Ψύλλοι και εξωπαράσιτα

Επικοινώνησε με καποιο κτηνιατρο να της βάλεις μια αμπουλα για τους ψύλλους. Κανονικά θελει μια τον μηνα αν μενει εξω. Αλλιως για μια γατα που μενει μεσα στο σπιτι ειναι πολυ πιο αραιά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδια εμενα τρυγιρναν εξω τους εβαλα αμπουλα, σημερα και στις τρεις, μια σταγονα μου ειπε ο γιατρος πάνω στην ραχη αλλα δεν επρεπε να βγουν οι ψυλλοι που σιγουρα έχουν; δεν βγηκε τιποτα, όταν τα ψεκάζω βγαινουν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως απλά δεν έχουν ψύλλους; :hmm:

τι να πω, τρωγονται

Παιδια ηρθε χαπάκι για τους ψυλλους το ακουσατε; λέτε να είναι έγκυρο; λετε να είναι η λύση;

Εκτος της αποτελεσματικοτητας,το θεμα ειναι κατα ποσον ειναι βλαβερο για την υγεια τους.:/:
Να σας πω την αληθεια χρονια εχω να τους βαλω αμπουλα για ψυλλους,διοτι μενουν μονο μεσα στο σπιτι,ουτε μπαλκονι βγαινουν και τα παπιυτσια τα βγαζω οταν μπαινω σπιτι.Και ποτέ δεν μου εχουν εμφανισει ψυλλο..οποτε γιατι να τα επιβατυνω με φαρμακα;
Δεν λεω να μην τους βαζετε..βεβαια..αλλα οταν μενουν απικλειστικα μεσα στο σπιτι καλο θα ειναι να ειμαστε φειδωλοι με τα φαρμακα αυτα.
ΥΓ.Πωπω....μολις τωρα συνειδητοποιησα οτι γραφω σ επληθυντικο...[δεν ΤΟΥΣ βαζω]....και γενικα ακομα μιλαω σαν να εχω δυο γατες..:(

Εκτος της αποτελεσματικοτητας,το θεμα ειναι κατα ποσον ειναι βλαβερο για την υγεια τους.:/:
Να σας πω την αληθεια χρονια εχω να τους βαλω αμπουλα για ψυλλους,διοτι μενουν μονο μεσα στο σπιτι,ουτε μπαλκονι βγαινουν και τα παπιυτσια τα βγαζω οταν μπαινω σπιτι.Και ποτέ δεν μου εχουν εμφανισει ψυλλο..οποτε γιατι να τα επιβατυνω με φαρμακα;
Δεν λεω να μην τους βαζετε..βεβαια..αλλα οταν μενουν απικλειστικα μεσα στο σπιτι καλο θα ειναι να ειμαστε φειδωλοι με τα φαρμακα αυτα.
ΥΓ.Πωπω....μολις τωρα συνειδητοποιησα οτι γραφω σ επληθυντικο...[δεν ΤΟΥΣ βαζω]....και γενικα ακομα μιλαω σαν να εχω δυο γατες..:(
Θα το έχεις ακόμα για καιρό αυτό ΄Εφη μου.:(
΄Οσο για την εξωτερική αποπαρασίτωση, έτσι πίστευα κι εγώ και κόντεψε να χάσει το τρίχωμά του ο Κόναν μου φέτος.
Και μ΄αρέσει που όταν πρωτοείδα πως έλειπε τρίχωμα σε μια συγκεκριμένη περιοχή σκέφτηκα πως το είχε πάθει συμπάσχοντας με την Μελίνα που την είχαν ξυρίσει εκεί για την στείρωση. Τόσο στόκος.:/:
Κι εγώ τα βγάζω τα παπούτσια αλλά ειδικά ο Κόναν έχει το κακό συνήθειο να πηγαίνει και τα κάνει σεξ μαζί τους, τι κόλλημα κι αυτό με τα παπούτσια μου, ειλικρινά με ξεπερνάει...

