστε να τις αντιμετωπίσουμε.
ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Εμένα συνήθιζαν να το κάνουν όταν τα πρωτοπήρα σπίτι γιατί πριν ήταν σε κλειστή αυλή με χώμα και μάλλον τους ήταν οικείο!

Σταμάτησαν όμως μόλις κατάλαβαν ότι μόνο εκεί μπορούσαν να σκάψουν και από την πρώτη φορά που κάποιο έκανε εκεί την ανάγκη του!

Μήπως την κάνει "φωλίτσα" όταν είναι καινούρια και δε μυρίζει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bruja
Νεοφερμένο μέλος
δεν την κάνει φωλίτσα, ανρτίθετα πηγαίνει εκεί όταν περνάει φάσεις νεύρων-άγχους, όπως τωρα με τις ψείρες. επειδή είναι μακρύτριχη δυσκολευόμαστε πολύ να δώσουμε μια "ολοκληρωτική λύση" κι ετσι κάνει πληγίτσες στο λαιμό, εκνευρίζεται και καταφεύγει στην άμμο της
. βασικά αναζητώ πλέον κάποιον βιολογικό τρόπο αντιμετώπισης, γιατί εκτός από το κόστος των σπρέυ ταράζεται κι επιβαρύνεται εκείνη πολύ. επίσης, επειδή έχουμε λάμα με βίδες από επέμβαση στο πίσω ποδαράκι δεν κάθεται να της κόψεις τα νύχια στα πίσω πόδια κτο μέγεθος των νυχιών της χειροτερεύει την κατάσταση.
σκέφτομαι να κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια με σπρέυ (φροντλάιν ή εφφίπρο) και να ψεκάσω και την ίδια και το σπίτι με εκχύλισμα ευκάλυπτου και μετά να της φορέσω ειδικό λουράκι. θα έχει αποτέλεσμα και στην καταπολέμηση ή μόνο στην πρόληψη;
είναι πολλά το ξέρω

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Δυστυχώς (ή ευτυχώς!), δεν έχω εμπειρία με παράσιτα... 'Ομως σπρέι τους έβαζα μέχρι 6 μηνών. Μετά 2 φορές το χρόνο προληπτικά αμπούλες για την εξωτερική αποπαρασίτωση.
Τώρα αυτό με την άμμο...δεν ξέρω. Είναι παράξενα ζώα οι γάτες όπως ξέρουμε όλοι εδώ!
Μπορεί κάτι να την ανακουφίζει στο χώμα της (πρακτικό) ή στο ότι είναι μικρός χώρος (ψυχολογικό).
'Ισως σε διαφωτίσει κάποιο άλλο μέλος που ξέρει.

Bruja
Νεοφερμένο μέλος
καλό βράδυ Ειρήνη (ομορφα ψιψινούδια έχεις)

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Η αμπούλα από όσο ξέρω, κάνει την ίδια δουλειά με το σπρέι αλλά είναι πιο εύχρηστη (κάνεις χωρίστρα στο σβερκάκι και την απλώνεις κατά μήκος) και κάποιες καλύπτουν και πολλά διαφορετικά παράσιτα. Για ενήλικο γατάκι δηλαδή είναι πιο αποτελεσματικές. Και αφού έχετε ήδη το προβληματάκι με τις ψείρες, λογικά πρέπει.
Ρώτησε το κτηνίατρό σας ποια είναι η κατάλληλη για το γατουμπάκι σου και σίγουρα θα σε κατατοπίσει!
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Να ρωτησω κατι... Για μια γατα που μενει εξω η αμπουλα για τους ψυλλους κανει κατι αν βαζω μια φορα το μηνα; Η frontline combo που παιρνω απο τον κτηνιατρο αν ξερετε ειναι και για τα τσιμπουρια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Να ρωτατε βρε τους κτηνιατρους οταν πηγαινετε για αυτα τα θεματα.Για αυτο τους πληρωνουμε.Να ρωτησω κατι... Για μια γατα που μενει εξω η αμπουλα για τους ψυλλους κανει κατι αν βαζω μια φορα το μηνα; Η frontline combo που παιρνω απο τον κτηνιατρο αν ξερετε ειναι και για τα τσιμπουρια;
Σιγουρα ο κτηνιατρος μπορει να σου απαντησει με σιγουρια.Εγω,κανονικα ξερω για καθε 3 μηνες.Και αυτα ειναι φαρμακα και μαλιστα ισχυρα,δεν παιζουμε με αυτα.Παρε τηλεφωνο τον κτηνιατρο σου και ρωτα.Αποκλειεται να μην σου το πει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Απ' όσο μου είχε πει η κτηνίατρος που πάω τα δικά μου, μια γάτα που μένει αποκλειστικά εντός σπιτιού μπορεί να αποπαρασιτώνεται κάθε 3 - 4 μήνες.
Όταν μένει εκτός κάθε 1 - 2 μήνες.
Δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί τα δικά μου μένουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι οπότε την προσπέρασα την πληροφορία για το έξω.

Επειδή όμως πρόκειται όντως για φάρμακο και μάλιστα δυνατό, θα πρέπει να ρωτήσεις τον κτηνίατρο έστω και τηλεφωνικά.
Giorgos500
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα εγω εχω ενα σκυλακι (και γατα) αλλα το σκυλακι μου εχει τους ψυλλους και φοβαμαι μηπως κολλησει το μικρο γατακι μου....το frontline combo μπορω να το βαλω και σε σκυλους η μονο στη γατα (γιατι υπαρχει περιπτωση ο σκυλος να κολλησε τη γατουλα)
Νομίζω πως είναι διαφορετικό από άποψη όχι δραστικής ουσίας αλλά δοσολογίας. Οι σκύλοι ως πιο μεγαλόσωμοι συνήθως χρειάζονται περισσότερη ποσότητα!
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειναι διαφορετικα. Το ενα δειχνει σκυλο και το αλλο γατο πανω στο πακετο. Καλυτερα να μην κανεις πειραματα. Σιγουρα θα διαφερει και η δοσολογια οπως ειπε και η Φωτεινη.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
One pipette of 0.5 ml per cat, corresponding to a minimum recommended dose of 5 mg/kg for fipronil and 6 mg/kg for (S)-methoprene, by topical application to the skin. Use Small Dog for dogs weighing over 2Kg and up to 10 kg; use Medium Dog for dogs weighing over 10 kg and up to 20 kg; use Large Dog for dogs weighing over 20 kg and up to 40 kg and Extra large Dog for dogs weighing over 40 kg. This corresponds to a minimum recommended dose of 6.7 mg/kg for fipronil and 6 mg/kg for (S)-methoprene, by topical application to the skin.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
βασικα ηταν μακροστενο και πολυ μικρο. 3 χιλιοστα περιπου. αλλα οχι παχυ ψυλλος ειναι? ο.ΟΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool