Hlianna
Διάσημο μέλος
Aν και δεν δινω στα γατια μου ωμα, κυριως για πρακτικους λογους, μετα απο 3 μηνες αποκλειστικης ωμης διατροφης που κανω στον σκυλο μου εχω μονο να πω οτι ειναι μακραν οτι καλυτερο της εχω δωσει. Το 95% των προβληματων μας λυθηκε και μεσα σε 1 μηνα εγινε αγνωριστη. Ελπιζω συντομα να καταφερω να αρχισω και στα γατια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsitsinel
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα...μου ειπαν να δινω κρόκο ωμο απο αβγο για το τριχωμα..εγω φοβαμαι για σαλμονελα,ξερει κανεις κατι σχετικο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Λίλη
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα, νέο μέλος και πρόσφατα ιδιοκτήτρια γατας. Πρώτη φορά έχω γατούλα και αυτό τυχαία καθως ήταν αδεσποτη 5-6 μηνών με σοβαρό πρόβλημα στο μπροστινό πόδι το οποίο ακρωτηριάστηκε και την υιοθέτησα. Ψάχνοντας για το ποια ειναι η καλύτερη τροφή και ερευνώντας διαπίστωσα, δυστηχως, οτι η προπαγάνδα απο τις βιομηχανίες τροφών για κατοικίδια με τζίρο δις, οτι μονο αυτές ειναι ιδανικές για τα κατοικίδια μας καλά κρατεί και μας παραπλανεί. Μετα αναρωτιόμαστε γιατί θερίζει ο καρκίνος και στα ζώα και τα διάφορα πρόβληματα υγείας. Για τα εμβόλια δε, αλλο μεγάλο κεφάλαιο. Μια γνωστή μου λοιπόν όπως κι εγώ, έπαιρνε την ακριβότερη κλινική ξηρή τροφή (δεν άκουγε τον κτηνιατρο της που της τα ελεγε χρονια...). Ο κτηνίατρος της ειχε πει χαρακτηριστικά: Οταν καταλαβετε τι σαβούρα τους δίνετε να φάνε, είναι αργα...
Το καλύτερο φαγητό είναι το ωμό με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει. Όμως αν κάποιος δεν έχει αυτή την δυνατότητα ή το ζωάκι του έχει επιβαρημένο ιστορικό και δεν είναι σε θέση να χωνέψει το ωμό φαγητό (αν και μπορούμε να το βοηθήσουμε με πεπτικά και παγκρετικά ένζυμα που διευκολύνουν την πέψη) προτείνεται το μαγειρεμένο φαγητό. Ένιωσα την ανάγκη να το μοιραστώ μαζί σας κι απο εκεί και πέρα ο κάθε ένας να πράξει όπως νομίζει.
Διαβάστε λοιπόν τι δίνουμε στα κατοικίδια μας και θα φρίξετε. https://taskylonea.com/?p=1709
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Συμφωνω με αυτα που λες ομως αν δινω μονο μαγειρεμενο φαγητο τι θα γινει με την λεγομενη ''ταυρινη'' που ειναι ενα απαραιτητο συστατικο για την καλη υγεια της γατας;;
Εγω προσωπικα δινω και μαγειρεμενο φαγητο στη γατουλα μου αλλα το ανακατευω με λίγες κροκετες και λιγη υγρη τροφη.
Λίλη
Νεοφερμένο μέλος
Η ταυρίνη υπάρχει σε αφθονία σε όλα τα ωμά κρέατα, και ειδικά στην καρδιά του μοσχαριού. Η χορηγηςη ωμου κρέατος, της εξασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα και ποσότητα ταυρίνης που θα μπορούσε να πάρει. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή στον χειρισμό του κρέατος, ώστε να μην καταστραφεί η πολύτιμη ταυρίνη που περιέχει. Δεν πρέπει να αλέθουμε το κρέας σε κιμά, γιατι ετςι αυξάνεται η επιφάνειά του και εκτίθεται στον αέρα, με αποτέλεσμα η ταυρίνη να οξειδώνεται και μεγάλη ποσότητά της να καταστρέφεται. Επίσης μπορούμε να συμπληρώνουμε τη διατροφή της με ταυρίνη χρησιμοποιώντας μη αλεσμένη καρδιά μοσχαριού ή τεχνητά συμπληρώματα ταυρίνης που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Το άρθρο που ποσταρα το διαβάσες;
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Το αρθρο ναι το διαβασα ολο αν και λιγο μεγαλο. Να σου πω την αληθεια ειχα ξανακουσει οτι μεσα στις τροφες βαζουν γατες και σκυλους. Δηλαδη μπορω στο μαγειρεμενο φαγητο να βαζω μεσα συμπληρωμα ταυρινης και να ειναι το ζωο καλα;; Αυτες οι πολυβιταμινουχες παστες που κυκλοφορουν στο εμποριο και περιεχουν μεσα ταυρινη επαρκουν;;
Λίλη
Νεοφερμένο μέλος
Το μαγειρεμένο κρέας καταστρέφεται. Δεν παρέχεις τίποτα στη γατούλα σου. Η ωμή διατροφή ειναι η σωστή η υγιεινή και φυσική. Για την ταυρινη, αν δίνεις καρδιές κοτας δεν έχεις πρόβλημα αλλα μπορεις να πάρεις και κάψουλες ταυρίνης και να του δίνεις. Όσο για την Σαλμονέλα που τίθεται αμέσως σαν ερώτημα, σαλμονέλα έχει βρεθεί ακόμα και σε δείγματα εμπορικών τροφών και λιχουδιών για κατοικίδια. Τα βακτήρια δεν είναι πρόβλημα για ένα κατοικίδιο με γερό ανοσοποιητικό σύστημα και ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται με το να τρώει κατάλληλες για το είδος του ωμές τροφές. Επίσης σαλμονέλα έχουν όλες οι γάτες και σκύλοι στο έντερο τους οπότε δεν τίθεται καν θέμα στο να κολλήσουν γιατι την έχουν ήδη. Επίσης η σαλμονέλα υπαρχει στα εντόσθια κι στη γατα μας δεν δίνουμε εντόσθια να φάει.