Θα το έχεις ακόμα για καιρό αυτό ΄Εφη μου.:(
΄Οσο για την εξωτερική αποπαρασίτωση, έτσι πίστευα κι εγώ και κόντεψε να χάσει το τρίχωμά του ο Κόναν μου φέτος.
Και μ΄αρέσει που όταν πρωτοείδα πως έλειπε τρίχωμα σε μια συγκεκριμένη περιοχή σκέφτηκα πως το είχε πάθει συμπάσχοντας με την Μελίνα που την είχαν ξυρίσει εκεί για την στείρωση. Τόσο στόκος.:/:
Κι εγώ τα βγάζω τα παπούτσια αλλά ειδικά ο Κόναν έχει το κακό συνήθειο να πηγαίνει και τα κάνει σεξ μαζί τους, τι κόλλημα κι αυτό με τα παπούτσια μου, ειλικρινά με ξεπερνάει...
Βρε συ,πραγματικα μου κανει εντυπωση,δηλαδη κολλησε ψυλλους χωρις να βγαινει εξω;Μηπως ομως βγαινει στο μπαλκονι;Διοτι αν ναι..τοτε ειναι ΄λογικο..ειδικα αν εχεις λουλουδια η αν ειναι χαμηλος οροφος.
Τεσπα...εμενα επειδη χρονια δεν μου εχουν εμφανισει ψυλλους για αυτο και δεν τους βαζω.Βασικα και ο κτηνιατρος μου ,μου το ειχε πει,αν και δεν τον συνεφερε..οπως μου ελεγε και ο ιδιος.:P

Στο μπαλκόνι βγαίνουν όλη τους την ζωή, φυτά όμως σπουδαία δεν έχω. Κάποτε είχα πριν την Τασούλα αλλά αφού άρχισε να μου τρώει δυόσμο, βασιλικό, μέχρι και τα γεράνια, έχω περιοριστεί σε δυό-τρία παχύφυτα και το χορταράκι τους...
Το θέμα είναι πως ούτε εγώ έκανα στα γατιά μου από τότε που έμειναν μέσα και δεν ξαναβγήκαν στον δρόμο και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
Τι να πω, ίσως να έφταιξε φέτος η ιστορία με τα μικρά που δεν τους έφευγαν οι ψύλλοι με τίποτα.:hmm:

Ταράν ταράν, μόλις αποκτήσαμε κι εμείς ψύλλους. Χάπια όλοι, γιατί οι αμπούλες (που ανάθεμα, στις γάτες δεν έβαζα γιατί ζούνε μέσα, μέχρι που μου έφερε η Σεσίλια όταν την κοπάνησε και τώρα το καταλάβαμε -αλλά αυτή δεν μπορεί να πάρει χάπι ακόμα, θα δούμε) προφανώς δεν κάνουν τίποτα, ο γιατρός μου είπε ότι είναι πολύ ανθεκτικοί (τα σκυλιά εκτός απ'την αμπούλα πριν καν κλείσουν μήνα, ψεκάζονται καθημερινά και με σπρέι). Γάτες σκύλοι θα χαπακωθούν και να δούμε πώς θα τους ξεφορτωθούμε, ήδη χθες ψεκάσαμε μέσα έξω και σε 3-4 μέρες θέλει πάλι.

Μαύρα μαμούνια στη γάτα μου

Καλησπέρα σε όλους.

Χρειάζομαι βοήθεια. ¨Εχω ένα μικρό γατάκι, και έχει μαύρα μαμούνια επάνω του σαν ψείρες. Δεν είναι ψύλλοι, είμαι σίγουρη. Το θέμα είναι ότι εδώ πυο είμαι δεν έχει γιατρούς και δεν μπορώ να ξέρω τι είναι ακριβώς. Υπάρχουν όμως φάρμακα να αγοράσω, αλλα και αυτά δεν είναι κτηνιατρικά, είναι μόνο για ανθρώπους. Να δοκίμαζα να του βάλω λίγο φάρμακο για ψείρες στην ράχη του? Επίσης σχηματίζεται ένα χρώμα μαύρο στη γούνα επάνω στη ράχη του. Το έτριψα λίγο με ένα μωρομάντηλο και είδα αίμα. Δεν έχει κάποια πληγή. Φαίνεται να είναι υγιέστατο.

Όποια πληροφορία μου δώσετε είναι πολύτιμη γιατί θέλω να το βοηθήσω πολύ.

Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μαύρα μαμούνια στη γάτα μου

Δεν κάνουν αυτά για τους ανθρώπους. Πρέπει οπωσδήποτε να αποπαρασιτωθεί το γατάκι. Που ακριβώς είσαι? Άμα είσαι σε αγροτική περιοχή ίσως υπάρχει κτηνίατρος για τα ζώα των κτηνοτρόφων. Τι ηλικία έχει το γατάκι? Ρωτάω γιατί υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλεις ονλινε απλά να βρούμε τι ταιριάζει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα σου συνιστούσα να μη βάλεις οποιοδήποτε φάρμακο πριν βεβαιωθείς οτι είναι ακίνδυνο για το μικρό γατάκι.Υπάρχει δυνατότητα να το φωτογραφίσεις αυτά τα μαμούνια πάνω στο δέρμα του?

Μηπως ειναι τσιμπουρια,γιατι αυτα κολλουν στο δερμα και ρουφουν αιμα.Ειναι μαυρα πολυ μικρα;

Είμαι στην Αφρική και δεν υπάρχουν εδώ κτηνοτρόφοι ή κτηνίατροι. Δεν υπάρχουν καν κονσέρβες καν για γάτες, ούτε ξηρά τροφή. Πρέπει όμως να το βοηθήσω.