AnnieGr
Δραστήριο μέλος
Τώρα που επανήλθε το θέμα της ωμής στο forum.. Εγώ στα σκυλιά μου κάνω barf. Θέλω να κάνω και στις γάτες. Αλλά αν και για τα σκυλιά γνωρίζω τα πάντα, με τις μικρές έχω άπειρες απορίες. Πόσο % του βάρους δίνω; Τι τρώνε; (Πλατάρι πχ μπορούν να φάνε; ) Φαντάζομαι έχουν διαφορές, έτσι; Ποιες είναι αυτές;
pem0ol1n1
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα σας...εχω εναν αρσενικο γατουλη τον οποιο συντομα θα στειρωσω.
Διαβασα το αρθρο που αναφερεται στο Ουρολογικό Σύνδρομο της Γάτας κ πλεον εχω μπει σε καποιες σκεψεις οσον αφορα την διατροφη του απο την στιγμη που θα στειρωθει.Εφοσον οπως διαβασα στο αρθρο οι κροκετες ειναι κυριως υπαιτιες στο θεμα της ουρολιασης,σκεφτομουν να ξεκινησουμε διατροφη τυπου barf.
Πλεον υπαρχουν τροφες τετοιου τυπου στο εμποριο,οποτε φανταζομαι οτι τα κρεατα ειναι πληρως ελεγμενα οπως κ το γρασιδι που πωλουν(δεν εχουμε φυτα γενικα στο σπιτι) επομενως θα ηθελα την γνωμη σας.
Ευχαριστω εκ των προτερων!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δε γνώριζα πως υπάρχουν και τυποποιημένες τέτοιες τροφές στο εμπόριο. Θα είχε ενδιαφέρον αν κάποιος κάνει τέτοια διατροφή στη γάτα του να μας ενημερώσει σχετικά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Συγγνωμη να κανω μια χαζη ερωτηση,εαν η ωμη τροφη ειναι κομματια κοτοπουλο και εχουν σαλμονελα η γατουλα μας αμα το φαει δεν θα παθει τιποτα;Πως ειμαστε σιγουροι οτι θα ειναι πληρως ελεγμενα και οχι κομματια τα οποια για καποιο λογο θελουν να τα ξεφορτωθουν και τα κανουν τροφη για γατες,μην ξεχνατε οτι ειμαστε στη Ελλαδα!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εδω δεν κανουν ελεγχους για την τροφη των ανθρωπων..θα κανουν για τα ζωα;
pem0ol1n1
Νεοφερμένο μέλος
Δε γνώριζα πως υπάρχουν και τυποποιημένες τέτοιες τροφές στο εμπόριο. Θα είχε ενδιαφέρον αν κάποιος κάνει τέτοια διατροφή στη γάτα του να μας ενημερώσει σχετικά!![]()
Ουτε εγω το γνωριζα μεχρι που μπηκα σε σε ενα site μιας αλυσιδας pet shop κ σε ενα site μιας εταιριας η οποια δραστηριοπειται κυριως στην ωμη διατροφη.
Συγγνωμη να κανω μια χαζη ερωτηση,εαν η ωμη τροφη ειναι κομματια κοτοπουλο και εχουν σαλμονελα η γατουλα μας αμα το φαει δεν θα παθει τιποτα;Πως ειμαστε σιγουροι οτι θα ειναι πληρως ελεγμενα και οχι κομματια τα οποια για καποιο λογο θελουν να τα ξεφορτωθουν και τα κανουν τροφη για γατες,μην ξεχνατε οτι ειμαστε στη Ελλαδα!
Στην ελλαδα καθολου σιγουροι δεν ειμαστε,για αυτο και εγω δεν συμφωνω με αυτην τη διατροφη.Ο καθενας βεβαια αναλαμβανει την ευθυνη των πραξεων του.
Εδω δεν κανουν ελεγχους για την τροφη των ανθρωπων..θα κανουν για τα ζωα;
Απο την στιγμη που ειναι τυποποιημενα φανταζομαι οτι περνανε απο καποιον ελεγχο και παιρνουν και καποια πιστοποιηση υγιεινης.Απο εκει και περα δεν γνωριζω περαιτερω. Γι'αυτο αν υπαρχει καποιος στο site του οποιου η γατα τρεφεται με barf ασ μας ενημερωσει

Nelliel
Περιβόητο μέλος
Οι τυποποιημενες τροφες που αγοραζεις και προερχονται απο διαφορες τριτοκοσμικες χωρες, νομιζεις οτι περιεχουν πληρως ελεγμενα κρεατα; Εχεις την εντυπωση οτι επειδη η ξηρα τροφη ειναι μαγειρεμενη, δεν περιεχει σαλμονελλα; Ξερεις ποσες φορες εχουν αρρωστησει ανθρωποι απο ξηρα τροφη που εδωσαν στα ζωα τους; Γνωριζεις επισης οτι εχουν υπαρξει 'μαιμου' τροφες στο εμποριο; Γνωριζεις οτι κυκλοφορουν ληγμενες τροφες με ψευτικες τυπωμενες ημερομηνιες ληξης;
Με την ωμη τροφη του εμποριου εισαι για ενα πραγμα σιγουρος, οτι δεν μπορουν να βαλουν κρεας σε αποσυνθεση γιατι θα μυριζει. Στην κροκετα τετοια κρεατα μπαινουν αβερτα γιατι με τοση επεξεργασια που τρωνε εξαφανιζονται και οι οσμες και ολα. Τωρα τι κρεατα μπαινουν στην καθε τροφη δεν το γνωριζουμε. Εδω εβαλαν αλογισιο κρεας σε κεφτεδακια για ανθρωπους, στις ζωοτροφες θα κολλησουν;
Η μονη λυση ειναι να παρασκευαζεις την τροφη για την γατα σου στο σπιτι σου, με κρεατα που εχεις επιλεξει απο τον κρεοπωλη της γειτονιας σου. Αλλα ποσοι το κανουν αυτο;
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Neliel συμφωνω απολυτα μαζι σου,δεν εχω εμπιστοσυνη σε τιποτα ,οταν η πρωτη μου γατουλα στα δωδεκα χρονια της εβγαλε ογκο στο παχυ εντερο και την εχασα μετα απο τρεις μηνες αφου καναμε τα παντα και σωτηρια δεν υπηρχε ,το αποδιδω οτι ηταν απο τη διατροφη που εκανε,τοτε δεν ειχα και πειρα και τις εδινα κονσερβες του σουπερ μαρκετ,φαντασου απο τι κρεατα θα ηταν φτιαγμενα.Προσφατα οπως ειπες μεγαλη και επωνυμη αλυσιδα καλης ξηρας τροφης ακουστηκε οτι την πουλουν ληγμενη με ψευτικες ημερομηνιες πιο φθηνα σε αλλο κρατος,αλλα που ξερουμε αν και δω δεν κανουν τα ιδια.Σιγουρα δεν ξερουμε τι κρεατα βαζουν,εγω να σου πω βραζω κοτοπουλο και τους δινω και θα δινω πιο λιγες κονσερβες,τωρα για ξηρη τροφη παιρνω ολιστικη την pronature ,εαν εχεις ακουστα.Δεν καταλαβα ομως αυτο που ειπες οτι αρρωστησαν ανθρωποι απο τη ξηρα τροφη της γατας που εδωσαν να φαει.Τι εννοεις;
Εννοω οτι υπηρχε σαλμονελλα και οι ανθρωποι αυτοι με τον α ή β τροπο επιασαν την τροφη και δεν επλυναν τα χερια τους και αρρωστησαν. Μεταξυ μας, αν πιασεις την ξηρα τροφη, ειδικα αν προκειται για 1-2 κροκετες, ισως να μην πλυνεις τα χερια σου. Αν ομως πιασεις ωμο κρεας δεν υπαρχει περιπτωση να αφησεις τα χερια σου απλυτα. Δεν ειμαι σχολαστικη με την καθαριοτητα και δεν φοβαμαι τα βακτηρια, αλλα καλο ειναι οσοι δινετε ξηρα τροφη να πλενετε παντα τα χερια σας οταν ερχεστε σε επαφη με αυτην.