Διάβασα κάπου να φτιάξω ένα μείγμα με νερό και λίγο λεμόνι και να το ψεκάσω στη ράχη. Αυτό πιστεύω δεν είναι επικίνδυνο. Καμιά άλλη ιδέα?

Ευχαριστώ πολύ

Εγώ έχω διαβάσει και για νερό με μηλόξυδο. Μήπως να ρωτούσες οι ντόπιοι τι κάνουν σε κάτι τέτοιο? Πιστεύω και το λεμόνι δεν θα του κάνει κακό, απλά να το προσέξεις να στεγνώσει και να μην αρχίσει να το γλείφει. Μια καλή ιδέα είναι να πάρεις και μια χτένα που έχουν για τις ψείρες, εκείνη με τα πολύ λεπτά δοντάκια, και αφού το ψεκάσεις να το χτενίσεις εξονυχιστικά.

Αν είναι μικρό για να αποπαρασιτωθεί μπορείς να βάλεις το γατάκι κάτω απο τη βρύση (ήρεμα και απαλά) και να το χτενίσεις με ψιλή χτένα για ψείρες. ¨οχι όμως για πολύ ώρα γιατί θα κρυώσει. Μετά πρέπει να το στεγνώσεις καλά με πετσετούλα και να το κρατήσεις στα ζεστά.

Πρόσφατα βρέθηκα σ' αυτή την περίπτωση με μικρό γατάκι που ήταν γεμάτο ψύλλους και αυγά/κακά ψύλλων.... αυτά που αναφέρεις προφανώς είναι τέτοια γι αυτό είναι κόκκινα.... εγώ το έκανα μπανάκι με ζεστό νεράκι, μετά το κουκούλωσα με μια πετσετούλα μέχρι που "στέγνωσε" και μετά το χουχούλιασα σε μια κουβερτούλα γιατί έτρεμε. Στη συνέχεια με ένα χτενάκι, οτιδήποτε έχεις σε χτένια, έβαλα κλωστή ανάμεσα στα δόντια της χτένας και το χτένιζα συνέχεια μέσα στην ημέρα. Δεν μπορώ να σας πω πόσους ψύλλους έβγαλα....είχα τρελαθεί....αλλά μέσα σε 2 ημέρες τους εξολόθρευσα όλους και αυτούς και τα αυγά τους....

Ψύλλοι(;) και ξύσιμο

Λοιπόν φίλοι μου έχω ένα πρόβλημα.
Είμαι καινούρια γατόμαμα και έχω έναν μαυρούλη 5 μηνών, τον Θορ. Πριν λίγο καιρό του έκανα το τελευταίο εμβόλιο και μου είπαν απ το κτηνιατρίο ότι θα ξύνεται για λίγες μέρες. ΟΜΩΣ! Προχθές τον έψαχνα να δω γιατί ξύνεται ακόμα και βρήκα ένα καφέ ζωύφιο να περπατά πάνω στο δέρμα του. Με τα πολλά πήρα τηλέφωνο τον κτηνίατρο και μου σύστησε την frontline combo για ψύλλους. Του έβαλα την αμπούλα και μετά από λίγες ώρες άρχισε να ξυνεται πάλι αλλά όχι τόσο έντονα όσο στην άρχη. Λέτε να μην λειτούργησε η αμπούλα σωστα; και αν όχι τι άλλο να κάνω;

Οι αμπούλες δεν λειτουργούν προληπτικά. Δηλαδή μπορεί να το περπατάει το γατί ο ψύλλος, αλλά για να σκοτωθεί θα πρέπει να το δαγκώσει. Η δραστική ουσία των αμπουλών πάει και κάθεται στο υποδόριο λίπος και περιμένει ας πούμε "επίθεση". Δεν σκοτώνει όλα στο πέρασμα της σαν εντομοκτόνο. Επίσης για να την βάλεις σωστά την αμπούλα πρέπει να παραμερίσεις τις τρίχες του και να την βάλεις κατ'ευθείαν στο δέρμα. Αλλά μην ανησυχείς ο ψύλλος προτιμάει να κάθεται πάνω στα ζώα και θα σκοτωθεί, αν δεν σκοτώθηκε ήδη. Με αυτό τον τρόπο απολυμαίνεται και ο περιβάλλων χώρος του σπιτιού.
Κατά τα άλλα μπορεί ξύνεται για διάφορους λόγους. Τα γατιά ξύνονται συνέχεια. Μπορείς αν θες να το χτενίζεις για να το ανακουφίζεις από τις νεκρές τρίχες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back