H orijen εχει βγαλει ανακοινωση οτι στην Κινα πωλουνται απομιμησεις. Εχουν υπαρξει περιστατικα με απομιμησεις σε RC και μια αλλη μαρκα την οποια δεν θυμαμαι, στην Κινα παλι. Για εντος ΕΕ ειδα σε φορουμ για σκυλους οτι καποια καταστηματα σβηνουν ημερομηνιες και τυπωνουν καινουριες σε καλης ποιοτητας ξηρες τροφες οι οποιες εχουν ληξει. Προσοχη απο που αγοραζετε τις τροφες. Οταν μια καλη τροφη φαινεται να εχει πολυ καλη τιμη, κατι δεν παει καλα.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Και το πολωνικο site zoofast πουλαγε τα πακετα της orijen χωρις ημερομηνια ληξης και εχει γινει μεγαλο θεμα,μαλλον ηταν ληγμενες οι τροφες και της πουλουσαν πιο φθηνα,χωρις ημερομηνια ληξης , ετσι τουλαχιστον λενε.Και ηθελα και γω να παρω Οrijen να την δοκιμασουν τα μωρα μου αλλα με αυτα που ακουω φοβηθηκα λετε επειδη ειναι ακριβη τροφη να τη νοθευουν;
Ρωτα τον Κομπα που ειναι ο επισημος εισαγωγεας της συγκεκριμενης τροφης στην χωρα ποια μαγαζια προμηθευει και αγορασε απο εκει. Για να αποφυγεις τις απομιμησεις και την απατη ο καλυτερος τροπος ειναι να αποφευγεις αλυσιδες pet shop, πολυ χαμηλες τιμες που φαινονται εξωπραγματικες και γενικα σημεια πωλησης που το ενστικτο σου τα θεωρει υποπτα. Πηγαινε στο pet shop της γειτονιας σου και αγορασε την αυτοπροσωπως. Ετσι μπορεις να δεις σε τι συνθηκες διατηρουν το εμπορευμα τους, τι ειδους ανθρωπος ειναι κα. Θα ειναι λιγο πιο ακριβη απο τα online καταστηματα, αλλα τουλαχιστον θα γνωριζεις οτι δεν αγοραζεις γουρουνι στο σακι. Θεωρω οτι πολλες φορες αξιζει να πληρωσεις κατι παραπανω και να κοιμασαι ησυχη τα βραδια, παρα να χανεις τον υπνο σου και να θετεις και την υγεια των κατοικιδιων σου σε κινδυνο.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Και βέβαια όταν τα υλικά είναι απολύτως ασφαλή. Αυτά σε ό,τι αφορά τους σκύλους.
Για τις γάτες όμως δεν συνιστάται, γιατί μετά από σχετική μελέτη που έγινε σε γατιά, τον πρώτο μήνα εμφάνισαν "σαφή υπεροχή της φυσικής τους κατάστασης" αλλά
"Τον 10ο μήνα το 70% των γατών εμφάνισαν καρδιακή ανεπάρκεια λόγω έλλειψης ταυρίνης και βιταμίνης Ε λόγω καταστροφής τους από το εναπομείναν μικροβιακό φορτίο.
Τον 12ο μήνα το 40% των γατών είχαν καταλήξει ενώ νοσούσε από καρδιόπαθεια το 90% αυτών".
Δεν θα το διακινδύνευα.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Ρωτα τον Κομπα που ειναι ο επισημος εισαγωγεας της συγκεκριμενης τροφης στην χωρα ποια μαγαζια προμηθευει και αγορασε απο εκει. Για να αποφυγεις τις απομιμησεις και την απατη ο καλυτερος τροπος ειναι να αποφευγεις αλυσιδες pet shop, πολυ χαμηλες τιμες που φαινονται εξωπραγματικες και γενικα σημεια πωλησης που το ενστικτο σου τα θεωρει υποπτα. Πηγαινε στο pet shop της γειτονιας σου και αγορασε την αυτοπροσωπως. Ετσι μπορεις να δεις σε τι συνθηκες διατηρουν το εμπορευμα τους, τι ειδους ανθρωπος ειναι κα. Θα ειναι λιγο πιο ακριβη απο τα online καταστηματα, αλλα τουλαχιστον θα γνωριζεις οτι δεν αγοραζεις γουρουνι στο σακι. Θεωρω οτι πολλες φορες αξιζει να πληρωσεις κατι παραπανω και να κοιμασαι ησυχη τα βραδια, παρα να χανεις τον υπνο σου και να θετεις και την υγεια των κατοικιδιων σου σε κινδυνο.
Αυτο θα κανω,θα παρω τον εισαγωγεα τηλεφωνο και θα τον ρωτησω σε ποια μαγαζια στη περιοχη μου προμηθευει τη συγκεκριμενη τροφη.Ευχαριστω πολυ Nelliel.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool